Böyle bir yorum yazmanız çok doğru gelmedi bana. Hamile kalabilir insanlar evet ama o bebekler nice sıkıntılarla doğuyor. Var mı etrafınızda bilmiyorum, benim var. Sizin transferinizin tutmama sebepleri farklı olabilir. Sağlıklı beslenme nasıl hikaye olabilir? Hamilelikte bebeğin gelişimi, doğumdan sonra yakalanabileceği hastalıklar bile çoğunlukla annenin beslenmesine bağlı. Sigara, alkol azınlığa zarar vermedi diye genellemek çok çok yanlış. Kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Yumurta sayınızın düşük olmasını başka birçok şeyle de açıklayabiliriz ya da birinci transferinizin olumsuz sonuçlanmasını.
Konu sahibi; maddi ve manevi bu sürece girmeyi göze aldıysan, yapacağın tek şey var o da sigarayı bırakmak. Bunun hiçbir bahanesi yok. Kendini düşünmüyorsan evladını düşün gibi klişe bir cümle kurmayacağım. Zira bile bile lades demenin güzellenecek ya da açıklanacak hiçbir tarafı yok. Sigaranın etkisi hangi aşamada görülür bunu bilemeyiz. Lakin şimdi değilse bile sonrasında bebek için büyük zararları olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Sorumluluk sahibi olmak biraz da zevklerden vazgeçmeyi gerektiriyor. Umarım en kısa zamanda bırakırsın.