Transfer ve sigara

Manukannn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2021
17
15
38
25
Ben ilk transferimde hafif sigaradan da olsa içtim sonra kimyasal gebelik oldu aşırı pişman oldum bırakmadığıma hatta üzülerek söylüyorum ki 1 pakete yakın içtim 2. Transferimde bırakmak istiyorum sizce sigaranın etkisi büyükmü kesin bırakacağım ama deneyimlerinize ihtiyacım var aşırı bağınlıyım ama bırakacam

Tüp bebek sürecinde ne kadar etkilidir bilemiyorum ama arkadaşım hamileyken içti ve bebeğin gelişimi 36. Hafta kaldı aşırı zayıf ve minik bir şekilde doğdu hiçbir sağlık sorunu yoktu doktoru %80 sigara kaynakli gibi açıklama yapmış. Kesinlikle içmeyin bişey olur veya olmaz vicdan azabı ile yaşamayın. Arkadaşımın çocuğu 5 yaşında ama hala o vicdan azabıni taşıyor. İnşallah tutar ve evladınıza kavuşursunuz

İnşallah canım benim Allah razı olsun gerçekten bende aşırı korkuyorum ve yeni bir bilgi öğrendim bebekler nefes alamazlarmış anne karnında ve kordon ile nefes alırmış yani her dumanımız göbeğinden içine doluyor bu bilgi beni aşırı korkuttu ve aşırı pişmanım transferim tutmadığı için o yüzden bırakacağım inşallah Allahım kolaylıkla nasip etsin

Tabii ki zararli ve sorumlulugu cani size emanet olan bebegi zehirlersiniz hicbir sekilde yumusatilacak yani yok maalesef. Bebek planlaniyor ise sigara net olarak birakilmali. Sizi anliyorum. Ben de 3 yil once biraktim.

Ben transfer günüme kadar içmiştim transfer günü dahil içmiyorum sonuç ne olur bilmiyorum ama içimde hep keşke önceden bırakabilseydim pişmanlığı var

Aşılama tedavisine başlamadan önce doktorumuz sigarayı bırakıyorsunuz öyle başlıyoruz, bırakmadan başlamak yok demişti. Bırakmıştık ikimiz de.
Yumurta ve sperm kalitesini etkiliyor. Ayrıca hamile kaldığınızda düşünün ki size muhtaç bir yavruyu zehirliyorsunuz. Konuşabilse anne yapma diyecek ama diyemiyor. Ona bunu yapmayın. Daha önce içtiğim için sizi anlıyorum ama dünyanın sonu değil bırakmak. İlk birkaç haftayı atlatınca her şeyden daha çok keyif alacaksınız. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Hayatımda hiç sigara içmemiş biri olarak yazıyorum. Sigara, sağlıklı beslenme vs hepsi hikaye… hayatımda sigara yok, paketli gıda yok. Evimde düzenli yemeğimi yaparım ama yumurta sayım düşük! 1. Transferim başarısız. Nice sigara içip hamile olan kadınlar var hem de doğal yolla. Bebekleri de sağlıklı.Tek etkili bir şey var o da: Allah ol derse olur. Gerisi gerçekten yalan!

Böyle bir yorum yazmanız çok doğru gelmedi bana. Hamile kalabilir insanlar evet ama o bebekler nice sıkıntılarla doğuyor. Var mı etrafınızda bilmiyorum, benim var. Sizin transferinizin tutmama sebepleri farklı olabilir. Sağlıklı beslenme nasıl hikaye olabilir? Hamilelikte bebeğin gelişimi, doğumdan sonra yakalanabileceği hastalıklar bile çoğunlukla annenin beslenmesine bağlı. Sigara, alkol azınlığa zarar vermedi diye genellemek çok çok yanlış. Kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Yumurta sayınızın düşük olmasını başka birçok şeyle de açıklayabiliriz ya da birinci transferinizin olumsuz sonuçlanmasını.

Konu sahibi; maddi ve manevi bu sürece girmeyi göze aldıysan, yapacağın tek şey var o da sigarayı bırakmak. Bunun hiçbir bahanesi yok. Kendini düşünmüyorsan evladını düşün gibi klişe bir cümle kurmayacağım. Zira bile bile lades demenin güzellenecek ya da açıklanacak hiçbir tarafı yok. Sigaranın etkisi hangi aşamada görülür bunu bilemeyiz. Lakin şimdi değilse bile sonrasında bebek için büyük zararları olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Sorumluluk sahibi olmak biraz da zevklerden vazgeçmeyi gerektiriyor. Umarım en kısa zamanda bırakırsın.

Her insanın bedeni bir olmuyor maalesef o yüzden bu konuda yardım isteyen birisine nice hamile kalanlar var sigara içip demeyin yani negatif hikayeler anlatmak yerine hiç yorum yapmadan geçin gidin daha iyi.

Şimdi konu sahibine yorum yapacak olursam evet sigara çok etkiliyor öyle uyuşturucu kullanın çocuğu oluyormuş alkol kullanın çocuğu oluyormuş kafasında gitmeyin yumurta kalitenizi çok etkiliyor eşinizin sperm kalitesini çok etkiliyor embriyolarınızın kalitesi düşük oluyor yani olmayan bir şeyi neden doktorlar sizi sıkıntıya sokmak için böyle bir süreçte daha da stres altında bırakıp kullanmayın desinler ki

Bende öyleydim transferden 1 gün önce bıraktım hiç içmedim 1,5 ay hamile kaldım ama sigara içmedim hiç o süreçte ama düşük yaşadım.

Transfer olmadan önce bırakmanız çok iyi olur, hatta bırakmadan transfer bile olmayın. Bi sıkıntı yaşarsanız kendinizi çok suçlarsınız, bir de bırakmak kolay değil hamileyken strese girmeyin hamile kalmadan bırakın

Evet, çevremde var. Bizzat görüp şahit olduğum için yazıyorum. Ayrıca farkındaysanız her şey Allah’ın elinde yazdım. Biz ne kadar çabalarsak doğru zaman değilse boş. Ayrıca buraya yazan kişinin de iradesi vardır herhalde ben öyle dedim diye oturup püfür püfür sigara içecek değil.

Sizin yazdığınız biraz şey gibi, iyi ya da kötü farketmeksizin her şeyi yapalım nasıl olsa Allah ol derse olur, olma derse olmaz. Fakat tevekkül böyle bir şey değil. İnsan elinden gelenin en iyisini yapar, gerisini Allah’a bırakır. Çevrenizde şahit olduğunuz bebeklerin, çocukların ilerde sorun yaşayıp yaşamayacakları garanti değil. Belki de sizin gördüğünüz kadarıyla bir sorun yok, anne babaların ne yaşadığını bilemezsiniz ama. Çünkü herkes her şeyi paylaşmak istemeyebilir. Neticede kimse de çıkıp çocuğumda şöyle bir sıkıntı var, benim yüzümden oldu diyemeyebilir.

Mesela benim tanıdığım bir kadın hamileyken sigara içtiği için çocuğuna birkaç yıl sonra astım teşhisi kondu. Sebebinin hem hamilelikte hem de sonrasında pasif olarak sigaraya maruz kaldığı için olduğu söylendi. Çocuğun şu anda ne şartta yaşadığını görseniz emin olun içiniz acır. Kullandığı ilaç yüzünden akran zorbalığına dahi maruz kalıyor. Olumsuzu genelleyemeyeceğimiz gibi olumluyu da genelleyemeyiz.

Elbette konu sahibinin kendi aklı fikri var fakat yine de sizin yaptığınız gibi sorun olmuyor, böyle doğuran da var demek doğru değil maalesef. Ayrıca bazen insan kendi iradesinin dışına çıkıp başkalarının aklıyla da hareket edebiliyor, o psikolojiyi bilemeyiz. Yani konu sahibi belki sizin yazdığınıza güvenip sigara içmeye devam da edebilir. Sonuçta kendisini tanımıyoruz değil mi? Umarım anlatabilmişimdir.

Kimyasal gebelik sigaradan olmayabilir kendinizi suçlamayın ama bu transferinizde icmeyin biliyorum zor bende sigara içen biriyim transfer olduktan sonra icmemeye calistim bazen cok içmek isteyip bir tane yakıyordum ama icimde bi can oldugunu düsünüp yarım söndürüyordum zaten vicdan azabı yasarken sigaradan da keyif alamadım bu düşünceyle icmezsiniz bence

Yerinizde olsam 2. transferimden en az 3 ay önce bırakır o transferi öyle yaptırırım. Ciddi anlamda etkisi çok büyük. Benim doktorum bana bırakmadan yapmayalım bırak, temizlen arın detoksunu da yap öyle yapalım demişti. Çok şükür 12 haftalık hamileyim şimdi. Ne olursunuz o illetten kurtulun çok sevineceksiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…