sanıldığı gibi yaş sınırı yok değil, her yaşın ayrı yöntemi var. mesela TK646 farkında olmadan çocuğunun yaşına uygun bir yöntem izlemiş ve başarıyı elde etmiş. çocuğu sadece su içmek için geceleri bir kere kalkıyor. eğer suyu da vaktinde vermeseydi su için de kalkmazdı. çünkü susadığı için değil, sadece alışkanlık edindiği için kalkıyor. her neyse umarım ingilizce biliyorsunuzdur. bu site çok işinize yarayacak. sevgiyle
evet, ben de bu aralar o sitenin müdavimiyim... yanliz arama yapamiyorum, arama yapamazsiniz siz diyo, uyeyim de siteye, anlamadim niye. mesaj yolladim adminlere, cevap yok.
banu70781 sen arama yapabiliyomusun o sitedeki forumlarda?
ben kitabı aldim, okumaya da başladım türkiyedeydim o sirada. bebeğim 2 aylikken buraya geldik, o kadarlık kısmını okuyodum, nasılsa sonra okurum diye, kitap da orda kaldı artık bakamıyorum 6 aylık bebek icin neler yapmalı etmeli. siteden arayıp duruyorum habire... ama aynı şey değil...
8 aydan sonra sadece _yatır_ kısmının uygulanması gerekiyormuş..
8. aydan sonra demek yanlış olur, kendi başına yatağa tırmanarak ayağa kalkmaya başladıktan sonra kaldır kısmını uygulamaya gerek kalmıyor. bunu bebek kendi yapıyor zira :) o yüzden kendi başına ayağa kalktıktan sonra demek daha uygun. her bebek farklı aylarda başarır bunu :)
bir yaşından sonra bu yöntem pek işe yaramaz ona göre, daha çok uyarırsınız bebeğinizi ve hiç susmaz. eğer 11-12 ay civarında ise sarılma yöntemine geçmenizi tavsiye ederim. sarılma yöntemi, bebeğiniz yatağın kenarında ağlarken miniğinize sarılın ve kulağına "uyku vakti bebeğim, şimdi uyuyacaksın. annen yanında" gibi rahatlatıcı şeyler söyleyin. hep aynı şeyi sürekli tekrarlayın. bir süre sonra miniğiniz yatağa uzanacaktır. bir adım geriye çekilin, her şey yolunda ise odadan çıkın. arkanızdan tekrar ağlama ihtimali kuvvetli, ağlarsa işlemi tekrarlayın. dişinizi sıkın ve tekrarlayın, "önemli değil odada beklerim yeterki ağlamasın" demeyin. sadece bir iki kere tekrardan sonra gözünü siz odada olmadan da kapatacaktır. aksi durumda çok yakın bir gelecekte başınıza dert almış olursunuz.
valla bravo!
pes etmeyin evet... bazen bikaç gün içinde sistem oturmuş gibi görünse de birkaç sefer işler tersine döner gibi olabiliyormuş. yeniden başlayabilir huysuzlanmaya. ama istikrar çok önemli...
bizde oldu öyle. biraz zor oldu ama yeniden oturdu rayına herşey.
bu arada ilk seferinde kizim 5 buçuk aylıktan biraz küçüktü, ben de 40 dakika yaptim kaldır yatır. yaşları ilerledikçe ilk sefer sabretmeniz gereken süre uzayabiliyormuş.
bunu onların iyiliği için yaptığımızı unutmamak gerek. kendi kendine uykuya dalmayı, gece boyu dinlendirici güzel bir uyku uyumayı biz öğretmeliyiz onlara, onlar kendi kendilerine öğrenemezler.ciyak ciyak ağlarken hep kendime bunu söylüyodum. bunu onun iyiliği için yaptığımı hatırlatıyordum kendime...
bebeği süt içmeyen varmı gece süt içmeye nasıl alıştırdınız.çıldırcam gece hiçbirşey içmiyor su hariç...
bebeği süt içmeyen varmı gece süt içmeye nasıl alıştırdınız.çıldırcam gece hiçbirşey içmiyor su hariç...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?