Seni anlıyorum ben iğrenç bişey o yaşadığın şey.. kere bende film izlerken sitenin reklamında aynı senin dediğin gibi bişey gördüm bir gafta kafamdan çıkmadı ama psikolojik bişey düşünmemeye Çalışırsan geçerArkadaşlar merhaba size belki de şimdi dünya üzerindeki en garip fobiden bahsedeceğim.
Öncelikle uyarayım googla girip neymiş bu tripofobi diye sakın aratıp bakmayın. Mesuliyet kabul etmem. Çünkü benim durumumda tam olarak böyle başladı ve o günden sonra hayat bana zehir oldu.
Kısaca anlatmam gerekirse bu fobinin genel tanımı delik korkusu. Yan yanaa dizilmiş bir çok deliğe asla bakamıyorum. Bal peteği, peynirin delikli yüzü, kızamıklı insan derisi, çeşitli balık derileri pul pul ,gözenekli, noktalı herşeyden tiksiniyorum. Önce bir kaşıntı, ardından mide bulantısı, soğuk terleme başlıyor.
kafayı yemek üzereyim. Son zamanlarda iyice arttı bu görüntüleri görmesem bile aklımda kurup kurup çıldırıyorum. En mutlu anımda aklıma bunlar geliyo kanım çekiliyor.
Araştırdığım kadarıyla tedavisi de yokhatta bir fobi olarak kabul bile edilmiyor.
Ama benim hayat standardımı çok düşürdü.Allah rızası için yardım edin bir bilginiz varsa.
Not: sakın google görsellerde aratmyın.
Aha bende o resmî görmüştüm iğrençti ya ne mide bulandırıcı şeyler varOfffff seni o kadar iyi anlıyorum kiii.
Ben de aynı şekildeyim. Hatta yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu kaşınmaya başladım. Benim de yaklaşık 10 sene önce başladı. Yıkanmamış sütyen giyen kadının göğsünün fotosu dolanıyordu o zamanlar. Açıp baktım ve olan oldu. O saatten sonra bir daha kendime gelemedim. Ben yıllardır aşamadım. Süt kaynattığım da bile dibi tutup yuvarlaklar oluşunca çıldırıyorum resmen.
Bende haberlerde izlemiştim sanırımBenim cildimde biraz gözenek problemi var. Demekki beni görsen parcalarsin senBen de yok bu fobi eminim her gün yüzüme bakamazdim yoksa Çok acaip bir fobiymis ya gerçekten, daha neler duyacağız bakalım. Bir psikiyatrist , psikolog falan çözer herhalde. Yani diğer fobiler gibidir çözümü ,gidiş yolu aynıdır diye düşünüyorum. Kimse bilmiyor bu fobiyi diye düşünme yani , benzer teknikler vardır. TRT okulda bir program vardı bir ara. İnsanların değişik fobileri vardı, psikolog ile tedavi sürecini gösteriyordu. O geldi aklıma, orada da değişik değişik fobiler vardı. Geçmiş olsun.
Aha bende o resmî görmüştüm iğrençti ya ne mide bulandırıcı şeyler var
Bakın bende kara tahtaya tırnağım değerse veya tırnağım ile o tahtayı çizersem fobisi vardıArkadaşlar merhaba size belki de şimdi dünya üzerindeki en garip fobiden bahsedeceğim.
Öncelikle uyarayım googla girip neymiş bu tripofobi diye sakın aratıp bakmayın. Mesuliyet kabul etmem. Çünkü benim durumumda tam olarak böyle başladı ve o günden sonra hayat bana zehir oldu.
Kısaca anlatmam gerekirse bu fobinin genel tanımı delik korkusu. Yan yanaa dizilmiş bir çok deliğe asla bakamıyorum. Bal peteği, peynirin delikli yüzü, kızamıklı insan derisi, çeşitli balık derileri pul pul ,gözenekli, noktalı herşeyden tiksiniyorum. Önce bir kaşıntı, ardından mide bulantısı, soğuk terleme başlıyor.
kafayı yemek üzereyim. Son zamanlarda iyice arttı bu görüntüleri görmesem bile aklımda kurup kurup çıldırıyorum. En mutlu anımda aklıma bunlar geliyo kanım çekiliyor.
Araştırdığım kadarıyla tedavisi de yokhatta bir fobi olarak kabul bile edilmiyor.
Ama benim hayat standardımı çok düşürdü.Allah rızası için yardım edin bir bilginiz varsa.
Gelmesin aklına ben böyle aştım aklıma geldiği an başka şeyler düşünmeye başladım.. bu takıntı genelde çoğu kişide var aslında bıçaklar birbirine deyince çıkarttığı o ses mesela o da takıntı.. takıntı ettiğin şeyi ne zaman normal görmeye başlarsan o kafandan silinir gider canımAklıma geldikçe çıldırıyorum ya
Offf aynen nefret ediyorum o görüntüden.Yuvarlak yuvarlak hemen kazımaya başlıyorum.Aynı sorun bende de var malesef keşke olmasa bu tripofobiOfffff seni o kadar iyi anlıyorum kiii.
Ben de aynı şekildeyim. Hatta yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu kaşınmaya başladım. Benim de yaklaşık 10 sene önce başladı. Yıkanmamış sütyen giyen kadının göğsünün fotosu dolanıyordu o zamanlar. Açıp baktım ve olan oldu. O saatten sonra bir daha kendime gelemedim. Ben yıllardır aşamadım. Süt kaynattığım da bile dibi tutup yuvarlaklar oluşunca çıldırıyorum resmen.
BU bendeki öyle bir takıntı değil. Mesela yün bir şeye diş değince de içim kötü olur bir tuhaf olurum.Gelmesin aklına ben böyle aştım aklıma geldiği an başka şeyler düşünmeye başladım.. bu takıntı genelde çoğu kişide var aslında bıçaklar birbirine deyince çıkarttığı o ses mesela o da takıntı.. takıntı ettiğin şeyi ne zaman normal görmeye başlarsan o kafandan silinir gider canım
BU bendeki öyle bir takıntı değil. Mesela yün bir şeye diş değince de içim kötü olur bir tuhaf olurum.
Ama bu başka bir şey. Kaşınmaya başlıyorum resmen ağlamak geliyor içimden. Ben böceklerden çok tiksinirim. Onları gördüğümde hissettiğim gibi karışınıyorum kötü oluyorum. Sanırım yuvarlak yuvarlak şeyler bana böcek sinek gibi haşerelerin larvalarını hatırlatıyor. Ben ona bağlıyorum açıkçası.
Düşünmemeye çalışıyorum Zaten. Ana konuyu görünce yine başladı. Birazdan duşa giricem. Yoksa asla kendime gelemem gitmez bu kaşıntı.
bakmaz olaydım kendimi bildiğim halde baktım fazla merak gerçekten başa dermiş. offf çok kötü oldummArkadaşlar merhaba size belki de şimdi dünya üzerindeki en garip fobiden bahsedeceğim.
Ay ben daha fazla bu konuyu takip edemeyeceğim valka. Zaten meraktan açıp resimlere de baktım. Allah kahretsin beni.kız beni de kaşındırdın ha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?