- Konu Sahibi tomriss
-
slm arkadaşlar cuma günü son ümidim olan transfer sonucum da negatif çıktı.9 yıllık evliyim .eğitimciyim şimdiye kadarki bütün yaz tatili 15 tatillerim hem merkezlerde geçti.bütün birikimizi buraya yatırdık.
4 aşılamanın üzerine 3 tüp bebek denedik olmadı bunun üzerine başta yapılması gereken genetik tarama yapıldı.şimdiye kadar hep bana yapılmıştı.eşimde 1 ve 5 nolu kromozomlarda resiprokal TRANSKLOKASYON olduğunu öğrenmemizle hayatımızın kabusu başladı.eşimde sperm sayısı normal fakat morfolojik bozukluk ve hareketsizlik var denmişti hep.üstelik dr.lar bizim ısrarımızla yaptılar genetik taramayı. sonrasında pgt ile 4 defa daha PGT ile tüp bebek denedik.en sonununcusu bu ay uzun protokal genartta denedik sonuç yine negatif.yani 4 aşılama 3 tüp bebek 4 pgt ile tüp bebek denedik şu 9 yılda.hayatım kabus oldu.ne evliliğimi anladım ne yaşamı.yaşamımın en güzel yılları bu kabusla hep ümitle gfeçti.şimdi yine elimde neagtif sonuç.ben evliliği çocuk için isteyenlerdendim.imtihan bu işte.evlatlık asla düşünmüyorum.düşünemiyorum.dr.lara göre vaktimiz paramız çokca çok ümit etmemekle beraber denemeye devam edecekmişiz.yine dr.lara göre problem belli olduktan sonra 4.tüp bbek denmesinden sonra sonuç pek değişmiyormuş arkadaşlar en üzücüsü bu.ve biz maalsef bu memlekette memuruz sadce en çok ihtiyacımız olduğu dönemde devlette elini uzatmıyor artık.pgt üstelik çok pahalı bir tedavi.ben artık herşeyden kendimden bile vazgeçtim ne hayalim ne hayata tutunacak ümidim kalmadı.translokasyonda hangi kromozom olduğu çok önemli eşimde ki maalsef en büyük kromozomlar ve kırlma değil parça değişimi var yani imaknsız artık ..bunları arkadaşların zaman kaybetmemesi ve paylaşack kimse olmadığı için yazıyorum.çünki bu derdi yaşamayan bilemz.inanın anlamz bile...
kandan genetik test yapılıyor ordan anlaşılıyor.. size yapmışlar birşey çıkmamış zaten sen içini rahat tut canım.. ama sende translokasyon olmaması demek bebekte de olmayacak demek değil.. ya da embriyo sağlıklı demek genetik açıdan hasta değil demek değil.. erken dönem düşüklerin büyük nedni bebekteki kromozom bozuklukları.. ayrıca sizin gibi ardarda başarısız tüp bebek denemesi olanlara kendilerinde genetik hastalık taşıyıcılığı olmasa bile yerleştirilecek embriyolara PGT yöntemi ile bakılıyor ve genetik olarak normal olanlar rahme yerleştiriliyor..
siz deneme yapacaksanız yine doktora embriyolara PGT yapılıp yapılmamasını sorun o sizi aydınlatacaktır
İnşallah özleminiz biter hayırlısıyla..
ayrıca sabrınıza hayran kaldım, biz daha tedaviye başlamadan yıldık, siz 29 yıldır uğraşmışsızın..
Allahım emeklerinizi zayi etmesin canım
eyetkiner teşekkürler iyi niyetin için canım.ama senin durumun farklı sizde problem sende sanırım kadından kaynaklanan translokasyonda ist.da bir örnek var sadce pozitif sonuç alan oda memorialde 2 yıl önce ama başka yok maalsef.tıbbi olarak kesinleşmessede erkekten kaynaklanan translokasyonda iş sdaha zor yani pozitif sonuç yok.üstelik translokasyonun hangi kromozomda olduğu ve kırılma mı parça değşimi mi olduğu çok önemli.ilk kromozomlar daha büyük ve genelde parça değişimi oluyor sağlıklı bebek asla dünyaya gelemiyor maasef.sanırım sizde parça değişimi değil kırılma var.istandaki örnek öye mesala.siz şanslı gruptasınız.allaha ne kadar şükretseniz az.
Suan ne durumdasin canim.bendede bu tavsiye edildi yeni okuyorum buna gerek duyulunca yeni farkketim.insaallah suan buyumus bi evladin vardirslm arkadaşlar cuma günü son ümidim olan transfer sonucum da negatif çıktı.9 yıllık evliyim .eğitimciyim şimdiye kadarki bütün yaz tatili 15 tatillerim hem merkezlerde geçti.bütün birikimizi buraya yatırdık.
4 aşılamanın üzerine 3 tüp bebek denedik olmadı bunun üzerine başta yapılması gereken genetik tarama yapıldı.şimdiye kadar hep bana yapılmıştı.eşimde 1 ve 5 nolu kromozomlarda resiprokal TRANSKLOKASYON olduğunu öğrenmemizle hayatımızın kabusu başladı.eşimde sperm sayısı normal fakat morfolojik bozukluk ve hareketsizlik var denmişti hep.üstelik dr.lar bizim ısrarımızla yaptılar genetik taramayı. sonrasında pgt ile 4 defa daha PGT ile tüp bebek denedik.en sonununcusu bu ay uzun protokal genartta denedik sonuç yine negatif.yani 4 aşılama 3 tüp bebek 4 pgt ile tüp bebek denedik şu 9 yılda.hayatım kabus oldu.ne evliliğimi anladım ne yaşamı.yaşamımın en güzel yılları bu kabusla hep ümitle gfeçti.şimdi yine elimde neagtif sonuç.ben evliliği çocuk için isteyenlerdendim.imtihan bu işte.evlatlık asla düşünmüyorum.düşünemiyorum.dr.lara göre vaktimiz paramız çokca çok ümit etmemekle beraber denemeye devam edecekmişiz.yine dr.lara göre problem belli olduktan sonra 4.tüp bbek denmesinden sonra sonuç pek değişmiyormuş arkadaşlar en üzücüsü bu.ve biz maalsef bu memlekette memuruz sadce en çok ihtiyacımız olduğu dönemde devlette elini uzatmıyor artık.pgt üstelik çok pahalı bir tedavi.ben artık herşeyden kendimden bile vazgeçtim ne hayalim ne hayata tutunacak ümidim kalmadı.translokasyonda hangi kromozom olduğu çok önemli eşimde ki maalsef en büyük kromozomlar ve kırlma değil parça değişimi var yani imaknsız artık ..bunları arkadaşların zaman kaybetmemesi ve paylaşack kimse olmadığı için yazıyorum.çünki bu derdi yaşamayan bilemz.inanın anlamz bile...
Suan ne durumdasin canim.bendede bu tavsiye edildi yeni okuyorum buna gerek duyulunca yeni farkketim.insaallah suan buyumus bi evladin vardir
bu mesajın sahibinin tüm mesajlarını okudum arkadaşlar. eşinde 2 ve 6 . kromozomlarda dengeli translokasyon var ve doğal yoldan sanırım (cünkü süpriz hamilelik) yaşadığını yazmış 2 sağlıklı cocuğu var.. okuyanlara umut olur belki diye yazmak istedim..Canım bizde 2 ve 6 . kromozomlarda dengeli translokasyon var.3 kez düşük yaşadıktan sonra öğrendik bunu.Umarım hepimiz için en iisi olur..
Benim eşimde de 13-14 robartsonian translokasyon var 3embriyom pgt de şuan. Hepinizi çok merak ettim yıllar geçmiş umarım bana güzel haberle verirsinizmorgenrot K kardelen086 merhaba.
Yıldır önce yazmışsınız. Umarım hayırlı güzel sona ulaşmışsınızdır. Ne durumdasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?