transfer sonrası ananas???...

tubadefekti

rabbime emanet...
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
951
4
116
Ankara
kızlar transfer sonrası ananas yenmeli mi yenmemeli mi??? kimisi yenmeli derken kimi forumlarda yenmemeli yazıyor... var mı sizin bir bilginiz fikriniz???

tabiki yenmeli tatlım ben aylardır yiyorum 5. aydayım tabi bıktım artık ama buldumualıyorum.

Kabızlıktan kurtulmanın en iyi yolu zarar yok faydası çok

Ananasın faydaları ve zararları

Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin B ve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin C içeriyor.

Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.

Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir.

Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir. Sağlıklı bir diyet meyvesidir.

Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.

Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.

Cilt ve saçı güzelleştirir. Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür. Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler.

Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir. Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir. Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır.

Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır.

Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor.

Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.

Son düzenleme:
kızlar transfer sonrası ananas yenmeli mi yenmemeli mi??? kimisi yenmeli derken kimi forumlarda yenmemeli yazıyor... var mı sizin bir bilginiz fikriniz???

ben ilk 20 fun hep yedim abartmadan bazi yerlerdde yenilmesin diye okudumyanlis yönlendirmiyim bende etkili oldu 8 aylik hamileyim darisi basina isallah

çok faydalı oldu cevap teşekkür ederim ama iki sorum varr bir ben kan sulandırıcı kullanıyorum kanlanmayı arttırıp tutunmayı engeller diorlarr ikincisi tuzlu suda bekletmenin sebebi nedir???

çok faydalı oldu cevap teşekkür ederim ama iki sorum varr bir ben kan sulandırıcı kullanıyorum kanlanmayı arttırıp tutunmayı engeller diorlarr ikincisi tuzlu suda bekletmenin sebebi nedir???

slm tuzlu suda bekletmenin sebebi çok tatlı olduğu için olabilir ben birkere denedim onun dışında hep direk hergün bir dilim yedim 1 anans çürümeden 5 gun falan dayanır

doktorun ne verdıyse o ilacı kullan doktora danış biz transfer gunu ne ilaç verildiyse onu kullandık 2 ilaç var 5 gun kullanıyorsun 1 i antibiyotik kan sulandırıcı olarakta asprine balatıyorlar 3 ay bir vitamin hapı veriliyor elevit doğuma kadar + folik asit 3 aya kadar
birde en önemli progestoron iğnen yada jelin veriliyor

3 aydan sonra ilaçların değişiyor

:) teşekkürler cevap için... doktorun verdiklerini kullanıyorum daa kansulandırıcı kullanırken ananas yemek tutunmayı engeller yazıodu bi topicde aslında onu sormaya çalıştım

Benimde p.tesi transferim olacak inşallah bende bir ananası 5 eşit parçaya bölüp ilk beş gün yemeyi düşünüyorum fazlasının rahimde kasılmaya sebe olduğunu duymuştum bu 4. Denemem umarım işe yarar :2

walla kizlar tesadüfmüdür nedir,iki denememde ananasi cok yedim.olmadi.hatta ananasin suyunu da ictim.bir denememde hic ananas yememistim o tutmustu:)
belki tesadüf...
ben de kan sulandirici kullaniyorum.acaba hangisi dogru?
yemeli mi yememeli mi?:26::26:

Son düzenleme:

kimi okuduysam ananas yedim tuttu yazmış ama yemeyin diyen de var ben de tam bunu merak ediyorum işte :))

Benim ilk denememde tutmamisti ananas da yemistim ama tutmayacagi varsa dunyalari da yesen tutmuyor:)) ikinci denemeye hazirlanirken bazi seyleri astim bu ve benzeri seyleri yani. Meyve ya da vitamin almanin onemini anladim ama oyle kivi ananas yiyenin tutar yemeyenin tutmaz gibi bi dusunce vardi onceden, yemesem psikolojik olarak kendimi kotu eksik bir seyler yaptim gibi hissetcektim, simdi daha rahatim.

walla süpersin o zamannn

bende transferden sonra ilk 4 gün yemiştim ilk tüp bebek tedavimdi çok şükür ikizlerimi kucagıma aldım ne kadar etkisi oldu onu bilemiyorum

kızlar merhaba yeni üyeyim bir sorum olacak ,
cuma günü aşılamam olacak şimdi yemeye başlasam faydası olur mu acaba ? geç mi kaldım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…