İnşallah canım benim Allah razı olsun gerçekten bende aşırı korkuyorum ve yeni bir bilgi öğrendim bebekler nefes alamazlarmış anne karnında ve kordon ile nefes alırmış yani her dumanımız göbeğinden içine doluyor bu bilgi beni aşırı korkuttu ve aşırı pişmanım transferim tutmadığı için o yüzden bırakacağım inşallah Allahım kolaylıkla nasip etsinTüp bebek sürecinde ne kadar etkilidir bilemiyorum ama arkadaşım hamileyken içti ve bebeğin gelişimi 36. Hafta kaldı aşırı zayıf ve minik bir şekilde doğdu hiçbir sağlık sorunu yoktu doktoru %80 sigara kaynakli gibi açıklama yapmış. Kesinlikle içmeyin bişey olur veya olmaz vicdan azabı ile yaşamayın. Arkadaşımın çocuğu 5 yaşında ama hala o vicdan azabıni taşıyor. İnşallah tutar ve evladınıza kavuşursunuz
Böyle bir yorum yazmanız çok doğru gelmedi bana. Hamile kalabilir insanlar evet ama o bebekler nice sıkıntılarla doğuyor. Var mı etrafınızda bilmiyorum, benim var. Sizin transferinizin tutmama sebepleri farklı olabilir. Sağlıklı beslenme nasıl hikaye olabilir? Hamilelikte bebeğin gelişimi, doğumdan sonra yakalanabileceği hastalıklar bile çoğunlukla annenin beslenmesine bağlı. Sigara, alkol azınlığa zarar vermedi diye genellemek çok çok yanlış. Kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Yumurta sayınızın düşük olmasını başka birçok şeyle de açıklayabiliriz ya da birinci transferinizin olumsuz sonuçlanmasını.Hayatımda hiç sigara içmemiş biri olarak yazıyorum. Sigara, sağlıklı beslenme vs hepsi hikaye… hayatımda sigara yok, paketli gıda yok. Evimde düzenli yemeğimi yaparım ama yumurta sayım düşük! 1. Transferim başarısız. Nice sigara içip hamile olan kadınlar var hem de doğal yolla. Bebekleri de sağlıklı.Tek etkili bir şey var o da: Allah ol derse olur. Gerisi gerçekten yalan!
Her insanın bedeni bir olmuyor maalesef o yüzden bu konuda yardım isteyen birisine nice hamile kalanlar var sigara içip demeyin yani negatif hikayeler anlatmak yerine hiç yorum yapmadan geçin gidin daha iyi.Hayatımda hiç sigara içmemiş biri olarak yazıyorum. Sigara, sağlıklı beslenme vs hepsi hikaye… hayatımda sigara yok, paketli gıda yok. Evimde düzenli yemeğimi yaparım ama yumurta sayım düşük! 1. Transferim başarısız. Nice sigara içip hamile olan kadınlar var hem de doğal yolla. Bebekleri de sağlıklı.Tek etkili bir şey var o da: Allah ol derse olur. Gerisi gerçekten yalan!
Bende öyleydim transferden 1 gün önce bıraktım hiç içmedim 1,5 ay hamile kaldım ama sigara içmedim hiç o süreçte ama düşük yaşadım.Ben ilk transferimde hafif sigaradan da olsa içtim sonra kimyasal gebelik oldu aşırı pişman oldum bırakmadığıma hatta üzülerek söylüyorum ki 1 pakete yakın içtim 2. Transferimde bırakmak istiyorum sizce sigaranın etkisi büyükmü kesin bırakacağım ama deneyimlerinize ihtiyacım var aşırı bağınlıyım ama bırakacam
Evet, çevremde var. Bizzat görüp şahit olduğum için yazıyorum. Ayrıca farkındaysanız her şey Allah’ın elinde yazdım. Biz ne kadar çabalarsak doğru zaman değilse boş. Ayrıca buraya yazan kişinin de iradesi vardır herhalde ben öyle dedim diye oturup püfür püfür sigara içecek değil.Böyle bir yorum yazmanız çok doğru gelmedi bana. Hamile kalabilir insanlar evet ama o bebekler nice sıkıntılarla doğuyor. Var mı etrafınızda bilmiyorum, benim var. Sizin transferinizin tutmama sebepleri farklı olabilir. Sağlıklı beslenme nasıl hikaye olabilir? Hamilelikte bebeğin gelişimi, doğumdan sonra yakalanabileceği hastalıklar bile çoğunlukla annenin beslenmesine bağlı. Sigara, alkol azınlığa zarar vermedi diye genellemek çok çok yanlış. Kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Yumurta sayınızın düşük olmasını başka birçok şeyle de açıklayabiliriz ya da birinci transferinizin olumsuz sonuçlanmasını.
Konu sahibi; maddi ve manevi bu sürece girmeyi göze aldıysan, yapacağın tek şey var o da sigarayı bırakmak. Bunun hiçbir bahanesi yok. Kendini düşünmüyorsan evladını düşün gibi klişe bir cümle kurmayacağım. Zira bile bile lades demenin güzellenecek ya da açıklanacak hiçbir tarafı yok. Sigaranın etkisi hangi aşamada görülür bunu bilemeyiz. Lakin şimdi değilse bile sonrasında bebek için büyük zararları olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Sorumluluk sahibi olmak biraz da zevklerden vazgeçmeyi gerektiriyor. Umarım en kısa zamanda bırakırsın.
Sizin yazdığınız biraz şey gibi, iyi ya da kötü farketmeksizin her şeyi yapalım nasıl olsa Allah ol derse olur, olma derse olmaz. Fakat tevekkül böyle bir şey değil. İnsan elinden gelenin en iyisini yapar, gerisini Allah’a bırakır. Çevrenizde şahit olduğunuz bebeklerin, çocukların ilerde sorun yaşayıp yaşamayacakları garanti değil. Belki de sizin gördüğünüz kadarıyla bir sorun yok, anne babaların ne yaşadığını bilemezsiniz ama. Çünkü herkes her şeyi paylaşmak istemeyebilir. Neticede kimse de çıkıp çocuğumda şöyle bir sıkıntı var, benim yüzümden oldu diyemeyebilir.Evet, çevremde var. Bizzat görüp şahit olduğum için yazıyorum. Ayrıca farkındaysanız her şey Allah’ın elinde yazdım. Biz ne kadar çabalarsak doğru zaman değilse boş. Ayrıca buraya yazan kişinin de iradesi vardır herhalde ben öyle dedim diye oturup püfür püfür sigara içecek değil.
Yerinizde olsam 2. transferimden en az 3 ay önce bırakır o transferi öyle yaptırırım. Ciddi anlamda etkisi çok büyük. Benim doktorum bana bırakmadan yapmayalım bırak, temizlen arın detoksunu da yap öyle yapalım demişti. Çok şükür 12 haftalık hamileyim şimdi. Ne olursunuz o illetten kurtulun çok sevineceksiniz :)Ben ilk transferimde hafif sigaradan da olsa içtim sonra kimyasal gebelik oldu aşırı pişman oldum bırakmadığıma hatta üzülerek söylüyorum ki 1 pakete yakın içtim 2. Transferimde bırakmak istiyorum sizce sigaranın etkisi büyükmü kesin bırakacağım ama deneyimlerinize ihtiyacım var aşırı bağınlıyım ama bırakacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?