Toz, tüy.. yardım eder misiniz?

likethemovies

nothing lasts forever
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2015
397
294
33
Merhabalar
Problemim tüylü şeyler. Tüylü şeylere bayılıyorum ev botlarım, çanta aksesuarlarım, kazaklarım hep tüylü tüylü. Ama kullandığım an nefesim kesiliyor. Hem de tüm gün boyunca. Temizlik yaptığımda kalkan tozları tüyleri görünce o gün aldığım nefes yetmiyor. Kedilere bayıldığım halde dokunamıyorum çünkü sevdiğim an bile boğazıma tüy takılmış hissinden kurtulamıyorum. Bugün tüyleri dökülen bi şal taktım sadece 5 dk sonra çıkarmak zorunda kaldım tüm gün boğazımda tüy var gibiydi, nefes alamadım göğsüme bi şey oturdu sanki. Ve boğazımdaki his tüm gün midemi bulandırdı hala da devam ediyor.

Psikolojik midir bu? Boğazıma kaçması imkansız olan tüyler tozlar bile gördüğüm anda boğazımda küçük dilime onlarca tüy dolanmış gibi hissettiriyor. Ya da alerji midir ki?

Piskolojik muhtemelen canim. Benim kardesimin tuylu seylere alerjisi var mesela o bir kedi sevse yada yunlu bir yastikta yatsa hapsurmasi oksurmesi burun akintisi ardindan burun kanamasi 1 gun devam ediyor sonra kesiliyor. Alerjik olsa bunlardan biri mutlaka olurdu

Piskolojik muhtemelen canim. Benim kardesimin tuylu seylere alerjisi var mesela o bir kedi sevse yada yunlu bir yastikta yatsa hapsurmasi oksurmesi burun akintisi ardindan burun kanamasi 1 gun devam ediyor sonra kesiliyor. Alerjik olsa bunlardan biri mutlaka olurdu
Kendi kendime aşmaya çalışıcam pek mümkün gibi görünmese de. Geçmezse psikoloğa gideyim ama tam ifade edemiyorum ki. Peluş olan bi şey gördüğüm an bile direk bu benim boğazıma yapışır diye düşünüyorum ardından mide bulantısı geliyo boğazımı temizliyorum sürekli ve gittikçe bu olayı abartıyorum sanki.

Bence kendin asabilirsin. Tuyden tozdan kacma bence tak atkiyi kendini zorla biraz unutmaya calis dusunme hic dusundukce daha cok rahatsiz eder seni baktin olmuyor mecburen gitmek gerek ilerledikce daha buyuk sorunlar cikarabilir sana

Back
X