Transfer sonrası dinlenilsinmi ?? Dinlenilmesinmi muamması...

zeynebm

AnNe AdAyı ELHAMDÜLİLLAH
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
97
46
88
Bu konu gerçekten tüp bebek tedavisinin en karmaşık en çözümsüz noktası,doktorlar kendi aralarında bile bu konu yüzüden ikiye bölünmüş durumdalar ,ilk denemede transfer koltuğundan sedyeye kıpırdatmadan geçirdiler,ikinci denememde doktor hayırlı olsun dedi çekildi ve ben ayaktaydım! sonuç her ikisindede negatif .bunun sonucu ne kadar etkilediği değil aslında söylemek istediğim,sadece transferden sonra bide elimi kaldrısammı duş alsammı eğilsemmi doğrulsammıyı düşünmeyelim artık tıp bu kadar gelişmişken buna bi çözüm bulunmalı bence..............

Bu konu gerçekten tüp bebek tedavisinin en karmaşık en çözümsüz noktası,doktorlar kendi aralarında bile bu konu yüzüden ikiye bölünmüş durumdalar ,ilk denemede transfer koltuğundan sedyeye kıpırdatmadan geçirdiler,ikinci denememde doktor hayırlı olsun dedi çekildi ve ben ayaktaydım! sonuç her ikisindede negatif .bunun sonucu ne kadar etkilediği değil aslında söylemek istediğim,sadece transferden sonra bide elimi kaldrısammı duş alsammı eğilsemmi doğrulsammıyı düşünmeyelim artık tıp bu kadar gelişmişken buna bi çözüm bulunmalı bence..............

canım bende tüp bebek yöntemi,yle hamile kaldım hamile kaldığım merkez transfer yapıldıktan sonra beni hemen kaldırıp tuvalete götürdü malum sıkışık oluyor transfer işlemi.bende itiraz ettim hemşireye hiç olmazsa yarım saat yatsaydım dedim.dediki merak etmeyin burda hep böyle yapılıyor ve bir sürü hamilemiz var eger yatmakla ilgisi olsaydı yatakta yapardık transferi sizi kıpırdatmazdık.ben korka korka girdim tuvalete 5 dk geçmemişdi üstünden çünkü. tam oturmadan yarım yaptım.geldim yataga uzandım yarım saat geçmedi acayip sıkıştım kalktım birdaha girdim tuvalete. sonra bir saatimiz dolunca giyinip gidebilirsiniz dediler çıktım geldim eve.ogün kalkmadım ertesi gün eşim işteydi kimseyede söylememiştim tedavimi kalkıp kendime kahvaltı hazırladım yavas hareketlerle masada otrup yedim kahvaltımı gelip uzandım.5. günde evde oturarak toz aldım.annemler geldi bişey diyemediğimden çay servisi filan yaptım. yavaş hareketlerle evde geziyordum kahvaltımı yapıyordum. sonra dinleniyrdm. çok şükür ikiz bebeklerim oldu.yani gerçekten uzanmakla çok ilgili değil yorulmadan yavas hareketlerle ev işi yapmadan geçirmek gerek buzamanı çok yatıncada insan bunalıyor psikolojide önemli malum naçizane görüşüm bu yönde....

arkadaşlar bende bukonuda bişiler yazayım dedim valla 3kez tüp denedim ilk denemede beni tıransver masasından kaldırmadılar 2 saat yattım ikinci denememde arkadaşın dediği gibi sedyeyle çıkardılar yukarı altıma idrar için sürgü bile sürdüler boşaltım :1: tabi negatifti 3. denemede başkabi merkeze gittim tıransverden sonra hemen kalkıp tuvalete gittim hiç hastanede kalmadım hemen giyinip çıktık dr korkma sadece bugün ıstırat et normal hayatına devam et dedi tabi ağır iş yapmadım eğilip kalkmadım bol su içtim hatta ramazan şenliklerini bile gezdim çok şükür şimdi 27 haftalık hamileyim gerçektende insan yatınca daha sitres oluyor demekki rabbim oldedikten sonra herşey boş:34:

arkadaşlar bende bukonuda bişiler yazayım dedim valla 3kez tüp denedim ilk denemede beni tıransver masasından kaldırmadılar 2 saat yattım ikinci denememde arkadaşın dediği gibi sedyeyle çıkardılar yukarı altıma idrar için sürgü bile sürdüler boşaltım :1: tabi negatifti 3. denemede başkabi merkeze gittim tıransverden sonra hemen kalkıp tuvalete gittim hiç hastanede kalmadım hemen giyinip çıktık dr korkma sadece bugün ıstırat et normal hayatına devam et dedi tabi ağır iş yapmadım eğilip kalkmadım bol su içtim hatta ramazan şenliklerini bile gezdim çok şükür şimdi 27 haftalık hamileyim gerçektende insan yatınca daha sitres oluyor demekki rabbim oldedikten sonra herşey boş:34:

cevaplarınız için çok teşekkür ederim çünkü yaşadıklarımız neredeyse birbirinin aynısı.ama ben hep olumsuz iki sonucumdada kendimi suçladım 30 aralık tahlil günümdü malesef negatif sonuç aldım antalya ıvf de tedavi görmüştüm bahsetmişimdir transfer bitti dedi dr,ve ben ayaktaydım tuvalete gittim üzerimi giydim evde 5 gün dinlendikten sonra işe başladım .anlatmak istediğim kendimi çok suçladım hareket emtsemiydim çalışmasamıydım diye .bide çarşamba transferim oldu cuma akşam ayakta ılık suyla duş almıştım hep hatamı ettim diye kendimi suçluyorum,ama sonuç tabiki nasip kısmet....

cevaplarınız için çok teşekkür ederim çünkü yaşadıklarımız neredeyse birbirinin aynısı.ama ben hep olumsuz iki sonucumdada kendimi suçladım 30 aralık tahlil günümdü malesef negatif sonuç aldım antalya ıvf de tedavi görmüştüm bahsetmişimdir transfer bitti dedi dr,ve ben ayaktaydım tuvalete gittim üzerimi giydim evde 5 gün dinlendikten sonra işe başladım .anlatmak istediğim kendimi çok suçladım hareket emtsemiydim çalışmasamıydım diye .bide çarşamba transferim oldu cuma akşam ayakta ılık suyla duş almıştım hep hatamı ettim diye kendimi suçluyorum,ama sonuç tabiki nasip kısmet....
canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun bende antalya ivf de yaptırdım hemen kalktım ama nasip olunca oluyor demekki nedesek boş kendini suçlama bence demekki nasip değilmiş rabbim enkısa zamanda nasip eder inşallah

istırat şart az iş bol su içmek beslenme sıfır stresssssssssssssssssssssss

valla ben ne yapsam bilemiyorum bende şubatta tüp bebek yaptıracam ama nasıl davranacam araştırıyorum galiba ayakta olanlar daha çok basarı elde etmiş ama kesinlikle çalışmamam lazım ona karar verdim hem stresli hemde agır işlere daha dogrusu çarpmalara maruz kalabilirim o kafamda kesin en az bir hafta yıllık izin alacamda evde napacam kararsızın:(

Back
X