• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TREMOR

murande

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Merhabalar siteye yeni üye oldum.Aranızda tremor[el titremesi]tanısı olup hayatını idame edenler var mı?Evli olanlar ne gibi sıkıntılar yaşıyor.Biraz dertleşmek istedim.Bu durum topsal işlerden kaçınmayı sağlıyor.Belki örnek görürsem bir nebzede olsa sorun olarak görmekten uzaklaşırım.Evlenmeden olan ve bu şekilde evli olan misafir vs gibi durumlarda ne yapıyorsunuz.

Merhabalar siteye yeni üye oldum.Aranızda tremor[el titremesi]tanısı olup hayatını idame edenler var mı?Evli olanlar ne gibi sıkıntılar yaşıyor.Biraz dertleşmek istedim.Bu durum topsal işlerden kaçınmayı sağlıyor.Belki örnek görürsem bir nebzede olsa sorun olarak görmekten uzaklaşırım.Evlenmeden olan ve bu şekilde evli olan misafir vs gibi durumlarda ne yapıyorsunuz.
Tremor yasama sebebiniz nedir? Cunku tremor bir hastalik degildir, hastalik sonucu ortaya cikar, yani sebep degil sonuctur.

Mesela bende el titremesi aileden gecen genetik bir sorun tansiyon ya da sekere bagli gelisiyor ve hayatimi idame ettirme konusunda hicbir negatif etkisi yok, abartiyor olabilir misiniz?

Merhaba 20li yaşların başında nörolojiye gittim ve doktor "esansiyel tremor" tanısını yazmıştı sistemde. Eski eşle sözlendiğimiz, istemeye geldiği gün ellerim çok fazla titriyordu, o an yengemden yardım istedim, kahveyi dökeceğim diye korkuyorum rezil olmayayım dedim. Bu durum tuhaf hissettiriyor. Bazen dinlenirken, bazen çok stresliyken ama çoğu zaman eve misafir geldiğinde çay servisi yaparken el titremelerim artıyor. Aileme çay servisi yaparken de oluyor. Bunun bir çözümü yok galiba. Kendimi bastırmaya çalışıyorum,misafir gelince servis yaparken derin nefes alıyorum. Eğer kendinizi " ellerim titrememeli" diye kodlarsanız, o el daha çok titriyor.

Merhaba 20li yaşların başında nörolojiye gittim ve doktor "esansiyel tremor" tanısını yazmıştı sistemde. Eski eşle sözlendiğimiz, istemeye geldiği gün ellerim çok fazla titriyordu, o an yengemden yardım istedim, kahveyi dökeceğim diye korkuyorum rezil olmayayım dedim. Bu durum tuhaf hissettiriyor. Bazen dinlenirken, bazen çok stresliyken ama çoğu zaman eve misafir geldiğinde çay servisi yaparken el titremelerim artıyor. Aileme çay servisi yaparken de oluyor. Bunun bir çözümü yok galiba. Kendimi bastırmaya çalışıyorum,misafir gelince servis yaparken derin nefes alıyorum. Eğer kendinizi " ellerim titrememeli" diye kodlarsanız, o el daha çok titriyor.

Çok geçmiş olsun. Sakinleştirici ilaçlar da mı işe yaramıyor acaba?

Tremor yasama sebebiniz nedir? Cunku tremor bir hastalik degildir, hastalik sonucu ortaya cikar, yani sebep degil sonuctur.

Mesela bende el titremesi aileden gecen genetik bir sorun tansiyon ya da sekere bagli gelisiyor ve hayatimi idame ettirme konusunda hicbir negatif etkisi yok, abartiyor olabilir misiniz?
Doktorum genetik dedi.Herhangi bir sebebi yok dedi.Yani abartıyormuyum bilemem ancak büyük bir korkuya dönüştü el işlevi olan şeyleri yaparken.. ailemin yanında dahi titriyor.Utancımdan gizliyorum kendimi çok aciz yaşlı hissediyorum

Son düzenleme:
Doktorum genetik dedi.Herhangi bir sebebi yok dedi.Yani abartıyormuyum bilemem ancak büyük bir korkuya dönüştü el işlebleri yaparken ailemin yanında dahi titriyor.Utancımdan gizliyorum kendimi çok aciz yaşlı hissediyorum
Abartiyorsunuz. Okb ya da hastalik hastasi gibi bir durumunuz var mi?

Evet doğru kodlayınca daha çok oluyor .Bir çok doktorla görüştüm çözüm yok diyorlar bende evlenirsem bahsettiğiniz durumları yaşarım diye korkuyorum geri duruyorum

Çok geçmiş olsun. Sakinleştirici ilaçlar da mı işe yaramıyor acaba?
Teşekkür ederim. Aradan uzun zaman geçti doktor ilaç falan yazmamıştı o dönem. Ama bu durumun özellikle stresli anlarda olduğunu biliyorum. Genetik ya da bazı nörolojik sorunlardan kaynaklı olabiliyormuş. Antidepresan kullandığım zaman o el titremesinin azaldığını fark etmiştim. Tamamen geçmiyor fakat dizginliyor.

Evet doğru kodlayınca daha çok oluyor .Bir çok doktorla görüştüm çözüm yok diyorlar bende evlenirsem bahsettiğiniz durumları yaşarım diye korkuyorum geri duruyorum
Yalı çapkını dizisini ilk zamanlar izlerdim sonra diziyi batırdılar. Onu hiç izlediniz mi bilmiyorum ama orda gıcık olduğum "Suna" karakteri vardı. Bir çocuk ailesiyle birlikte onu istemeye gidiyordu. Söz günü Suna'nın elleri titredi her kahve sahnesinde aklıma o geliyordu. Ama bu durum evlenme isteğinize engel olmamalı. Ayrıca bu bir kusur ya da eksiklik değil. Bazı insanların doğuştan ya da sonradan yaşadığı sorunlar olabiliyor. Öyle anlarda kendinizi sakinleştirip olumlama yapmanızı öneririm. " Sakin ol murande,her şey yolunda , bir tehlike yok, güvendeyim" diyin kendinize.

kullandigim ilacin yan etkisi olarak gün icerisinde bazen birden cok bazen haftada birkac kez el titremesi yasiyorum, acikcasi tirnaklarimi kesmekte, törpülemekte kisisel bakim gerceklestirme kisminda zorlandim hatta üzülüp agladigim da oldu. El titremesine ek bir de ayak vurmam var yatarken en az 20 dk falan bazen tekini genelde ikisini ritmik olarak vuruyorum bunlar tik olarak kalir mi diye endiselensem de ilaclarim baska takintilarima iyi geldigi icin takmiyorum. esim ve cevrem elimin durumundan haberdar, bir seyler elimden düsüyordu ilk dönemler ya da takatim olmuyor, beceri gerektiren seyleri yapmakta zorlaniyorum tamamen benimle alakali kimse aaa suna bak yapamiyor demiyor yani. siz yapamazsaniz birinden rica edersiniz, esiniz yapar. En muhimi kafa rahatligi, saglik ve afiyet dolu günler dilerim.

Doktorum genetik dedi.Herhangi bir sebebi yok dedi.Yani abartıyormuyum bilemem ancak büyük bir korkuya dönüştü el işlevi olan şeyleri yaparken.. ailemin yanında dahi titriyor.Utancımdan gizliyorum kendimi çok aciz yaşlı hissediyorum
Bende de var birde ben çalışıyorum,ama misafir geldiğinde tabak koyamayacak kadar değil,çay servisinde olur onu da tepsi ile veriyorum,daha çok işte sorun yaşıyordum..D harfi ile başlayan bir ilaç atıyorum yoğun olduğu günlerde o biraz rahatlatıyor...tamamen psikolojik performans anksiyetesi falan deniliyor..yapay zeka ile bu konuda dertleşebilirsin sana yapman gerekenleri söyle lr

Güzel vet etkili bir ilaç var ismini yazmayayım. Ama bunun için kardiyolojiye gitmeniz lazım çünkü asıl etkisi tansiyon ve nabzı düşünmek. Kardiyolojiye gidip, el titremesi için bir ilaç olduğunu ve yazmasının uygun olup olmadığını bi sorun.

Bu el titresimesi babamda var yaşlandıkça ilerliyor kalıtımsalmış aynı şekilde bende de var babam şu an kahveyi çayı zor tutuyır direkt eline verince masaya koyuyoruz ama onun dışında 45 sene memurluk yapmış çok iyi tamir yapar 69 yaşında koca koca kütükleri kırar taşları taşır güçlü sağlam bir adamdır yani hayatına çok aşırı bir etkisi yok bazen bende de oluyor yorulursam heyecanlanırsam çok aç kalırsam ağırlık taşırsam sonra geçiyor ama ruhsal olarak iyi değilsem ellerimin titrediğini dışarıdan anlıyabiliyorlar

Bu el titresimesi babamda var yaşlandıkça ilerliyor kalıtımsalmış aynı şekilde bende de var babam şu an kahveyi çayı zor tutuyır direkt eline verince masaya koyuyoruz ama onun dışında 45 sene memurluk yapmış çok iyi tamir yapar 69 yaşında koca koca kütükleri kırar taşları taşır güçlü sağlam bir adamdır yani hayatına çok aşırı bir etkisi yok bazen bende de oluyor yorulursam heyecanlanırsam çok aç kalırsam ağırlık taşırsam sonra geçiyor ama ruhsal olarak iyi değilsem ellerimin titrediğini dışarıdan anlıyabiliyorlar
Ben çok hamaratımdır ve çok iyi çizim yaparım yine hayatıma bir etkisi yok ama babam gibi ilerler mi bu durum yaşlandıkça bilmiyorum

Çözüm var beta bloker ilaçlar

Ben varimmm bu durumda olan ama benimki ilaclardan

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ancak dideral mysoline işe yaramadı anksiyete ilaçlarından da fayda görmredim aşırı heyecanlı bir yapım var zaten bu da tuzu biberi oldu.

Back
X