transfer sonrası

Merhaba,

Ben transfer olduktan hemen sonra iki saat kadar hic kalkmadan yattim. Sonra tuvalete gittim, merkezden cikip evde yatmaya basladim. Doktorum transfer sonrasi yasli gibi hareket et demisti. Ufak ufak adimlarla hareket ettim. Yanimda yatan kadin bacaklarini acma, iki bacagini hep yan yana tut gibi bir oneride bulunmustu, insan ne soylense sorgulamadan yapabilecek bir donemde oldugu icin bunu da yaptim. Evde tuvalete giderken hep ufak ufak adimlar attim. Annemler yanimdaydi, yemegim hep tepsiyle yatagima geldi. Sagolsunlar, o donemde onlar olmasa ne yapardim bilmiyorum. 3-4 gun sonra evde ufak ufak gezinmeye basladim. Ara ara oturuyordum. Bol bol ananas ve kivi yedim ve cok fazla su ictim. Ilaclarimi doktorumun soyledigi sekilde kullandim. Bu arada, canim surekli kisir cekiyordu ve hemen her gun kisir yedim. Cep telefonuyla ilk iki gun hic konusmadim.
6. gun hafif kanamam oldu. 10. gun dayanamadik, test yaptirdik. Pozitifti, sukurler olsun! Haberi alir almaz cok sevindik, ancak ertesi gun baslayan ve uc gun yogun bir sekilde karin ve bel agrisiyla devam eden kanama nedeniyle sevinmekle sevinmemek arasinda kaldik bir sure. Doktorum dusuk olabilecegini soylemisti. Onlem amaciyla progesteron ignesi yapildi bir tane. Bu sure icinde de hep yattim ve ananas ve kivi yedim bol bol.
Daha sonra kanamalarim kesildi, beta hcg degerlerim duzenli artti. Simdilik her sey yolunda. Ben transfer sonrasi donemde surekli forumlari takip ediyordum. Gozlerim surekli yapilmasi gereken seyleri ariyordu, bir de sonu mutlu biten hikayeleri.
Moralinizin nasil oldugunun cok onemli oldugunu dusunuyorum. Ben her gun bebegimle bagimin guclendigini dusundum. Surekli onunla konustum, iyi seyler dusunmeye calistim. Bunlarin cok yarari oldugunu dusunuyorum. Tabi ki, bu is alin yazisi ve kader, ancak en azindan bu sureci kendinizi yipratmadan ve olumsuz dusuncelere kapilmadan gecirmekte yarar var.
Allah isteyen herkese saglikli sekilde bebegini kucagina almayi nasip etsin.

canım ben transfer sonrası bol bol kuru kayısı yedim su içtim kabız olmamak için. onun dışında canım ne istiyorsa herşey yedim. ilk gün yattım diğer günler evin içinde gezindim hareketlerime dikkat ettim ani hareketler yapmadım ve çok pozitiftim Allaha şükür tuttu inşallah dileyen herkesin güzel sonuçlanır

educe gözün aydin canim ALLAH tamamini erdirsin saglikli kucagna almayi nasip etsin

saol asumancım çok teşekkür ederim.
bende kesemi gördüm geçen hafta (5+2 haftalık bu arada)2 dediler o doktora pek güvenmedim şimdi bir doçente gidiyorum dr sağlıklı bir kese var ama 2. var diyemem çok flu dedi ama olsun 1 tanede yeter.
allahım isteyen herkese en kısa zamanda versin inşallah :))

oncelıkle educe hayırlı olsun bebıslerın saglıkla gelırler ınsallah bugun benım transferımın 5.günü bitiyo kısmetse sık sık ve az yemek yıyorum hazımsızlıgımı engellemek ıcın bol proteınlı seyler yemeye calısıyorum hemsıre bol proteınlı ve sebze ye dedı annem sagolsun sureklı bıseyler getırıyo ılk gun hıc kalkmadım ıkıncı gunden sonra ara ara kalkıp evde dolaşıyorum yemegım ıcın mutfaga gıdıyorum mutlaka bıtane meyve yıyorum annemın zoruyla hergun 2-3 kasık pekmez yıyorum bu defa gercekten daha cok ozenıyorum ınsallah bu sefer tutunacaklar bebsılerım oyle hıssedıyorum Rabbım hıckımsenın emegıonı bosa cıkartmaz ınsallah hepimiz en hayırlı haberlerı verırız ınsallah en onemlısı umut umudumuzu yıtırmeyelım

ben balık yedimm haftada 3 kere
ananas meyve suyu içtim bol bol
ve 3 gün yattım
sebze yemekleri tükettim
annem kuşburnu pekmezi falan yedirdi
bide bol bol dua ettimm :D

arkadaslar merhaba sorum transfeden sonra hamile kalan arkadaslara transferden sonra nasıl beslendiniz neler yaptınız bazı arkadslar ananas falan diyolar ama siz nasıl hamile kaldınız neler yaptınız neler yiyip içtiniz yazarsanız sevinirim

Canım ben ılk bes gun banyo yapmadım sadece yattım. Aksamları balkona cıkıp cok kısa bır sure oturdum. Sadece tuvalet ve yemek yemek ıcın kalktım. Sonra normal yemegımı falan yaptım ama kendımı yormadan egılıp kalkmadan. Ozel bırsey yemedım normal saglıklı beslendım Cok sukur sonuc pozıtıf oldu Darısı sana ve tum ısteyenlere olsun ınsallah. Bu arada 2, denemem

Bende Transfer sonrası 7 gün banyo yapmadım..ılk gün merkezde 2,5 saat ayaklarımı dikip yatırdılar.1 saat sonra wcye gitmeme izin verdiler.....2,5 saat dinlendikten sonra kaldığımız otele gittik.Burada da ayaklarımı uzatıp oturdum..1 gün merkezde dinlendikten sonra ertesi gün uçakla bulunduğum ile geldim.Havalimanından eve gelene kadar çok yoruldum acaba bişi olurmu diye korkmaktanda geri kalmadım..ış yerimden rapor aldımm.Annemlerde 10 gün kaldım bu zaman zarfında az hareket ettim...herşeyi yedim kabız olmamak için kaysı kurusu ve suyu içtim..8.gün kahverengi akıntılar oldu doktorum estrafem başladı...5 gün akıntılar kesildi gebelik testinde sonuç pozitifti.Şu an 3 aylık ikizlerime gebeyim...Darısı inşallah olmayan arkadaşlarıma Rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah.

Ben transferden sonra cok dikkatli beslendim cunku benden yumurta toplarlerken 24 tane yumurta aldilar. Et tuketimi cok onemli ve arkadaslar bende bir arkadastan duydum ve ikinci denememde uygulamaya koymayi dusundum bisey duydum. HEr sabah taze sikilmis portakal suyu kan degerini yukseltiyo. ben ilk tup bebek sonucu pozitif aldim ama 6 haftalik ken malesef kan degerim dususe gecti ve kaybettim bebegimi. Sut cok icin kalsiyum. bide arkadaslar sacma ama duyduklarimi paylasiyorum sizinle maydanoz fazla tuketmeyin bide salam yemeyin...

Ayaklarini nicin havaya diktirdiler onuda ilk defa duydum. cok tebrik ediyorum seni insallah hayirlisiyla ikizlerini kucaginada alirsin.

Zeynepcim ayaklarımı diktiler derken başım aşağıda ayaklar başımdan daha yukarda idi...nedenn böyle birşey yapıyorlar bilmiyorum...

Back
X