- 1 Kasım 2020
- 402
- 185
- 53
- Konu Sahibi Mavimuhabbetkusu
-
Merhaba kizlar ben su an da yuksek lisans yapiyorum.muhendisim.araştırma gorevlisi olmak istiyorum ama bunun icin hep tanidigin olacak yoksa olmaz cok zor filan diyorlar.gercekten olmaz mi bu is .torpilsiz hayat dönmuyor muaraya birilerini koymadan olan var mi ne yapmam gerekiyor bıktm
Hayir birakmayacagim ama insanin motivasyonunu dusuruyorlarOlmaz dersek ne olacak? Akademiyi mi birakacaksiniz?
Onun hayali ile bir suru firsat kacirmaktan korkuyorumOluyordur inşallah ama ben de pek görmedim torpilsizAraştırma görevlisi olmak tek kariyer hedefiniz olmasın derim ben o yüzden.
Evet malesef bu işler dediginiz gibi yuruyor puani yuksek olupta sirf hoca onu istemiyor diye olamayanlar varDünyanın alanında en prestijli okullarından birinde okudum. Okula hazırlanırken torpil söylentisi çok oluyordu kabiliyetsizlerin yalanı bu dedim inanmadım kazandım. Çok da sosyal bı tip değildim puanlamalarda hocalarla iletişimi iyi olanların daha başarılı olduğunu gördüm. Akademisyen olmayı hiç düşünmedim ama olmak isteyenler içinde hocaların sevdiği kisilere şans verdiler. Hatta hoca sevdiği bı öğrenciye niye basvurmadin diye kızmıştı. Bu kişiler başarılı kişiler de değildi. Bizde 2 kişilikti kontenjan. Sizi bilemem
İnsallah olurOluyor, çalışmayıp torpilsiz olmuyor yaa demek en kolayı.
Şu an bütün araştırma görevlilerini zan altında bıraktınızMerhaba kizlar ben su an da yuksek lisans yapiyorum.muhendisim.araştırma gorevlisi olmak istiyorum ama bunun icin hep tanidigin olacak yoksa olmaz cok zor filan diyorlar.gercekten olmaz mi bu is .torpilsiz hayat dönmuyor muaraya birilerini koymadan olan var mi ne yapmam gerekiyor bıktm
Türkiye’nin önde gelen bir sürü üniversitesinde araştırma görevlisi olan bütün arkadaşlarım torpilsiz geldi konumlarına. Çünkü hem sınavları, hem ortalamaları hem de yayınları kuvvetliydi.Merhaba kizlar ben su an da yuksek lisans yapiyorum.muhendisim.araştırma gorevlisi olmak istiyorum ama bunun icin hep tanidigin olacak yoksa olmaz cok zor filan diyorlar.gercekten olmaz mi bu is .torpilsiz hayat dönmuyor muaraya birilerini koymadan olan var mi ne yapmam gerekiyor bıktm
Tesekkur ederim insallah guzel olur sonuDaha saygın okullarda şansınız var ama taşrada imkansız diye biliyorum. Büyük şehirlerdeki köklü okullara yapın başvurularınızı.
Hayir alakasi yok elbette o sekilde olmayan vardir.ben de zaten onlari sordum onlardan destek almak istedimŞu an bütün araştırma görevlilerini zan altında bıraktınız
Tesekkur ederim umut ışığım oldunuzTürkiye’nin önde gelen bir sürü üniversitesinde araştırma görevlisi olan bütün arkadaşlarım torpilsiz geldi konumlarına. Çünkü hem sınavları, hem ortalamaları hem de yayınları kuvvetliydi.
Torpil bana periferdeki devlet üniversitelerinde ve liyakata önem vermeyen-insanın bırak içinde olmak yanından geçmek istemediği sözde üniversitelerde geçerli gibi geliyor. Umudunuzu kaybetmeyin kısacası, ama başka seçenekleri de açık tutun.
İnsallahOlur tabi ama derslerinizin çok iyi olması gerekiyor. Yoksa zor.
Bilmiyorum ama size kendi hikayemi anlatabilirim
Universite bittiginde oylesine Ales’e girdim. Akademisyen olmaya hic niyetim olmamasina ragmen. Turkiye derecesi yaptim,95uzeri almistim. Bolum baskani benim akademik kariyer istedigimi zannedip uzulerek beni cagirdi. Gittim, dark sen cok basarilisin,seni de dusuncelerini de cok takdir ediyorum bir evlat olarak ama babandan dolayi seni burda barindirmazlar. Sehir degistirmeyi dusunur musun bilemem ama gittigin yerde orada da sansin olacagini sanmam. İstersen sansini ozel sektorde dene,devlet isi sana olmaz hic bir sekilde,dedi.
Babam kim diye sorarsaniz,siradan bir Edebiyatciydi. Ama sicili kimilerine gore sakincali bir adamdi.
Dunya iste. Eminim her yerde vardir boyle malliklarNe kadar sacma bir duzen var bu kadar basarili bir ogrenciyi kacirdiklari icin utanmalilar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?