T
tomriss
Ziyaretçi
- Konu Sahibi tomriss
-
anatolyaya gidenler topği altında senin durumunda bi arkadaş var fırsat bulursan forma gözat
öncelikle bu değerli bilgileri paylaştığın için çok teşekkür ederim.keşke drlarda baştan herşeyin önlemini alsa,hastaları bilgilendirselerde bukadar yıpranmasa ümitlenmese insanlar.seni çok çok iyi anlayanlardan biriyim ben.açtığın forumu defalarca okudum.hani bazen sözün bittiği yer olurya yazamadım hiçbirşey.bunuda kendini yalnız hissetmemen için yazıyorum çünkü ben kendimi çok yalnız hissediyorum.
ben 3 defa denedim pgt ile.1 yada 2 kez daha denemeyi düşünüyorum sonradan pişman olmamak için.elimden geleni yaptım derim enazından dönüp baktığımda.Ama Allahım nasip edersede mucizem olur.buda bizim sınavımız napalım.hiçbir sınav kolay değil.eşinle ve ailenle sağlıklı mutlu huzurlu ve hayırlı bir ömür geçirmen dileğiyle.Allah yar ve yardımcın olsun.sevgilera.s.
öncelikle bu değerli bilgileri paylaştığın için çok teşekkür ederim.keşke drlarda baştan herşeyin önlemini alsa,hastaları bilgilendirselerde bukadar yıpranmasa ümitlenmese insanlar.seni çok çok iyi anlayanlardan biriyim ben.açtığın forumu defalarca okudum.hani bazen sözün bittiği yer olurya yazamadım hiçbirşey.bunuda kendini yalnız hissetmemen için yazıyorum çünkü ben kendimi çok yalnız hissediyorum.
ben 3 defa denedim pgt ile.1 yada 2 kez daha denemeyi düşünüyorum sonradan pişman olmamak için.elimden geleni yaptım derim enazından dönüp baktığımda.Ama Allahım nasip edersede mucizem olur.buda bizim sınavımız napalım.hiçbir sınav kolay değil.eşinle ve ailenle sağlıklı mutlu huzurlu ve hayırlı bir ömür geçirmen dileğiyle.Allah yar ve yardımcın olsun.sevgilera.s.
hımmm bi de şunu eklemek istiyorum...
genetik sorun çıktıktan sonra genetik uzmanla görüşmeye gittim.
bana söylediği bi söz hala kulaklarımda.. sende translokasyon var evet ama sen sağlıklısın demekki senden doğan da sağlıklı olabilir.. lütfen umudunu kaybetme ve buna inan demişti..
aklınızda bulunsun kızlar siz sağlıklısınız bebeğiniz de sağlıklı olabilir... inşallah allah ım isteyen herkese nasip etsin inşallah...
arkadaşlar ben şuna inanıyorum insan evlatsızlıkla sınanacaksa karşısına her şey sorun olarak çıkabiliyor... belki toplum müsade etse rabbim senden gelene razıyız istiyoruz verirsen kapımız var...vermesen sabrımız diyeceğiz...ama ne mümkün...çocuksuzluk hiç bir şeye benzemiyor...insanlar ilk görüp tanıştıkları insana bile çocuğun var mı ...yok cevabını alınca başlıyolar neden di niçindi... tüp bebek yapsanıza sanki bizim haberimiz yok tüp bebekten...insan içine çıkmaktan bunaldım ...birisiyle tanışınca yine aynı soruyu soracaklar diye diken üstünde oturuyorum ....çocuk kucağına alsan acıyarak bakmalar ...almasan garipsemeler ...bizim toplumumuz bu konuyu aşmaya hazır değil bak avrupaya insanlar çocuk yapmıyor kimse eyvallah etmiyor...biz bu kadar uğraşıyoruz bu kadar para döküyoruz olmazsa ölelim mi...bu gün okulda bi haber aldım 29 yaşında bir anne beyin tümöründen vefat etmiş...5 yıl sonra bulduğu 8 aylık bebeği kalmış geride.
yani annelik sevinci sekiz ay sürmüş...işte her şeyin hayırlısı dediğimiz şey bu olsa gerek...önceki okulumda belalı mı belalı haylaz bi ortaokul öğrencimiz vardı...bi gün babayı çağırdılar okula koca adam hüngür hüngür ağladı ben bunu 10 sene sonra buldum belamı da buldum olmaz olsun diye ...verdiğim örnekler belki hoş değil hayatın için
den yaşanmış olaylar...rabbim hepimizi iyilik ve güzellikleriyle karşılasın ...
arkadaşlar ben şuna inanıyorum insan evlatsızlıkla sınanacaksa karşısına her şey sorun olarak çıkabiliyor... belki toplum müsade etse rabbim senden gelene razıyız istiyoruz verirsen kapımız var...vermesen sabrımız diyeceğiz...ama ne mümkün...çocuksuzluk hiç bir şeye benzemiyor...insanlar ilk görüp tanıştıkları insana bile çocuğun var mı ...yok cevabını alınca başlıyolar neden di niçindi... tüp bebek yapsanıza sanki bizim haberimiz yok tüp bebekten...insan içine çıkmaktan bunaldım ...birisiyle tanışınca yine aynı soruyu soracaklar diye diken üstünde oturuyorum ....çocuk kucağına alsan acıyarak bakmalar ...almasan garipsemeler ...bizim toplumumuz bu konuyu aşmaya hazır değil bak avrupaya insanlar çocuk yapmıyor kimse eyvallah etmiyor...biz bu kadar uğraşıyoruz bu kadar para döküyoruz olmazsa ölelim mi...bu gün okulda bi haber aldım 29 yaşında bir anne beyin tümöründen vefat etmiş...5 yıl sonra bulduğu 8 aylık bebeği kalmış geride.
yani annelik sevinci sekiz ay sürmüş...işte her şeyin hayırlısı dediğimiz şey bu olsa gerek...önceki okulumda belalı mı belalı haylaz bi ortaokul öğrencimiz vardı...bi gün babayı çağırdılar okula koca adam hüngür hüngür ağladı ben bunu 10 sene sonra buldum belamı da buldum olmaz olsun diye ...verdiğim örnekler belki hoş değil hayatın için
den yaşanmış olaylar...rabbim hepimizi iyilik ve güzellikleriyle karşılasın ...
eyetkiner teşekkürler iyi niyetin için canım.ama senin durumun farklı sizde problem sende sanırım kadından kaynaklanan translokasyonda ist.da bir örnek var sadce pozitif sonuç alan oda memorialde 2 yıl önce ama başka yok maalsef.tıbbi olarak kesinleşmessede erkekten kaynaklanan translokasyonda iş sdaha zor yani pozitif sonuç yok.üstelik translokasyonun hangi kromozomda olduğu ve kırılma mı parça değşimi mi olduğu çok önemli.ilk kromozomlar daha büyük ve genelde parça değişimi oluyor sağlıklı bebek asla dünyaya gelemiyor maasef.sanırım sizde parça değişimi değil kırılma var.istandaki örnek öye mesala.siz şanslı gruptasınız.allaha ne kadar şükretseniz az.
canım bunun kadın veya erkekle alakası olduğunu sanmıyorum. bende de Resiprokal translokasyon,var. yani iki farklı kromozomdan ayrılan parçaların yer değiştirmesi sonucu meydana geliyormuş.. hamile kalabiliyorum.. 4 kez kaldım hepsi de maxımum 10 haftalıkken kaybettim. sizleri çok iyi anlıyorum ben. ortak dertlerimiz var. bu yolla tüp bebek deneyip hamile kalamayan çok da arkadaşım. kolayu bi yol değil elbet zor ...
tüp bebek zaten zor... bi de pgt ..neyse arkadaşım siz yine de ümidinizi kaybetmeyin.. dualarım sizlerle allahım inşallah bu yolda olan herkese yardım edecek...:Saruboceq:
sen çok şanslı gruptasın canım ilk denemende başarılı olmuşssun.dediğim gibi daha önce memorialde yine bayandan kaynaklanan bir vakda başarılı onumuş ve 4.denmede.siz ilkinde başarılı olduğunuz için daha kolay gibi görünebilir.tıbbi olarak kesinleşmemsine rağmen dr.lar da ynı şeyi söylüyor hiçbir merkezde erkekten kaynaklananda başarı kaydedilemiş.
üstelik translokasyon çok artık hangi kromozomda olduğu ve parça değişimi sırasında kırılma var yoksa tamamen parça değişimimi o çok önbemli.istanbuldaki bayanında sadce kırılma var küçük kromozom üstelik.sizin hangi kromozom bilemiyorum ama muhtemelen küçük ve sizde sadce kırılma çok şanslısınız çok.allaha ne kadar şükretseniz az.
biliyomusun merkezlerden biri dedi artık biz çalışırız çalışmasına ama sonuç yine aynı olma ihtimalişçok yüksek ama yine siz bilirsiniz.normalde merkezler bunu söyler mi.
senin adına çok sevindim hiç yıpranmadan ilkinde hamile kalabilmen çok güzel.allah kucağına almayı da nasip etsin canım
anladım canım anladım ve anlattıklarına üzüldüm bi merkezin bu şekilde konuşması beni üzdü açıkçası.. benim 1 ve 5. kromozomlarımda translokasyon var ben de kendimi çok şanslı görüyorum rabbim yüzüme bi kerede güldü umarımm sizinde herşey yolunda gider ve bebeğinize en kısa zamanda kavuşursunuz... dualarım sizinle :Saruboceq:
okuma arkadaşım senin de canın sıkılmasın.sen daha okumaya moralin dayanmazken bunu defalarca deneyen insanlar napsın.bahsettiğin merkez volkan hoca sanırım aynı şeyleri söylemişti ama sonuç negatif.çözüm bulmaya çalışıyor burada paylaşan arkadaşlar acılarını hafifletmeye.şimdiye kadar pozitif sonuç alan arkadaşlarımız hep kadın taşıyıcı bu bile moral oldu bize.ama benim görümcem de taşıyıcı ve kızı aynen söylendiği gibi engelli doğdu.düşük tehkikesini iğnelerle rahmini dikerek falan durdurdular .ama maalsef şimdi çocuk ileri dercede kalp hastası omuriliğinde kamburluk dercesinde eğrilik rahatsızlıkları böyle uzayıp gidiyor.bunların hepsinin genetik olduğu yani iş taranslokasyona gelip dayanıyor henüz 7 yaşında maalsef.burada hiç kimse birbirinin moralini bozmak için deneyimlerini paylaşmak için burada.umarım sen bu işli dedğin gibi gönlünce tamamlarsın herkese de umut olursun.rabbim yar ve yardımcımız olsun.o ol deyince kadar olmuyor işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?