- 9 Ocak 2015
- 19.914
- 82.784
- 798
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
Ben karadenizliyim ve lahana yemeği,hamsi,ve hamsili mısır ekmeğine bayuluruuuuum 
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaa evet kuymak diyenlerde var, karalahana dolması, mıhlama ve turşu kavurmayı çok yedim, çevremde Karadeniz'li çoktu İstanbul'dayken.Evettttttt mıhlama... Bazı yerde de kuymak derler..rahmetli dedemde cumur..
Cevabi vermissin canım kara lahananın o aci suyu kesinlikle çıkmalıdır bir kere kaynat ve tekrar sıcak taze suda pişir.Aaa evet kuymak diyenlerde var, karalahana dolması, mıhlama ve turşu kavurmayı çok yedim, çevremde Karadeniz'li çoktu İstanbul'dayken.
Yalnız ya ben yapıyorum yapıyorum olmuyor Of'lu, karalahana yemeğini bir türlü sizlerin yaptığı lezzette tutturamadım gitti
Fasulye, tencerenin altına lezzet versin diye kemikli et, Mısır unu herseyini tam yapıyorum, yine de olmuyor, var mı bir Püf Noktası, eşim çok seviyor ama ben yaptığımda acı bir tat olduğundan güzelim lahana ziyan oluyor. Lahanayı çiğden koyuyorum, acısı gitsin diye haşlamak mı gerekiyor acaba?
Kimden tarif aldıysam ıspanak gibi pişir dediler ama yok maalesef.
Amannn buymuş demek sorunnn, hay ben o Karadeniz'li teyzelerimin ellerini öpem, bana ıspanak gibi pişir dediler hep, ıspanağı hiç önceden haşlamam ki ben, çiğden koyup durdumCevabi vermissin canım kara lahananın o aci suyu kesinlikle çıkmalıdır bir kere kaynat ve tekrar sıcak taze suda pişir.
Eki Görüntüle 1362630 Kara lanana....Eki Görüntüle 1362631 çorbasııı..Eki Görüntüle 1362633 enfesss..Eki Görüntüle 1362634 sarmasıı Eki Görüntüle 1362635 üstüne yoğurt etliside olur zeytinyağlısıda..Eki Görüntüle 1362637 Hamsili pilavvv Eki Görüntüle 1362638 tadı enfes..Eki Görüntüle 1362639 Mısır ekmeği karalahana çorbasıyla mükemmel ikili...Eki Görüntüle 1362642 Turşu kavurması ..Eki Görüntüle 1362645 ister hafif salçalı ister sade..VEEE..
Eki Görüntüle 1362647 Mıhlamaa..Eki Görüntüle 1362649 arkasından Eki Görüntüle 1362650 AFİYET OLSUNN..
Ayy ne bilemmm napamm şimdii gidecen pazara alıcan kara lahana yapıp yiyecenn yavruuu..Karadeniz'li değilim ama ben de bayılıyorum.
Ne olacak şimdi?
Üstelik elime geçmiyor ha deyince. :'(
ah yavru kıyamam mancası evet karalahana mancası hafif acılı severim anacımda cüzel yapar .. ah ahhoffffffffffffff napttın sen yaaaaa rıze de de aynıdır bunlar canım cektııııııı karalahana mancasını offff offff![]()
Ahhh ahhh anam gelecek yakinda yaptircam hepsindennah yavru kıyamam mancası evet karalahana mancası hafif acılı severim anacımda cüzel yapar .. ah ahh
afiyet olsun ohh missssbende trabzonluyum ve hepsini çook seviyorum
hatta dün akşam iftarda anneme fasulye tavası yaptırdım hımm bayılırım....![]()
Eki Görüntüle 1362647 Mıhlamaa..Eki Görüntüle 1362649 arkasından Eki Görüntüle 1362650 AFİYET OLSUNN..