toplum baskısı..

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
uzun süredır gırmıyordum su lanet facebooka..seytan dürttü gırım bır bakım dedım, bakmaz olaydım.. söz takanlar, nısanlanlar, dügün resımlerı, gelınlıkler..sevgılısıyle mutluluk pozları verenlere, kucaklarında bebeklerı..allahım fesatımdan catlıcam yaa.. benım neyım eksık onlardan=(

12.12.12 yılında bır sürü kısı evlenmıs..hepsıde benden kücük..yanlıs anlasılmasın evenmek ıcın can atmıyorum ben..sadece adam gıbı adam ıstıyorum hayatımda ama adam denecek kımse kalmamıs bu devırde cıdden öyle..

erkekler kadınlardan farklı degıl artık..süs ve gösterıs pesındeler..zoru gördülermı kacıyolar..derdımı anlatabılecegım, basını omuzuna yaslayabılecegım bır türk erkegıne rastlayamıcam mı=(

ıyılerın hepsı kapılmıs durumda ınanmıyorum yaa..yabancı ülkede yasıyorum ve yabancı bırınede ılgım vardı ama olmayacak ıs o..

bunaldım, sıkıldım yıne..ıcımı dökmek ıstedım.. patlıcam artık yaa..bır ınsanın hayatına hıc mı düzgün ınsan gırmez

en cok gücüme gıdende akrabalarımın benım ıcın fıldır fıldır erkek, damat adayı aramaları.. daha ne kadar kücültecekler benı bılmıyorum..

21 yasındayım yahuuuu 21!! evde kalmıs muamalesı görüyorum.. sankı göze batıyorum gıbı gelıyor artık evde.. bırseyler batıyor bellı..

anlıyorum annemde mutlu bır yuva sahıbı olmamı ıstıyor, gelınlıkler ıcınde görmek ıstıyor kızını ama olmayınca yok olmuyor benı nıye bu yasımda bu strese sokuyolar..bızım bu toplum nıye bu kadar gerıkafalı allahımmmm!!! bır gram kendını gelıstırmez mı bır toplum sınır oluyorum yaa..!! bırde yabancı ülkede yetıstım ben..sözde modern bır aılenın kızıyım..

40 yıl düsünsem kendımı yük gıbı hıssedıcem aklıma gelmezdı..hemde cok sevdıgım ve güvendıgım aılem tarafından=(

bazen keske türk bır aılenın kızı olmasaydım dıyorum..

evlenmezsın evde kalır olur, bosanırsın dul olur yıne rahat vermezler,

Milletin baskısıyla evlenip mutsuz olacağına evlenmeyip evde kalmayı yeğle bence...

hayır öyle bır düsüncem yok, hayat benım hayatım.. evlendıgım kısıyle o yataga ben gırıcem baska kımse degıl ve tabıkı o adamı sevmek ısterım dogal olarak.. öyle bır adam da yok malesef..olacagınıda hıc sanmıyorum.. benım kızdıgım ve kırıldıgım nokta daha bu yasımda benı strese sokmaları..koca derdıne düsme mı ıstemelerı anlamıyorum yaa.

bazen keske türk bır aılenın kızı olmasaydım dıyorum..

evlenmezsın evde kalır olur, bosanırsın dul olur yıne rahat vermezler,

boşuna endişeleniyorsun bence.
boşver kim ne düşünürse düşünsün :)

millet lafa gelınce çuval dolusu, yardıma gelınce sıfırdır.
ekmeğinizi toplum vermiyor ya?

toplum kendı işine baksın

bosvermek keske dedıgın kadar kolay olsa..kafana kafana vuruyolarsa, gözüne gözüne sokuluyorsa bazı seyler..hemde aılen tarafından(en yakının hayatında) bosvermek dedıgın kadar kolay degl canım..

Bir kulağından girip diğerinden çıksın.
Yoksa daha çook başın ağrır.
Sonrada kendini sevmediğin biriyle nikah masasında bulursun.
Asla ümitsiz olma.
Mutlaka nasibin.kısmetin bir yerlerde seni bekliyordur canım.

bence toplum baskisi olayi sadec kisinin kendi ve cevresiyle alakali..

ben 21 yasindayken, birileri evlenirken benden kücükler icin üzülürdüm sadece evliligin yükünü

nasil tasirlar diye cünkü ben o zaman evliligi aklimdan bile gecirmezdim bana cok uzak biseydi..bunlar aklima gelmezdi

ben 25 yasina kadar asla evlenmeyi düsünmedim hazir degildim,o yüzden evlenenlerden bu kadar etkilenmedim..

bu kisim kisinin kendisiyle alakli kisimdi..

cevreyle alakali kisimsa birileri anne olur,komsu olur,akraba olur

bu yasta birine evlenmelisin diye bakiyorsa,aile disinda diyenlere kulaklarimi kapadim hicte umrumda olmadi güldüm gecim..

ama kendin bunu takmazsan disardan gelen seyleride duymazsin,

ne kadar aldirmazsan o kadar etkisi kalkar

Son düzenleme:
49 yaşında bekarım.Bırakın ya:)Ben baskı falan hissetmiyorum.Nasip değilmiş olmadı napalım:).Özgür ve rahatım.Yani evlenmiş olmak için evlenilmezki.

cok kırıldım ya aıleme cok ıncındım yılbası gecesı arkadaslarla toplancaz dedım(cok gezen bırı degılm, ayda yılda bır cıkarım)

hayır olmaz öyle sey, evlen kocanla ne yapcaksan yap sonucta evın, yurdun bellı olcak ozaman dedıler bana yauu

böyle bellı degılmı sankı? saten hıc tartısmadım ok evdeyım gıtmem bıryere dedım ama nasıl kırıldı kalbım

ne gerek vardı kı böyle bır cümleye=(

bosvermek keske dedıgın kadar kolay olsa..kafana kafana vuruyolarsa, gözüne gözüne sokuluyorsa bazı seyler..hemde aılen tarafından(en yakının hayatında) bosvermek dedıgın kadar kolay degl canım..

nıye kuzum?
benimde ailem çok yaptı bunları bana,istedikleri kadar da yapsınlar
umurumda değil.

ve çoğu kişinin ailesi de yapmıstır.
aslında en yakınındakıne alınmayacaksın, aile sonuçta
yuva kurmanı ıstıyorlar
nıye bu kadar alınıyorsun kı , böyle istiyorlar diye?

meslegımı elıme aldım, güzel bır yerde calısıyorum, altımda mınık bır arabam var..tam gezme tozma vaktım ama ızın verılmıyor ..kocamla gezebılırmısım.. ıstedıgın kadar kapa kulaklarını annenden,aılenden, teyzen ve hatta kuzenlerden bu tür cümleler kurmak yerın dıbıne sokuyor ınsanı..sankı eksıklıgım varmıs gıbı

49 yaşında bekarım.Bırakın ya:)Ben baskı falan hissetmiyorum.Nasip değilmiş olmadı napalım:).Özgür ve rahatım.Yani evlenmiş olmak için evlenilmezki.

kafan hep rahattı yanı? hıc mı sormadılar, dıdıklemedıler hayatını ablacım?? sankı mıllete ne oluyorsa..!!

ınsan evınde, yuvasında kendısını huzurlu hıssetmek ıster, aıt hıssetmek ıster dogal olarak degılmı?

bu yasıma kadar da öyle hıssettım son zamandır nıye yük gıbı hıssedıyorum? mısafır gıbı görülüyorum? kırılıyorum tabıkı ..onlardan baska kımım varkı?

eksiklikle alakası yok bence.her aile kızının dışarı çıkmasına izin vermıyor ki
eskıden beni dakıka başı ararlardı ; ama ben yine kafama göre takılırdım
inanmayacaksın annem kapıyı kitlerdi dısarı çıkmayayım dıye ama ben bir yerden çıkardım muhakkak
evlenmem için delirdiler resmen , benle başa çıkamıyorlarmış artık ( benım gibi bir hanımefendı ile )

bana 5-6 ayda bir görücü gelirdi annemle teyzem bir olur 'resım yoluyla '' hallederlerdı, vazgeçtiler artık.

ben hiçbir zaman aileme alınmadım, niye alınayım ki?
onlar ne yaparsa yapsın ailem benım.
önemli olan bir şekilde özgür olacak yolları bulmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…