Tramvaya binerken beni iten kız

Hayvanlar daha eğitimli oluyor bu şahsiyetlerden. Hadi madem yaptın özür dilerim, kusura bakmayın demek çok mu zor. Özür dilemeyi de küçüklük olarak görüyordur bu insan diyemediğim şahıslar...
 
bir kere keşke azıcık hayvan olsalar. birbirlerini bekleyen kendini medeni sayan insanlara "hayvan gibi" medeniyet dersi veren hayvanlar var ve bunlar sadece kedi köpek ya da sakallı ejder değildir.

ikincisi biri öyle yüzsüzlük yapıyorsa tutup saçından çekeceksin bacım bir sonrakine efendi gibi sıra bekler. Bir kere yoğun bir saat değil metro alanı kalabalık değil bulunduğum kapı girişinde 2 adam var benden önde benim arkamda 1 çocuk var oldum olası sevmem insanların k*çının dibinde sıra beklemeyi öndekilerle mesafe koydum beklerken kadının biri bana omuz atıp önümdeki o boşluğa geçti oha dedim hiç oralı olmadı. dürttüm ya efendi gibi sıraya geçersin ya da yemin ederim daha ağzını açamadan kendini gelen trenin altında bulursun hadi bakalım dedim. tırım tırıs geçti iki arkaya sıraya. bir dahakine deneyin hem suçlu hem güçlü üste çıkmaya çalışırsa da yırtıverin ağzını. insanlar saygısızlık seviyesizliği marifet sanıyor artık çıldırıyorum.
 

Konudan bağımsiz olacak ama ben biraz emri-vaki ile getirdim küçüğü çöpün kenarında ağlarken buldugum için dayanamadım.
Büyük beni ölesiye kıskansa da
Su içerken
Mama yerken bi de uyurken dokunmuyo
 
Ağzını yırtarım, saçını yolarım, trenin altına atarım gibi ithamlarda bulunmakla sırayı gasp eden insandan ne farkınız kaldı? Bu çok mu adabı muaşeret?
 
Sorun hem insanların lütfen, rica ederim, özür dilerim gibi sözleri kullanmaktan vazgeçmesinden hem de tramvay, metro, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında oturan ve ayakta yolcu sayısı belli olmasına rağmen o belli sayının kat be kat üstünde yolcu alınmasından kaynaklanıyor.

Küçük şehirlerde bu tip sorunlar pek yok ama İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerde yıllardır toplu taşıma araçlarında konserve balık gibi yolculuk yaptırıyorlar, o kadar çok yolcuya birde virajları rallici edasıyla dönen bazı şoförler araç bir devrilse yaralanacak, ölecek yolcuların hayatını umursamıyor, ne diyeyim büyükşehirlerde hergün toplu yolculuk yapıp nefes alacak alan bulamayanlara sabır diliyorum.
 


Şu son cümleler ile o iten kadının yaptığı arasında çok fark var o kadın daha masum geldi :) sizin yırtma , sac çekme , tren altına atarim vs dememiz çok feci gerçekten
 

Çok medeni hareketler tebrik ederim
 
İşte hemcinslerimden duymak istediklerim(!)
 
Ağzını yırtarım, saçını yolarım, trenin altına atarım gibi ithamlarda bulunmakla sırayı gasp eden insandan ne farkınız kaldı? Bu çok mu adabı muaşeret?

Şu son cümleler ile o iten kadının yaptığı arasında çok fark var o kadın daha masum geldi :) sizin yırtma , sac çekme , tren altına atarim vs dememiz çok feci gerçekten


Çok medeni hareketler tebrik ederim

İşte hemcinslerimden duymak istediklerim(!)

Tek tek aynı şeyleri yazmak istemedim. Normalde sakinim ve asgari nezaket çerçevesindeyimdir insanlarla olan ilişkilerimde. Ama saygısız ve aptal insanlara tahammülüm yoktur eğer karşıdaki böyle bir davranış gösterirse bir daha aynısını yapmadan iki kere düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı davranışlar beni inanılmaz irrite eder ve elim ayağım titremeye başlar sinirden. Ben sinir küpü olacağıma beni o hale getiren olsun çok da umrumda olmayan bir durum.

Medeniyet ve özgürlük başkalarının kişisel alanına girildiği anda biter. Biri birilerinin alanına girmeyi haklarını yok saymayı kanıksamışsa bir yerde buna dur demek gerekir. Eğer bu tarz davranışlara tepki veremeyecek kadar acizseniz öyle devam edin o sizlerin bileceği iş benim bakış açım da bu.

Ek olarak burada anonim nickler altında hepiniz hakkınızı arayabiliyorsunuz çok bilinçli terbiyeli insanlarsınız gerçek hayatta birinin size veya başka birine kabalık yaptığını gördüğünüzde kafanızı eğip gitmeyi tercih edersiniz. Kullandığım kelimeler hoş olmayabilir ama o an için istediğim etkiyi yaratacak şeyleri kullanmaktan çekinmem ben. Siz de gün içinde karşılaşıp tepki veremediğiniz kaçtığınız olayların duyarını akşam internetten kasarsınız artık.
 
Duugular davranışlara,
Davranışlar aliskanlıklara,
Alışkanlıklar degerlere,
Degerler kaderimize dönüşür .

Bizim ülkemizin kaderi kabalik,nezaketsizlik, bencillik şeklinde işlendi. Bundan sonra çok uzun süre hep böyle olacak gibi .
 

Aynı şey başıma geldi. Resmen kapı kapanmıyordu, sıkışmıştım ve annem yaşında kadın hala binmek için beni itiyordu. Sıkıştım dedim mecburen kendisi inmek zorunda kaldı ve inerken bana hakaret etmişti. Böyleleri de var maalesef ne diyelim
 
Sen yine iyiymissin ben olsam allah allah yani. Sonu ya karakolda ya hastanede biterdi hem sıkıştırcak hem itecek hemde laf söyleyecek ağzına bi patlatırım bide kapi patlatir
 


Siz tepkiyi saç yolmak ,şöyle yaparım böyle yaparım demekle mi veriyorsunuz eğer öyleyse bir sorun vardır bu işte ve asıl acizlik bu dur .

Hak böyle aranmaz sizin ki şiddete giriyor kusura bakmayın .O zaman şiddet uygulayan tüm herkes hakkini aradığı için haklı görülsün öyle mi ?

Ya da bu cumleleri bir koca ,karısı için söylese tepkiniz ne olurdu ?
 
Başıma gelmişti ayni olay konuştuğumda aldığım cevap"adi ustunde toplu taşıma,beğenmiyorsun taksiye bin "olmustu
Benim birde en sinir olduğum toplu taşımada dakikalarca yüksek sesle telefonda konusanlar
 
Acelesi vardır herkes gibi işe yetişmesi gerekiyordur vs vs.
Aslımda bu o kızında suçu değil. Plansız kentleşmenin suçu.
 

Çok güzel duyar kastın gerizekalı aferin. Ne kadar medeni bir insan olduğunu gösterme fırsatı doğdu sana da bravo iyi değerlendirdin.
 
Haklısın bence, insanlığı öğrenecekler! Kabalığı, medeniyetsizliği normalleştirmenin alemi yok. Bir kere sen benim bedenime dokunamazsın! Kadın erkek farketmez, ayıp olduğundan da değil, görgü gereği.

Metrobüste benzeri başıma geldi, kızın biri metrobüse binmem için belimden beni öyle sert itti ki canım yandı. O anlık refleksle arkama dönerken bi tane çaktım dirseğimle. Çok ani oldu, ben bile anlamadım ne olduğunu. En son kız bağırıp ağlarken ben metrobüse biniyordum, hiç uğraşamam. Umarım dersini almıştır :)
 
Ben yer falan vermiyorum. Gezip gezip iş çıkış saatlerinde otobüsleri doldurmasınlar
 
Çok güzel duyar kastın gerizekalı aferin. Ne kadar medeni bir insan olduğunu gösterme fırsatı doğdu sana da bravo iyi değerlendirdin.


Yazdığım mesaj ne kadar haklı çıktı bakın gördünüz mü ? Demek istediğim şey bu işte diyecek laf bulamayınca en kolayı hakaret etmek .

Ve bu hakaret içerikli mesajın aynı zihniyet tarafından beğenilmesi .Koca bir alkış sizlere
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…