ilaçlarınızı saati saatine alın en önemli nokta bu. alarm kurun mutlaka ve çok iyi takip edin. en önemli yapılması gereken şey bu. erken test yapıp da strese girmeyin boşuna. ne zaman dendiyse o zaman yapın, ben hiç erken test yapmadım. benim doktorum transfer günü ve transferden bir kaç gün sonra çatlatma iğnesi yaptırıyordu, bu iğnenin etkisiyle yalancı pozitif görme riski yüksek test gününden önce. kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun ve insanlarla çok temas etmeyin hastalık bulaşma riskine karşın.
bana sorarsanız tüm tüp bebek sürecinin en stresli kısmı bu bekleme zamanı. transferden hemen sonra idrarınızı birden yapmayın, yavaş yavaş yapın. bunu benim doktorum önermedi ama başka bir arkadaşımın doktoru önermişti. denemekten bir zarar gelmez. transferden sonra odaya çıktığımda en az 2-3 saat yerimden kımıldamadım ben. biz transfere gittiğimizde yanımıza hasta bezi alıyorduk, idrar için asla kalkmıyordum eşim hasta bezini takıyordu ve öylece işimi görüyordum. trasnfer sonrası sık sık idrara çıkıyor insan. hastaneden eve döndükten sonra asla ağır hiç bir iş yapmadım, ev içinde günlük hayatıma devam ettim. sürekli yatmak kesinlikle kan dolaşımı açısından istenen bir durum değil. düzgün beslenin, mümkünse gıda zehirlnemesi riskine karşın dışardan asla yemeyin. transfer öncesi buzluğunuza atın bir şeyler. ben transferden sonra 5. gün dışardan bişeyler yedim ama hep gittiğim bildiğim yerdi, ertesi gün kusmaktan içim dışıma çıkmıştı ve bebiş tutunduysa ona bişey olacak diye çok korkmuştum neyse ki miniğim etkilenmemiş o kadar öğürüp kusmaktan. ben çok üzülüp stres olmuştum ya bir şey olduysa diye.