hunter,
Allah torun sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.
Serzenişinde haklısın, bizde bunun anneanne versiyonu var, kız yaptı 3-4 çocuk, hepsi boy boy, Allah hepsine sağlıklı ömür versin ama kız çalışmıyor, eşi bir çalışıyor 5 yatıyor, arada sırada kazara kazandığı parayı da zaten kumara veriyor.
Ev kira, kira parası, faturalar, mutfak masrafı, çocukların tüm masrafları, kızın ve damadın yemesi içmesi, çocukların ısrarla istediği ne kadar şey varsa herşey anneannenin sırtında.
Birde dipnot düşeyim aynı apartmandalar, anneanne kızına, damadına, torunlara her dakika bakıyor, yani hem maddi hem fiili epey hizmeti var kadının.
Bu kadın 62 yaşında, ben bildim bileli bir gün ayaklarını uzatıp oh diyemedi, bir yere gidemedi, üstüne başına alamadı, şöyle 2 dakika oturayım da önüme bir kahve getirsinler diyemedi.
Resti çekse ki çekti kızı bakacaksın tabii anneanne değil misin, alırım çocuklarımı bir daha göstermem dedi, para vermese vereceksin tabii anne değil misin dendi.
El insaf yazıktır, anne olduk diye, torunlarımız oldu diye sonuna kadar herşeye mecbur bırakılmak zorunda mıyız?
Ben de daha damat da yok torun da yok ama şimdiden diyorum, kusura bakma kızım çok zorda kalırsan amenna ama onun dışında ben tatlı tatlı seveyim torunları, ahir ömrümü azıcık kendime zaman ayırarak geçireyim diye.
Kızım bana torunlarını göremezsin derse ben ona hiçbirşey öğretememişim der üzülürüm sadece.