- Konu Sahibi eSmerimSin
-
banada komşu teyzeler sorardı evlilik yok mu diye bende hayır dost hayatı yaşıcam ben derdim, gık diyemezlerdi daha
uzun süredır gırmıyordum su lanet facebooka..seytan dürttü gırım bır bakım dedım, bakmaz olaydım.. söz takanlar, nısanlanlar, dügün resımlerı, gelınlıkler..sevgılısıyle mutluluk pozları verenlere, kucaklarında bebeklerı..allahım fesatımdan catlıcam yaa..benım neyım eksık onlardan=(
benim bütün ailemin kadınları nerdeyse 30 dan sonra evlendi hepsininde çocukları var .30 dan önce menopoza mı giriyor insanlar ?şaka mısınız siz pardon .ben 25 yaşındayım ve hamileyim şu an ikinci çocuğum için 30 dan sonrayı planlıyorum .böyle şeyler yazıp insanları yanlış yönlendirmeyin .kadın doğum uzmanı değilsiniz sanırım .kimi 20 yaşında evlenir çocuğu olmaz kimi 35 yaşında evlenir şıp diye hamile kalır .kadının anatomisiyle ilgili birşey .hasta bir kadın 20 yaşında evlensede zor çocuk sahibi olur tedavi gerektirir .sağlıklı bir kadın hemen hamile kalabilir .36 yaşında doğrurdu geçen kuzenim .diğeride 35 yaşında anne oldu hemde tedavi görmeden ikisininde ikinci çocukları .annem mesela 38 yaşında beni doğurdu .bir komşum 40 yaşında anne oldu .bu kadar basit düşünmeyin .burda çocuğu olmayan arkadaşlar olabilir ve okuyorlar bunları .evlenmeyen arkadaşlarda var .insanları böyle korkutmak çok yanlış .işte böyle akıl veren teyzeler yüzünden genç kızlar ilk bulduğunla evlenip mutsuz oluyor .İnsanlar yuva kurmak çocuk sahibi olmak istiyor sevdikleriyle aynı çatıyı paylaşmak istiyorlar ve de bazı şeyleri eşleriyle yaşamak istiyorlar ondan herkesin evlenmesi kadar doğal birşey yok. İnsnalar mutluluklarını tabikide paylaşacaklar onları seven dostları, arkadaşları, aileleri, akrabalarıda bu mutluluğu paylaşsın diye. Olaylara birazcık objektif yaklalırsan ve mantığını kullanırsan bence çözüme kavuşacaksın. Herkes adam gibi adam istiyor? Herkesin istediği ve lede etmek için çabaladığı tipte kişiler için bir çaba sarfettin mi? Bunu hep diyorum nasıl bir zihniyet oluşmuşsa bu da genelde müslüman ülkelerde var kader-kısmet deyip çok ideal çok iyi bir kişinin kendisini bulacağını ve iyi bir ilişki süreceğini düşünüyor hemen her bekar kişi de insanlar hiç düşünmüyor, bu tip kişi beni neden seçsin? beni diğer kızlardan ayıracak ne gibi özelliklerim var diye.
Bazı konularda haklısın insanların uyumlu bir evlilik sürebilecekleri özelliklere sahip erkeklerin çoğunun zaten başı bağlı ya evlenmiş, ya da şuan ki sevgilisiyle/sözlüsüyle/nişanlısıyla evlenmeyi düşünüyor. Ayrıca hiç kimse dertli sorunlu kişileri sevmez, ancak çıkarcı anlık haz peşinde koşan erkeklere cazip gelirsin, uzun süreli ve ciddi düşünen bir erkeğin hiç bir zaman sevgilim bana sürekli sorunlarını anlatsın da çözüm bulayım diyeceğinide sanmıyorum, erkekler gözlemlediğim akdarıyla artık güzelliğede bakmıyor, çekiciliğide bakmıyor, tutkuyada bakmıyor, uysal, sorunsuz, dürüst, eğitimli kişilere yöneliyorlar. Belki bu hususta eksiklerin var.
Bir de demişsin ya neden karşıma doğru düzgün biri çıkmıyor diye, sen de belki doğru düzgün biri değilsin ondan olabilir mi? Belki kendini, davranışlarını huylarını değiştirmen gerek? Belki kendince iyi iken çevrendeki erkeklerce çok itici olarak algılanıyorsun? Bir ihtimal elbette.
Evlilik için 21 çok genç bir yaş gibi gözükürdü ama evlenebileceğin birini tanımandı, sözüydü nişanıydı toplama zaten 2-3 yılı bulabilecek süreçler bazende daha uzun yani 25 i bulursun evlenirken, bir de artık erken menepoza giren kadın sayısında bir hayli artış var daha 30 yaşına gelmeden menepoz oluyor kadınlar. Ailenin seni evlendirmek istemesinin nedeni bence kolu komşudan laf gelmesi ya da sana güvenmemeleri belki geçmişte güvenlerini sarsacak birşey yaptığından ötürüdür. Çünkü çok normal gelmedi bana engellemelri bazı aktivitelere katılmanı, ve bir an önce seni evlendirmek istemeleri.
21 yaşında bu muamele pes valla....
dinleme boşver...
Bana evlilik soran olmadı
Tip olarak küçük duruyorum diye mi o işlere çok uzak baktığım için mi bilmiyorum
Hatta nişanlandığıma şok olmuştu herkeskimisi trip atmıştı
Ama şimdi malum evlendik yolda merhaba demeden çocuk var mı diyene bile denk geldim annemin komşularından
Bu işler böyle yani
Topluma göre yaşayacaksak
18 de evlenmeli 9 ay sonra da çocuk doğurmalıyız
Hiç öyle insanların duygularıymış kafasına uygun biri var mı ? Varsa evlenir diye düşünen yok
Evlenene de durumu müsait mi , çocuğa zemin hazırlamış mı diye düşünen de yoktur.. Olunca kendileri bakacaklarmış gibi
bu düşünceleri kafandan at yaşın daha çok genç okuyorsan okuluna odaklan okumuyorsan işe gir çalış.evlilik için acele etme bunu etrafındakilere de söyle benim acelem yok deaslında 21 yaş evlilik için erken bir yaş ben senin ailenin acelesini de anlamadım sana oku kızım meslek sahibi ol diyeceklerine neden hemen evlendirmeye çalışıyorlar ki:44:
ve ben yasımı göstermem, 16-18 arası gösterıyorum..
boyum 1.58 kılom 48gıyınıs tarzımda pek olgun sayılmaz, mını elbıseler, etekler gıyerm hanı böyle hanımhanımcık dedıklerı kızlardan degılm..
belkıde annem görücü gelsın, kızı begenılsın ıstıyordur
hangi okulu btiirdin 21 yaşında merak ettim .üniveristeyi 22 yaşında bitirmen lazım en az oda .ne demek kapının önüne koyar seni .şaka gibi bir ailen var .bence sen kimseye güvenme çalışıyorsan ne güzel işte işinde yükselmeye bak
Bu yaşta zaten evlenme. En azından 3-4 sene sonra düşünmelisin ki daha iyi kararlar veresin. Şimdiden mutluluklar seninle olsun.
ilk mesajına çok güldüm kusura bakmada insan ancak bu kadar samimi olabilir
başkası olsa kıskandığını kesinlike itiraf etmez, çamur atmaya çalışırdı
ailen konusunda yapabileceğin bişey yokki, takmayacaksın, zaten çalışıyormuşsunda, eve gelince çekil oda
ispanyolcaya gitmek istiyorsanda git
yaş kaç olursa olsun insan bi sevgili istiyor, insan fıtratı, sanırım sende istiyorsun
bence bu konuyuda hiç düşünme, çünkü ararsan bulmazsın, boşverip utunca çıkar karşına düzgün biri
yok ben univ okumadım, meslek yaptım..yurt dısında yasıyorum burdakı sıstem bıraz farklı..
3sene meslek yaptım, bır yandan egtım görüyorsun okulda(sınavlar fln verıyorsun) bır yandan da calısıyorsun belırlı mıktarda aylık ödüyolar sana ve dıploma sahıbı oluyorsun..
türkiyede olsam ohoooo okumaktan canım cıkardı heralde..mıllet sınavdan sınava kosturuyor türkıyede..yarıs atı gıbı..sartlar hıc kolay degıl..allah güc versın ögrencılere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?