- 30 Ocak 2015
- 19.407
- 25.489
- 798
- 29
- Konu Sahibi ilknurrr22
-
Ne güzel esiniz size bunu diyip cesaretlendiriyo benimde cesaretlendirilmeye ihtiyacım var sadece bastırılmaya degilBen de o tarihlerde aldım ehliyeti, daha önce tecrübem hiç yoktu. Şu an sabah akşam işe gidip geliyorum ama yanımda eşim varken. Geçen gün artık tek git ne zamana kadar ben seninle gelebilirim benim de işim var dedi ama ben de sizin gibi cesaret edemiyorum. Kendimi hazır hissedene kadar da kasmaya gerek yok bence. Şart değil yani ne zaman hazır olursanız o zaman tek çıkın.
Bende Ankarada oturuyorum benim korkum araba kullanmaya baslayınca geciyo ama iste o koltuga oturana kadar o kadar geriliyorum ki bide bana sen yaparsın sürersin demedigi icin olumsuz konustugu icin esimin yanında asla sürmek istemiyorum. Umarım bende alısır ve sürerim sizin gibiİlk araba kullanmaya başladığımda çocuklarımın biri 7 diğeri 2,5 yaşındaydı. Kızımı okula benim götürmem gerekiyordu ve içimde hiç heves olmamasına rağmen araba kullanmayı öğrenmek zorundaydım. Ankara trafiğine çıkmaya korkuyordum ama zorunlu olunca eşimle 3-4 kere alıştırma yaptık. Kendisi beni hep desteklemesine rağmen öğretme aşamasında çok gerildi, bu konu da özel ders almanızı tavsiye ederim. Sonrasında çocuklarla ben gidip geldim ve daha geri geri gitmeye bile çalışmamıştık. Eşim ders alsanda bu iş trafikte öğrenilir, şeridini kaybetme yeter derdi. Bir de acemiler daha dikkatli kullanır, kaza yapmaz diye beni teşvik ederdi. Bu şekilde okula gidip gelmeye başladım, hergün aynı yolu gidip geldiğim için öz güvenim arttı. İlk zamanlar park etmeyi bilmediğim için arabayı eve uzak yerlere çekiyorum. Zamanla direksiyon hakimiyeti kazandım. Bu iş trafikte deneyim kazanarak öğreniliyor. İlk zamanlar herkes korkarak kullanıyor, zamanla kullandıkça pratik kazanıp usta şoför oluyorsunuz.
Tek çıkmada sıkıntı varmış ya,o yüzden tek çıkma korkusunu düşükten yükseğe hızı artırarak yenebilirsinizKullandığım zaman hic 20de 30da gitmedim bile ben 80 90da sürüyorum yani bu kadar kötü sürüyo olsam o hızada cıkamam ki
Bende de korku var, cevreyolunda kullanamiyorum hız korkusu benimki, sizde de öyle birşey olabilir mi, bir de manuel değil otomatik araba almayı düşünüyorum. Belki vitesten dolayı acemiliğin de etkisiyle kafanız karışıyor durEhliyetimi eylül ayında aldım. 5 6 kez eşimle bir kez babamla trafikte sürdüm. Ama esimle birlikte sürmek istemiyorum cok fazla sinirleniyo bağırıyo özgüvenimi zedeleyecek seyler söylüyo ki özgüvenim yok oldu bile. Artık sürmesemde olur diyecek duruma geldim. Ama benden sonra ehliyet alan arkadaşlarım suan benden cok araba sürüyorlar. Buda benim cok zoruma gidiyor. Benim eşim bu konuda asla destek olmuyo bana. Ondan habersiz arabayı alıp çıksam tek basıma diyorum korkuyorum. Tek basıma sürmemede izin vermiyo ona diyincede bugun uğraşamam simdi hic sinir stres olamam diye diye beni köreltti.
Ama ben neredeyse 10 ay oldu ehliyet alalı önceden haftasonları kullanırken şimdi sabah akşam kullanıyorum her gün. Ben bile tek çıkma konusunda tereddüt ediyorum. Lütfen sizde iyice öğrenmeden tek çıkmayın, acele etmeyin, zamanla olur her şey. Siz sadece sık sık pratik yapın zamanla tek çıkacağımız günler gelecekNe güzel esiniz size bunu diyip cesaretlendiriyo benimde cesaretlendirilmeye ihtiyacım var sadece bastırılmaya degil
Durma kalkmada sıkıntım yok park ehliyeti aldıgımdan beri bi kere ettim desem gidecegimiz yere gidene kadar sürüp park etme kısmında esime verdim hepEşiniz yokken alın arabayı mahalle turu atın. Park etme, durma kalkmada sıkıntı yoksa, tek ihtiyacınız olan şey kendinize güvenmek; bu da tek başınıza olur, kocayla asla olmaz.
Bende de var hız korkusu esim otoban en rahat yer diye cıkardı beni iki kere 120 130lara kadar cıktık ben orda hızı gördükce kalbim yerinden cıkacak gibiydi evet arabanın hızlı gittigini orda anlamıyosunuz ama görmek bile yetiyo. Bizim arabada manuel bu arada iste yokusta geri kacırırsam trafik yogun olurda öyle korkular var bendedeBende de korku var, cevreyolunda kullanamiyorum hız korkusu benimki, sizde de öyle birşey olabilir mi, bir de manuel değil otomatik araba almayı düşünüyorum. Belki vitesten dolayı acemiliğin de etkisiyle kafanız karışıyor dur
Benimde 9 ay olmus pratik olmayınca köreliyo insan. Bence trafige bu kadar cıkıyosanız tek basınızada cok rahat sürersinizAma ben neredeyse 10 ay oldu ehliyet alalı önceden haftasonları kullanırken şimdi sabah akşam kullanıyorum her gün. Ben bile tek çıkma konusunda tereddüt ediyorum. Lütfen sizde iyice öğrenmeden tek çıkmayın, acele etmeyin, zamanla olur her şey. Siz sadece sık sık pratik yapın zamanla tek çıkacağımız günler gelecek
Peki eşiniz neye sinirleniyor tam olarak?Sokak aralarında degil tabiki öyle bi imkan olabilir mi akan trafikte sürdüm iste hız sınırı öyleydi otobanda da sürdüm ama tek basıma hic cıkmadım trafige.
Ehliyetimi eylül ayında aldım. 5 6 kez eşimle bir kez babamla trafikte sürdüm. Ama esimle birlikte sürmek istemiyorum cok fazla sinirleniyo bağırıyo özgüvenimi zedeleyecek seyler söylüyo ki özgüvenim yok oldu bile. Artık sürmesemde olur diyecek duruma geldim. Ama benden sonra ehliyet alan arkadaşlarım suan benden cok araba sürüyorlar. Buda benim cok zoruma gidiyor. Benim eşim bu konuda asla destek olmuyo bana. Ondan habersiz arabayı alıp çıksam tek basıma diyorum korkuyorum. Tek basıma sürmemede izin vermiyo ona diyincede bugun uğraşamam simdi hic sinir stres olamam diye diye beni köreltti.
Evet bir çok kişi ehliyet aldıktan sonra en fazla 7-8 saat ders alıp kendi kullanıyor ben biraz tereddüt ediyorum onun için diyorum kendimi ne zaman hazır hissedersem o zaman tek çıkarım diye. Siz bol bol pratik yapın, yapmadan öğrenilmez eşinizi de çok takmayın konuşsun eğer sen gelmezsen hoca ile çıkarım deyin. Ama sık sık sürün mutlaka.Benimde 9 ay olmus pratik olmayınca köreliyo insan. Bence trafige bu kadar cıkıyosanız tek basınızada cok rahat sürersiniz
Vites atıslarım onun gibi sorunsuz olsun istiyo mesela o nasıl 2dw giderken 10 saniye sonra 3 e atıyo öyle istiyo bende devir yükselmeden vites degistirmiyorum mesela cünkü daha onun pratikligini kazanmamısım. Daha sonra durunca bire alıyoruz ya mesela bana fırsat vermeden bire at diyo sonrada ben demesem atmıcaktın diyoPeki eşiniz neye sinirleniyor tam olarak?
Akan trafikte kullanabiliyorsunuz, neyi stres yapıyor?
Bizim araç manuel bilmiyorum otomatik olsa daha mı rahat davranırdım. Bugun cesaretlenmistim sabah cıkcaktım sansıma arabayı esim götürmüş normalde hep kapıdaben nisanda ehliyet almış ekimde de aktif olarak araç kullanmaya başlamıştım ama benm aracım hem küçük hem de otomatikti. hiç özel ders vs almadım. ona vereceğim paraya benzin alırım dedim. ha bu arada sakin yanlış anlamayın amacım kendimi övmek değil size cesaret vermek. öyle bir trafiğe çıkarsınız ki.... dua edinilkzamanlar ellerim terledi çok kastım kendimi ama zamanla geçiyor. Hele trafikte eş yoksa. o yanımdayken sürmek zulüm. kendinize güvenin ve aracin basina gecin bakın nasıl yol alacaksiniz
İnsallah korkularımı yenip pratik yapcamEvet bir çok kişi ehliyet aldıktan sonra en fazla 7-8 saat ders alıp kendi kullanıyor ben biraz tereddüt ediyorum onun için diyorum kendimi ne zaman hazır hissedersem o zaman tek çıkarım diye. Siz bol bol pratik yapın, yapmadan öğrenilmez eşinizi de çok takmayın konuşsun eğer sen gelmezsen hoca ile çıkarım deyin. Ama sık sık sürün mutlaka.
ahhh elbette ki otomatik bin kez daha rahat. bas git bas dur. Manuel sizi strese sokmuş çok haklısınız ama onu da çok güzel kullananlar var. elbette sizde kullanacaksınız. bir süre sonra beyin normale bindiriyor vites at vites düşür vs ama tabi ki bir otomatik pratikliginde degilBizim araç manuel bilmiyorum otomatik olsa daha mı rahat davranırdım. Bugun cesaretlenmistim sabah cıkcaktım sansıma arabayı esim götürmüş normalde hep kapıda
Arabayı alsan geri park edemez misin ? Yakın bi kız arkadaşın varsa onunla da pratik yapabilirsinDurma kalkmada sıkıntım yok park ehliyeti aldıgımdan beri bi kere ettim desem gidecegimiz yere gidene kadar sürüp park etme kısmında esime verdim hep
Evet gercekten cok yoğun trafikte esimi izliyorum sürekli vites atıyo beynim yanıyo resmen. Otomatikte odaklanacagın bisey yok dur kalk direk inşallah alısırımahhh elbette ki otomatik bin kez daha rahat. bas git bas dur. Manuel sizi strese sokmuş çok haklısınız ama onu da çok güzel kullananlar var. elbette sizde kullanacaksınız. bir süre sonra beyin normale bindiriyor vites at vites düşür vs ama tabi ki bir otomatik pratikliginde degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?