tripofobi :( hayatım zindan oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkesin bakışı farklı sanırım. Ben Google'dan bakınca tamamen sanatsal fotoğraflar gördüm, yani öyle algıladım.

Kesinlikle terapi!

Rahatsız edici görüntüler fakat fobi olacak kadar değil bana kalırsa
Beyin bu görüntüyü neyle özdeşleştiriyor ki fobi haline geliyor acaba bende bunu merak ettim

ben aratsam etkilenebilirim bu ara zaten iyi değilim.aklına başka şeyler getirmeye çalış o anda. benimde fobim var rahatsız etmeye başladığında komik bir anı düşünüp unutmaya çalışıyorum ben tavsiye ederim sanada.

Smdi baktmda el ve vücuda yapılmış delikler içimi bi garip yaptı digerlri değil tabi ama gerçekten küçük görünen büyük bi sıkıntı umarım atlarsn

Ayyy konu sahibiii naptin sen.. bak simdi benim yegenim rahatsizdi ben de dedim acaba bu kizin ne rahatlsizligi var bi arastirayim dedim. Baktim delik korkusu diye bisi cikti aa dedim bu mu acaba? Sonra bi test cikti karsima testte diyordu ki eger psikoloji niz saglamsa bunlra baktiginizda hemen telefonu kapatmak isticeksiniz.. delikle ilgili korkuncc dehset resimler..ben de hemen ablamla olan vatsap grububa attim.. ablam dediki yoo ben baktim ne var ki bunda sorunlu muyum simdi ben falan. Sonra ben baska delikler gordugumde de gozime o resimler gelmeye baslamasin mi. Ne zamandir unutmustum bu konuyu nerden gordumki yaaa

Aynı resımlerı gorduk bız senle galıba

Mesela gecen yas kek vıdeosu ızlıyodum.. hanı bı bardak sosu ayrııyor sonra onu kekın ustune dokuyor ya.. kekı once bı guzel pet sıse cubuklarıyla deldı ıyıce emsın sosu dıye.. ay dedım bu ne canilik vazgectım yapmaktan

Ben de çocukluğumdan beri yanyana gelmiş delikli görüntülerden (hepsinden değil) korkardım. Mesela bindiğim bir minibüsün yer döşemesine bakamadığımı bilirim. Daha sonra aynen ben de onedioda bi başlık gördüm tripofobi diye tam da benim korktuğum şeyler vardı ama ben genel olarak anormal olan görüntülerden korkuyorum. Balpeteği benim için sıkıntı değil ama delikli avuç resmine bakamıyorum. Eşim arada sırada gıcık olmam için aratıp bakıyo resimlere ayyy bunu görsen delirirsin diyo ben de merak edip bakıyorum ve 1 2 gün aklımdan çıkmıyo

Ya ama o anormal resımlere kımse bakmamalı bakamamalııı

Şu an bu başlık yüzünden delikli avuç resmi yine aklıma düştü çok fena
Bir de benim annem psikolog ona söylediğimde kafanda kötü olarak algılama yoksa çevrendeki her şey seni rahatsız etmeye başlar böyle şeyler ufak ufak başlar demişti. Ben de o gözle bakmamaya çalışıyorum artık. Faydası da oldu bence

Az önce konusu geçti hala daha kaşınıyorum
Bende tesadüfen takip ettigim gazete sitesinde görmüştüm ilk defa ama üzerinde durmadım nedense ardı ardına (lotus ciceğini cilde fotoşhoplamışlar) sürekli gözüme çarptıkca iğrenmeye başladım ..
Cıldırıyorum görünce
Nurtopu gibi bir fobimiz oldu

Ay cıcek delıgınden korkacagım aklımdan gecmezdı..lotus cıcegı hamgısydı dıye acıp bakmıcam tabıkı googladan

Youtube da daha önce bu fobi hakkında bir video izlemiştim.
Delikli şeyler degilde daha cok o cilt üzerindeki delikler aklıma geldikçe bende kendimi kötü hissediyorum gercekten

Evet benim fobim! O fotolari bildigim icin bakmadim o yuzden. Ellerim terledi bile yazarken. İgrenc bazindaki goruntuler onlar benim icin, yan yana delikli bir objeden maddeden nefret etme sebebi. Ne yapmak gerek sizce Peki?

Daha da ilerlemeden tedavi olmalısın.

Bu konu aynen bu şekilde daha önce de açılmamış mıydı?

Bendede vardı sanırım bu tür şeylerde önce ne zaman ve nedenini bulmqk gerekiyo mesela ben sivilceden nefret eseim o yüzden olduğunu qnladım ve rahatladım

Offfff seni o kadar iyi anlıyorum kiii.
Ben de aynı şekildeyim. Hatta yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu kaşınmaya başladım. Benim de yaklaşık 10 sene önce başladı. Yıkanmamış sütyen giyen kadının göğsünün fotosu dolanıyordu o zamanlar. Açıp baktım ve olan oldu. O saatten sonra bir daha kendime gelemedim. Ben yıllardır aşamadım. Süt kaynattığım da bile dibi tutup yuvarlaklar oluşunca çıldırıyorum resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…