Bu yaşadıklarımı erkeklerle yaşasaydım emin olun erkek sürücü terörü diye başlık açardım. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Kadınların %80'i araç kul-la-na-mı-yor. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Erkeklerin de %80i yemek yapamıyor mesela, ya da başka şeyler için de söylenebilir bu. Neden konu araba kullanmak olunca feminist damarlarımız kabarıyor? Başlığı açanın kadın olmasını sindirmek yerine kadınların trafikte gerçekten kötü olduğunu sindirmeye çalışsanız daha hayırlı olur bence.
Hayır burda karşı çıkanların çoğu da ya aktif sürücü değil ya da muhtemelen konunun en başında anlattığım türden hatalar yapan insanlar. Yapmayın allah aşkına. Karşı çıkacağınıza oturun bir düşünün neden böyle, düzeltmek için ne yapabiliriz diye.
Sayın sephora,
Kadınların %80 i araç kullanamıyor derken, hali hazırda araç kullanan kadınların mı %80 ini kast ettiniz ya da tüm kadınların mı %80 ini kast ettiniz? Ve bu verdiğiniz saylar neye dayanıyor? Eğer aktif araç kullanan kadınların %80 i araç kullanamıyorsa, günümüzde ki trafik kazaları çok çok daha katlanarak artardı. Ve erkeklerin de %80 i yemek yapmıyor. İnanın buna güldüm. Bir çok aşçı erkektir ve birçok erkekte yemek yapar. Hiç yapamadı, mangal yapar ızgara yapar, makarna yapar, yumurta yapar ama mutlaka yemek yapar.
Bu arada aktif sürücüyüm, ehliyetimi aldıktan sonra 1 sene boyunca yanımda usta şoförle yola çıktım, büyük şehirde yaşıyorum, çok şükür hiç kazam olmadı ve kazadan kurtardıklarımın çoğu ne yazık ki tipini bakınca "şu adama laf saysam ne saymasam ne, aptal" diyeceğim erkekler. Ayrıca feminist değilim.
Ha başlığı açan kadın, siz sanırım kadınların %80 lik kısmında değilsiniz, %20 lik kısmındasınız (kime ve neye göre orasıda tartışılır), ve kadınların kötü olduklarını kabul etsek kime ne hayrı olur orasıda ayrı bir muamma.
Düzeltmek için ne yapılabilir, öncelikle 25 30 yaş üstü araçlar trafikten toplanabilir. Bence en korkunç kazalar ve ölümler bu araçlardan kaynaklanıyor. Sonrasında uygulamalı ders saatleri arttırılıp, belirli zamana kadar acemi şoför ehliyeti verilebilir, eğer kazası cezası olmazsa asıl ehliyet o zaman verilebilir ya da ehliyete el konulabilir. Tekrar söylüyorum, bütün bunlar olurken kadın erkek ayırımı yapılmamalıdır.