torpilin olmadığı yer var mı?

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Merhaba hanımlar ben bu işsizlikten çaresizlikten iyice çıkmazlardayım

Torpil kibar adı kimi yerlerde referans diyorlar.

Bi yere başvuruyorum bakıyorum benden vasıfsız ,o alanla ilgili birini işe almışlar. Tama o işe alınmayım ama benden vasıfsız olunca çok üzlüyorum,deliriyorum :52::52:.Eğer tecrübeliyse eyvallah tamamadır diyorum

Ya şu belirsiz geleceği olmayan ücretli öğretmelikte bile torpil varmış

Torpili olmayan ölsün mü?

Ama haketmeyen ,benden başarısız bilgisiz insanlara hakkımı helal etmiyorum

Bilemiyorum torpil dünyanın heryerinde mi bu kadar yaygın ?
Yoksa bizim memlekete has bi durum mudur ?

Evet maalesef göz göre göre olumsuz şeyler yaşanıyor fakat o çıkarların uzun vadeli olduğunu hiç göremedim.. bir kuldan değil de torpili Allah'tan istemek daha etkili inanın..

Maalesef olmadığı yer yok.
En basit örneği de devlet hastaneler. Hemşire / doktor yakınları en önce muayene olur. Sonra havalı havalı bakarlar size.Bunun olduğunu duyunca çok şaşırmıştım ama bizzat yaşadım.
Çok vahim durumumuz...

ne özel sektör nede kamu yok yok yok her yer torpil, hatta sana alakasız bir konuda anlatmak istiyorum kısaca ;

çok yakın arkadaşım rahiminden kist aldırıcak boyut büyük kızın yaşı genç çocuğu olm uycak diye aylarca perişan oldu, gitmediği doktor, profesör kalmadı hepsi rahim ve yumurtalıklarda alınacak dedi. Ve son gittiği üniversitede de prf aynı şeyi söyledi. Bir hafta sonra da milletvekili bir torpil buldular . prof o torpille görüştükten sonra rahimin alınmaması için elimden geleni yapıcam büyük ihtimal almıycam dedi ve almadı .arkadaşım şu an hamille...

Başkası anlatsa inanmazdım ama olayların bu kadar içinde olduğum için pes dedim doğrusu pes

Parayı veren düdüğü çalar hesabı olmuş resmen sağlığımızla oyuncak gibi oynuyorlar.
Dayısı amcası olmayanda böyle sürünüyor demek ki...

dunyanin yaratilisindan gayrii olandan bitenden torpili sorumlu tutuyorum ben...
valla aklinizin alacagi herseyde torpil varr..
:15:

Avrupada yok bu, varsa da cok nadirdir, gelişmemiş ve az gelişen, gelişmekte olan ülkelerde var, özellikle islam ülkelerinde...

En basit örneği de devlet hastaneler. Hemşire / doktor yakınları en önce muayene olur. Sonra havalı havalı bakarlar size.Bunun olduğunu duyunca çok şaşırmıştım ama bizzat yaşadım.
Çok vahim durumumuz...

Bunda sorun yok ki. Daha doğrusu torpil değil. Hastane personelinin ve yakınlarının acil dışında önceliği vardır. Tıpkı 65 yaş üzeri hastaların ya da yatan hastaların önceliği olduğu gibi.
Sebebi de refakatçisinin ya da hastanın kendisinin hastane personeli olmasıdır. Yani basit bir muayene için bile gelse o hemşire ya da o doktorun sekreteri vs o hastanın yanında olur.
Bu arada kendi bölümündeki işin aksamaması içi öncelik vardır.

-

Geçen de buna benzer bir konu vardı.
Orada da belirtmiştim, eğer bahsedilen işi alınan kişi de eğitimi, dili, fazladan bilgisayar bilgisi vs olmadan yapabilecek kapasitedeyse torpil karşıtı değilim.
Bunu hak yemek vs olarak görmüyorum.

Gücü elinde bulunduran insanın çevresi de haksız yere bir yerlere geliyor. Tahsili daha düşük, bilgisi daha az ya da parayı bastırmış özel üniversitede okumuş en iyi yerlere geliyor ancak okuyan, ter döken her anlamda kendini geliştiren dışarı da kalıyor yoksa neden bu kadar işsizlik olsun memlektimde üniversite mezunu simit satıyor. Yine de pes etme elbet senin de meziyetlerinden anlayan biri çıkacaktır karşına.

Çok vahim durumumuz...

Dediklerine aynen katılıyorum bir gün hastahane gittik kardeşim ayakta duramıyor sinir krizi geçirdi bir olaydan ötürü çocuk bi türlü konuşamıyor acile götürdük acilden giriş yaptılar sizi hemen içeri alırlar dediler fakat ne oldu biliyormusun bizden sonra 2 tane genç kız geldi söz de acillik durumları ama hiç birşeyleri yok sonra anladık ki ordaki hemşire yakınlarıymış onu araya koymuşlar acillik işleride 2 tane ilaç yazdırmışlar konuşurlerken duyduk benim kardeşim ise ayakata duramıyordu torpil bundan 25-30 sene öncede vardı şimdide var ve bundan bir 30 yıl sonra yine torpil olacak bu düzen hiç degişmez maalesef

Bunda sorun yok ki. Daha doğrusu torpil değil. Hastane personelinin ve yakınlarının acil dışında önceliği vardır. Tıpkı 65 yaş üzeri hastaların ya da yatan hastaların önceliği olduğu gibi.
Sebebi de refakatçisinin ya da hastanın kendisinin hastane personeli olmasıdır. Yani basit bir muayene için bile gelse o hemşire ya da o doktorun sekreteri vs o hastanın yanında olur.
Bu arada kendi bölümündeki işin aksamaması içi öncelik vardır.

-

Geçen de buna benzer bir konu vardı.
Orada da belirtmiştim, eğer bahsedilen işi alınan kişi de eğitimi, dili, fazladan bilgisayar bilgisi vs olmadan yapabilecek kapasitedeyse torpil karşıtı değilim.
Bunu hak yemek vs olarak görmüyorum.

normalde tum hastane icinde yazmasi lazim saglik persineli onceligini ancak benim eski calistigim hastane macasi yemdigi icin korkudan yaziyi kaldirmisti..
2.derece mesnikusum var benim ve uzerimde formalarla nobette fenalastim topalalaya topallaya ortapeiye mayene olmaya gittim
nueye oalamadim cunku giremdim poliklinge
soylene soylene ciktim o sirada arkadasim denk geldi kolumdan tuttu fizik dr na goturdu
ordan mr istendi hastane personeli olmama ragmen 2 gun sonraya randevu alabildim
mr sonucumu 10 gun sonra okudu hastane radyalogu prensibi buymus
o okuyp recete yazilana kadar toplalmam gecti
yani bence bu torpil degil
ama basbakanin koylusu die 40 yasindaki kadini yasli sinifina sokup torpil yaptiran il baskanina isyanim var benim.:15:

Back
X