trafikte,yaya olmak-bisikletli olmak-motorlu olmak amma arabalı olmamak...

şehir kameralarını kast ettim,trafik emniyetin...
medeni toplumlarda bisiklet yolu diye bir şey var

memleket kesinlikle uygunsuz

ana yol motorlu taşıtlar içindir

sağ şeritte dahil

aslında Türkiyeninde bazı yerleşkelerinde bisiklet yaygın ulaşım aracı ve millet de buna alışık,birazda alışmakla ilgili galiba ve eğer arabanız varsa trafikde iki tekerlere göre ve hatta sakat araçlarına göre aksiyon almayı öğrenmeniz gerek zira gidişat zannımca iki tekerlerin(motorlu-motorsuz)artacağı yönünde ve benim seçimim küçük araçlardan yana,itfaye ambulans,yük taşıyanlar,vb hariç . yolların araç özelliğine göre yeniden tasnif edilmesini umarım yada trafik katilleri "serbest bırakan"yasaların değişmemesi için dua etsinler.,bence???

medeni toplumlarda bisiklet yolu diye bir şey var

memleket kesinlikle uygunsuz

ana yol motorlu taşıtlar içindir

sağ şeritte dahil

aslında Türkiyeninde bazı yerleşkelerinde bisiklet yaygın ulaşım aracı ve millet de buna alışık,birazda alışmakla ilgili galiba ve eğer arabanız varsa trafikde iki tekerlere göre ve hatta sakat araçlarına göre aksiyon almayı öğrenmeniz gerek zira gidişat zannımca iki tekerlerin(motorlu-motorsuz)artacağı yönünde ve benim seçimim küçük araçlardan yana,itfaye ambulans,yük taşıyanlar,vb hariç . yolların araç özelliğine göre yeniden tasnif edilmesini umarım yada trafik katilleri "serbest bırakan"yasaların değişmemesi için dua etsinler.,bence???

allahınız aşkına hız sınırı 82 olan bir yolda yol nasıl yayanın olacak? insanlarımız üst - alt geçitleri ışıkları kullanmayıp kendilerini arabaların önüne atıp sonra aheste aheste yürümekten zevk alıyor bence.
araba geliyor ama ben geçerim diyerek hiç karşıya geçtiğimi hatırlamıyorum 26 yıllık hayatımda.
yazdığımı da çok anlamamışsınız sanırım, ben zaten mecbur kendini yola atanları bekliyorum, sorun o kişiler sanki biz mecburmuşuz onları beklemeye gibi aheste bir şekilde yürümeleri.

işin garip kısmı o zaten biliyor musunuz? otomobil sürücüsü de bir anlık gaza gelip arkadan dokunsa asfaltla yekpare olacağını düşünmüyorlar gerçekten. tuğralı doblo sahiplerine o sıkıştırmayı yapamıyorlar ama o yemiyor.

daha mülayim pimpirikli kullananlara yüklenirler genelde kadın sürücülere hatta. annem bir kere çok korkmuştu motorlu çocuk önüne pat diye kırmış öyle bir el frenini çekmiş ki çocuğa çarpmayayım diye arkadaki araç duramamış pert oldu bizim araç. en sol şeritte tam gaz giden zeka sorunu olan kuryenin en sağdaki sapağa hız kesmeden girmeye çalışması yüzünden sadece.

ben otomobilde o kadar düşünürüm güvenlik testlerinden 5 yıldız almış bir araç kullanıyorum 65 km ile yapılan kazada 5 yıldız almış olabilir ama 80 le 110 la birisi çarpsa ne olur diye korkuyorum onlar kadar rahat hareket edemiyorum.

cahil cesareti denen şey bu oluyor herhalde.

Bugün de Türkiye'de yaşamadığıma şükrettim şükür. Trafik kuralsızlığına hiç gelemem.

Araba kullanicilari da 4 4 luk degil. Trafikte butun tehlikeyi motosiklet olusturmuyor benim anlamadigim sanki butun araba kullanicilari harika, tehlikeyi motosiklet olusturuyor gibi devamli yasadigi hikayeleri anlatmacalar ve oklari belli biyere yoneltmeler. Ayni tayfadan araba kullanicilarinda da var. Yok mu? Kasksiz, apaçi ya da deli gibi süren kuryelerden ben de uzak duruyorum yalan degil. Ama butun motosiklet camiasina kalkip bunu etiket edemezsiniz.

Buraya milyon tane hayvanoglu hayvanlik yapan (hayvan bile yapmaz da) araba kullanicisi videosu döşer, arabalarla kendi yaşadığım sayisiz problemlerimi ben de yazabilirim. Sizin anlatacak şeyleriniz var bizim yok mu? Herkes gormek istedigini goruyor veya sadece kendi pencersinden bakiyor.

Arabalarda olmaz mı ne hödükler var neler yapıyorlar bazen isyan ediyorum camı açıp o derece ama motorluların özel bir yanı var ki arabadan daha korumasızlar yani arabayla düşük hızla en fazla bir iki ezik sürtme gibi kazalar yaşanır ama motor öyle değil iki teker üzerinde ve sürücü düştüğü zaman her şey olabilir beni korkutan o yoksa araba kullananlar süper de motorlar tü kaka değil. Kurallara uyan kimse sorun teşkil etmiyor yollarda ama son dönemde trafik yoğunluğu yüzünden motor edinen ama can güvenliğini hiç düşünmeyen tiplerle doldu ortalık Allah herkesi korusun kazadan iyilerle karşılaştırsın.

Reactions: H E

çünkü,şehirler çok kalabalık;dışardan gelenlerlede iyice doldu.

yollar arabalar için değil

bende,yollarda sallanmam,yollrı hızlıca geçerim ve bende arabaların önünden kağnı gibi geçenlere şaşarım

bende,yollarda sallanmam,yollrı hızlıca geçerim ve bende arabaların önünden kağnı gibi geçenlere şaşarım

gerçekten anlam veremiyorum, hani normalde koşarsın hızlanırsın üstüne bir de özür dilersin ( en azından binde bir başıma gelince öyle yapıyorum) ama yaklaşıyorum yavaşlıyorum hatta duruyorum! insanlar asla hızlanmıyor ve artık o kadar sinirim bozuldu ki bir gün birine soracam arabanın geldiğini görüyorsun neden yürümüyorsun diye..

Aracım var, tarafikte motorsikletten çok korkarım Çat çut önünüze kırar, sinyal yok, aynaya bakmak yok, aradan geçer kırmızıda durmaz, yalpalanır düşecek gibi olur. Gerçekten tırsıyorum. Daha bir kaç gün önce biri bana çarpıyordu da sağ ön kapıdan destek alarak düzeltti kendini. Arabada bebek var zaten gerginim, birader dikkat etsene dedim ne diyon sen bacım diyor. Kızım olmasa orada durdurup arabayı gösterecektim ne DİYOM ama çocuk var işte. Valla hiç sevmiyorum motorsiklet.

Motosikletler aradan geçince sizin de faydanıza aslında. Bir de ben anlamam mesela şeridin ortasından gitmek yerine neden sağa veya sola yapışarak gider araçlar? Biz motorla giderken genelde emniyet şeridinden gideriz trafik varsa, bütün motorcular da bu şekilde yapıyor zaten. Bir gün hödüğün biri emniyet şeridine doğru gelmiş ve yol vermiyor. Bir motosikletli arkadan gelen ambulans olsa anında kendini sola atabilir ama arabalar o şekilde değil. Polise de sorduğumuzda kısa süreli trafiği rahatlatmak adına motorcuların emniyet şeridini kullanmasında beis olmadığını söyledi.Her neyse gitmemize izin vermedi araba ve diğer motorlar da arkada sıra oldu haliyle. Bu motorcularda da müthiş bir birlik var zaten nasıl oluyorsa. Biz de geçtik o şeride, emniyet şeridi boş, oldu onlarca motor arka arkaya tın tın gidiyoruz, daha da sıkıştı trafik. Eşim gitti adamın yanına, anladın mı niye emniyet şeridinden gittiğimizi dedi, adam yol verdi de geçtik gittik.
Motorcular sizin gibi değil arkadaşlar, en ufak saçma bir hareketiniz denge kaybına yol açıyor, motorcuyu sıkıştırmak araba sıkıştırmaya benzemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…