- 3 Ağustos 2020
- 65
- 13
- 18
- 31
Allah yardımcımız olsun kaç senedir bekliyorsunBen hala bi gebelik yaşayamadım korunmuyoruz pgt yaptırmaya da henüz maddi imkanımız yok dolarında durumu malum öylece bekliyoruz![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah yardımcımız olsun kaç senedir bekliyorsunBen hala bi gebelik yaşayamadım korunmuyoruz pgt yaptırmaya da henüz maddi imkanımız yok dolarında durumu malum öylece bekliyoruz![]()
Amin 2 yılı geçtiAllah yardımcımız olsun kaç senedir bekliyorsun
Peki normal yolla hamile kalsan ne yapmayı düşüyorsun bende suan ole düşünüyorumda iyi Bi kadın doğum doktoru bulmak istiyorum önceAmin 2 yılı geçti![]()
Yani bilmiyorum şu an pgt imkanım yok allaha sığındımPeki normal yolla hamile kalsan ne yapmayı düşüyorsun bende suan ole düşünüyorumda iyi Bi kadın doğum doktoru bulmak istiyorum önce
Allah yardımcın olsun insallah en yakın zamanda olurYani bilmiyorum şu an pgt imkanım yok allaha sığındım![]()
Amin cnm sağol rabbim tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinAllah yardımcın olsun insallah en yakın zamanda olur
Merhaba bnm de eşimde var bu sorun bnde doğal yoldan hamileyim kaybettğiniz bebeklerinzde amniyosentez ve cvs sonucunuz ne çıkmıştı acaba? Bide nie 2. De cvs yapıldı?Meraba arkadaşlar bende de dengeli translakosyon var 2ve 16 kromozomlarda üç hamileliğim oldu birincisi 34 haftalık doğdu ciğerleri gelişmemiş 3 gün sonra kaybettim. Ikinci hamileliğim 4 ay sürdü beslenemedigi için kalbi durmus ve ilkinde aminiosentez ikincisindede cvs yaptırdım. Daha sonra aile taraması yaptırdık kimden geçti diye babamdan almışım taşıyıcılığı biz üç kardeşiz ve annemin hiç ölü çocuğu yok. Bende sonra hemotolaga gittim ve kanlarıma batırdım ve 6 ay b 12 iğnesi vurulsun ve bu zamanda bebek aspirin ve folik asit kullandım kan pıhtılaşması cıktı. Şuanda Allaha şükür 10 aylık sağlıklı sihatli bir bebeğim var normal yolla oldu cabalamayi birakmayin.
Merhaba hikayenizi paylaştığınız için teşekkür ederimMerhaba kizlar bendede dengeli translokasyon oldugumu ilk gebelikte öğrendim. Gebeliğim de ultrasyonda ense kalınlığı görüldü hemen bir perinatologa gitmelisin dedi doktorum bende araştırmalarim sonucu prof atıl yüksele gittim bir kaç hafta takip etti beni. Bu takipler sonucu kalpte delik görüldü ve peygamber sünnetli dogabilecegi söylendi. Bunlar harici herşeyi normaldi. Amniyosentez yapıldı bebekte dengesiz translokasyon olduğu söylendi. Sonra bu bebeğe nasıl geçti diye anne baba olarak bize baktılar ve ben taşıyıcı çıktım. Hayatımın şokunu yaşadım taşıyıcı böyle bir gen rahatsızlığım olduğunu bilmiyordum . Perinatolog atıl Yüksel hocama ne yapalım sonlandirmayimi önerirsiniz dedim bence bu bulguların ameliyat şansı var bunlar çocuğun yaşam kalitesini etkilemez dedi ben devam ettirin derim dedi ama kararida bize bıraktı. Bende ozamablar 6 aylığım tüm tekmelerini hissediyorum Allah'ım dedim nasıl kıyarım bu cana ve sonuç olarak ta kıyamadım bebeğim 40 haftalikken epidural sezeryanla doğdu. Sanırım aranızda tek dengesiz translokasyonlu çocuk doğuran benim. Hep tutunamiyorlar düşüyorlar vs diyorlar bendede tam tersi doğdu. Doktorun dedikleri çocukta vardı kalp delik doğdu peygamber sünnetli doğdu. Her neyse hemen kalbiyle alakalı tedavileri başladık 5 aylıkken Siyami Ersek kalp ve göğüs Hastanesi'nde ameliyatı başarılı bir şekilde oldu iyileşti çok şükür kalpte herhangi bir sorun kusur kalmadı. Şuan 1 yaşında oğlum dış görünüşüne baktığınızda herhangi bir anomalisi yok. Sadece yaşıtlarından geriden geliyor motor gelişimi olarak sürekli özel eğitimlere fizik tedavilerine gidip geliyoruz çok hareketli kıpır kıpır bir oğlum var. Süreç zor böyle çocukların bakımı çok zor ama sırtımi Allah'a dayadım onun verdiği cana yalnız o kıyar ben kıyamadım doğurdum ben en iyi şartlarda oğluma bakıyorum gerisi Allah'ın takdiri büyüdükçe yaşam kalitesi ne olur bilemem. Bana doktorumun dediği tek şey her taşıyıcı olan sağlıksız çocuk doğuracak birşey yok dedi. İkinci bir çocuk düşünürseniz yine normal deneyin dedi. Bende o kafadayim normal denerim denerim baktimki hep sagliksiz oluyor son çare tüp bebek denerim.
Biraz bahseder misiniz kaç yaşındasınız ?diğer sorunlar neydi ? Keza translokasyon durumu sizde mi ?Merhaba bız de de translokasyon var ılk deneme olmadı şimdi durum ne sızde . Denemeye devam ettınız mı?