Triodin 5-6 civarlarında olması çocugun zekasını etkilermi

nokasem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
43
0
46
Kocaeli
Arkadaşlar benim troidim hamilelikte çıktı indi 6 küsür oldu böyle oluyomuş hamileyken sonra hap kullanmaya da başladm 5 aylıkken ama o zamana kadar bebeğimin zekasını etkilemişmidir

meraba bende hipotriodiyim kontrol altında bir hamilelik geçiriyorum Geçen sene kalp atışı olmadıgı için kürtaj olmuştum Tsh 20 lerdeydi bebek yaşasaydı diye sormuştum Bebekte bişi olmaz sadece düşük tehlikesi olurdu demişlerdi yinede dikkat et tsh 2 nin üstüne çıkmasını istemiyorlar

ben de aynı durumdayım 14. haftamdayım ve tsh ım 12.90 çıktı. bebeğime bir şey oldu mu nereden öğrenebiliriz daha net bir bilgiyi?? panik halindeyim sormayın kızlar.

ben de hamileliğim byunca ilaç kullandım ve kısa zamamda düştü tsh değerim
arkadaşlar bence korkmayın bişey olmaz bebeklere hemen
ilacı ve kontroleri aksatmayın yeter

ben hipotiroidi hastasıyım..tiroid bezim tamamen alındı 14 yıl kadar önce..o günden beri de ilaç kullanıyorum..hamilelikte de 3 haftada bir tiroid tahlili yaptırdım ve ona göre ayarlandı aldığım ilaç...Dr.um TSH ın 1,5 un altında olmasının doğacak çocuğun zekasının %10 daha artacağını söylemişti...Maşallah gayet zeki 2 akıllıbıdığım var şu an.. şimdilik tiroid problemleri de yok çok şükür....
ilacını ayarladıktan sonra,gereken tahlilleri yaptırdıktan sonra hamilelikte hiç bir sorun çıkmaz..

bir endoktrinciyle görüşsen ilaç dozunu 2 ye çıkarsa bu sorun kalmaz İlaçın fazla alınmasının hiç bir mahsuru yokki benim tsh 0.05 çok düşük ama bebeğe hiçbir zararı yok günde iki levitron içiyorum doktorum hep aynı şeyi söylüyor düşük olsunda tsh gerisi önemli degil diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…