torun bakma meselesi

Ya ben bir çocuk tanıyorum annesi çalışıyordu. çocuğa anneanne bakıyordu.cocuk kedilerle konuşuyordu "bak annen gelmiş hadi annenin yanına git sarıl"falan gibi çok üzülmüştüm.ayrıca anneanne veya babaanne çocuğa bakmak zorunda değil ama anne bakmak zorunda.

Ben bakması taraftarıyım
Ha yukarda denilen gibi sömürmeye karşıyım aile olmak birbirine destek olmak demektir yani bakacağı 3_4 sene zaten bebeklikbdöneminden sonra bireyselleşiyırlar oyun zamanı herkese iyiigelir çocuklar tabi bu gönül işi vicdan meselesi
Şahsen ben gezip tozu ki çocuklada gezilir
Torunumuda bakıcıyla olmasına yüreğim elvermez ve benim gibi sabırsız asabi biri bunu diyorsa herkes bakar
Burayı okuyunca anneme sarılasım geldi
Çok şükür

MaşaAllah annenize. Allah sağlık sıhhat versın.

Çocukla da gezilir demişsiniz. Fakat gezilmez. Ben açıkçası her ortama çocuğumu sokamam. İzin de vermem. Çünkü ilk çocuğumda yaşadım. Hastalıktan kurtulmuyor çocuklar. Ayrıca az da olsa büyükler kendi yaşamlarından engellendiklerinde bizatihi kaç kişiden duydum şikayet ettiklerini.
Şöyle bir durum da oluyor. Bu sefer diğer çalışan çocukları da beklentiye giriyor. Yok onunkine baktın benimkine de bak. Vs. Bu konudan muzdarip çok babanne ve anneanneyle karşılaştım. Dedikleri aynıydı :"çok yoruldum."

Çalışma zorunluluğu dediğimiz şey çok net değil.yani etrafımızda var daha lüks yaşamak için,veya daha iyi giyinmek için veya nebiliim hersene tatile gitmek için vs.vs yüksek çalışma zorunluluğu gibi algılanıyor.yani anne çalışmayınca aç kalmıyorlar herhalde eğer öyle bir sorun varsa baba daha çok çalışsın.cocuklar sefil olmasın ( her anlamda)
Gunumuz ole degil ama..bir ev alsan bile iki kisi mecbursun calismaya.. ki bi ev sahibi olmak luks mu? Degil aslinda..

hunter,
Allah torun sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.

Serzenişinde haklısın, bizde bunun anneanne versiyonu var, kız yaptı 3-4 çocuk, hepsi boy boy, Allah hepsine sağlıklı ömür versin ama kız çalışmıyor, eşi bir çalışıyor 5 yatıyor, arada sırada kazara kazandığı parayı da zaten kumara veriyor.

Ev kira, kira parası, faturalar, mutfak masrafı, çocukların tüm masrafları, kızın ve damadın yemesi içmesi, çocukların ısrarla istediği ne kadar şey varsa herşey anneannenin sırtında.
Birde dipnot düşeyim aynı apartmandalar, anneanne kızına, damadına, torunlara her dakika bakıyor, yani hem maddi hem fiili epey hizmeti var kadının.

Bu kadın 62 yaşında, ben bildim bileli bir gün ayaklarını uzatıp oh diyemedi, bir yere gidemedi, üstüne başına alamadı, şöyle 2 dakika oturayım da önüme bir kahve getirsinler diyemedi.

Resti çekse ki çekti kızı bakacaksın tabii anneanne değil misin, alırım çocuklarımı bir daha göstermem dedi, para vermese vereceksin tabii anne değil misin dendi.

El insaf yazıktır, anne olduk diye, torunlarımız oldu diye sonuna kadar herşeye mecbur bırakılmak zorunda mıyız?
Ben de daha damat da yok torun da yok ama şimdiden diyorum, kusura bakma kızım çok zorda kalırsan amenna ama onun dışında ben tatlı tatlı seveyim torunları, ahir ömrümü azıcık kendime zaman ayırarak geçireyim diye.

Kızım bana torunlarını göremezsin derse ben ona hiçbirşey öğretememişim der üzülürüm sadece.

yazık kadına.ömründe bir gün görmeden göçüp gidecek demek ki.zamanında evladını büyütmek için,türlü fedakarlıklara katlan,evladının sana bakacağı yılları da torun bakarak,itilip,kakılırak harca.

allah evladın hayırlısını versin.öyle çocuklar yetiştirmedik diye düşünüyorum ama allah da şaşırtmasın.netice de evlat bu,sen ona kıyamazsın ama o, sana kıyabilir.torunlarını göstermemekle,bir ebeveyni cezalandırmayı düşünebilecek kadar,acımasız olabiliyorlar.ya da huzur evinden ,yer beğen diyebiliyorlar.çok acı bunları okumak.

Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz :KK51:
Ne alakası var pardon, kendi çocuklarına bakmışlar yetiştirmişler toruna bakma borçları mı var? Toruna bakınca mı iyi anne baba olacaklar. Ne kadar da bencilce bir tutum. Kendi çocuklarını büyütmüşler yetmiyor. Kendiniz büyütemeyecek ya da bakıcı tutamayacaksanız çocuk yapmayın lütfen. Bir de bunlar ne biçim anneanne babaanne demeye getirilir konu. Asıl bu tarz insanlar nasıl anne baba onu düşünün. Torun bakmadı diye bakılmayı haketmedi ve huzurevinde kalacak demek mantığa gel...

Çocukla da gezilir demişsiniz. Fakat gezilmez. Ben açıkçası her ortama çocuğumu sokamam. İzin de vermem. Çünkü ilk çocuğumda yaşadım. Hastalıktan kurtulmuyor çocuklar. Ayrıca az da olsa büyükler kendi yaşamlarından engellendiklerinde bizatihi kaç kişiden duydum şikayet ettiklerini.
Şöyle bir durum da oluyor. Bu sefer diğer çalışan çocukları da beklentiye giriyor. Yok onunkine baktın benimkine de bak. Vs. Bu konudan muzdarip çok babanne ve anneanneyle karşılaştım. Dedikleri aynıydı :"çok yoruldum."
Benim verdiğim örnekte anneannenin iki kızı var, toplamda da 7-8 torun, biri hamile kalıyor, hamileyim dediği anda diğeri hamile kalıyor, kadın bir birinin doğumuna, bir birinin doğumuna koştu, lohusalıktı, çocukların okula başlamasıydı derken bir nefes alamadı, büyüyen bebeğin yerini yenisi alıyor.
Kardeşler arası yarış var, onunkilere bakıyorsun benimkilere de bakacaksın alacaksın yarışı, bir kızı yeni doğum yaptı, şimdi biz diğerinden hamilelik haberi bekliyoruz ciddi ciddi.

Her haftasonu dışarıdayız maşallah
Bizde 2 torun varvikisinide annem büyüttü biti 18 ysşında napsın sokağamı atsın bazen ben bile diyorum anne iyiidayanıyorsun diye çok sabırlıdır napiyim sokağa atacak halim yok diyor annelik fedakarlık gerektiriyor bence benim annem çocuğuma kızonca bana kızar çok şükür canım annem benim

Benim verdiğim örnekte anneannenin iki kızı var, toplamda da 7-8 torun, biri hamile kalıyor, hamileyim dediği anda diğeri hamile kalıyor, kadının bir birinin doğumuna, bir birinin doğumuna koştu, lohusalıktı, çocukların okula başlamasıydı derken bir nefes alamadı, büyüyen bebeğin yerini yenisi alıyor.
Kardeşler arası yarış var, onunkilere bakıyorsun benimkilere de bakacaksın alacaksın yarışı, bir kızı yeni doğum yaptı, şimdi biz diğerinden hamilelik haberi bekliyoruz ciddi ciddi.

ALLAH yardımcısı olsun kadıncağazın. Ne kadar bencil bir nesil geliyor. Bu hayatı en güzel şekilde tamamlamamız gerekiyor. Pişmanlık duymadan yaptıklarımıza hayıflanmadan afedersiniz ne kadar aptalmışım demeden tamamlamak önemlidir. Bu yüzden kendim nasıl kabul etmiyorsam Kimsenin hayatını gasbetmeyi İpotek koyamayı kabul etmiyorum

yazık kadına.ömründe bir gün görmeden göçüp gidecek demek ki.zamanında evladını büyütmek için,türlü fedakarlıklara katlan,evladının sana bakacağı yılları da torun bakarak,itilip,kakılırak harca.

allah evladın hayırlısını versin.öyle çocuklar yetiştirmedik diye düşünüyorum ama allah da şaşırtmasın.netice de evlat bu,sen ona kıyamazsın ama o, sana kıyabilir.torunlarını göstermemekle,bir ebeveyni cezalandırmayı düşünebilecek kadar,acımasız olabiliyorlar.ya da huzur evinden ,yer beğen diyebiliyorlar.çok acı bunları okumak.
Biz çok üzülüyoruz haline, akrabamız kendisi, annem dertleniyor kadının haline, biraz nefes alsın diye annem davet etti ama gelemedi kadın.
Tamam insan torununu sever ama yaşamayan da bilmez, gerçekten maddi manevi çok yıpratıyorlar kadını, kadın senelerdir bebek altı açıp 5 kat aşağı 5 kat yukarı merdiven inip çıkıyor torun peşine, gün içinde yorgunluktan ayakta uyuklamaya başladı.

Kızlarından birinin Doğum günüydü dün, annesini çağırmış, aman biz bir sevindik bir sevindik kadın 2 dakika nefes alacak diye, kızı da diyor ki annemi çağırdım dışarıda doğum günümü kutlayacağız, aaahhh ne safmışız, çocuklarına baktırmak için çağırmış, kendisi arkadaşlarıyla doğum günü kutlamaya gitmiş, kadıncağızda kızına giderken mecburen diğer kızının 2 çocuğunu da almış, kızının evinde 6 toruna bakmak zorunda kalmış, vallahi yazık annelere bu yapılana.

Benim verdiğim örnekte anneannenin iki kızı var, toplamda da 7-8 torun, biri hamile kalıyor, hamileyim dediği anda diğeri hamile kalıyor, kadın bir birinin doğumuna, bir birinin doğumuna koştu, lohusalıktı, çocukların okula başlamasıydı derken bir nefes alamadı, büyüyen bebeğin yerini yenisi alıyor.
Bu sömürmedir ayrı yere çıkıp kimseye nereye gittiğini söylemesin

Her haftasonu dışarıdayız maşallah
Bizde 2 torun varvikisinide annem büyüttü biti 18 ysşında napsın sokağamı atsın bazen ben bile diyorum anne iyiidayanıyorsun diye çok sabırlıdır napiyim sokağa atacak halim yok diyor annelik fedakarlık gerektiriyor bence benim annem çocuğuma kızonca bana kızar çok şükür canım annem benim

MaşaAllah. Demek ki bu şekilde mutlu oluyor. Tercihi bu yönde.

Bakmak istemeyenin tercihi de bu yönde.

Biz çok üzülüyoruz haline, akrabamız kendisi, annem dertleniyor kadının haline, biraz nefes alsın diye annem davet etti ama gelemedi kadın.
Tamam insan torununu sever ama yaşamayan da bilmez, gerçekten maddi manevi çok yıpratıyorlar kadını, kadın senelerdir bebek altı açıp 5 kat aşağı 5 kat yukarı merdiven inip çıkıyor torun peşine, gün içinde yorgunluktan ayakta uyuklamaya başladı.

Kızlarından birinin Doğum günüydü dün, annesini çağırmış, aman biz bir sevindik bir sevindik kadın 2 dakika nefes alacak diye, kızı da diyor ki annemi çağırdım dışarıda doğum günümü kutlayacağız, aaahhh ne safmışız, çocuklarına baktırmak için çağırmış, kendisi arkadaşlarıyla doğum günü kutlamaya gitmiş, kadıncağızda kızına giderken mecburen diğer kızının 2 çocuğunu da almış, kızının evinde 6 toruna bakmak zorunda kalmış, vallahi yazık annelere bu yapılana.
Benim anne böyle şeylerde posta koyar izin vernez bende gitmem çocuk aklıma takılır

ALLAH ım sen muhafaza eyle. ( özür dileyerek söylüyorum. )Cinsel hayatlarının bedelini neden anne ödüyor.

Bu sömürmedir ayrı yere çıkıp kimseye nereye gittiğini söylemesin
Maalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.

Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.

Maalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.

Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.
Bunlarda sıkıntı var yazık günah Allah korkusu yok demekki
Birde çaluşmazsa niye çocuğa baktırırki alışmışlar rahata anneleri ölür ozaman anlarlar yazık günah

Ayy korkunç.Hadi 1 çocuk yapılır illede isteniyosa bakılamıyosa,yardım istenirde,hem maddi hem manevi bakamayıp sıra sıra dizmekte ne yaa.Ama o anneannede bir dur demiyor galiba

Son düzenleme:
Back
X