tripofobi :( hayatım zindan oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
böyle enteresan rahatsızlıklar için enteresan bir çözüm önereceğim.inancınız ne bilmiyorum.birde hipnoterapi ile geçmiş yaşamınızda düğümünüzü çözün. benim inancıma göre karma geçmiş hayat die bişey yok yine de ben bile fırsatım olsa denemek isterim böyle merkezler genelde büyük şehirlerde olur ayrıca hipnoz konusunda bu kişinin iyi eğitim almış olması lazım ki yaptığı iş sağlıklı olsun.

Geçmiş olsun. Ben de de şey var şu yollarda minik minik taş desenli yollar oluyor hani nasıl anlatsam bilemedim midye kabuğu gibi gözüküyorlar geneli siyah renkte denk gelipte onların üstünden yürüyünce rahatsız oluyorum gördükçe böyle içim bi tuhaf oluyor her yerde böcekler toplanmış gibi...

Tedavisi vardır mutlaka fobileri yenmenin tedavileri var tabi sizin fobinize ait özel bir tedavi olmayabilir ama genel olarak fobiler için uygulanan tedaviler var.İlginç bir fobiymiş Allah yardımıcınız olsun beyniniz size çok büyük oyun oynuyor inşallah en kısa zamanda kurtulursunuz.

bilmedigim bir konu . mantık olarak : soruın o görüntülere baktıgınız da, beynin onu ne gibi algıladıgı.
bende böyle birşey olursa ben ne yaparım kaygısı mı ?
atıyorum bunuun içimne düşerim kaygısı mı ?
buna baktıgınız da hangi kaygı aklınıza geliyor.
iğrenclik mi? ) ki igrenclik ise bunu duymuş olmanız lazım. örn: penir. ' cok igrenc, asla peynir yemem, koyun peyniri kokar ' diyen ebevenylerin cocukları da peynir yemez ( ebevyn de der ki 'ay bu cocuk bana cekmiş peynir yemiyor'.
ben de derim ki 'len nasıl yesin ıyy diye diye cocuk da ıyy etti peynirden! )
aynı söylemle büyür ve o tiksinti ile hayatlaırna devam ederler.
bence olaya birde böyle bakın.

Yalnız bu fotoğraflara bakıp da "ay bana bişicik olmadı, öyle bir şey yok bence" diyen tipler çok iticisiniz.

Dünyada herkes aynı fobilere mi sahip arkadaşım? Sende yoksa, komple öyle bir şey olmamış mı oluyor? Ne değişiksiniz yaa!

bende de var. bundan muzdaribim. aşırı olmasa da tripofobim var.

Ben de az buçuk amofobiyim hislerini anlıyorum. Tek çare yokmuş gibi davranmak sanırsam

Valla bende baktım şimdi hiç de etkilenmedim. Nasıl nette aratırken böyle bi fobi oluştu hiç anlamadım. Allah yardımcınız olsun.

Bu fobi bende de var. Hatta bir yıl öncesine kadar bunun fobi olduğunu ve başkalarında da bu gibi sıkıntıların olduğunu bile bilmiyordum.

Böyle bir sıkıntının varlığını yanlış hatırlamıyorsam 17-18 yaşlarında fark ettim. Şuan 31 yaşındayım..

Kaynama derecesine varmadan suda oluşan gözenekler, deniz kenarında olan kayalıkların delikleri, canlı olan ( hayvan, bitki gibi) her şeyin üzerinde bu gibi şeyler varsa, insan bedenindeki sivilce, siğil, siyah nokta, büyük gözenek gibi şeyleri görünce bir acayip oluyorum.

Ben de mide bulantısı olmuyor ama aşırı derecede kaşınıyorum. Hatta şuan bunları yazarken bile haşır huşur kaşınma isteği geliyor. Her yerim kaşınıyor ve uzun bir zaman unutamıyorum o görüntüleri. Günlerce, hatta haftalarca aklıma gelip beni perişan ediyor.

Benimki sadece delik değil, bir arada bulunan yüzeydeki yuvarlak çıkıntılarda kötü olmama neden oluyor.

Zaten iki fobim var biri kedi korkusu (Ailurofobi) biri de bu tripofobi.

Son düzenleme:
Sen kendi kendine fobi yaratmışsın.
Anksiyete gibi geldi bana.
Anksiyete olunca her şeyi kafaya takıyor insan.
Fobi gece gündüz olmaz ki.
Fobin olan şeyle karşılaşırsan etkilenirsin ancak.
Seninki takıntı olmuş.
Kesin bilinçaltında kafaya takıp üzüldüğün şeyler var.
O durumlarda takıntı, endişe bozuklukları, panik ataklar falan oluyor.
Neyi kafana takıyorsan onu bul ve kendini huzura ulaştır. Olayın derinine in. O sıkıntın her ne ise ortadan kalkınca bu mevzulardan da kurtulacaksın.
İnsanlar bir şeyi çözemiyorsa, kendini çok üzüyorsa; hemen başka bir sıkıntı bulup ötekinin üstüne kapatmaya çalışır. Senin abartılı etkilenme sebebin de bu.
Çözümsüz değil hiçbir şey. Kendini telkin etmelisin.
Olmazsa yardım almalısın. Terapi falan.

Bende de var aynı sıkıntı. Başlığı görür görmez kaşınmaya başladım.

aratma dedin ya hemen arattım ve hemen kapattım. az daha bana bulaşacaktı bu fobi

Ördek tarafından takip edilme fobisi mı. Ay çok güldüm ya Daha neler çıkacak bakalım. Konu sahibininki yine daha mantikliymis,mesela bazısı da değişik şeylere dokunamaz. Yumuşak kumaşlara, vs. Konusahibininki yine balık pulu vs akla yatıyor. Bu ördek takip fobisi bir hayli komikmis, Allah korusun. Güldürdünüz beni sağolun

Terapi ve ilaç kullanımı ile geçiyormuş canım.araştırınca ulaştım bu bilgiye.

Deliğin nesinden korkuyon anlamadım. Sende bi delikten çıktın

Dayanamadim baktim görseller iğrenç.insanin içi bir hoş oluyo.fazla bakmaya dayanamadim

Malesef bu durum çocuklığumdan beri bendede var.yan yana delikli ve doğal olarak oluşan her türlü pütürden tiksiniyorum. Sırtımda bi uyuşma hissi oluyo anlatılmazama herkeste rastlanan bi durum olduğunu bendeonediodan öğrendim ve o gün sabaha kadar uyuyamadım.çoğunun fotoshop olması beni biraz rahatlattı.ama deniz canlıları mercanlar döküntülü deri hastalıklarını düşününce yine kötü oluyorum.üniversitede döküntülü çocuk hastalıklarını işlediğimiz derste fenalaşıp çıkmıştım.çocuğum geçirince ne yapacağım bilmiyorum

Bu konuyu gördükçe kafamda bir resim beliriyor. Göğüs resmi böyle siyah delikler oluşmuş, kadın satın aldıktan sonra sütyeni yıkamadan giymiş ondan olmuş falan diye yazıyordu, ben de ondan etkilenmiştim. Onu hatırlayan/gören var mı acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…