Tracy'nin yatır-kaldır yöntemi.Başarı hikayelerimizi paylaşalım mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi NADYA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NADYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
291
5
96
İstanbul
1 hafta önce artık pes etmek üzereyken buldum bu kitabı
çoğunuzuz bildiğinden eminim ama işte benim gibilerde vardır diye hem paylaşmak için yaşadıklarımı hemde fikir danışmak için yazıyım dedim
evet bahsettiğim mucizevi kitap tracy hogg un
bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümler kitabı
kızım artık 6.5 aylık oldu ve doğduğundan beri emerek uyuyor.yalancı meme değil tabiki.
bizzat beni:))
ve ben bir kere bile onu kendi kendine uyutmayı başaramadım
gece 6-7 bazen 8 kez bile uyandığım oluyor.yani buda neredeyse saat başı uyanmak demek.
neyse kitabi aldım ve şiihh-pat yöntemiyle tanıştım ilk kez.daha sonrada yatır-kaldır.
inanamadım beni emmeden ASLA uyumayan kızım ilk denememde uyudu.tabi 2. ve 3. denemeler o kadar kolay olmadı.40 dk uğraştığım bile oldu.ama pes etmedim.
şimdi sorunum tamamen çözüldü diyemem.4 gündür deniyorum daha
ama 4 gündür gece 2 kez kalktı sadece.bu bile benim için bir mucize

merak ediyorum, bu yöntemi deneyipte başarı elde edenlerle yazışmak süper olurdu.
yada hiç bilmiyenlere bu yöntemi öğterip dualarını almak:)) ki ben tracy e şimdiden dua etmeye başladım.ne yazıkki 2004 te kanserden ölmüş.bende netten araştırıp kadına teşekkür maili yazıyım diyordum.neyse mekanı cennet olsun diyorum artık:)

varmı aramızda bu yöntemle başarı elde eden?
lütfen paylaşalım

slm aynı sorunu bende yaşıyorum gece 6 7 kez uyandığım oluyor anlamadım nasıl yani açıklayabilirmisin...sağol

bak şimdi canım ben sana kabaca anlatıyım.ama googlea yaz yatır kaldır yöntemi diye uzun uzun açıklamalar var
yada mümkünse kitabı al derim ben.
şimdi bebişin uykusu geldiği anda yatağına yatırıyorsun.o ağlıyor tabi
sen kaldırıyorsun.kucağında dik olark tutuyorsun.susunca hatta sustuğu anda.1 saniye bile gecikmeden tekrar yatağına koyuyorsun.ağlayınca tekrar alıyorsun.ve bu böyele belki 10-15 hatta daha uzun sürüyor.birde yatırınca yatağa yan çevir bebişi.sırtına pat pat diye vururken aynı anda kulağına eğilip pişş-pişş diyorsun.pat ve pişş senkronize olucak ama canım.
ben ilk gün uyuttum bu şekilde.kolay değil ama bence başarılı.3 gecedir 2-3 kez kalktı gece.en azından 6-7 kez değil.
bu yöntemin amacı bebişe kendi kendine uyumayı öğretmek.gece uyanıncada meme yerine kendi kendine uykuya geçmeyi başarsın diye
sen sor aklına geleni canım.
bak kitapta yazıyor max 2 hafta içinde başarı sağlanıyormuş
ama birde bebişi bir rutine oturtman lazım.
yani yemek ,aktivite uyku zamanı olucak.hergün aynı devam edicek.düzenli bebk iyi uyur diyor.
inşallah anlatabilmişimdir
tecrübeli olan birileri yazsa keşke
sanki herkesin bebği mışıl mışıl uyuyor
baksana bir sen cevap yamışsın:))

ilk defa duydum bu yöntemi bir daha çocuğum olursa bu yöntemi uygularım..benim kızım hep ayakta sallayarak uyudu 3 yaşında zor bıraktırdım şuan da 4 yaşında öğlen uyutmak istesem sallamam lazım..bacaklarım kopardı sallamaktan...

bende bilmiyordum canım.bugün 5.günüm benim.
aslında başarılı bir yöntem ama çelik gibi sinir gerekiyor.
gündüz bu şekilde uyutuyorum.yani meme emmeden ama gece uyanınca meme emmeden asla ağlaması kesilmiyor.
bu yüzdende 2-5 3 saatte bir uyanıyor.off offf
yokmu bu işte başarı göstermiş biri.
bize yardım etsin

Benim oğlum 16 aylık oldu, tabi hep emerek uyurdu. Artık akıllandı, öyle emmeyle falan uyumuyor artık ::::)
Bu yöntemiilk defa duydum ben de. Deneyeceğim ama geç kalmış sayılmaz mıyım? ışe yarasa süper olur tabi.

canım ben şu anda ağlamaklıyazıyorun benim bebeğim 6 aylık olana kadar sepetini sallayarak uyurdu sonra ne sepette ne kucakta nede ayakta çocuk uyku zamanı geldiğinde çatlıyor ağlamaktan uykuyadalamıyor eve salıncak kurduk iki aydır yine aynı deliröek üzereyim az önce yine 5 te başladı ağlamaya ve sallanmaya oağladı ben ağladım 8 de zorla uyuttum her gün 4 sefer aynı bu sorun çok bunaldım artık salıncakta bile taklalar atıyor uykuyadalana kadar kaç kez düşme tehlikesi geçiriyoruz yarın sabah ilk işim bunu denemek olcak ama benim kızıma zannetmiyorum iyi geleceğini aahhhhhhhhhhhh bir iyi gelse her dak dua ederim sana

derincim seni çok iyi anlıyorum canım ya
ama bak denemeden önce çok iyi hazırla kendini.yani asla pes etmemek lazım.ben bir keresinde 45 dakikanın sonunda pes ettim.emzirmek zorunda kaldım.
dediğim gibi gündüz böyle uyutuyorum ama gece imkansız.benimde yardıma ihtiyacım var.
ama sen yinede dene canım ya.bak.sırtına pat pat diye vururken yavaş yavaş.ama çok da yavaş değil.biraz hissetsin.aynı anda kulağına doğru tamda içine değil çocuk rahatsız olur.pişşş-pişşşş diyeceksin.yatakta iken o sende içine eğil beşiğin.hatta yan çevir öyle daha çabuk uyuyor benimki
çok ağlarsa kaldır kucağına .susunca tekrar yatır.böyle bir yöntem işte.
inşallah sende işe yarar.ağlama canım ya bende çıldırıyorum bazen ama ne yapalım işte.

canım kitapta başlamak için bir yaş sınırı koymamış ama diyorki ne kadar geç başlanırsa alıştırmak o kadar zormuş.
dayanıklı olursan başarırsın inşallah.

Nadyacım bende rahmetli Tracy teyzenin kitabıyla yatır kaldır dahil olmak üzere uyku rutinimizi oluşturup EASY başarıyla uyguladık kitap bir mucize herkes okumalı bence sihir gibi sanki, ama sadece biraz tutarlılık bir yakınınızdan eşiniz olabilir destek ve sabır gerektiriyor.

canıım nerdesin sen yaaa:))
çölde su bulmuş gibi oldum sırnaşık şey

biraz anlat lütfen.
neler yaptın.?
kaç günde başarı elde ettin?
arada geriye dönüşler oldumu?
benimki çok mücadele ediyor easy e uymamak için
bir türlü aynı saattelerde yapamıyorum hiçbirşeyi
ve kendi kendine uyutmak bazen işe yarıyor bazen emzirmek zorunda kalıyorum
ya tek istediğim şöyle 2-3 saat kesintisiz uyku

bu yöntemi oğlum 1 yaşında ona deneyebilirmiyim geçmi oldu sallayarak uyutuyorum

canım kitapta yaş sınırı vermiyor kesinlikle,deniyebilirsin tabiki
ama çok çok sabırlı olman lazım.
sonuçta seninki ayaklanmıştır artık.
yazık sana ya.daha kaç yaşına kadar sallıcan ayakta.bunun sonu yok valla.karar ver ve denemeye başla.max 2 hafta içinde başarı sağlanır yazıyor kitapta ama bende denemedeyim hala
bakalım...

Canım ben öncelikle yanına uzanarak başladım ama hep kendi yatağında asla yanıma almadım ben,sonrasında yatağın yanına oturup elimi sırtına koyup bekledim bu bazen 1 saat bile sürdü, sonrasında sadece yatağın yanına oturup elimi dokunmadım ama konuşarak sen büyüdün abi oldun ben buradayım bak bekliyorum seni diye hep.Vee mucize gerçekleşti en sonunda bir gün yatağına bıraktım hemen gözlerini kapatıp uyuyorsun benim mutfakta işim var gelip bakacağım sana dedim ve gittim yarım saat falan döndü sonra uyudu.
Maşallah diyorum her defasında şuan uyku sorunumuz yok.

Ama benimki 6aydan sonra emmedi
Hep kendi yatağında ve odasında uyudu
Gece beslemesi yoktu 6 aydan sonra sadece su verdim
Bugün 2 yaşını bitirdi maşallah gündüz 1 defa uyur 2-3 saat akşam yatar sabah kalkar gece sadece su içmeye uyanır,içer uyur.

canım kitapta başlamak için bir yaş sınırı koymamış ama diyorki ne kadar geç başlanırsa alıştırmak o kadar zormuş.
dayanıklı olursan başarırsın inşallah.

Malesef sanırım ben bu yöntemi uygulayamayacağım. Denedim ama öyle bir yatak aldık ki, kendisi rahatlıkla inip çıkıyor. Yani ağlama zahmetine katlanmıyor. Yatırır yatırmaz kalkıyor kaçıyor. :)

Keşke daha önce haberim olsaymış böyle bir yöntemden ama benim kızımda işe yarayacağından şüpheliyim. sizler 6-8 kez kalkmaya şikayet ediyorsunuz.. ben yaşına girene kadar gecede 20 kez kalktığımı bilirim. bazen daha fazlası da olmuştur. şuan nerdeyse 20 aylık ve daha yeni 3'e 4'e düştü kalkmalarım ki o da en iyi gecemiz... ve üstelik çalışıyorum ama yine de bi araştırıp deniycem... belki işe yarar.. ayaklarımda sallayarak uyutuyorum çünkü ve artık dizimi sakatladım.

denemek lazim. cok zor oluyor geceleri 6-7 kere uyanip sonra sabha uykusuz bir halde durup o gece tekrar ayni seyleri yasamak.

Merhabalar,
bu yöntemi duymuştum ama ilk kez bugün araştırdım, kitabı alıp denemeyi düşünüyorum,
Kolay gelsin

slm arkadaslar bende aynı dertle geldım
benım oglumda 11 aylık aylarca sabah 5-6-7 lere kadar oynar sonra yatar ogle2-3 gıbı kalkardı
resmen yarasalara benzemıstık
zombı gıbı dolasıyordum. ne mısafır agırlayabılıyordum nede bı yere gıdebılıyordum cunku bız kalktıgımızda aksam oluyordu.kaydirigubbakcemile3

yaksasık 1 aydır duzelır gıbıyız yanı sadece az da olsa gece uyuyo sımdı oda yıne saat 12 den önce degıl en erken 12 en gec 2
ve her daım memeyle evet benım oglumda yalancı meme yerıne benı kullanıyo
yalancı memeyı 6 aylıkken bıraktı.

bu yontemı bende deneyecegım

harıka nasıl guzel alıstırmıssın darısı bıze olsun :Saruboceq:
ve gece beslenmesını nasıl kestın ?
bu yonteme ne zmn basladın yanı kac aylıkken

bende dogdugundan berı odasında tek basına yatıryıyorum ama malesef sureklı meme ıcın kalkıo ve ben zombı gıbı odadan odaya ...............

arkadaşlar zaten bebkleri 6 aydan önce bir düzene alıştırmak çok zordur yani sürekli değişir.6 aydan sonra gecede 2 defa emmesi bence gerekli ve normal.ben ilk oğlumda 6 ay çok sıkıntı yaşadım .önce kucakta sallanarak sonra dizimde sallanarak en son da yatakta yan yana yatarak ama hep aynı saatte düzene soktum uykusunu.yatakta yanına uzanırdım o da sağa sola döne gerine 30 45 dk boyu oyalanır sonra uyurdu.ama ben akşam 8 de yatırırdım mutlaka hiç bi yere çıkmazdım düzeni bozulmasın diye.sırtına da pat yapardım hatta ninni söylerdim kısık sesle..haa tabi haşatım çıkardı o başka..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…