toplum baskısı..

banada komşu teyzeler sorardı evlilik yok mu diye bende hayır dost hayatı yaşıcam ben derdim, gık diyemezlerdi daha

Bana evlilik soran olmadı
Tip olarak küçük duruyorum diye mi o işlere çok uzak baktığım için mi bilmiyorum
Hatta nişanlandığıma şok olmuştu herkes kimisi trip atmıştı
Ama şimdi malum evlendik yolda merhaba demeden çocuk var mı diyene bile denk geldim annemin komşularından

Bu işler böyle yani
Topluma göre yaşayacaksak
18 de evlenmeli 9 ay sonra da çocuk doğurmalıyız
Hiç öyle insanların duygularıymış kafasına uygun biri var mı ? Varsa evlenir diye düşünen yok
Evlenene de durumu müsait mi , çocuğa zemin hazırlamış mı diye düşünen de yoktur.. Olunca kendileri bakacaklarmış gibi

bulundugun çevreyle alakalı bence bu durum.. yoksa artık toplumumuz bu kadar geri kafalı değil.

cevremdeki 21likler hep ünversite de okuyor. kimse evlensin diye bakmıyor. aksine evlenseler çok küçük evlendi yazık derler

ben 23, kardeşim 20, kuzenim 19 yaşın da..ben 21 yaşındayken ünv. ögrencisiydim..şimdide kuzenim ve kardeşim de üniv öğrencisi..

yani yasın evlenme değil okuma yaşı. kusura bakma ama çevren bana göre fazla geri kafalı..yazık

konunuzun ilk cümlesini okuyunca bana pek toplum baskısı gibi gelmedi.. yani siz evlenmeyi istemeseniz ama çevreniz sizi bu konuda rahatsız etse, tamam ama "fesatımdan çatlicam" diyen de sizsiniz.. sizin kendi kendinize yaptığınız bir baskı bu aslında, çevre de sizi destekliyor hepsi bu..
ben sizin "benim neyim eksik onlardan" sorunuza cevap vereyim.. aslında hiçbir şeyiniz eksik değildir eminim ama bir şeyi ne kadar çok isterseniz o kadar olmuyor emin olun.. ne zaman vazgeçerseniz, o zaman gerçekleşiyor.. bu çok iğrenç bir şey ama maalesef hayatın gerçeği tecrübeyle sabit.. siz kendinizi evlenen, sevgilisi olan yaşıtlarınızdan ayırın bence.. bakın ne güzel yurt dışında yaşıyorsunuz en azından komşu iğnelemeleri yoktur, çekişme yoktur.. yaşınızın tadını çıkarın

sen 21 yaşında biri olarak okulunu işini gücünü düşünmek gerekirken aklını evliliğie kocaya takmışsın .millet paylaşıcak tabi resimlerini sen evlenmedin diye paylaşmasınlar mı ?21 yaşından küçük evlenenleri neden kıskanıyorsun ben olsam onlar için üzülürüm yazık okumamış cahil kalmış evlenmişler diye .zaten evlendikleride kendi gibi olanlardır .21 yaşında bu kadar kendine dert edinmen çok anlamsız .kendini geliştir,bakımlı ol bir sürü erkek peşinden gelicektir .artık erkekler kendine güvenen cahil olmayan kadınları tercih ediyor bu dünyadada burdada böyle .25 yaşımda evlendim üniveriste okudum millet benden önce evlendi hiçbirinide kıskanmadım valla .kocam çıkmasa karşıma hala bekardımne olmuş ki sanki .evlenince ne oluyor anlamadım .evlenmek için evlenilmez .

bu düşünceleri kafandan at yaşın daha çok genç okuyorsan okuluna odaklan okumuyorsan işe gir çalış.evlilik için acele etme bunu etrafındakilere de söyle benim acelem yok deaslında 21 yaş evlilik için erken bir yaş ben senin ailenin acelesini de anlamadımsana oku kızım meslek sahibi ol diyeceklerine neden hemen evlendirmeye çalışıyorlar ki:44:

benim bütün ailemin kadınları nerdeyse 30 dan sonra evlendi hepsininde çocukları var .30 dan önce menopoza mı giriyor insanlar ?şaka mısınız siz pardon .ben 25 yaşındayım ve hamileyim şu an ikinci çocuğum için 30 dan sonrayı planlıyorum .böyle şeyler yazıp insanları yanlış yönlendirmeyin .kadın doğum uzmanı değilsiniz sanırım .kimi 20 yaşında evlenir çocuğu olmaz kimi 35 yaşında evlenir şıp diye hamile kalır .kadının anatomisiyle ilgili birşey .hasta bir kadın 20 yaşında evlensede zor çocuk sahibi olur tedavi gerektirir .sağlıklı bir kadın hemen hamile kalabilir .36 yaşında doğrurdu geçen kuzenim .diğeride 35 yaşında anne oldu hemde tedavi görmeden ikisininde ikinci çocukları .annem mesela 38 yaşında beni doğurdu .bir komşum 40 yaşında anne oldu .bu kadar basit düşünmeyin .burda çocuğu olmayan arkadaşlar olabilir ve okuyorlar bunları .evlenmeyen arkadaşlarda var .insanları böyle korkutmak çok yanlış .işte böyle akıl veren teyzeler yüzünden genç kızlar ilk bulduğunla evlenip mutsuz oluyor .
ayrıca iyi birini bulmak için illa iyi biri olmak gerekmez .ben neler gördüm şu hayatta kocası melek kendisi şeytan olan kadınlar vede bunun tam tersini .siz kadere kısmete inanmayabilirsiniz ama bu işler böyle .eşimle tanışmam mesela çok farklı omuştu .yani öyle arayp bulunacak birşey değil eş .kaderde ne varsa o olur .

Son düzenleme:
21 yaşında bu muamele pes valla....
dinleme boşver...

ve ben yasımı göstermem, 16-18 arası gösterıyorum..

boyum 1.58 kılom 48 gıyınıs tarzımda pek olgun sayılmaz, mını elbıseler, etekler gıyerm hanı böyle hanımhanımcık dedıklerı kızlardan degılm..

belkıde annem görücü gelsın, kızı begenılsın ıstıyordur

millet anca cene calsın, baska bırsey bılmezler..

18 yasında kuzenım sözlenecek, abla gıbı konusmayı denedım bozdu attı benı

neden bu kadar erken karar verdınız? yanı hazırmısın, emınmısın sonucta bu bır evcılık oyunu degıl dedım.

cevap: tabıkı emın degılm, nasıl emın olabılırm aynı evın ıcıne gırmeden? ama hosuma gıdıyor, gözümü karartıp evlenıcem..olmazsa bosanırım bence sende öyle yap!!

ben soklardayım

meslegımı bıtırdım saten, ehlıyetımıde aldım..cok güzel bır yerde calısıyorum, maasımda cok cok ıyı yasıma ve ılk ıs tecrübeme ragmen..

ana dılım gıbı almanca ve ortada derecede ınglızce ve ıtalyanca bılıyorum..hatta ıspanyolca kursuna gıtmek ıstedım annem ugrasma bos ıslerle gıt yemek kursuna yazıl, ılerde kocan kapının önüne koyar senı dedı.

babam da aynı sekılde, kendını düsünmüyorsan bızı düsün damat ılerde söver bıze, bu kıza kımse bısey ögretmemıs dıye..

gelde kırılma, alınma bu cümlelere..

hangi okulu btiirdin 21 yaşında merak ettim .üniveristeyi 22 yaşında bitirmen lazım en az oda .ne demek kapının önüne koyar seni .şaka gibi bir ailen var .bence sen kimseye güvenme çalışıyorsan ne güzel işte işinde yükselmeye bak

ilk mesajına çok güldüm kusura bakmada insan ancak bu kadar samimi olabilir
başkası olsa kıskandığını kesinlike itiraf etmez, çamur atmaya çalışırdı

ailen konusunda yapabileceğin bişey yokki, takmayacaksın, zaten çalışıyormuşsunda, eve gelince çekil oda
ispanyolcaya gitmek istiyorsanda git
yaş kaç olursa olsun insan bi sevgili istiyor, insan fıtratı, sanırım sende istiyorsun
bence bu konuyuda hiç düşünme, çünkü ararsan bulmazsın, boşverip utunca çıkar karşına düzgün biri

Bu yaşta zaten evlenme. En azından 3-4 sene sonra düşünmelisin ki daha iyi kararlar veresin. Şimdiden mutluluklar seninle olsun.

Ben de konunun tam tersine evlilik baskısının eskisi kadar olduğunu düşünmüyorum. Şimdi 28-30 arası evlenen o kadar çok kız var ki.. eskiden bu yaşta insanlar 3-4 çocuk sahibi olurlarmış. Ha evlendikten sonra baskı başlıyor artık benim kanımca… çocuk var mı yok… ımmm ne zaman?? Olmuyor mu??? Sorun mu var??
Olsun artık yaşın geldi…
Birinci olur…sıra ikinciye gelir. Biriye aramda geçen muhabbeti aynen aktarıyorum. (Benim kızım var)
Ayı: senin kız vardı demi
Ben: ımm evet..
Ayı: oğlan yapmıyon mu???
Ben: nassı yani… siparişle oluyor mu??
Ayı: (hala anlamaz) yap yap kardeşi olsun…
Yani bunlar bitmez. Çocuk olur cinsiyet yorumları başlar bu sefer….
Türk insanı konuşmayı seviyor.
Ama 21 yaş çok erken yeni kuşak için. O yaşta insanlar okulda daha..

yok ben univ okumadım, meslek yaptım..yurt dısında yasıyorum burdakı sıstem bıraz farklı..

3sene meslek yaptım, bır yandan egtım görüyorsun okulda(sınavlar fln verıyorsun) bır yandan da calısıyorsun belırlı mıktarda aylık ödüyolar sana ve dıploma sahıbı oluyorsun..

türkiyede olsam ohoooo okumaktan canım cıkardı heralde..mıllet sınavdan sınava kosturuyor türkıyede..yarıs atı gıbı..sartlar hıc kolay degıl..allah güc versın ögrencılere..

Bu yaşta zaten evlenme. En azından 3-4 sene sonra düşünmelisin ki daha iyi kararlar veresin. Şimdiden mutluluklar seninle olsun.

amın ınsallah... mutluluk hepımızle olsun..kım haketmıyor kı mutlu olmayı..yasamak saten bır cogumuz ıcın oldukca cekılmez hal olmaya basladı..

evet ıykı calısıyorum kafam rahatlıyor resmen, ucarak gıdıyorum ıs yerıne.. gelıncede dedıgın gıbı odama cekılıyorum, soyunup dökülüyorum ve hoop kkda buluyorum kendımı=)

tabıkı ınsan sevebılecegı, güvenebılecegı, saatlerce konusup, gülüp yada aglayabılecegı bır sevgılı ıster ve yıne hak verıyorum sana..beklemdıgın anda olur güzel seyler..beklemedıgın anda bır bakarsın karsında duruverır o kısı..ama süreklı kafana kafana vuruluyorsa bazı seyler sende ıster ıstemez umutsuzluga kapılıyorsun ..eyvah yasım gecıyor..eyvah kımse cıkmayacak karsıma dıye..

mesafemı korumakta fayda var aıleme karsı ..aklımı koca ıle bozmak ıstemıyorsam

anladım .yurt dışında yaşadığın için aslında şanlısın .çünkü dediğin gibi burdaki eğitim sistemi öğrencilerin canını çıkarıyor buda yetmez miş gibi işsiz üniveriste mezunları .neyse bence sen bekle evlenmek için evlenme .mutlaka beyaz atlı prensin çıkacaktır karşına acele etme kimseyide takma .banada yaptılar o baskıyı .25 yaşında tanıştım eşimle evlendim mutluyum .onlara kalsa ilk beni isteyene gitmem gerekiyordu .kimseyi takmam hayatta ben .ne hissediyorsam neye inandıysam ona göre yaşarım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…