Trafikte kadın sürücü terörü

evet belki sizin denk geldiğiniz kadın sürücüler gerçekten kullanamıyordur ama bayan sürücüleri sıkıştıran yol vermeyen taciz edende erkek sürücüler ve kural tanımıyorlar ben çok usta bir şöför değilim kabul ediyorum ama trafik kurallarına titizlikle uyuyorum en azından ...yada ayna kullanıyorum:63:

öncelikle "İzmir'in bir ucundan diğerine gittim, gidiş geliş 2 saat sürdü" sözü beni çok etkiledi . İstanbul'da 2 saatte sadece tek yön işten eve gidebilen biri olarak :)

ben de sabah akşam İstanbul trafiğinde araba kullanıyorum.
3 senedir her gün yollardayım.

evet bir trafik terörü var.
ama sadece kadınlar değil, çoğunlukla da erkekler.

kadınlarda sıklıkla gözlemlediğim hatalar ;

- şerit boş ve yol müsait olmasına rağmen yavaş gitme
- ayna kullanmadan sağ sol şerit değiştirme ( en çok bunu görüyorum, kırıveriyor insanın önüne )

ama gel gör ki erkeklerde terör üst boyutlarda;

- yol sadece kendilerininmiş gibi araç sürme , 2 şeridin ortasından gitme
- aşırı hızlı araba kullanma ( olmayacak yerlerde )
- sıkışık trafikte bile tampon tamponayken selektör
- sinyal kullanmama
- sollarken senin tozunu alır gibi kıl payı bırakarak taciz ederek sollama
- sen normal şeridinde seyrederken seni sıkıştırıp önüne kırma

yani trafikte araç kullanan herkes hata yapıyor, sadece size üst üste fazlaca denk gelmiş sanırım kadın sürücü, algıda seçicilik olmuş :)

Trafik terörü kadınlar tarafından da yapılıyor erkekler tarafındanda, sola sinyal verip sağa kıran çok erkek gördüm, arkasına yapışmış araba yüzünden panikleyip sağa sola bakınıp ne yapacağını bilemeyen rengi kirece dönmüş kadın sürücü de gördüm, en iyisini ben yapıyorum, şoför yanı koltukta son ses müzik açıp sağa mı gideyim, sola mı sinyal vereyim stresi yaşamadan bas gaza şoför götür beni gitmek istediğim yere diyorum, özel şoför herzaman iyidir:KK70:

bence en iyisi insanların artık toplu taşımaya alışması lazım (gezme için değil de iş gidiş çıkış satleri için konuşuyorum). ondan sonra herkes trafikten yakınıyor. nasıl alıştık bu rahata bilmiyorum

Bu yaşadıklarımı erkeklerle yaşasaydım emin olun erkek sürücü terörü diye başlık açardım. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Kadınların %80'i araç kul-la-na-mı-yor. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Erkeklerin de %80i yemek yapamıyor mesela, ya da başka şeyler için de söylenebilir bu. Neden konu araba kullanmak olunca feminist damarlarımız kabarıyor? Başlığı açanın kadın olmasını sindirmek yerine kadınların trafikte gerçekten kötü olduğunu sindirmeye çalışsanız daha hayırlı olur bence.

Hayır burda karşı çıkanların çoğu da ya aktif sürücü değil ya da muhtemelen konunun en başında anlattığım türden hatalar yapan insanlar. Yapmayın allah aşkına. Karşı çıkacağınıza oturun bir düşünün neden böyle, düzeltmek için ne yapabiliriz diye.

Sayın sephora,

Kadınların %80 i araç kullanamıyor derken, hali hazırda araç kullanan kadınların mı %80 ini kast ettiniz ya da tüm kadınların mı %80 ini kast ettiniz? Ve bu verdiğiniz saylar neye dayanıyor? Eğer aktif araç kullanan kadınların %80 i araç kullanamıyorsa, günümüzde ki trafik kazaları çok çok daha katlanarak artardı. Ve erkeklerin de %80 i yemek yapmıyor. İnanın buna güldüm. Bir çok aşçı erkektir ve birçok erkekte yemek yapar. Hiç yapamadı, mangal yapar ızgara yapar, makarna yapar, yumurta yapar ama mutlaka yemek yapar.

Bu arada aktif sürücüyüm, ehliyetimi aldıktan sonra 1 sene boyunca yanımda usta şoförle yola çıktım, büyük şehirde yaşıyorum, çok şükür hiç kazam olmadı ve kazadan kurtardıklarımın çoğu ne yazık ki tipini bakınca "şu adama laf saysam ne saymasam ne, aptal" diyeceğim erkekler. Ayrıca feminist değilim.

Ha başlığı açan kadın, siz sanırım kadınların %80 lik kısmında değilsiniz, %20 lik kısmındasınız (kime ve neye göre orasıda tartışılır), ve kadınların kötü olduklarını kabul etsek kime ne hayrı olur orasıda ayrı bir muamma.

Düzeltmek için ne yapılabilir, öncelikle 25 30 yaş üstü araçlar trafikten toplanabilir. Bence en korkunç kazalar ve ölümler bu araçlardan kaynaklanıyor. Sonrasında uygulamalı ders saatleri arttırılıp, belirli zamana kadar acemi şoför ehliyeti verilebilir, eğer kazası cezası olmazsa asıl ehliyet o zaman verilebilir ya da ehliyete el konulabilir. Tekrar söylüyorum, bütün bunlar olurken kadın erkek ayırımı yapılmamalıdır.

İşe gelirken yolda yine kadın şöförümüz sayesinde tüm şerit onun yüzünden sırayla sağ şeride kaydı.Onu taciz etmedim korna çalmadım selektör yakmadım.
O ise kendini doğru sürdüğünü sanıp kanı arabası gibi sürmeye devam etti.
Ama o benim yolumu taciz ediyor peki ona neden bir şey demiyorsunuz.Hemcinsimiz diye herşeye eyvallah dememi bekliyorsanız tamam ama 100 kişi o trafikte onu bekleyemez ona uyamaz o çoğunluğa uymalı.Ben şeridim de gidiyorum banneee yaa diyemezz.Trafiğin de kendi dinamiği var örneğin tem de oratalama herkesin hızı 110 dur 80 ile gidemez şehir içi 50 dir 20 ile gidemez.

Evet başlığı görürgörmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.

Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.

Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.

Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.

Çok ilginç.Sen kadın sürücü değil misin?Sana trafikte bir kaçtane denk geldi diye,nedir bu yaftalamak,kadın erkek diye ayırmak.
Zaten koca ülkede,milyonlarca trafik kazasının,yanlış sollamaların,alkollü araç kullanmaların,makas atmaların,trafik tacizlerinin,kural ihlali yapmaların,hız sınırını aşmanın tek suçlusu kadın sürücüler.

Evet başlığı görür görmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.

Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.

Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.

Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.
Şu an ehliyet almaya çalışan biri olarak konuşuyorum bi iş zorlaştı. Sürmeyi bilmeyenler artık trafikte olmayacak fakat kurallara uymayip sürekli panikleyen kadınlar için düşündüğüm tek şey bir psikolojik analiz De yapılsın ne erkeği ne kadını bu işi b3ceremeyecek olanlara verilmesin kadını erkeği yok cidden şu arkadan uzun açmalar sis takmalar sağ dan gecmeler insanı korkutuyor

bunun kadin erkekle ilgiis yok
o ehliyeti bakkaldan alircasina insanin ellerine verende kabahat
eltim ehluiyet için ugrasiyordu,sinavlarina falan giriyordu, ben yazin Tr deyken bi yere giderken konusu açildi, bende burada ehliyetimi alinca kullanicam dedi ( hizli yoldu orasi ) dedim o niye
ehliyet çalisirken 4. vitese attirmiyoalr demesinmi:rolleyes: ben $ok oldum, 4.5. vitesi kim ogrteicek simdi bu kadina ( gecenlerde ehliyetini aldi )

yurt disinda kadin erkek surucu diye bisey yok, çunku araba kullanmasini bilmeyene ehliyet vermiyolar .. ben bu yaz bursadan ipsalaya kadar geldim , hiçde sorunum olmadi kimsenin canina kastedmedim trafikde,ehliyetimi Tr den almadim tabi ..

İnsan kendini bilir. Benim bir ablam kötü araba kullandığı için kullanmamayı tercih etti mesela. Kendi isteği, kendi kararıydı.
Bir de çevreden gelen tepkilerden anlıyorsunuz. "Ben sephoranın arabasına binince gözüm yolda olmuyor" diyenden tutun "sephora kullanıyorsa geç arkaya uyu" diyene kadar aldığım tepkiler iyi sürücü olduğum, güvenli kullandığım yönünde.

Ha bu arada kendimi övmek, ben süper sürücüyüm demek istemiyorum ama şu an bu konu benim nasıl bir sürücü olduğuma doğru gidiyor ve bu benim canımı sıkıyor. Sonra birileri de gelip kendini övüyorsun diyecek.
Tamam daha ne diyim cok iyi kullaniyosunuz biz kadinlar kotuyuz siz supersiniz

Kadin direksiyon hocalari bile "cogu kadinin arabayi iyi kullanamadigini" soyluyorken neden bu kadar arkadasin uzerine gidilmis anlamadim. Kadinlari yeren bir durum yok burada. Arkadasin ne demek istedigini inatla anlamamak icin ugrasanlar var. Feministce neden yaklasiyorsunuz ki? Kadinlar her konuda muhtesemdir, diye bir on kabulunuz var. Bu dusunce kimseyi ilerletmez. Bu konudan cikarilabilecek tek sey "ehliyet aldigimda usta bir sofor olmaya calismaliyim." olmali bence. Kimse kadinliginiza dil uzatmadi. Erkekler cok daha iyi bu konuda. Kabul edin. Bir erkek ve bir kadini kiyasladiginizda o kadin o erkekten daha iyi araba kullaniyor olabilir. Fakat genele vuruldugunda erkeklerin kadinlardan daha iyi oldugu bana gore de su goturmez bir gercek. Ve bu gercegi kabul ettim diye benden hicbir sey eksilmedi.

Bende kadın sürücülerden hiç memnun değilim.
Sırf bu yüzden ehliyet alamıyorum.
Alırsam bende dikkatsiz bir sürücü olacağımdan korkuyorum.
Trafik bile olsa kimsenin hakkına girmemek, kimsenin hayatına kast etmemek lazım.

Back
X