Torpilsiz olmuyor mu

Ne kadar sacma bir duzen var bu kadar basarili bir ogrenciyi kacirdiklari icin utanmalilar bence
Her yerde, her sektorde, her alanda var maalesef. Bunlar sevkini kirmasin. Basarili bir insani kimse kacirmak istemez. Sen yoluna devam et. Elbet emeklerinin karsiligini alacaksin. Sen calismalarinla kendini goster.

İnsallah istedigim gbi olur hersey cok tesekkur ederim
Sen yeterki azmini kaybetme... merak etme ihtiyacin olacak kisileri hayat karsina cikarir... seni anlayacak, basarilari takdir eden kisiyi hayat cikarir karsina. Merak etme emekler bosa gitmez, yeter ki birakma...
Sevgiyle kal.

Bu kizda senin gibi bir bak istersen . Malesef olmuyor ve ben de hakkımı helal etmiyorum .Eşim 6 yildir uğraşıyor mülakatta ondan sonra giren kiz ağlayarak çıkıyor hiç bir seye cevap veremedim diye ama o kız kazaniyor esimin puanı yüksek olmasina rağmen sorulara cevqp vermesine ragmen eliyolar . Her seferinde olan ümidimizi böyle kirdilar . Farkli bir bolüm onun ki

Maalesef doğruluk payı çok yüksek bir söylem.. Tabi 100 kişi varsa bunun 10 tanesi 20 tanesi torpilsiz yerleşendir.. Yani ben çevremde öyle gördüm.. İmkansız değil ama zor işte.. Özel oldum devlet üniversitesi olsun açılan ilanların hepsinin sahibi belli maalesef.. Burada yüksek lisans yaptığınız hocanız sağlamsa sizin için birşeyler yapabilir belki.. Yani size özel kadro açılabilir onu da bütün hocalar yapmıyor.. Ya çok yüksek diploma notunuz, ales puanınız ve dil puanınız olacak ya da tanıdığınız biri olacak.. Başka yolu yok.. Tabi bu benim görüşüm.. Çevremde de çok fazla kişi var bu yollardan geçmiş az çok biliyorum diye düşünüyorum..

Bir de başvuru yapacağınız zaman ilanda alınacak araştırma görevlisi, öğretim üyesi falan her neyse işte onlara dikkatli bakarsanız istenen özellikler yüksek lisansını hangi alanda yapmış kaç yıl çalışmış bilmem ne gibi özelliklere bakarsanız bazılarında çok net belli sahipli olduğu sadece alacakları kişinin ismini yazmıyorlar oraya

Gercekten uzulerek okudum

Tanıdığın değil. Tez hocan ya da diğer hocalardan bir torpilin olacak ki araştırma görevlisi olabilisin. Onda da 50d tabi isen geçmiş olsun

Şu an bütün araştırma görevlilerini zan altında bıraktınız
Calci maalesef torpille giren yüzdesi o kadar fazla ki... Kurunun yanında yaşta misali oluyor ancak maalesef ülke gerçeği bu. Ben daha YL başlamadan teklif almıştım başla kadron hazır diye. Sonra istemediğim için başlamadım. Başka bir devlet okulunda YL yaptım orda da aynı durum vardı. Hatta onu bırakın öğretim görevlisi alım ilanları bile kişiye özel artık.

Kaç rektör bu ülkede vasıfsız karısını kızını ne görevlere getirdi. Bunların hepsi gerçek maalesef. Çünkü prof Ali hocanın yakın arkadaşı ulvi hocanın kızı bir halt beceremeyince Ali hoca ulvi hocayı maalesef kıramıyor. Bu psikolojik boyutu bir de maddi çıkarları eklersek çok ender artık kadrolu işlere hakkıyla atanan. En basiti kpss bile artık bir norm değil. Adamlar mülakatla istediğini alıyor. Ülke gerçeği maalef bu

Onun hayali ile bir suru firsat kacirmaktan korkuyorum
Sana tavsiyem sadece akademisyenlere bel bağlama. Mutlaka bir alternatifin olsun. Hatta yl yaparken bir işte çalış. Biz çoğu arkadaşımla öyle yaptık. Ve kimse hayal kırıklığına uğraması .

Tek bir şeye bel bağlamak hep tehlikelidir hele de bu ülkede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…