• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toxoplazma igm pozitif cikti

Shakespearinlove

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2019
175
221
103
35
Merhaba
Toxoplazma igg de igm de pozitif cikti. Igm nin pozitif deger 0.67 ydi maks deger 0.50 yani cok az fark var. Hatta devletteki doktor bahsetmedi bile ozellikle sordugum halde normal.dedi ama ozeldeki doktor testi yinelemek istedi sizce napayim

Merhaba
Toxoplazma igg de igm de pozitif cikti. Igm nin pozitif deger 0.67 ydi maks deger 0.50 yani cok az fark var. Hatta devletteki doktor bahsetmedi bile ozellikle sordugum halde normal.dedi ama ozeldeki doktor testi yinelemek istedi sizce napayim
Benimde bağışıklık çıkmadı,doktor dikkat edeceksin dedi etli çiğköfte yemeyeceksin meyve sebze iyi yıkanacak dedi, hamile olduktan sonr yapılacak birşey yok dikkat etmek gerekiyor dedi,senin de için rahat edecekse tekrar yaptır canım

Kizima hamileyken bende toxoplazma ya yakalandim.. cok kotu hamilelik gecirdim dogurasiya kadar antibiyotik kulandim ve kizim dogdunda belinden su aldilar kizimda yakalandi mi diye. Sukur kizimda cikmadi.. ciksaydi cok kotu.. ne bilim kör falan olabilir demislerdi.. bu arada kizim dogdunda ogrendim down sendromlu olarak dogdu..

Gebelikten once bagisiklik varmi onu gorebiliyorsun.. ama bagisiklik yoksa hamileyken kontrol ediyorlar o paraziti kaptin mi diye hamileliginde
bakarmksın bi doktor bunları onemsemedi. Bende gebelik istiyorum ama
Screenshot_20190809_231442.webp

Kızamık ve hepatit b aşısı olup olmadıgıın göstergesiymiş sanırım bu degerler yüksek olunca bagışıklık varmış okuduguma göre. Doktor sorun olsa söylerdi dedim onemsemedim

Hamile değilseniz değerlerinizi az bile fark olsa düzeltip hamile kalın. Arkadaşım toxoplazma geçirdi, bütün gebeliği boyunca R ile başlayan sanırım Rovamycyne denilen antibiyotiği kullandı. Bebek Pazartesi doğdu gayet sağlıklı, hemen göz muayenesine aldılar. Ama stresi yeter.

Hamile değilseniz değerlerinizi az bile fark olsa düzeltip hamile kalın. Arkadaşım toxoplazma geçirdi, bütün gebeliği boyunca R ile başlayan sanırım Rovamycyne denilen antibiyotiği kullandı. Bebek Pazartesi doğdu gayet sağlıklı, hemen göz muayenesine aldılar. Ama stresi yeter.
Bende rovamycine kulanmistim.. 6 aylik hamileyken kaptim ve 3 ay boyunca yani dogurasiya kadar kulandim. Ne cok zor donemdi...
Eger bebek bu paraziti kaptiysa suan goz sorunu yoksa bile ilerde birden Allah korusun cok buyuk goz sorunu yasayabiliyor.. lutfen doktora sormadan hamile kalmayin. Kalanlarda onemlini alsin antibiyotikle

Toksoplazmanin pozitif cikmasi demek bagisikliginiz var sorun yok demektir.

Negatif cikmasi demek bagisikliginiz yok dikkat edin demektir..

Benim negatif disarida salata yesillik hic bisey yemiyorum sadeve evde guzelce yikayarak yiyorum cig ve islenmis gida tuketmiyorum. Kedi kopekten bisey olmuyor diskisiyla temas etmezseniz. Bununla ilgili baslik acmistim ben orda yaziyor baya. Sakatat sucuk salam sosis boyle seyler yok. Etler baliklar tavuklar iyi pismis olucak en cok yesillik salata gibi seylerden geciyor onlar yok susi salamura gibi gidalar yok. Kuru et isli et yok.

Midye ve dip baliklari yok onlarda ayni zamanda agir metal var cunku... ciger yok zaten sakatat ayni zamanda fazla k vitamini var..

Toksoplazmanin pozitif cikmasi demek bagisikliginiz var sorun yok demektir.

Negatif cikmasi demek bagisikliginiz yok dikkat edin demektir..

Benim negatif disarida salata yesillik hic bisey yemiyorum sadeve evde guzelce yikayarak yiyorum cig ve islenmis gida tuketmiyorum. Kedi kopekten bisey olmuyor diskisiyla temas etmezseniz. Bununla ilgili baslik acmistim ben orda yaziyor baya. Sakatat sucuk salam sosis boyle seyler yok. Etler baliklar tavuklar iyi pismis olucak en cok yesillik salata gibi seylerden geciyor onlar yok susi salamura gibi gidalar yok. Kuru et isli et yok.

Midye ve dip baliklari yok onlarda ayni zamanda agir metal var cunku... ciger yok zaten sakatat ayni zamanda fazla k vitamini var..
2 cesidi var igg gecmisteki bagisiklik igm ise aktif olarak gecirildiginin gostergesi

Bende rovamycine kulanmistim.. 6 aylik hamileyken kaptim ve 3 ay boyunca yani dogurasiya kadar kulandim. Ne cok zor donemdi...
Eger bebek bu paraziti kaptiysa suan goz sorunu yoksa bile ilerde birden Allah korusun cok buyuk goz sorunu yasayabiliyor.. lutfen doktora sormadan hamile kalmayin. Kalanlarda onemlini alsin antibiyotikle
Bende igm iki ay önce negatifti , şimdi pozitif , avidite istendi acayip canım sıkkın ya , şuan bebeğin nasıl ? Amnşyosentez yapıldı mı sana , dr um epey avitide kötü çıkarsa amniypsentez yapılıp bebeğe geçip geçmemesine bakıcaz dedi :( nerden nasıl kaptım bunu ben ya , igm değerini hatırlıyor Musun

Bende igm iki ay önce negatifti , şimdi pozitif , avidite istendi acayip canım sıkkın ya , şuan bebeğin nasıl ? Amnşyosentez yapıldı mı sana , dr um epey avitide kötü çıkarsa amniypsentez yapılıp bebeğe geçip geçmemesine bakıcaz dedi :KK43: nerden nasıl kaptım bunu ben ya , igm değerini hatırlıyor Musun
Benim kiz ztn down sendromluydu.. 6nci aylikta kaptim virusu doguma kadar antibiyotik ictim.. amniyosentez yapmadilar..

Back
X