Toplum/grup icinde görunmez olmak...saygı gormemek..

Bende de acaba açacağım muhabbet hoşlarina gider mi/ insanları sıkar mıyım / Çok konuşup yaranmaya çalışıyor diye düşünürler mi tarzı düşünceler oluyor.
Yalnız tamamen yok sayılma durumunu yaşamıyorum.
Ben kendimi aşmaya çalışıyorum. Yapmaya çalıştıklarımı yazayım
-Oncelikle beni görmezden gelenleri bende görmezden geliyorum. ( dört ay nerdeyse hiç muhabbet kurmadigimiz is arkadaşımla şimdi sakalasiyoruz) başta umursamazdı kendi çevresi arkadaşları vardı. Bende umursamadim ve ortamda başka arkadaslarla konuştum. Şimdi ise birbirimize takılıriz, cok sık olmasa da muhabbet ederiz.
-Karşındaki insanın ilgi alanına yönelik konuşmak. Olabildiğince kendi ilgini çekmese de dinlemek , ilgilenmek.
- Çok fazla derine dalmamak, sıkarım vs diye düşünmemek .
-Sende insansın onlar da. Kimse mükemmel değil. Karşındakinı gözünde buyutursen konuşurken dilin sürcer
-İnsanların yeterince problemleri var. Canın sıkkın olsa bile gülümse. Onların problemleriyle ilgilen ama sen hemen açma kendini. Dışarıya karşı negatif elektrik vermemek lazım. Ne kadar baygın içi geçmiş diye düşünmesinler.
Bunlari en çok kendime söylüyorum :)
Bir de fark ettim ki karşımdaki insan bana samimi geliyorsa o kadar da zorlanmiyorum. Ancak çok uyusamadiysam olmuyor . Kendimi zorlamamaya karar verdim.
En çok bunu başarmaya çalışın. Kendinizi zorlarsaniz ters tepebilir.

ben de ayni sizin gibiydim zor bir durum herseyi kafaya takiyorsun miral bozuklugu stres uzuntu hepsini yasadim bir arkadaş ise odaklan demis kesinlikle hakli ben ogretmenim mesela öğretmenler odasında cekinik dururdum dolayisiyla etrafimdakiler bunu hissederdi beni kaale almazdi ve ben cok uzulurdum sonra bisey olsa acaba yanlis mi dedim yanlis mi yaptim kendimi sorgular dururdum.simdi her gordugum insana once selam veririm sonra nasılsın derim guleryuz cok onemli tabi.sonra mesela bransimla ilgili konulari bulur pano hazirlarim ogrencilerimle faal oldugumu hissettirmek icin bir nevi burada ben varim mesaji :) her hafta okula kek borek turu seyler goturur ikram ederim böyle böyle acildim vallahi suanda cok daha iyi ve mutluyum asosyallikten kurtardim kendimi

Ay tatlım bende kara kuru bı kızdm 1.65 byum 45 kılomla benı cocuk sanarlardı bı keresnde ogrencı kartı cıkartmaya gıttım gısede kı personel bana benı grur grmez abıcım velınle gel demıstı bu yasandgnda ben unı ogrencısıydım :) zaman zaman sessız sakın uyumlu bı kız oldum ama hıc bı zaman ezık cıddye alınmayan bı tıp olmadım yanı demek ıstedgm bu durumun tıple bı alakası yok kendıne guveneceksın yanlıs yapmaktan korkma nolcak kım dort dortluk kı zaten kendın ol susma aklından ne gecıyrsa o an syle dgrularımla yanlıslarımla varım de dık dur once sen kendıne deger ver ve o adamın yanındakıne afıyet olsun de ve hııııc o adama bakmadan uzaklas

ama burada kendini çok iyi ifade eden bir bayan var...bu cevheri kk haricinde de kullan
tesekkur ederim. Ama gercek hayatta bunun yarisini bile yansitamiyorum. Yazdigim gibi konusabilsem, annemin yaninda gibi davranabilsem her sey cozulcek ama yapamiyorum. O an mantikli da dusunemiyorum. Korkularim beni esir aliyo adeta

Ben de oyle yapiyorum ama bu benim tinlanmadigimi degistirmiyo onemsemesem ama deli gibi onemsiyorum. Dun biri benimle tanismaya geldi nasil mutlu oldum onemli hissettim resmen. Kilo olayina gelince ciddi manada zayifim. Ve kara kuruyum valla. Oyle gosterisli giyinip makyaj da yapmiyorum. Yapsam yakistiramiyorum zaten zayifligimdan oturu

Bana boyle tavsiyeler laziiiim.cok tsk ederim.ben soguk ve ciddi gorunumlu biriyim. Insanlar antipati duyuyo muhtemelen. Gulumseyince de yapmacik mi geliyorum ne anlamadim. Bi dediginiz gibi ay benden sikilcak mi ne dusuncek aptal oldugumu mu dusundu diye konsantrede olamiyorum.

tatlım işte insanlarla konuşmaktan çekindiğin için onlarda artık senle konuşmuyor. millet nerden bilsin bu hallerini. kara kuru değilsin. mükemmel kıyafetlerle ve süper bir bakımla tüm kızlardan güzel olursun. tedavi ol bu durumun hemen geçer. ALLAH başka dert vermesin

Valla oncelikle sunu soyleyim turkiyede genelde kadinin yanida erkek varsa kadin direk goz ardi ediliyor , bunu ozellikle ben fark ediyorum bizim kulturumuzde nedense yok bu. Ben yillardir yurt disinda yasadigim icin bana tuhaf geliyor esimin yanina gittigimden (esim turkiyede yasiyor) mesela bir tanidik bir arkadasiyla karsilasiyoruz cogu zaman ya adamlar beni gormezden geliyorlar , ya esim beni gormezden geliyor onlar muhabbet ederken ben saksi gibi bekliyorum yanlarinda..
Simdi konustugu adamlar umrumda olmadigindan sesimi cikarmiyorum ama bu cok tuhaf bati toplumlarinda orda 10 saniyeligine gordugun ve birdaha muhtemelen gormeyecegin biri bile olsa nezaketen tanistirilir bu arkadasim X bu bizi is yerinden bilme kim diye.
O konuda bir kere zaten toplumca geriyiz, hadi sosyal hayatta bunu yapiyorlar bazi gerizekalilar is ortaminda da bunu devam ettiriyor, gecen karadenizde bir ilde (nereydi hatirlamadim) belediye meclis uyesinin ``biz kadindan vaaz mi alacagiz diyip `` kadinin konusmasini kesip hatta mikrofonunu kapatmasi gibi. Basta yasadiklarinin bir kisminin senin sucun olmadigini bilmelisin, sen turkiyede yasayan mucadelen eden bir kadinsin, buda hayata 1-0 yenik baslamak demek.
Diger sorunlarinin altinda psikolojik bedenler oldugunu dusunuyorum muhtemelen cocuklugundan kalan birseydir, artik anne baba ne yaptiysa kucukken, dovdulermi sovdulermi neyse, bence bir yardim al doktora git.

Takıntılarınız büyük
Kendinizi hep insanlar ne düşünecek şuan akıllarından ne geçiyor diye şartlandırmayın
Onlar da sizin gibi bir insan fikir sunuyorlar siz de pek tabi cevaplayabilirsiniz
Aksine konuşmamayı tercih edeceğiniz yerde konuşmakla başlayabilirsin üstüne git bu durumu kendine yakıştırma
Eğer daha ileri giderse yardım alın derim...

Az çok bende sizin gibi olduğum için iyi anladım :) ama benim bir rahatlığım var ki samimi olmadığım sevmediğim insanları çok takmam . Yukarıda bir yerde "Benimle tanismaya geldi biri çok sevindim "demişsiniz. Zaten samimiyet oluşacaksa oluyor inanin. Kalpler isinacaksa ısınıyor.

Bugun o adama veda ediyoduk. Tanistigimiza cok memninildumhiicaym. Gibi bisey cikti agzimdan. Ya zaten kurdugum cumle sayili o da agzimdan boyle cikio sinir krizi gecircem. Niye boyle oluyoo niye niye niye

dislektik olma ihtimalin var mı? bende ağır derece var. düzgün okuyamaz, düzgün konuşamaz, sağı solu karıştırır vs. gibi semptomları var. herkes tarafından eleştirilir, hatta geri zekalı olarak bile görülebilinir insan. ama şu var bu hastalık üstün zekalı insanlarda olur. einstein da böyleydi. bu durumu büyütme. varsın insanlar nasıl görüyorlarsa görsünler. önemli olan sen kendini nasıl görüyorsun. kendini geliştirmek için çaba göster. işini iyi yaptıktan sonra gerisi boş. sağlıcakla kal :)

Bugun o adama veda ediyoduk. Tanistigimiza cok memninildumhiicaym. Gibi bisey cikti agzimdan. Ya zaten kurdugum cumle sayili o da agzimdan boyle cikio sinir krizi gecircem. Niye boyle oluyoo niye niye niye
Peki çok sık mi oluyor? Bugün bende yukarı kattayım diyene kadar dilim sürctu
Eskiden olsa bende utanirdim . Şimdi gülüp geçiyorum, ay bir söyleyemedim diyerek.
Bazen bana da oluyor çok sık olmuyorsa normal görün. Sık oluyorsa da hep heycandan oluyor. Heyecanı yenmeyi ogrenirseniz o da geçer yahut azalır diye düşünüyorum

Kilo al. 43 kilo çok kötü.
Kilo alabilir tabi ama bunun için kendisini kötü hissetmesin.
Benim bir arkadaşım çok zayıf sizin kadar konu sahibi.
Ancak o kadar neşeli /konuşkan biridir. Toplum arasında sevilir.
İnsanlar belki kilona sizi ilk gordugunuzde bakarlar . Sonra karakteriniz gelir.
Bende kısayım. Kilo yine bir şekilde alınır da boy uzamiyor:)

Sosyal fobi

Ya cok sık oluyor. Zaten arada olsa neyse. Nasil biliyo musun. Bisey dicem mesela o an cok degisik hissediyorum. Sanki kelimeler agzimdan cikarken agzim ayri oynuyo o agiz bana ait degilmis gibi. Bi cesit kendime yabancilasiyorum. Herkes bana bakio ya konusurken rahatsiz olup soyleyecegim seye odaklanamiyorum. Bi olayi uzun uzun tatli tatli aktaramoyorum.o yuzden hemen kisa kesiyorum. Birine tas catlasa 2 dk duraksiz konusabilirim. Karsidaki insan sikilcak sanki beni dinlemicek tinlamicak onun ilgisisini cekmicek gibi geliyo.
Soyleyim bitsin istiyorum. O da heyecan ve hizla garip bisi oluyo
Kilo al. 43 kilo çok kötü.
Biliyorum. Kilo almak cok zor alamiyorum

Misal is yaptigimiz bir adam. Yemek yerken afiyet olsun diyor. Bana kesinlikle denmiyor bu.
Öncelikle birinin size afiyet olsun demesi için sizin de onlara afiyet olsun demeniz gerekir. İnsanların arasında bu kadar kasarak, çekinerek ve bu denli kendinizi dışlatarak yaşarsanız insanların da size olan yaklaşımı bu şekilde olur. Bu sadece siliklikle alakalı bir durum değil. Mesela ben öğretmenim, okulda 15 öğretmeniz. Herkese iyi dersler, günaydın derim. Ancak bir öğretmenimiz burnu kaf dağında ve kendini fazlasıyla birşey sanan biri olduğu için onu kimse sevmez ve asla da iyi dersler falan demem, yemekte afiyet olsun falan da demem. Öncelikle siz insanlara yaklaşmalısınız ki insanlar da size yaklaşacak güveni bulsunlar. Derdiniz için bir psikolog yardımı almanızda fayda var.

Hayir ama orda durum su. Yanindaki arkadasla ben yiyoruz. O yanimizdan geciyor ve ona diyor. Hadi dedim olabilir ikinci kez tam kalkarken adamla karsi karsiya gelmisiz ona bakmama ragmen arkadasima donup dedi yine. Ya da bri Bisey sorucak mesela bana degil ona soruluyor. Insanlarin gozunde ne gibi bi algi olusuyor niye olusuyor anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…