Trafik korkusu :( Nasıl cesaret kazandınız,bu kadar mı zor ?

moonna

Nirvana
Pro Üye
29 Nisan 2010
3.714
3.293
698
Merhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya ben :KK34: Bu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?

Bu kadar tedirginseniz eşinizle bol bol pratik yapın ya da babanızla. Bilen birisiyle işte..
Çok pratik bu işi çözer :KK66: kazasız belasız olsun inş

Bu kadar tedirginseniz eşinizle bol bol pratik yapın ya da babanızla. Bilen birisiyle işte..
Çok pratik bu işi çözer :KK66: kazasız belasız olsun inş
Teşekkür ederim. Babamla mümkün değil uzağız eşimle de hergün çıkamıyoruz yoğun çalışıyor yorgun oluyor. Özel ders mi alsam dedim, eşim özel ders almama gerek olmadıgını söylüyor ama şu tedirginliği atamıyorum bir türlü..
Birkaç defa yalnız çıksam atarım belki ama tam karar veriyorum çıkayım diye.. sonra yine kafamda kurgularr kurgular :KK70:

Tek başınıza çıkmadan olmaz.

Ben de eşimle çıkamıyorum, tek güzel kullandığımı düşünüyorum/zannediyorum, ama eşimle berbat oluyor.

Park mark sonra sonra olacak şeyler bence.

Tek başınıza çıkmadan olmaz.

Ben de eşimle çıkamıyorum, tek güzel kullandığımı düşünüyorum/zannediyorum, ama eşimle berbat oluyor.

Park mark sonra sonra olacak şeyler bence.
Ne zamandır kullanıyorsunuz acaba ? Merak ediyorum acaba ilk zamanlar çoğunluk az da olsa benim gibi hissediyormuydu? Yoksa bende mi sorun var diye düşünmeye başladım.Bu kadar senaryo kurmam normal değil sanırım.

Ne zamandır kullanıyorsunuz acaba ? Merak ediyorum acaba ilk zamanlar çoğunluk az da olsa benim gibi hissediyormuydu? Yoksa bende mi sorun var diye düşünmeye başladım.Bu kadar senaryo kurmam normal değil sanırım.
2 veya 3 ay oldu, ama kullanmak denirse.
Yani fikir verecek düzeyde değilim açıkçası, işe gidip geliyorum sadece nerdeyse.
Çok çekiniğim araba konusunda, okula giderken pastane uğrayabilmem 1 ayım aldı rahat :)
Nasıl giderim, yapabilir miyim dememek gerekiyor pek.

2 veya 3 ay oldu, ama kullanmak denirse.
Yani fikir verecek düzeyde değilim açıkçası, işe gidip geliyorum sadece nerdeyse.
Çok çekiniğim araba konusunda, okula giderken pastane uğrayabilmem 1 ayım aldı rahat :)
Nasıl giderim, yapabilir miyim dememek gerekiyor pek.
Ne güzel.. O kadarını yapıyorsanız devamı da gelir elbette... Bu işin sırrı cesaretli olmak sanırım, tedbiri ve dikkati elden bırakmadan tabi..

Canım al anahtarı karart gözünü çık, bir kere çıktın mı gerisi gelir,
Diyelim ki o korktuğun durumlar hepsi yaşandı, ne olacak ki? Herkes anasının karnında mı öğreniyor?
Hayırlı olsun araban darısı başıma :)

Canım al anahtarı karart gözünü çık, bir kere çıktın mı gerisi gelir,
Diyelim ki o korktuğun durumlar hepsi yaşandı, ne olacak ki? Herkes anasının karnında mı öğreniyor?
Hayırlı olsun araban darısı başıma :)
Teşekkür ederim :) Arabayı almadan diyordum ki bir alayım hemen çıkarım,aman canım 2-3 gün çalışıp çıkarım.. Pratikte o kadar kolay olmadı görüldüğü gibi :işsiz::olamaz:

Siz arabayla korkuyormussunuz bu gayet bormal ben yaya olarak karsiya gecme fobim var.
Cocukluktan kalma bir korku kariya gececem zaman hatim indiriyorum resmen trafik polisligi yaparak geciyorum gelen arabaya dur isareti yapiyorum kosarak vinnn diye geciyorum:işsiz:

Siz arabayla korkuyormussunuz bu gayet bormal ben yaya olarak karsiya gecme fobim var.
Cocukluktan kalma bir korku kariya gececem zaman hatim indiriyorum resmen trafik polisligi yaparak geciyorum gelen arabaya dur isareti yapiyorum kosarak vinnn diye geciyorum:işsiz:
öyle hayal ettim de istemsizce güldüm :KK53: biraz evhamlı bir insanım , soğukkanlı değilimdir. hep en kötü ihtimalleri düşünüyorum. halbuki Allah korusun bir canlıya çarpmadıktan sonra ışıklarda az geç kalksam ne olur, zor park etsem ne olur değil mi? ama uygularken böyle diyemiyorum işte :sus:

bu işi ögrenmemnın en ıyı yolu tek basına cıkmak.bende 18 yasında aldım ehlıyetı.hep babam yanımdayken kullandım.suan 23 yasındayım su son amanlara kadar babamla kullanamıordm hep sinirleniyordu bana :D bu yıl canıma tak ettı arabayı kendı basıma kullandım cok trafık olmayan bır yerde.bilmedigim yollara ve dar yollara girdim yavas yavas geliştirdim kendimi.

evet bundan da korkuyorum tabii.. Allah korusun :KK43: siz kullanıyormusunuz şu an?
biz arabayı sattık:) ben çoğu yere (hatta kimi zaman iki vesaitlik yerlere bile) yürüyerek gidiyorum:) ama araçla gidilecek yerlerde arabayı çok özlüyorum:/

metro metrobüs çok yorucu hele topuklu ayakkabıyla :110:

Merhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya ben :KK34: Bu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?
Aslında boş yerlerde alıştırma yapsanız kendi başınıza. Trafiğe tek çıkamıyorsanız belki tedirginliğiniz gidebilir o şekilde. Bizim buralarda mesela öğrenmek için özel yerler var sizin ordada varsa cok iyi olur sanırım paniğinizi atmak için

biz arabayı sattık:) ben çoğu yere (hatta kimi zaman iki vesaitlik yerlere bile) yürüyerek gidiyorum:) ama araçla gidilecek yerlerde arabayı çok özlüyorum:/

metro metrobüs çok yorucu hele topuklu ayakkabıyla :110:
Yine olur inşallah... Ayakkabılarımı bile daha topuksuz seçmeye başladım.Sözde sık sık araba kullanacağım ya zor olmasın diye.. Ama önce gerçekten kullanabilmem gerekiyor tabi :KK70:

Ne güzel.. O kadarını yapıyorsanız devamı da gelir elbette... Bu işin sırrı cesaretli olmak sanırım, tedbiri ve dikkati elden bırakmadan tabi..
Benim için bu işin sırrı kendimi mecbur hissetmemdi.
Rahatıma düşkünüm, aylarca eşim bıraktı okula, dönüşte 15 dakikalık yolu aktarma yaparak 1 saatte geliyordum.
Sonra bana araba aldık, yine öyle devam etti.
Çalışmaya ilk çıktığımızda korkudan 5 dakika durabildim direksiyonda.

Diyorum ya çok güvensizdim.
1 ay araba resmen yattı.
Sonra ders programım değişti Allah'tan, eşimle saatlerimiz uymadı, sabahları yolda 1 saat harcamak işime gelmedi, mecbur kullandım :)

Şimdi okul-ev arasında çok rahatım, ama başka yere gitmem gerekse düşünüyorum, uyuyorsa eşime bıraktırıyorum.
Aslında gitsem alışıcam ama alışma süresi zor geliyor.

Kendiniz çıkın, yapabilir miyim diye çok düşünmeden alın anahtarı çıkın.

öyle hayal ettim de istemsizce güldüm :KK53: biraz evhamlı bir insanım , soğukkanlı değilimdir. hep en kötü ihtimalleri düşünüyorum. halbuki Allah korusun bir canlıya çarpmadıktan sonra ışıklarda az geç kalksam ne olur, zor park etsem ne olur değil mi? ama uygularken böyle diyemiyorum işte :sus:
Aman korkmayin ya dua edin karsiniza benm gibi bir yaya cikmasin ben panigim karsiya gecerken arabalarada panik yaptiriom durrr diye ciglik atark geciyorum:)

Aslında boş yerlerde alıştırma yapsanız kendi başınıza. Trafiğe tek çıkamıyorsanız belki tedirginliğiniz gidebilir o şekilde. Bizim buralarda mesela öğrenmek için özel yerler var sizin ordada varsa cok iyi olur sanırım paniğinizi atmak için
boş yerlerde çok çalıştım kullanmak konusunda pek sorunum kalmadı diyebilirim. benim korkum trafikte olabilecek şeylerle ilgili,cesaretsizlik var.. mesela ışıklarda kalkamazsam, geri giderken çarparsam,arabayı park ettiğim yerden çıkaramazsam.. gibi ..

Back
X