Toplu taşımada yer verme olayı

Esim her gun 2.5-3 saat gidis bir o kadar da donus yapiyor toplu tasimayla. Her gun de ayakta geliyor, teyzesi olmasa kadini var dedesi var hamilesi var. Illa birine yer veriyorum oturmak mumkun degil diyor. Gunde yaklasik 6 saat yol gidip gelsem her gun yer vermem sahsen.

bende katılıyorum. 65 yaş kartını alan bakkala otobüsle gidiyo. sabah iş saati akşam dönüş iş seyahati gezgin yaşlılar toplu taşımalarda. bir 15 dakika öncesinde veya sonrasında binseler heryer bomboş olacak zaten.

Bu cevabın geleceğini biliyordum ve bekliyordum.
Evet, kayınvalidem ve kayınpederim bana gelip çocuklarıma "göz kulak" oluyorlar.
Çocuklarıma bakmıyorlar, başlarında duruyorlar.
Benim zaten çocuklarımın bir bakıcısı var.
Ben de insan olarak "müşkül ve yardıma muhtaç" olduğum anlar oluyor elbetteki.

Ama tabii, yaşlı insanlara toplu taşımalarda yer verilmemeli.
Çünkü bir metrobüsün yaptığı fren, bir otobüsün yaptığı fren için gayet dayanıklılar.
Haklısınız.
Siz bakıcıyla birlikte çocukları bırakın o halde diyorum işte. Metrobüsün otobüsün yaptığı frende gençler de ayakta duramıyor içiniz rahat edecekse fren sistemi güncellemesi gelmedi bize de yani. Ha ben muhtemelen yer veririm ama vermeyenler de vicdansız bilmemne falan filan değil. Böyle ithamlarda bulunma hakkınız yok kesinlikle.

ya dimi yaslılar ozellıkle ıs ve okul cıkıs saatını bekleyıp kumpas kurup adeta tilkı gıbı atlıyorlar otobuse... resmen sızofrenık bır dusunce tarzı !
:olamaz:
yaslılar uzanıp tutunup gencler kadar guclu dengede duramazlar anı bır frenle dıreksıyon süsü gıbı en one ucarlar
hastane cıkısı otobuse bınmedıklerınden
cok uzuntulu bır gun gecırmedıklerınden
halı enerjısı yerınde oldugundan ne kadar da emınsınız
farzedelım kı tercıh olarak tamamen keyfı gezmedeler otobuse bındıler
otobuslerın bos oldugu bır anmı var
kanat takıp ucsunlar mı
taksıler kactan acıyorlar parametreyı haberınız var mı
dalgamı gecıyorsunuz sız bırde ogretmen olacaksınız

ınsanlar gelmıs 50-60 yasına gezmesınler mı otobuse bınmesınler mı yaslanmasınlar mı sız hep 20 lı yaslarda mı kalacaksınız
halınız yoksa hastaysanız zaten oturun sıze yer ver dıyen yok sızden yer ısteyene vermıyorum dersınız sılah zoruyla mı kaldırıyorlar sızı

kurt kocayınca gercekden maskara oluyormus ! ınsan anasını babasını dusunur

Toplu taşıma kullandığım sırada, oturmak için gerekirse yarım saat yürüyüp başlangıç durağından biniyordum. 40 dakikalık yol. Okuldan çıkmışım yorgunum. Asla da yer vermedim o kalabalıkta tıklım tıklım, sürtüne sürtüne gitmemek için zaten ilk durağa yürüyordum. Tacizi, sapığı ne münasebet. Yaşlılara da o sabah okul, iş zamanı erkenden bindikleri için gıcık olurdum. Millet uykusuz, yorgun argın gidiyor. Bir de kadınlar kalkıp yer veriyor, erkekler oh mis oturuyorlar. Çook üzülmediğim kimseye de kalkmadım. Bazıları yüzsüz yüzsüz kaldırmaya söylenmeye de başlıyor. Ay sinir bozucu.

Siz bakıcıyla birlikte çocukları bırakın o halde diyorum işte. Metrobüsün otobüsün yaptığı frende gençler de ayakta duramıyor içiniz rahat edecekse fren sistemi güncellemesi gelmedi bize de yani. Ha ben muhtemelen yer veririm ama vermeyenler de vicdansız bilmemne falan filan değil. Böyle ithamlarda bulunma hakkınız yok kesinlikle.

Siz niye bu kadar olayı şahsileştirdiniz ve ikili diyaloğa döktünüz ben anlamadım.
Yer vermiyorsanız vermeyin, sizin tercihiniz ve dediğiniz gibi "vicdanınız"
Ben çocuklarıma bakımda neyi tercih ediyorsam o da benim "vicdanım"

Saygılı olup birbirimize karşı, uzatmasak diyorum...
Ben kimseye de vicdan muhasebesi yapmadım cümlelerimde bakarsanız eğer...
Yaşlıların "iş saatine denk getirmesi" konusu beni rahatsız etti o kadar.

Yoksa dediğiniz gibi, kimsenin vicdan muhakemesini tutacak, çeteresini sayacak hadde değilim zaten.
Ben "fikrimi" belirttim... Size ters geldiyse sizin bileceğiniz birşey.

Şurada yerimi alayım da.
1418844436_by_kuba007x_inner.gif

Diğer illerde nasıl bilmiyorum ama bizim burada 65 yaş üstü kişilere toplu taşıma ücretsiz. Bu sebeple bedava diye her gün ekmek almaya çarşıya inenler var veya tramvayla otobüsle şehir turu yapanlar var. Biraz benim o günkü durumuma bağlı yer verip vermemem. Kendimi çok yorgun hissediyorsam vermiyorum yer. Ancak enerjim yerindeyse kalkıyorum. Ama başımda dikilip inatla söylenmeye başlayan yaşlılara asla yer vermiyorum. Bazı tatlış yaşlılar da denk geliyor :) Biz gezmeden geliyoruz yavrum siz okuldan işten geliyorsunuz oturun diyenler oluyor tabi :)

bunun cozumu ayrıstırma
genclerın enerjısı yerınde genc oldukları ıcın gucluler deyıp 5 km de bır durak koysunlar ! gencler yurusun bıraz yurumek ıyıdır saglık
yaslılara ayrı otobus yapsınlar mor renk
hem trafık rahatlar !!! hem saglam kafa saglam vucutda bulunur

ben ya aracla gıdıyorum ya yuruyerek cok ıcap ederse taksı cunku gencım saglıgım yerınde. madem okadar rahatsızsınız konu sahıbı taksıyle gıdın arac alın yada yarım saat kutuphanede kıtap okuyun dırek okul cıkısı bınmeyın
care ısteyene !

Bu konu kapanır..

Valla ben de hep yaşlıya (baya yaşlı öyle fıldır fıldır gezen 50 yaş teyzesi değil), hamileye, kucağında çocuk olana yer veririm.
Ama geçenlerde kucağımda çocukla minibüste herkes için maksimum 10 dakika sürecek yol için kimse rahatsız olmadı.
Oğlumu yere bıraktım tutup öyle gidecektim, kalabalık arasında kalınca ürktü kucağımı istedi geri aldım. Arkamdaki iki yaşlı teyze "durursa ver bana dizlerim ağrıyor kalkamıyorum" dedi. "Yok durmaz" dedim nitekim durmadı da.
Ama sağ tarafta tekli koltukta oturan kadın ve arkadakilerin kılı kıpırdamadı. Yani bende ne kol kaldı ne bel..

Normalde çocukla toplu taşımayı tercih etmem eşim bırakır. Çok istesem de çocukla metrobüse binmeye cesaret edemiyorum. Çünkü tek olsam neyse de biliyorum çocukla sefil olurum. Kimse yer vermez..

Siz niye bu kadar olayı şahsileştirdiniz ve ikili diyaloğa döktünüz ben anlamadım.
Yer vermiyorsanız vermeyin, sizin tercihiniz ve dediğiniz gibi "vicdanınız"
Ben çocuklarıma bakımda neyi tercih ediyorsam o da benim "vicdanım"

Saygılı olup birbirimize karşı, uzatmasak diyorum...
Ben kimseye de vicdan muhasebesi yapmadım cümlelerimde bakarsanız eğer...
Yaşlıların "iş saatine denk getirmesi" konusu beni rahatsız etti o kadar.

Yoksa dediğiniz gibi, kimsenin vicdan muhakemesini tutacak, çeteresini sayacak hadde değilim zaten.
Ben "fikrimi" belirttim... Size ters geldiyse sizin bileceğiniz birşey.
İkili diyologtan duyduğunuz rahatsızlığı anlayamadım zira burası bir forum. Sadece konu sahibi ve yorumcuların diyologuna açık değil yani. Sizin aileniz zaten bilerek denk getirmiyormuş iş saatine asıl siz konuyu kişiselleştirip yorum yapmışsınız. Ben de toplu taşıma kullanıyorum ve 40 50 yaş aralığının bile bu nasıl nesil bakalım siz yaşlanınca ne olacak türü laflarından rahatsızlık duyuyorum tepkim bunaydı. Gayet güzel bi nesil olduğumuzu düşünüyorum çünkü. Sevgiler

Evde otursun deme hakkına sahip değiliz yaşlılar diye eve tıkılmak zorunda değiller elbette. Aynı şekilde onlar da yer verilmeyince söylenme hakkına sahip değiller. Gerçekten iş çıkışı biz bazen onlardan daha yorgun oluyoruz, insanız hasta olabiliyoruz. Ben şahsen özellikle de yorgunsam karşıdaki kişi sırf yaşlı diye yer vermiyorum hiç de vicdan azabı hissetmiyorum. Hasta ya da ayakta duramayacak halde olanlara zaten illa ki yer veriyoruz.

Istanbul'da yaşayan herkes iş saatlerinde toplu taşımaların yoğunluğu bilir. Buna rağmen yaşlılar o saatte ısrarla otobüse binmekte ve yer vermenizi beklerler. Artık yer vermemeye karar verdim. Zaten sabahın köründe kalkmısım. Aksamın bir saati dönüyorum. Bir de insanın gözünün içine bakıyorlar. O saate oturmak isteyen, evinde otursun bir zahmet.

Bir de bunu saygı olarak nitelendiriyorlar. Bir insanın hasta olabilmesinin yaşıyla alakası olmadığını anlayamıyorlar. Yer vermeyince de bu yeni nesil şöyle böyle diye söylenmeye başlıyorlar. Siz genclerden fazla yaşadınız diye ne kimse size yer vermek zorunda, ne de saygı duymak zorunda. Kusura bakmayacaklar.
:KK9::KK9::KK9::KK9:
bir zahmet günlerinden ya da kahvehanelerden erken kalkıp gitsinler

Bir defasında iş çıkışı minibüse bindim. Önünde durduğum koltuktan biri indi, yanımdaki ortayaşlı kadına "siz oturun" dedim "hayır hayır siz oturun ben gezmeden geliyorum siz işten çıktınız galiba" dedi.. :KK57:

Bir an başka bir ülkeye ışınlandım sandım.. :KK48:

Ben veremiyorum. Ben her toplu tasimada rahat bile edemiyorum ilk isim en uygun yeri secmeye calismak oluyor. 2 defa agridan bayildim. Omurilik sorunlarim var aniden tutulabiliyor.
1 kere yorgunluktan bayilmistim bana yer verip neden yer istemedim diye kizmislardi evime kdr birakmislardi Allah razi olsun..
Ama cok yasli ve masum birine hemen yer verilmezse veririm.
Benim yasadigim yerde toplu tasima cok sorunlu olsada insanlar hala yer veriyor en azindan yasli ve cocuklulara.
Birde yetistin gun tayfasi varki hic bulasmam. Simdiye kadar laf eden olmadi. Ama ederlersede cevabini veririm

Esim beni istanbulda toplu tasimadan uzak tutuyor ama bazen taksiyle de sorun oluyor idare etmeye calisiyoruz istanbulda yasam her turlu zor.

Birde ufacik ogrencilere liseli genclere bagiran tipler var ki cok uyuzum. Hic mi vicdan kalmadi o cocuk 1 saatlik yolu ayakta gitsin de tum gun zinde kalip dersmi dinlesin. Yer veren veriyor ztn vermeyen belki hasta duzgunce aciklayin isteyin niye bagiriyosunuz

Maalesef merhametsiz ve bencil bir nesil yetişti. Yaşlıya, engelliye, hamileye, çocukluya ya da hastaya yer vermek saygı değil merhamettir bana göre. Ve yorumları da okudukça o kadar üzüldüm ki... Herkes merhametsizliğine bir kılıf uydurmaya çalışmış, yazık... Bu ülke nereye gidiyor böyle, çok üzülüyorum...

35 yaşındayım bu zaman kadar toplu taşımayı her kullandığımda benden daha çok oturmaya ihtiyacı olan birisiyle karşılaştıysam hep yer vermişimdir. Müşkül durumda birisi binip de yer vermeyen olduğunda da ben ayakta isem hep uyarmışımdır. Canım sen gençsin bak kadın hamile kalk yer ver diye... Ya da bir kadın çocuğuyla binip, diğer koltuğa da çocuğunu oturttuysa çocuğunuzu kucağınıza alın da teyze/dede/bayan/bey otursun diye hep söylemişimdir. Çünkü ben merhametli biriyim ve başkasına yapılan merhametsizliği de kaldıramıyorum...

Ayrıca o yaşlı amcanın/teyzenin de çalışmadığını nereden biliyorsunuz? Örnek benim babam. 65 yaşında ünv.ye giden 2 kardeşim var ama hala çalışmak zorunda. Evet biz de destek oluyoruz ama yetmiyor bu zamanda emekli maaşı... Şimdi 65 yaşındaki koca adam tüm gün çalışmış yorulmuş, toplu taşımada onun oturması mı daha mantıklı yoksa 15-25 yaşındaki genç, tüm gün okulda ya da çalışmış bir gencin oturması mı?

Geçin bu bahaneleri efendim, geçin... Merhametsizliğinizi uydurduğunuz bahanelerle örtmeye çalışmayın...

bunun cozumu ayrıstırma
genclerın enerjısı yerınde genc oldukları ıcın gucluler deyıp 5 km de bır durak koysunlar ! gencler yurusun bıraz yurumek ıyıdır saglık
yaslılara ayrı otobus yapsınlar mor renk
hem trafık rahatlar !!! hem saglam kafa saglam vucutda bulunur

ben ya aracla gıdıyorum ya yuruyerek cok ıcap ederse taksı cunku gencım saglıgım yerınde. madem okadar rahatsızsınız konu sahıbı taksıyle gıdın arac alın yada yarım saat kutuphanede kıtap okuyun dırek okul cıkısı bınmeyın
care ısteyene !
taksiyle gidin demekte ayrı bir ironi kusura bakmayın. otobüste 2 tl basıyorsa akbil taksiler ne kadar yazıyor para haberiniz yok sanırım? işten akşam 5 te çıksak 2 saat yol yürüsek bunun yorgunluğu var,akşam yemeği,çoluk çocuk var evde bekleyen belki?:KK12:

Back
X