- 15 Kasım 2023
- 758
- 404
- 23
- Konu Sahibi barbiebabe
Aynen öyle canım. İyiyi düşünelimKötü bişey olursa da hemen karalara bağlama vücudun gebeliği tattı bi kere gerisi kolayca gelir pozitif düşün hersey Allahtan geliyor rahat ol![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle canım. İyiyi düşünelimKötü bişey olursa da hemen karalara bağlama vücudun gebeliği tattı bi kere gerisi kolayca gelir pozitif düşün hersey Allahtan geliyor rahat ol![]()
Insallah normal bir gebeliktir duzgun ilerler bundan sonra yaÇarşamba tekrar kan istedi ve çarşamba ultrason ile bakacakmış. Normalde cumartesi de ultrason ile baktı ama o zaman değer 475’ti. Kimyasal demişti ve ilaçları bırakmıştık. Ama takip edelim dedi. Eğer düşmezse iğne yapılıyormuş. Ama o iğneden sonra da 3 ay transfer yaptırmıyorsun korunuyorsun bekliyorsun. Ben de onu istemiyorum. İğneyi dış gebelik ihtimaline karşı önlem almak için yapacaklar gibi hissettim.
Yani çarşamba belli olur diye düşünüyorum. Eğer değer 1500 ü geçerse zaten kese varsa görünür heralde. Dışta mı yoksa rahimde mi diye.
Çok çok çok düşük bir ihtimal ama Allah’tan ümit kesilmezInsallah normal bir gebeliktir duzgun ilerler bundan sonra ya
canım ben de dış gebelik geçirdim benimki 4200 e kadar en başından beri düzenli arttı. Seninki önce az sonra düzene girmiş gibi tabiki hala ihtimal var dış gebelik için ama normal gebelik olabilir seninki.Çarşamba tekrar kan istedi ve çarşamba ultrason ile bakacakmış. Normalde cumartesi de ultrason ile baktı ama o zaman değer 475’ti. Kimyasal demişti ve ilaçları bırakmıştık. Ama takip edelim dedi. Eğer düşmezse iğne yapılıyormuş. Ama o iğneden sonra da 3 ay transfer yaptırmıyorsun korunuyorsun bekliyorsun. Ben de onu istemiyorum. İğneyi dış gebelik ihtimaline karşı önlem almak için yapacaklar gibi hissettim.
Yani çarşamba belli olur diye düşünüyorum. Eğer değer 1500 ü geçerse zaten kese varsa görünür heralde. Dışta mı yoksa rahimde mi diye.
5. Gün emriyosuysa iyi 3. Gün emriyosuysa çok iyiMerhaba transfer günü hariç 6. Günde kan testi yaptırdım 29 çıktı benimde sizce güne göre nasıl
Canım seninki hep 2 katı olarak mı arttı? 4200 sonrası nasıl bir tedavi uyguladı doktorun?canım ben de dış gebelik geçirdim benimki 4200 e kadar en başından beri düzenli arttı. Seninki önce az sonra düzene girmiş gibi tabiki hala ihtimal var dış gebelik için ama normal gebelik olabilir seninki.
Bence gayet iyi. Dondurulmuş transfer mi ?Merhaba transfer günü hariç 6. Günde kan testi yaptırdım 29 çıktı benimde sizce güne göre nasıl
EvetBence gayet iyi. Dondurulmuş transfer mi ?
Merhaba transfer günü hariç 6. Günde kan testi yaptırdım 29 çıktı benimde sizce güne göre nasıl
Evet canım çok düzenli arttı 4200 le kese kontrolune gittim ve şok kese yok tabi hemen ertesi günüde kan verdim 5600 filan oldu sonra zaten iyice bakınca sol tüpümde gördüler bebeği hatta kalp atışları oluşmuştu bu binde hatta milyonda bir olabilecek bir şeymiş tabi. Bana doktorum iğne dedi ama annemle ben ameliyat istedik açıkçası dktır dedi ki iğneyle düşme ihtimali yüzde 80 ama tabiki risk var ve her gün kan aldırıp baktıracaksınız bit ağrınız olursa çok dikkatli olacaksınız hemen acile geleceksiniz ta ki sıfırlanana kadar bu da 2 hafta 1 ay sürer. Ben böyle bir gerginliğe girmek istemedim birde bana 4 5 ay yapamayız tüp bebek dedi yok efendim vitamin depoları bile etkileniyor falan filan annemde iç kanama ihtimalinden çok korktu betamda az değildi çünkü zaten doğal yolla hamile kalmam imkansız varsın sol tüpümde gitsin dedim. Ameliyatımı oldum ertesi gün evime gittim 3 gün sonra normal hayatıma döndüm. Şuan gebeyimCanım seninki hep 2 katı olarak mı arttı? 4200 sonrası nasıl bir tedavi uyguladı doktorun?
İnşallah canım çok geçmiş olsun. Peki işlemden sonra ne kadar bekledin? Ne kadar süre sonra gebe kaldın? Yine tüp bebekle mi gebe kaldın?Evet canım çok düzenli arttı 4200 le kese kontrolune gittim ve şok kese yok tabi hemen ertesi günüde kan verdim 5600 filan oldu sonra zaten iyice bakınca sol tüpümde gördüler bebeği hatta kalp atışları oluşmuştu bu binde hatta milyonda bir olabilecek bir şeymiş tabi. Bana doktorum iğne dedi ama annemle ben ameliyat istedik açıkçası dktır dedi ki iğneyle düşme ihtimali yüzde 80 ama tabiki risk var ve her gün kan aldırıp baktıracaksınız bit ağrınız olursa çok dikkatli olacaksınız hemen acile geleceksiniz ta ki sıfırlanana kadar bu da 2 hafta 1 ay sürer. Ben böyle bir gerginliğe girmek istemedim birde bana 4 5 ay yapamayız tüp bebek dedi yok efendim vitamin depoları bile etkileniyor falan filan annemde iç kanama ihtimalinden çok korktu betamda az değildi çünkü zaten doğal yolla hamile kalmam imkansız varsın sol tüpümde gitsin dedim. Ameliyatımı oldum ertesi gün evime gittim 3 gün sonra normal hayatıma döndüm. Şuan gebeyimRabbime şükğrler olsun yani korkma yaşarken büyük bir travmaydı ama ben çok olgunlukla karşıladım rabbimde mülakatını verdi inşallah sen de korkma. İnsallah normal gebeliktir bunlar hep teoride kalır.
Tabi tüp bebek . Operasyondan bir ay sonra adet oldum sonraki adetimde gelebileceğimi söyledi doktor ben o ay müsait değildim diğer ay gittim yani kendi isteğimle 3 ay bekledimİnşallah canım çok geçmiş olsun. Peki işlemden sonra ne kadar bekledin? Ne kadar süre sonra gebe kaldın? Yine tüp bebekle mi gebe kaldın?
Özel olmayacaksa sizin tüp bbk yaptırma nedeniniz nedir ?İnşallah canım çok geçmiş olsun. Peki işlemden sonra ne kadar bekledin? Ne kadar süre sonra gebe kaldın? Yine tüp bebekle mi gebe kaldın?
30 yaşıma yeni girdim, eşim 32 yaşında. 1,5 yıl denedik olmadı. Eşimde ve bende bir problem yok. Doğal yolla gebe kalabilirsin diyordu tüm doktorlar. İlk altı ay denedik sonraki 5 ay her ay çatlatma iğnesi oldum, yumurtlama takip etti doktor. Yumurtlama oluyor çatlama oluyor hiçbir problem yok. İlişkilere hep devam ettik. Hiçbir şekilde gebelik oluşmadı. 2024 Ekim ayında aşılama oldum. O da tutmadı. Aşılamadan sonra da 6 ay daha devam ettik denemeye. Ovülasyon testlerinde de yumurtlamayı hep görüyordum değerlendiriyorduk sonuç hep negatifti. Eşimin sperm değerleri iyi. Benim tüpler açık yumurta rezervim çok iyi. Ama bir türlü kısmet olmadı. 4 yıllık evliyim. İlk 2 yıl gebelik düşünmedik. Doğal yöntem ile korunduk. Hap, spiral, prezervatif kullanmadık.Özel olmayacaksa sizin tüp bbk yaptırma nedeniniz nedir ?
Canım gerçekten bence altta yatan bir sebep var sizde ama bulunamıyor. Mesela bazen bağışıklıkla ilgili olabiliyor bazen rahimde katil hücreler olabiliyor. Yani ileri tetkik düşün derim. Belki pgt olabilir30 yaşıma yeni girdim, eşim 32 yaşında. 1,5 yıl denedik olmadı. Eşimde ve bende bir problem yok. Doğal yolla gebe kalabilirsin diyordu tüm doktorlar. İlk altı ay denedik sonraki 5 ay her ay çatlatma iğnesi oldum, yumurtlama takip etti doktor. Yumurtlama oluyor çatlama oluyor hiçbir problem yok. İlişkilere hep devam ettik. Hiçbir şekilde gebelik oluşmadı. 2024 Ekim ayında aşılama oldum. O da tutmadı. Aşılamadan sonra da 6 ay daha devam ettik denemeye. Ovülasyon testlerinde de yumurtlamayı hep görüyordum değerlendiriyorduk sonuç hep negatifti. Eşimin sperm değerleri iyi. Benim tüpler açık yumurta rezervim çok iyi. Ama bir türlü kısmet olmadı. 4 yıllık evliyim. İlk 2 yıl gebelik düşünmedik. Doğal yöntem ile korunduk. Hap, spiral, prezervatif kullanmadık.
Doktorlar stres vs. Dedi. Çocuk yapmak için sevişmeyin diyorlar. Elbette her zaman çocuk için birliktelik olmuyor. Tatillere gidiyor gezip eğleniyor anın tadını çıkarıyorduk elbette. Ama belki de bilinç altı boyutu bu durumu etkiyordu. Her şey olabilir.
Nisan ayında tüp bebek tedavisine başladık. 20 yumurta toplandı 11 i döllendi. 7’si donduruldu. Mayıs haziran temmuz ayı tatil vs. Bekledim rahim de dinlensin dedi Dr bir ay. Ama ben 2 ay daha fazladan bekledim. 6 ağustosta transferimi oldum. İlk denememdi doktorum da çok ümitliydi. Yaşımız genç ve sebepsiz infertilite. Yani görünürde bir problem yok. 8. Gün değer çok iyi çıkınca çok sevindik ama sonraki artışlar hep düşük geldi. Evde yaptığım idrardaki gebelik testleri anında çift çizgi oluyordu. Neredeyse 2 yıldır hiç görmediğim için dedim tamam hamileyim :)
Kısacası benim durum bu. Her şey sebepsiz. Gebelik oluşmaması sebepsizdi,
Embriyo tutundu ama ilerlemiyor, dış gebelik olabilir. Bu da sebepsiz.
Muhakkak bir sebebi vardır ama onu da Allah biliyor. Vakti zamanını bekliyor belki de bilemiyorum.
Olabilir bilemiyorum kiCanım gerçekten bence altta yatan bir sebep var sizde ama bulunamıyor. Mesela bazen bağışıklıkla ilgili olabiliyor bazen rahimde katil hücreler olabiliyor. Yani ileri tetkik düşün derim. Belki pgt olabilir
Merhaba, doktorunuz ne diyor?Merhabalar benimde aklımı kurcalayan şeyler var 20 hazirazda opu oldum 31 yumurta toplandı 11 i başarıyla döllendi . 12 ağustosta ilk trasferimi oldum 5. Gün bc kalite embriyo tercih etti doktorum . 22 ağustosta ilk kan tahlilimi verdim 330.8 , 25 ağustos ikinci kan tahlil sonucum 366.8 yarın tekrar kan verip baktıracağım . Korkuyorum![]()