Tracy'nin yatır-kaldır yöntemi.Başarı hikayelerimizi paylaşalım mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi NADYA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım ben öncelikle yanına uzanarak başladım ama hep kendi yatağında asla yanıma almadım ben,sonrasında yatağın yanına oturup elimi sırtına koyup bekledim bu bazen 1 saat bile sürdü, sonrasında sadece yatağın yanına oturup elimi dokunmadım ama konuşarak sen büyüdün abi oldun ben buradayım bak bekliyorum seni diye hep.Vee mucize gerçekleşti en sonunda bir gün yatağına bıraktım hemen gözlerini kapatıp uyuyorsun benim mutfakta işim var gelip bakacağım sana dedim ve gittim yarım saat falan döndü sonra uyudu.
Maşallah diyorum her defasında şuan uyku sorunumuz yok.

Ama benimki 6aydan sonra emmedi
Hep kendi yatağında ve odasında uyudu
Gece beslemesi yoktu 6 aydan sonra sadece su verdim
Bugün 2 yaşını bitirdi maşallah gündüz 1 defa uyur 2-3 saat akşam yatar sabah kalkar gece sadece su içmeye uyanır,içer uyur.

senin dediklerininaynısına bende yaptım fakatn oyöntem oldugnuu bilmiyordum.ben kendi kendime öyle uyutmayı becerdim.kızım 3,5 yaşında 2,5 şanıdna itibaren.yanına uzandım.önce ellerimi tutuyordu dalana kadar izin verdim.daldıgında yaından gittim.geci bir kaç kez kalkıyordu sabırla tekrar yanına gittim.parmagımdan tutar uyurdu.sonra bu bir ay sünrü.sonra elimi veya parmagıma vermeden.yanına uzundım ben yanındaym hadi kapa gözlerini diyodum.kapatıy uyuyordu buda bi müddet öyle devam etti.bir birbuçuk ay adar.sonra yatacagı zaman odasında küçük bi koltuk vardı oraya oturum artık yatagına yatmıyordum.koltugü oturup dalmasını bekledim.buda bir ay devam etti.sonra alıştı eskiden koltuga oturacagımız zaman hadi gidin derdi.şükür kendi kendine yatar.gece uyanmaz sabah kalkar.ben gündüz uykusu uyutmuyorum.ki kendiside istemiyo zaten.yani 3-4 ayı alda.ama yavaş yavaş onu üzmeden halletmek çok önemli.bende kızımı 6 aylıktan sonra odasına geçirmiştim.hep ayrı yattı.bazen hasta oldugunda belki ateşlenipde bilemeyibiliriz diye yanımıza aldıgım oldu.ama onun haricinde kesinlikle yanımızda yatmadı.şimdi kardeşi dogdu çok rahatız gece ondan bir problemimiz yok.bende bir yaşından sonra gece süt vermedim.yani uyansada naca su içiyordu..sevgiler..

mrb benim kızımda 15 aylık ve bıkdım gece uyanmakdan artık.4 e kadar oturuyorum geceleri.en az 6 kere kalkıyo delırıcem yaaa.ve tabiii en kötüsü meme hep agzında olsun istiyo.ir süre sonra can yakmaya başlıyo ve daha çok çileden çıkarıyo.inanın uyumak ıstemıyorum sersemlıyorum ve sabah olunca kendıme gelemıyorum.bende 4 e kadar oturup işimi yapaıp her yarım saatde yada bır saatte bebegımı emzırıp daha sonra 3 4 gıbı yatıp sabahda 11 e kadar uyumayı kullanıyorum.en azından geceleri 4 kere falan kalkıyorum.uykum bölününcedaha sersem oluyorum ve en kötüsü eşimi işe giderken göremiyorum.bu drumdan ona sıkıldı.bu yontemı bırde ben araştıracaım
umarım işe yara

Bende bu yöntemi 2 gündür uyguluyorum. Benim kızımda ayaktta sallanarak uyuyordu. Fakat nereye kadar? Hiç düşünmeden hemen icraata geçtim. Uykusu geldiğinde yatağına bırakıyorum. Ona güzel güzel sakin sakin uyucaksın bebeğim, çok uykun geldi, sen abla oldun artık gibilerinde şeyler söylüyorum. Tabi önce tepinmeye başlıyor çünkü istemiyor yatağında yatmak. Ağlamaya başlayınca kucağıma alıyorum dik olacak şekilde. sakinleşir sakinleşmez hemen tekrar yatağına bırakıyorum. Biraz zaman sonra gözlerini ovuşturmaya başlıyor ve gözleri kapanır gibi oluyor. işte o zaman kafasını ve iki kaşının arasını okşuyorum pşşşş pşşş diyerek. 5 dk ya sızıp kalıyor. Az öncede işe tekrar geri dönmeden uyuttum bu şekilde. 25 dk mı aldı sadece. Sabrediyorum inşallah yakın zamanda kendi uyuyacak...

bende tracy sayesinde bebeğime uyutmayı öğrettim biz 1.5 aylıkken kitabı bulduk gerçekten çok işime yaradı. Şimdi oğlum uykusu gelince emekleyerek kucağıma gelmeye çalışıyor sonra gidip yatıyoruz.

Poposuna pıt ptı vurup,:emir_bebek: pıpışlamak eski,annelerimizden kalma yöntem..treysi abla bulmuş değil bunu..
Çocuk uyanınca beşiğini sallayıp bir iki kez poposuna da pıt pıt yapıp, eeee demek yetiyor..
Bol uykulu geceler..
:ecrin_bebek:mirmirmirmir

Poposuna pıt ptı vurup,:emir_bebek: pıpışlamak eski,annelerimizden kalma yöntem..treysi abla bulmuş değil bunu..
Çocuk uyanınca beşiğini sallayıp bir iki kez poposuna da pıt pıt yapıp, eeee demek yetiyor..
Bol uykulu geceler..
:ecrin_bebek:mirmirmirmir

kitapta pıt pıt vurup pışpışlamaktan daha fazlasının anlatıldığına emin olabilirsin. okumadan küçümsemişsin yanlış. :olmaz:

kitapta pıt pıt vurup pışpışlamaktan daha fazlasının anlatıldığına emin olabilirsin. okumadan küçümsemişsin yanlış. :olmaz:

Küçümsemiş değilim,bilimsel biçimde kitap haline gelenlerin, annelerimizin bizleri büyütürken yaptıkları yöntemler, bunların çok benzeridir demeye getirdim.yanlış anlamış olabilirsiniz,,çok dert değil...:jeyyar:

Son düzenleme:
Bebeğim şuanda 5,5 aylık ve 9 saat hiç uyanmadan uyuyor. Ben bebeğime 30 günlükken tek başıma bakmaya başladım ve çok zorlandım. sabahlara kadar uyumamalar, gecede 6-7 kez kalkmalar sonra ne olduysa birden uzun uzun uyumaya başladı, önce 4 saat hiç uyanmadı sonra 5, 6, 7, derken şimdi 9 saat hiç uyanmadan uyuyor. genelde meme emmek istiyor başlarda anlamamıştım ama tek derdinin meme emerken aldığı pozisyonda durmak istemesiymiş.Eşim memene çok alıştırdın diyordu ama o da emzirme pozisyonunda emziği dayayınca anladı ki o da uyutabiliyormuş :) Emzirirken uykuya dalmasına yakın çaktırmadan emziği verin yada uykusu varken memeden kendini çekiyor ve ağlıyorsa hemen aynı pozisyonda emziği verin, yerine yatırırkende emziği bıraktırmayın, uykuya geçerkende piş piş çok öenmli tabi o olmazsa olmaz.Benim tekniğim bu tek başına uyumaya maalesef alıştıramadım,çok ağlıyuo ve kucağa da deli gibi alışmış durumda. Aklıma gelmişken son 2 gündür keşfettiğim bir şey, yatmadan önce yoğurt yediriyorum normalde gece 2,5 - 3 ten önce uyumayan kız şimdi 2 de uykuya dalıyor bu şekilde uykusunu geriye çekmeye çalışıcağım, yoğurt rehavet çöktürüyor çocuğa... son olarak bebeğimi 3 aylıkken kendi yatağına alıştırdım, orda çok uyuyor başka yerde bu kadar uyumuyor, beşik onu hep uyandırıyordu. Sese çok duyarlı sadece paket seslerine hiç gelemiyor. Bu arada Nadya kitap önerisi için teşekkürler, mutlaka alacağım...

bend eekndimce bir yöntem buldum..kızım 14 aylık.şimdiye kadar ya memede uyuyordu yada ayagımda ,beşiginde sallanarak uyuyordu.son 2 haftadır beraber aynı yataga geçiyoruz..ışıgı kapatıyorum ,hadi kızım herkes uyumuş bizde uyuyalım dıyorum.birde hayvanaları cok sevıyor kıızm[havhavlar ve miyavlar uyumuş,yagmur hala uyumadı mı dıye soruyorlar)dıyorum:) en fazla yarım saat direnıyor.sonra bır bakmısım yatagın bir köşesinde sızıp kalmış..kendı kendıne uyuyunca hem daha az uyanıyor hemde ben rahat edıyorum..öncelerı saat başı uyanan cocuk sımdı en fazla 1-2 kez uyanıyor..maşallah..

bütün yorumları tek tek okudum :) bebişim henüz doğmadı ama gün sayıyoruz.. inş. ben de bu yöntemleri uygulayabilirim.. gözün korkmadı değil:)

oğlum sua 3 aylık aynı kucakta uyuyacak baska bır sey ıstemıyor bugun bu kıtabı sıparıs ettım bakalım ben neler basarscam

geç öğrendim ama deneyeceğim yarın.çünkü benim kızımda son bi kaç gündür uykuyu resmen bana bagımlı şekle getirddi:(teşekkrler cnm paylaşmımn için..

bu kitap benim de imdadıma yetişmişti. oğlum deli gibi ağlardı ve ben niye ağladığını dahi anlamazdım. kitap süper, öncelikle hepinizin okumasına tavsiye ediyorum.

orada tracy'nin ruhunu yaşatmaya devam eden, onun yöntemlerinin üstadı olmuş anneler ve moderatörler var ve açtığınız konu başlıklarına çok hızlı bir şekilde cevap veriyorlar.

neticede takıldığınız ufak tefek şeyler olabilir, ya da sizin çocuğunuz kitapta bahsedilmemiş bi şekilde tepki verebilir ve ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. üstelik bugün işe yarayan yöntem yarın çocuğunuz bir gelişme kaydettiğinde işe yaramayabilir ve yeni bir yönteme geçmek zorunda kalabilirsiniz.

bızde uyguladık bu yontemı ve daha bı cok tavsıyesını...
kızım aksam 9 en gec 9.30 da uyur gece 1 kere kalkar emer ve sabah yaklasık olarak 7 ye kadar uyur...
gece uykusu geldıgınde besıgıne koyar emzıgını verırım ve cok zorluk cıkarmadan yatar.
sagol tracy :)

mesela yatır kaldır yöntemi çocuğunuz tutunarak ayağa kalkmaya başladığında işe yaramayabilir. artık kendi kendine kalkabiliyordur ama nasıl oturacağını henüz öğrenmemiş olabilir. bu yeni yeteneği onun gece uykularının bile katili olabilir. bu durumda yatır kaldır yöntemini biraz revize etmek gerekecek. artık kaldırmanıza gerek yok, sadece yatır kısmını uygularsınız.

Back
X