• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trampolinimle zayıflama günlüğüm (:

dünkü menümü yazayım
sabah 1 kaşık çörek otu yağı 1 bardak su
kahvaltı : kepekli ekmek arasına tuzsuz peynirle hazırladığım sandvich ve domates-yeşilçay
ara kendimin hazırladığı cevizli-yulaflı çörek ve yeşilçay
öğlen 2 köfte-1 parça tavuk ve ayran
ara türk kahvesi ve pirinç patlakı 1 adet
akşam ben en en geç 7 den evvel yemeye gayret ediyorum.ancak eve gidene kadar saat 7:30 oluyor.o nedenle işten çıkmadan yemeye çalışıyorum.
akşam yemeğim 2 köfte ve yine biraz tavuk ve ayran
su : 2,5 lt.
spor 35 dk trambolinde zıplama ve dumbell çalışması :)zayırlarken zamanında yaptığım kaslarımıda kaybetmek istemediğim için ağırlık çalışmasınada başladım..

veee kocaman günayddddııın herkeseeee :KK25:

Bende dünkü menümü yazayım.bu arada moral olarak gayet iyiyim artık.aten benim bünyede hüzün fazla barınamıyor şükürki yapı itibari ..:)

sabah 3 kaşık yulaf ve ananasla hazırlanmış müsli ve yeşilçay
ara mısır patlakı ve 2 bisküvi
öğlen az et döner ve biraz lavaş :KK62:ve sonrasında tost :KK62: 2 gün yemek yemedim acısı çıktı vallaha..:mad:

akşam 2 kaşık patlıcan musakka 2 kaşık pilav ve yoğurt

ben menümden memnun değilim.spor yapamadım çünkü evin geri kalanını akşam temizledim .artık ben ben değilim ruhen iyiyim ama bedenen aynısını diyemem.kollarım tutmuyor anam artık ..:KK64:

aşkım trambolinim için neler yazılmış :D

Dr.Young'ın kitabından trambolin egzersizlerinin faydaları;

''Vücudunuzdaki 75 trilyon hücrenin ideal bir çalışmaya dahil olduğunu garanti etmenin bildiğim tek bir yolu vardır ve bu trambolindir.
Küçük, alçak bir trambolinde çalışmak, ağırlığı ve hareketi tüm vücuttaki her bir hücreye uygular ve bu da daha güçlü, daha esnek, daha sağlıklı ve daha zayıf olmanın en etkili yoludur!
Hücreler genişler ve bir trambolinin üzerinde zıplarken dikey bir hareketle (yukarı ve aşağı) iletişime geçer. Zıplamadan gelen hızlanma ve yavaşlama vücut içinde basınç değişimleri yaratır ve hücre zarlarına karşı onları uyaran ve güçlendiren artmış bir ağırlık oluşturur. Bütün hareketler bir çeşit hücresel masaj sağlar ve bu da dolaşımı hızlandırır, kan damarlarını açar ve tıkanıklıkları giderir, lenflerin boşaltımını geliştirir ve hücre zarını güçlendirir. Sadece kaslarınız değil bütün vücudunuz sağlık kazanır, temizlenir ve güçlenir hücresel seviyeden başlayarak içten dışa doğru.
Trambolin bildiğim en uygun, metabolik olarak en etkili ve asit yok eden egzersiz çeşididir. Bütün vücudu güçlendirir, dolaşımı hızlandırır, sindirimi ve boşaltımıkolaylaştırır, kalbi korur, endokrin sistemini ve böbrek üstü bezlerini destekler, tiroit fonksiyonlarını geliştirir, âdet görme ile ilgili problemleri hafifletir, kasları güçlendirir, kemik yoğunluğunu artırır, stresi azaltır, lenf sistemini pompalar, hücre büyümesini ve onarımını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklarla savaşır ve yaşlanma belirtilerini yok eder. Bir egzersizden başka ne istersiniz?
Peki ya bunlara ne dersiniz?
Trambolin vücut yağ seviyesini azaltır; bacakları, kalçaları, karnı, kolları ve basenleri sıkılaştırır; çevikliği artırır; dengeyi geliştirir; dayanıklılık verir ve enerjinizi artırır. Ayrıca diğer atletik çalışmalarda performansınızı geliştirir.
Ve bunların hepsi, diğer tür egzersizlerin stres etkisine maruz kalmadan gerçekleşir. Trambolin metabolizmayı uyarır, etkin bir şekilde kalori yakar ve daha da önemlisi asitleri cilt ve diğer boşaltım organlarından atar. Trambolin obeziteyle savaşır!
Trambolin, eş zamanlı bir şekilde asidik vücut yağını azaltan ve aerobik egzersizle vücut dokularını sıkılaştıran bildiğim en iyi yoldur.
Trambolinin üzerinde, yerçekimine karşı zıplarsınız. Sert zemine basmadığınız için de eklemlerde travmaya yol açabilecek hiçbir şey yoktur. Sürekli yerçekimi gücüne karşı çalışmak, zıplama noktasında ağırlığı değiştirmek ve yerde iki kat yerçekimini hissetmek, asidik atık maddeleri hücrelerden dışarı pompalamak ve oksijen ile diğer besinleri kan dolaşımına yollamak üzere bir itme hareketi oluşturur. Bunun pek çok faydası vardır; önemli birkaç tanesini ayrıntılı olarak anlatacağım:
Trambolin kalbiniz için faydalıdır: Hedef kalp hızınıza tabii ki trambolin üzerinde ulaşabilirsiniz. Trambolinin aerobik etkisi koşu yapmanın önüne geçer. Bunun da ötesinde, trambolin kalbinizi iki şekilde güçlendirir: Kas sağlığını ve kalitesini; ayrıca her atış sırasında kanı kalpten dışarı yollarken kas liflerinin iletişimini artırır. Trambolin ayrıca asit fazlasını atarak kolesterolü ve trigliserit seviyesini düşürür, tansiyonu düzene sokar. Ve kalbinizin dinlenirken daha yavaş atmasını sağlar, bu da onun kolay ve etkili bir şekilde çalıştığı anlamına gelir. Düzenli trambolin çalışması, en azından haftada beş gün on beş dakika çalışmak, sizi kalp krizine karşı korur.
Trambolin toksinleri atar: Trambolin hareketi lenf sistemini uyarır, vücudun metabolik artıklarını atmasına yardım eder ve hücrelerde oluşan asidik toksinlerden ve diğer atıklardan kurtulmanızı sağlar. Dolaşım sisteminde, kalbin olduğu gibi lenf sisteminin kendine ait bir pompası yoktur. Lenf damarları boyunca sıvıları atmanın sadece üç tane yolu vardır: yerçekimi basıncı, lenf masajı.egzersiz ve hareket nedeniyle kasların kasılması. Trambolin etkin bir şekilde bu üçünü de gerçekleştirir.
Trambolin sinir sistemini dengeler: Egzersiz, stresten kurtulmak için harika bir yoldur. Trambolinin tekrarlayan zıplama hareketiyle sizi tam bir rahatlığa ulaştıracak trans benzeri bir durum yaratan ek bir faydası vardır. Meditasyon veya hipnoz gibi olabilir. Yararlarını sadece zıplarken değil tüm yaşamınızda görürsünüz. Çevresel, fiziksel, duygusal ve zihinsel strese karşı daha dayanıklı olursunuz. Trambolinde çalışan müşterilerim bana daha iyi düşündüklerini, daha uzun çalıştıklarını ve daha kolay öğrendiklerini söylüyor. Ayrıca da daha kolay rahatladıklarını, daha iyi uyuduklarını ve kendilerini daha sakin ve rahat hissettiklerini de ekliyorlar. Egzersizin onlara zindelik verdiğini ve kendilerini mutluluk hissiyle doldurduğunu söylüyorlar.
Trambolin kas geliştirir: Trambolin kasların eşit bir güçle tam hareketlerine ulaşmasına izin verir ve bu da San Diego Kaliforniya Üniversitesi’nde fiziksel eğitim departmanında rehabilitasyon araştırması yönetmeni Profesör James VVhite’a göre en iyi yoldur. Trambolin, kas hücrelerine sinir dürtüsü gönderiminin koordinasyonunu geliştirir, bunun anlamı kasların daha etkili ve etkin bir şekilde çalışmasıdır. Dr. White’ın da belirttiği gibi, trambolin, ağırlığınızı uygun bir şekilde kaldırmayı öğrenmenizi sağlar, vücut pozisyonunuzun farkına varırsınız, dengenizi geliştirirsiniz ve bu sadece genel anlamda faydalı olmakla kalmaz, aynı zamanda sahip olduğunuzu gücü kullanmanızı sağlar.
Bütün bu yararlar, haftada en az beş gün on beş dakika trambolin kullanan insanlar için mümkündür.
Trambolinde çalışabilecek herkes için hem de.
Her yaş grubuna uygundur ;yaşamınız boyunca keyfini çıkarabileceğiniz bir egzersizdir.
Trambolin şimdiki form seviyenize uyarlanabilir sonra sizi daha da ileriye götürür. Çalışmanın yoğunluğunu, ne kadar kuvvetle zıpladığınıza ve ayaklarınızı minderden ne kadar yükselttiğinize bağlı olarak kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
Trambolin güvenli, uygun ve ucuzdur. Sizi yormadan veya hücrelerinizi yeterli oksijenden mahrum bırakmadan ideal bir aerobik etki yaratır, işte bu kadar basit, bilinen en etkili hareket biçimidir. Ayrıca, zıplamak eğlencelidir.''

aaa ne güzelll.e peki nasıl gidiyor neler yapıyorsun canım..diyet falan durumun nedir.bu arada kilon kaçtı cnm

canım benim kilom 73,4 tü ...bugün tartındım 69.1 2 haftada bu kdar kilo vermişim ....bugün tam iki hafta oldu ...

yemeklerimi düzenli yiyorum ... az ama hamur işi vs yok hayatımda =)

gün içinde 50 dk egzersiz yapıyorum yaklaşık 3 ile 4,5 km arasındada yürüyorum ...

şimdide trambolin aldım onda zıplıcm ..trambolin geldi ben annemlere geldim (: daha tam kavuşamadık ama gidince acısını çıkartırım=)

canım benim kilom 73,4 tü ...bugün tartındım 69.1 2 haftada bu kdar kilo vermişim ....bugün tam iki hafta oldu ...

yemeklerimi düzenli yiyorum ... az ama hamur işi vs yok hayatımda =)

gün içinde 50 dk egzersiz yapıyorum yaklaşık 3 ile 4,5 km arasındada yürüyorum ...

şimdide trambolin aldım onda zıplıcm ..trambolin geldi ben annemlere geldim :-) daha tam kavuşamadık ama gidince acısını çıkartırım=)
valahha süpersin canım spor düzenin bence harika :)

sabah 1 bardak limonlu su
kahvaltı 2 dilim kepek ekmeği üzerine sürülmüş labne ve 2 dilim hindi salam ve yeşilçay
ara 2 kuru erik ve türk kahvesi
öğlen az ciğer sote ve salata-ayran
ara 2 pirinç patlakı ve yeşilçay
akşamı hiiiiç sormayııın sormayın ve kızın bana dayanamadım 3 tane sigara böreği ve 1 baklava :KK42:

spor yapamadım ayrıca çünkü evin tadilat işi dün sona erdi yine ortalık topla temizle derken saat 11 nasıl oluyor anlamıyorum.çalışmasam 1 günde bitecek işler 2-3 gün sürüyor sadece akşamları vaktim olduğu için.

bu arada regl olacağım ve şişim kendimi bir sürü şey yemişim ve hiç kilo vermeyecekmişim gibi hissediyorum.

bendende zor gidiyor kızlar kilo..bazen bunalmamak elde değil..:confused:

günaydın hanımlar herkese hayırlı güzel bir gün dilerim.:nazar:geç kaldım buraya kusura bakmayın.geçmişi okumakta baya zaman alıyor.ellerinize ,birbirinize olan desteğinize sağlık vallaha.muhabbetimiz hep tatlı,güzel olsun inşallah.kızlar benim regl üzerinden 3 gün geçti.trambolinde zıplamadım bugün bilerek.akşama test yapacağım.hamişsem diye korktum açıkcası.bakalım akşama netlik kazanırım.
dünkü menümü de paylaşayım.
sabah kalkınca yeşilkahve 1 bardak ve 20 dk egzersiz
kahvaltı 3 kaşık yulaf ezmesi ve 2 dilim kivi ve 1 bardak yağsız süt ile hazırlanmış karışım
ara limonlu bisküvi ve yeşilçay
öğlen az et döner ,1 dilim ekmek,ayran
ara yoğurt ve kuru erik 3 adet
akşam offff 2 sigara böreği ve ayran :KK43::110:
su 2,5 lt

hepinize günaydınlar olsun fıstıklar :KK68:
ben sonunda regl oldum dün akşam içimde balon söndü diyebilirim.karnım indi resmen.ben sevindim eşim üzüldü ama:KK61:be hazırlamıştım kendimi dedi.o an içim sızladı.bende istiyorum ama şu kilolarım azıcık gitsin istiyorum diğer yandan.ahh ahhh çelişkiler..yakamdan hiç gitmiyor...herşeyimde hep bir vicdan sorgusu yapma durumunda kalıyorum:KK64:

bu arada diyetkolik diye bir uygula indirdim hanımlar tavsiye ederim.yediğin,içtiğin,sporun,kalori hesabın gibi durumların hepsini hesaplıyor.cidden işe yarayan bir program..

dünkü menüm.
sabah 1 yumurta,çeyrek simit,roka,3 yumurtalı köfte,sade çay
öğlen 1 bardak sade çay yarım açma :KK62:
akşam 2 kase çorba 1 dilim kepek ekmeği
yatmadan 1 bardak yeşil kahve :KK51:

evet bu beni evde olmanın verdiği düzensizlik değil aslında (resmi tatil) evde olan elti,k.valide,eşimin kardeşi ve oğlunun olduğu evin telaşında ne yediğini anlayamamak desek yeridir.:KK22:

ve herkese iyi öğlenler fıstık hanımlar..cumadan bu yana hastalıkdan kırılıyorum.işden izin aldım evde başımı kaldıramadım.çorbadan başkada bir şey içmedim yiyemedim.çünkü müthiş mide bulantısı ile geçirdim.bugün işe geldim ve halen her yerim kırılıyor.ama iş işte beklemiyor.neredeyse araya araya telefonumu patlatacaklardı.puff yani..
diğer yandan ev kalabalıkdı.k.validem burada demişdim size.pazar günü yolcu ettik.ben son 3 günü perttim zaten.
ben bu kadar hastalanmazdım aslında ama hem iş hem ev yoğun olunca bedenim isyan bayrağını açtı hanımlar

Günaydın hanımlarr..herkese hayırlı,güzel bir gün dilerim...:KK15:
bugün şükür daha iyiyim burnumun ayrı ,gözümün ayrı akmasından biraz kurtuldum.işten izin aldığım için birikmiş işleri bitiremedim bir türlü.burayada gelip rahat bir sohbet edemedim kusura bakmayın lütfen.
ben hemen işlerim yoğunlaşmadan dünkü menümü paylaşayım.
sabah müsli ve yeşilçay
ara 2 limonlu bisküvi ve sade çay
öğlen tavuk şiş ve yarımdan biraz fazla lavaş:oops:
ara aşure ( eveeeeeeeeeetttt bende dayanamadım kızlarrr..sıradaki şarkı tüm dayanamayıp yiyenlere gelsin..Çok yesem olmazzzz ,az yesemmm olmaz,irade dursa hakim bey bu ağız durmazz,şikayetim var tüm tatlılardann,dillerimi,ellerimi hakim bey bağlasam durmaaaaaz:KK45::KK45::KK45:)
akşam utanmadan eve giderken 1 tane de simit yedim.
yatmadan yeşilçay (bu da züğürt tesellisi işte :KK45:)
toplam 2 lt su
yarım saat sabah işe gelirken duraktan evvel inip yürüdüm..

dünkü menüm ..
sabah 2 dilim kepek ekmeği üzerine sürülmüş az labne -2 dilim ananas-salatalık söğüş ve yeşilçay
ara 1 kayısı ve türk kahvesi
öğlen 1 lahmacun -ayran (ince hamurlu özel yaptırdım)
akşam karnıbahar salatası-yoğurt ve 1 dilim baklava
spor yarım saat yürüyüş
2 lt su

ben dünkü menümü yazayım hemen.
sabah geç kalktım eşimle öğlen yaptık kahvaltımızı: 2 yumurta ile hazırlanmış az sucuklu krep -sade çay-sebze söğüş
akşam 1 tabak patlamış mısır ve yarım tabak kıymalı makarna ve yoğurt..

evde olunca düzenim gitti.daha doğrusu haftalardır öyle yorulmuşumki yerimden kalkamadım ne varsa onu hazırladım özenesim gelmedi bir türlü..

günaydın hanımlarrr.geçmişi yeni bitirdimmm.sohbetinize sağlık ..:nazar:
ben bugün trambolin açılşımı yaptım.sabah eşimle 6 da kalktım.evi temizledim.taktım trambolin cd mi dvd ye yaptım sporumu sonra duşumu aldım.saçlarıma fönümü çektim.no makeup dediğimiz aslında makyaj var ama yokmuş gibi duran sade makyajımı yaptım.foto paylaşsammı ki acebaaa :)vallaha kendimle ilgilenince enerjim daha yüksek oldu.:nazar::KK73:gerçi her gün saç,makyaj yapıyoruz az-çok ama bugün sporumu zamanında yapabildiğim için sevndim.inşallah bu düzenimi götürürüm.

dünkü menümü yazayım hemen...

sabah 2 dilim kepek ekmeğine sürülmüş az labne-2 dilim ananas-5 zeytin-yeşilçay
ara 2 bisküvi ve ananaslı yeşilçay
öğlen tavuk-ciğer salata
akşam çorba ve yoğurt
yatmadan hibiskus çayı limonlu
su :1,5 lt
spor 20 dk tempolu yürüyüş

günaydınn hanımlar bugün aylar sonra simit yedim pişmanda değilim..çünkü kendimi kısıtlamaktan höhhh geldi.yürüyüşümü falan yaptım ama görmeniz gerek bin surat somurtusu ile ..heee yapıyoruzda ne oluyor moduna girdim artık ..neyse bırakmayacağım tabiki düzenimi ama ya sabırla devam ediyorum.
dünkü menüm sabah 3 etimek az peynir ve yeşilçay
ara 2 parça bitter çikolata ve sade çay
öğlen tavuk ızgara ve ayran
akşam çorba ve yoğurt az pekmezli ekmek.
su 1 lt
spor 30 dk tempolu yürüyüş..

Back
X