- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.651
- 448
- Konu Sahibi greengirll
Bakıcı bulacaksın yapacak bişey yok. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı şeyi ben annem için düşünüyorum. O da gezmeyi tozmayı çok sever (şu an Yunanistanda) torun olunca nasılsa gezemeyeceğim, depolama yapıyorum diyor. Ama kendi canından başka kime emanet edebilirsin ki bebeğini.
Ben de şöyle bir çözüm buldum, bir bakıcı bulacağım, haftanın 3 günü gelecek şekilde, bu durumda anneme torunu ile vakit geçirecek 2 gün kalıyor, diğer 2 gün de ben bakacağım. Annem de isterse gelsin evime alsın bakıcıyla bebeği götürsün kendi evine çok görmek isterse. Bakıcı bulmak çook zor tahmin edebiliyorum, ama biraz zorlayacağız artık durumları. Benim şansım olduğum şehirde çok fazla sezonluk çalışan, temizlik/bebek bakımı yapan kitle olması ve benim o kitleyi tanımam. Belki siz de en azından ilk 2 sene böyle bir şey ile kurtarmayı deneyebilirsiniz.
Yarın yaşayacağımız bile belli değil. Yaşlılığı düşünmek mantıksız. Ki konuyla da çok alakasız. Allah beni kimseye muhtaç etmesin. Benim felsefem kimseye güvenmeden hayatımı hep idame ettirdim. Bundan sonra da güvenmem.Elden ayaktan duserseniz diyorum zaten Allah esirgesin de.
Ama çocuk sizin. Bir şeyden feragat etmeden olmuyor zaten. Siz bulacaksınız yöntemi. Belki de sizin kaynananız baksın beklentiniz olacağı için böyle diyorlar. Baştan da söylüyorlar bence bu gayet güzel. Önceden bakarız deyip sonra bakmam demesinden iyidir bence.
Ben de alıntı yaptığınız üye gibi düşündüğüm için bu soruyu da cevaplamak istedim. Sizin sorunuzdan torun bakmıyorlarsa biz de onlara bakmayız sonucunu mu çıkarmak gerekiyor? Eğer öyle ise anneanne ya da babaanne zaten kendi çocuklarına bakarak görevlerini tamamlamışlardır bu mantığa göre.Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz![]()
Bakıcı bulacaksın yapacak bişey yok. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.
Emin ol cevabı evet. Çocuklarımın yanında onları rahatsız ettiğimş bilerek yaşamak yerine,kendi yaşıtlarımın olduğu onlarla sosyalleşebileceğim yaşlı bakım evlerini tercih ederim. Huzurevlerini böyle kötü biryermiş gibi tanımlayanları hiç anlamıyorum zaten. Şartlar elveriyorsa kendi evimde eğer elvermiyorsa veya yalnız olmak istemiyorsam en güzel yer orası.Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz![]()
Nekadar az beklentiniz olursa okadar mutlu olursunuz. Destekte olmasın,koyun evinize kamera oh mis.. bakıcı rahatsız gelemiyor,sizde izin alamadınız tabiki bigün bakar ama bunu görev olarak üstlenmek istemiyordur ki bencede haklı saygı duymak lazım.Zaten baksın demiyorum ama yardımcı olsun en azından hani dese ki kızım bakıcı bakar ben de destek çıkarım bu yani beklediğim...
Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.
Yorumlarınızı bekliyorum :)
Kimseden bir şey beklemeyin. Tek tavsiyem bu. Torun yaşlılar için sevilmek için var. Benim kaynanam çocuğuma seve seve bakar. Söylüyor da ama ben istemiyorum çünkü yaşlı insan ne kadar verim sağlar?Evet çocuk benim ama onların da torunu. Yardımcı olmaya çalışırım dese bile bir güvence olacak bana manen bir destek yani. Bakıcı atıyorum akşam 6 da çıkmak isteyecek ben geleceğim 9-10 da o arada baksa bile beni rahatlatır. Bunu beklemek çok mu?
Nekadar az beklentiniz olursa okadar mutlu olursunuz. Destekte olmasın,koyun evinize kamera oh mis.. bakıcı rahatsız gelemiyor,sizde izin alamadınız tabiki bigün bakar ama bunu görev olarak üstlenmek istemiyordur ki bencede haklı saygı duymak lazım.
Kimseden bir şey beklemeyin. Tek tavsiyem bu. Torun yaşlılar için sevilmek için var. Benim kaynanam çocuğuma seve seve bakar. Söylüyor da ama ben istemiyorum çünkü yaşlı insan ne kadar verim sağlar?
Siz kendi yapacağınız bir çocuk için başkasından bir şey bekleyemezsiniz ki. Yani mantıklı değil.
Yani anne babaniz sizin cocugunuza bakmazsa huzuevine gondereceksiniz? Vallahi kv. Ve kp. Sagolsun simdiye kadar ne maddi ne manevi destek olmayi birak en guzel gunlerimde bile beni aglatmayi becerdiler ona ragmen aklima onlari yaşlaninca huzuevine birakmak gelmedi.Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz![]()
o kadarını yapar bence.Anlıyorum da sizi, ben kendimi anlatamadım sanırım. Baksın demiyorum, gerekli anlarda destek çıksın o kadar...
Gece toplantım olduğunda bir kaç saat idare edebilsin.
Çok mu ?
Bosver kaynanayi falan bence 2 yil icin yatili birini bul hem eve gec gelme derdin olmaz hem kaynanin gorumcenin agiz kokusunu cekme hem evin temiz olsun yemegin hazir olsun.İşte benim de beklentim bu kadar yani görev olması değil zor anlarda destek çıkması. Ben arkadaşlarımı görüyorum anaokulu ya da bakıcı bir saate kadar bakıyor biz bazen çıkıyoruz gece 10-11 de...O günlerde destek çıksın zaten yanyana evimiz.
ah keşke..Bosver kaynanayi falan bence 2 yil icin yatili birini bul hem eve gec gelme derdin olmaz hem kaynanin gorumcenin agiz kokusunu cekme hem evin temiz olsun yemegin hazir olsun.
İşte benim de beklentim bu kadar yani görev olması değil zor anlarda destek çıkması. Ben arkadaşlarımı görüyorum anaokulu ya da bakıcı bir saate kadar bakıyor biz bazen çıkıyoruz gece 10-11 de...O günlerde destek çıksın zaten yanyana evimiz.