torun bakma meselesi

Evet çocuk benim ama onların da torunu. Yardımcı olmaya çalışırım dese bile bir güvence olacak bana manen bir destek yani. Bakıcı atıyorum akşam 6 da çıkmak isteyecek ben geleceğim 9-10 da o arada baksa bile beni rahatlatır. Bunu beklemek çok mu?
Akşam 9 10da eve gelecekseniz çocuk işini tekrar düşünün bence. Çocuk sizi ne ara görecek?

Bosver kaynanayi falan bence 2 yil icin yatili birini bul hem eve gec gelme derdin olmaz hem kaynanin gorumcenin agiz kokusunu cekme hem evin temiz olsun yemegin hazir olsun.

Evim küçük şu an. Aslında iyi fikir bu bahane ile kv den uzaklaşmış olurum, büyük ev alırım, o da torununu zor görür :)

İşte benim de beklentim bu kadar yani görev olması değil zor anlarda destek çıkması. Ben arkadaşlarımı görüyorum anaokulu ya da bakıcı bir saate kadar bakıyor biz bazen çıkıyoruz gece 10-11 de...O günlerde destek çıksın zaten yanyana evimiz.
Okadarını yapar zaten. Kayınvalideniz görev olarak üstlenmek istemiyor anladığım kadarıyla. Bukadar dert etmeyin. O günler bi gelsin bi çözüm elbet olur,kimsenin çocuğu kalmaz ortada :)

Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz :KK51:

gidilebilirde neden olmasın.ancak sizin mantığınızla bakınca çocuklarını bakıp büyütmüş sonuçta. yaşlanıncada çocukları bakar torunları değil..

konu sahibesi bakıcı tutacaksınız bir çok kadının yaptığı gibi.

İşiniz sıkıntıymış gerçekten, yani o saatte çocuk zaten uyumuş olur normal şartlarda. Bu durumda sizin çocuğunuz büyürken fazla bir katkınız olamayacak. Bence öyle günlerde zaten destek çıkar ama kadın haklı, bu tempoda çalışan bir anne var, babaanne bakarım diye kabul etse zaten o büyütmüş olacak çocuğu, babaannelik değil annelik yapmış olacak. Yazık yani, çoluğunu çocuğunu büyütmüş evlendirmiş artık biraz dinlenmek gezmek onun da hakkı. Kaldı ki belli bir yaştan sonra çocuk insana çok yorucu geliyor, artık kafalar kaldırmıyor.

Ya tabi ki bu sorumluğu ona vermek zaten istemem, ama kv hayatı boyunca zaten gezmiş yani öyle zorluklarla dolu bir hayatı olmamış. İstediğim sadece destek çıkarım tabi demesiydi, ki çok beklerim daha ben :)

Elden ayaktan duserseniz diyorum zaten Allah esirgesin de.

Dünden beri aynı konular üzerinde dönüyoruz.
Yorum yapmadan duramadım.
Cevap vermek istedim. Allah "çocuğuma bakmayan anneme elden ayaktan düşerse bende bakmam" diyen zihniyetteki evladın eline zaten düşürmesin.
Burası bana yeni ufuklar açtı.
Ben maaşımı ve mal varlığımı bağışlarım bir huzurevine, evladıma minnet edip tribini çekeceğime yaşarım fıstık gibi oralarda. Çatır çatır da yerim paramı, gezerim, tozarım.
Pazarlıkla bana evlatlık/gelinlik/damatlık yapacak olan benden uzak dursun.
Ayrıca kimin elden ayaktan düşeceğini Allah bilir. Bakarsınız elden ayaktan düşen evlat olur. (Allah korusun)
Benim bir tanıdığım kayınvalidesine neler neler yaptı. Sana bakmayacağım bile dedi. Sonuç gelin yatalak oldu kayınvalide ona bakıyor.
Allah büyük.

Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.

Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.

Yorumlarınızı bekliyorum :)
Benim oz annem ben bakmam bana guvenme dedi daha evlenir evlenmez. Hamile kaldim yine ben bakmam dedi. 20 gunluk bebegim var hala ben bakmam diyor. Size baktim buyuttum ugrasamam bu saatten sonra tut bakici baksin dedi. Annemle evimizi arasi yuruyerek 1 dakika filan.

Kisaca bakmak istemeyene zorla baktiramazsin.tutarsin bakici. 3 yasinda da krese verirsin.en azindan benim hareket plani bu yonde.

sizin yol uzundu dimi?
bu işe devam etmeyi düşünüyorsanız ev meselesini de gündeme getirebilirsiniz belki.

Aslında demin bir üye de yazdı, madem yardımı olmayacak, gidip daha büyük bir eve taşınıp yatılı ya da her gün gelen kadın+bakıcı bulup torununu da göstermek için çaba harcamamak lazım.

Dünden beri aynı konular üzerinde dönüyoruz.
Yorum yapmadan duramadım.
Cevap vermek istedim. Allah "çocuğuma bakmayan anneme elden ayaktan düşerse bende bakmam" diyen zihniyetteki evladın eline zaten düşürmesin.
Burası bana yeni ufuklar açtı.
Ben maaşımı ve mal varlığımı bağışlarım bir huzurevine, evladıma minnet edip tribini çekeceğime yaşarım fıstık gibi oralarda. Çatır çatır da yerim paramı, gezerim, tozarım.
Pazarlıkla bana evlatlık/gelinlik/damatlık yapacak olan benden uzak dursun.
Ayrıca kimin elden ayaktan düşeceğini Allah bilir. Bakarsınız elden ayaktan düşen evlat olur. (Allah korusun)
Benim bir tanıdığım kayınvalidesine neler neler yaptı. Sana bakmayacağım bile dedi. Sonuç gelin yatalak oldu kayınvalide ona bakıyor.
Allah büyük.
Ben de aynı düşüncedeyim... Çocuklarımın yanında mutsuz olup mutsuz edeceğime huzurevinde içim rahat yaşarım

benim annem "bakarım" dedi.
"taşınsak mı yakınınıza" dedi.
"sen mi taşınsan kızım" dedi.
"kayınvaliden ben doktora gittiğimde, işim olduğunda bakarım ayda yılda bir iki gün destek olurum derse ben bakmaya gönüllüyüm" dedi.

kayınvalidem bakarım demedi, diyemedi..
bakamazdı zaten.
iyi ki böyle olmuş..
herkesin kafası rahat..

Kimsenin yarin ne olacagi belli degil. Onun icin her ihtimali göz önünde bulundurarak planlamanizi yapin. Kayinvalideniz bakmak istemiyorsa bakmak istemiyor. Bu onu hakki. Gecici bir süre yardim edecektir sanirim. Siz is hayatinizdan vazgecmek istemiyorsunuz, o da gezip tozmasindan. Ama sonuc olarak cocuk sizin bakici sorunun kimseye güvenmeden cözmeniz lazim. Simdiden söylemeleri aslinda avantaj. Sizi rahatsiz edecek boyuta geldigse acik söyleyin. Görümceniz annesini kendi cocuguna baktiracaktir..Onun icin simdiden konusuyordur.

Emin ol cevabı evet. Çocuklarımın yanında onları rahatsız ettiğimş bilerek yaşamak yerine,kendi yaşıtlarımın olduğu onlarla sosyalleşebileceğim yaşlı bakım evlerini tercih ederim. Huzurevlerini böyle kötü biryermiş gibi tanımlayanları hiç anlamıyorum zaten. Şartlar elveriyorsa kendi evimde eğer elvermiyorsa veya yalnız olmak istemiyorsam en güzel yer orası.
Huzur evlerini kotulemedim. Aksine belki de Allah omur verirse gitmeyi de dusunurum.
Fakat oradaki yaslilarin buyuk kismı kendisini terkedilmis hissediyor. Belki eslerden birisi digeri vefat edince cocuklarinin yaninda kalmak isteyip de reddedildigi icin huzur evlerinde kalan bircok insan var.
Yarın yaşayacağımız bile belli değil. Yaşlılığı düşünmek mantıksız. Ki konuyla da çok alakasız. Allah beni kimseye muhtaç etmesin. Benim felsefem kimseye güvenmeden hayatımı hep idame ettirdim. Bundan sonra da güvenmem.
Çocuğuma bakmışım yorulmuşum neden yaşlanınca da torun bakayım? Bu hayatta her şey karşılıklı mı?
Benim annem Allah korusun şu an elden düşse kalkıp da huzur evine atmam, ay annem çocuğuma bakmadı dur huzur evine atayım demem. Annem o benim. Başım üstünde yeri var. Tüm maddi manevi imkanımı sağlarım. Çünkü annem bizi öyle
Herkes icin basinin ustunde yeri vardir.
Fakat eminim anneciginiz de sizi konu sahibi gibi zorda kalsaniz ortada birakacak degildir diye dusunuyorum.
Mesele saf cikarci yaklasimla sen benim cocuguma bakarsan ben de ileride sana bakarim dusuncesi asla degil.
Fakat farkindaysaniz cocuguma kim bakacak derdine dusup cocuk bile yapma fikrinden vazgecebilecek bir insan var. Sizce de buyuklerimiz fedakarlik yaparak evlatlarina yardimci olmali degiller mi?
Ana baba hakki oldugu kadar evlat hakki da oldugunu dusunuyorum.

Ya tabi ki bu sorumluğu ona vermek zaten istemem, ama kv hayatı boyunca zaten gezmiş yani öyle zorluklarla dolu bir hayatı olmamış. İstediğim sadece destek çıkarım tabi demesiydi, ki çok beklerim daha ben :)

Sizi anlıyorum gerçekten, benim kayınvalidem ben hamileyken aynı lafları etti, doğduktan sonra da o şekilde konuştu. Ben şu an kızımı kimseye bırakmak istemiyorum zaten güvenemiyorum, onun yetiştirme şeklini zaten beğenmem. Bir kere annesine götürdü kızımı, orada daha bir yaşına girmediği halde sütlü cici bebe yedirmiş, ne kadar sinirlendim. Gerçekten ya herşeyi diyebileceğiniz bir bakıcı bulun, ya da bir süre çalışmayın. Çünkü kayınvalideniz bakarsa kafasına göre yapacak herşeyi, siz de bakıyor diye bir şey söyleyemeyeceksiniz.

Back
X