Transfer öncesi bekleyişteyim… Benzer süreçte olanlar var mı?

Melodydmr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
25
4
1
Merhaba kızlar,
Ben de bu yolda yürüyen bir kadın olarak, buradaki paylaşımlardan çok şey öğrendim. Belki benimle benzer süreçlerden geçenler olur, deneyimlerimizi paylaşırız diye kendi hikâyemi yazmak istedim.

36 yaşındayım, AMH değerim 3.60. İlk tüp bebek denememde 13 yumurta toplandı. OPU’dan sonra ilk gün 4 yumurta, ikinci gün 4 yumurta daha döllendi. Yani toplamda 8 embriyo oluştu.

İlk gün döllenenlerden 3’ü 5. güne kadar gelişti. Bu 3 embriyodan biri 3AB kaliteye ulaştı ve 5. gün donduruldu. Diğer embriyo 6. gün 3AA kaliteye geldi ve o da donduruldu. Son embriyo ise 3CC kalitesindeydi ve dondurulmadı.
Kalan 4 embriyo ise, gelişimleri iyi gitmediği için imha edildi (2. gün döllenenlerdi).

OPU’dan sonra ilk regl 6 gün içinde geldi. Şimdi ikinci reglimi bekliyorum; ağustos ayında tekrar doktora gidip transfer hazırlığına başlayacağım.

Bu süreçte hem umutluyum hem de kafamda çok soru var. Benzer süreçleri yaşayanlar varsa, özellikle transfer sonrası neler yaşadınız, neler tavsiye edersiniz, çok merak ediyorum. Belki birbirimize destek oluruz

Hepinize bol şans ve güzel haberler diliyorum

Merhabalar benim de ağustosta transfer olacak nasipse 2 tane 3.gün embriyom var ilk denememde embriyolarım gelişimi durduğu için 2.kere opu oldum bakalım inşallah süreçlerimiz güzel ilerler bizim de sağlıklı bebişlerimiz tutunup dünyaya gelirler

aminn inş. Tek mi çift mi transfer edecek doktorunuz peki ? Ben sordum ama tek dedi.

Bende opu oldum embriyolarım donduruldu 6.gün bende regl oldm uygunsam bu adet ile beraber transfer olacağım sanırım

Merhaba 5.güne giden iki embriyonuzu genetiğe göndermenizi tavsiye ediyorum bn de 35yaşındayım ve Aralık ayında transfer olmuştum genetiğe göndermemiştim 4aaydı 9.haftada kalbi durdu bu acı tecrübeyi yaşamamanız adına embriyonuzu genetiğe göndermenizi şiddetle tavsiye ediyorum 35yaş ve üzerinde eşlerde sıkıntı olmasa da embriyoda kromozomsal sıkıntılar olabiliyormuş maalesef yaşayarak öğrenmiş oldum ayrıca sürecinizin hayırlı olmasını evladınızın kolayca ve sağlıklıca olmasını temenni ediyorum

Doktorumla bu konuyu konuşacağım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kendisi genetikli tüp bebek de yapıyor biliyorum ama bize önermedi ilk tedavi olduğumuz için mi acaba yoksa önerdiği tüm ek şeylere tamam dedik tamamen siz ne derseniz o dedim.Embriyoluğumuz tanıdığımız biri ona sorduğumda da yanılma payı var şimdilik gerek yok dedi.yine de doktoruma da soracağım neden yapmıyoruz genetik diye ?

Hep sizi ve kendimi genetik test konusunda yazarken buluyorum Dediklerinize aynen katılıyorum

Benim de ilk tedavimdi sormanızı tavsiye ederim herkes aynı acı tecrübeyi yaşayacak diye bi şey yok ama ihtimalini bile düşünmezsiniz en azından

Bn bunun tüp bebek protokolüne bile girmesini isterim gerçekten çok önemli
Evet katılıyorum, bazen instagramda denk geliyorum, yurtdışında bazı yerlerde rutin bu bakılıyor tüp bebek sürecinde, bizde sanki doktorların bazıları hemen gebelik elde edilsin, pozitif geldi mi geldi dercesine bizim yaşlarımızda 3. Günleri koyduklarını okuyorum burada. Tabii ki işi rast gidenler var Allah herkesin yüzünü güldürsün bu yolda, ama kayıp yaşayan sayısı da az değil. Kaldı ki pgt iyi gelenlerin bile garantisi olmuyor.

Evet kesinlikle tedbir bizden taktir Allahtan

Evet pgtli de bile yanılma payı var dedi bana da embr. hadi yanılmadı tutup tutmama garanti yok. biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi allah taktiri doğru zamanda o ol der olur. Bu uğurda çabalayan tüm güzel kalpli kadınların en kısa sürede kolaylıkla sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına almak nasip olsun.

Amin canım amin

Muhtemelen tek olur benim unicorn uterus var ikiz için riskli olur
Canım selam ben de unicorn uterusum dün opu oldum embriyo olabilirse bu hafta transferim var taze transfer olacak. 1.70 Amh a göre sadece 3 yumurta toplandı. Sende böyle bir şey oldu mu? Nasıl gidiyor sürecin ilk tüp bebek denemem benim

Ben 27 yaşındayım amh 3.07 benden 45 yumurta toplandı 4 haziranda 21 tanesi olgundu hepsi döllendi ama 5. Güne 5 tane 6. Güne 2 tane geldi sonucta 7 embriyo oldu.Sizin gibi 2. Reglden sonra transfer dendi oldum şükür başladık transfer sürecine.Salı günü ilk kontrol yapıldı su an sadede hap olaral ilaca başkadım önümüzdeki salı rahime gebelik aşısı yapılacak,sanırım aşıdan 5-8 gün sonra falan transfer oluyormuş o sora progestan iğne ve fitile de başlıycam.Transfer sırasında embriyo yapıştırma yapılacak sonrasında da serum takılacak.Hepimiz güzel haberler alırız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…