Triko kıyafetlerim çıldırtacak beni.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.869
96.033
1.123
Sinir oldum sabah sabah çok severek aldığım triko hırkalarım vardı pantolonlarımın üzerine giydiğim çok severek almıştım .

Hem tüyleniyorlar hem de sarkıyorlar :(( kol ağızları ve dirsek kısımları neler yapmalıyım bir bilgisi olan varsa paylaşsın benimle .

Sabah üzerime giyinip gelmiştim kol kısmı yazlık olarak kullanılabilsin diye dügme ile omuz hizasına yakın biryerdeki dügmeye iliklenebiliyordu..Az önce bir açtım kolları resmen büyük duruyor suan ..

Yıkama ve kurutma ile bu tip merserize triko türü kıyafetlerinizi nasıl muhafaza edip yıkıyorsunuz bana bir çare.

Çok yüksek devirde mi yıkıyorsunuz acaba?Birde ben woolite diye bir deterjan kullanıyorum triko ve yünlüler için gerçekten çok memnunum.
Ayrıca bazı trikoların yıkama talimatlarında sıkma yapmayın diye belirtilir. Yüksek devirde yıkayıp sıktırıyorsanız belki bu nedenle oluyordur.

çamaşır makinamda narin diye yıkama programı var 30 derece ılık su yani..yine genişkliyor :( sıktırma işlemini 400 devirde en düşügünde yapıyorum.

Merhaba canim,

Bazi triko tarzi seyleri makinada hic bir sekilde yikamayacaksin...

Haricinde utulemeyeceksin...ve kuruturken boyle kollarini vs sallandirmayacaksin mumkun mertebe sererek kurutmak gerekiyor.
Benim esimin var bir kac tane bu tarz kazaklari..mesela makinadan cikaririm ve genis bir sekilde asarim ve kollarinida asagiya dogru sallandirmam. Astigim yerin uzerine atarim..

Buarada tuylenmeye ise sanirim kurutma makinasi iyi geliyormus, tuyleri temizliyormus..birde hani kiyafet uzeri tiftiklerinir bitlenir ya..onada iyi geliyormus..ben denemedim ama oyle duydum.

Hic olmuyorsa utu masasina ser kiyafetini ve uzerini jiletle tras eder gibi, o zamanda bitleri kesip temizliyor kismen.

Back
X