• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tripofobi korkusu (delik fobisi) !!

Deli değilsin. Herkesin çeşit çeşit korkuları var hayatta.Benim farklı senin farklı. Bunu yenebilirsin elbette en kisa surede psikoloğa gitmeni tavsiye ediyorum iyi geliyor terapi.
bu gidişle doktora başvurucam çünkü başka şekilde yeneyim derken daha çok o görüntüler karşıma çıkıyo ve kötü oluyorum. teşekkür ederim :)

işte oyazdığını okurken bile içim gitti. zaten insanlarıın 100 de 16 sındagörülen bi durummuş onlardan biride ne yazıkki ben olmuşum.
:)) aklına başka şeyler getirmeye çalış geçmişte yaşadığın şeyler,yada kızdığın biri,başka şeylere odaklan yani..

Google da bakınca ben de çok kotu oldum şu an kalbim deli gibi çarpıyor dehşet kaşınıyorum mideme kramplar girdi. Ama normal hayatta böyle görüntüyle karşılaşmaz ki insan. Ben hiç görmemiştim şimdiye kadar. Bende de varmış bak bilmiyordum. :(

Google da bakınca ben de çok kotu oldum şu an kalbim deli gibi çarpıyor dehşet kaşınıyorum mideme kramplar girdi. Ama normal hayatta böyle görüntüyle karşılaşmaz ki insan. Ben hiç görmemiştim şimdiye kadar. Bende de varmış bak bilmiyordum. :KK43:
yaa şuan buna sebebiyet verdiğim için çok üzgünüm.. hakkınızı helal edin lütfen. dediğiniz gibi normal haytta karşımıza çıkmıyo ama o görüntüleri gördükten sonra karşıma çıkan ufacık delikler bile onları hatırlatıp fenalaştırıyor beni

Bende de simetri takıntısı var,duvarda duran yamuk bir çerçeve beni deli eder,nerde olursam olayım düzeltirim,ya da yerde biri düzgün biri eğri duran bir çift terlik bütün sinirimi zıplatır:kızgın:

Bende de simetri takıntısı var,duvarda duran yamuk bir çerçeve beni deli eder,nerde olursam olayım düzeltirim,ya da yerde biri düzgün biri eğri duran bir çift terlik bütün sinirimi zıplatır:kızgın:
eskiden siizn gibi yazıları okuduğumda amaantakıntı işte der geçerdim ama şuan gerçekten insanın sinirini zıplatan şeyler olduğunu anlıyorum. demekki yaşamak gerekiyormuşş

Daha önce burada böyle bir konu açılmıştı, o zaman bakmıştım internetten ve delik delik olmuş bir el resmi vardı. O an çok kötü olmuştum ben de, içimde tarif edemediğim bir his, dişlerimi sıkmıştım, bacaklarım uyuşur gibi olmuştu :) Ama o resme sürekli bakınca o his kayboldu, şuan aklıma gelince de bir şey hissetmiyorum. Korkularını yenmek , onların üstüne gitmekle olur. Acaba bir kere o resimlere bakıp ayy çok kötü oldum deyip kapatmak yerine, sürekli baksan bu korkuyu yener misin?
aslında benim durumumda olan bi çok insan bakarak yendim diyo fakat cesaret edemiyorum bi iki saniyeliğine baktığımda bile ertesi güne kadar etkisi sürüyoken yenmek adına bakarken ya daha beter olursam diye korkuyorum

Google lamamak için kendimi zor tutuyorum. Biri ben basktim bişey olması dese de baksam.
Çok geçmiş olsun bu arada. Gerçekten seni çok rahatsız ediyorsa bir an önce destek almalisin

Ben baktım bir şey olmadı. :KK53::KK53:

Ayrıca başlığı düzeltsen konu sahibi, fobi zaten korku demek, tripofobi fobisi olmuş başlığın.

eskiden siizn gibi yazıları okuduğumda amaantakıntı işte der geçerdim ama şuan gerçekten insanın sinirini zıplatan şeyler olduğunu anlıyorum. demekki yaşamak gerekiyormuşş
Çocukken bu tür şeyler fazla olmuyor,galiba farkındalık ve duyarlılık arttıkça tahammül azalıyor,ben birde bu tür takıntıların hassas insanlarda olduğunu düşünüyorum..

Fobiniz var, eğer günlük hayatınızı etkileyen boyuttaysa psikologla çözebilirsiniz. Daha fazla yer etmeden bir an önce halledin gitsin :)

sakın bakma dicektim ki bakıp seni rahatsız etmeyeyen bişey olduğunu kesinleştirmişsin :) senin adına sevindim ya bakıp benim gibi kötü olsaydın.. birde sen kötü oldun diye üzülecektim :)

O resimlerin çoğu plastik makyaj ve fotoşop. Bu hastalığı olan insanlarla ilgili açıklama yapan sitedeki andaval bile gitmiş açıklamaların altına o resimleri koymuş. Hayır yani adam bilgi için sitene gelmiş sen adamın fobisini körüklüyorsun saçma sapan fotoğraflarla. Bir de fobisi olanların daha beter canını sıkmak için oturup bunlarla uğraşmış bi dolu gerzo.

Benim midem hassas ama bu tür fotolar beni etkilemez. Kan tutar mesela beni ama korku filmi, asmalı kesmeli sahnelerden etkilenmem. Salça ve boya olduğunu bildiğim için. Sen de o fotoların gerçek olmadığını kendine şartla bence, aklına gelince öyle bir şey yok diye inandır kendini.

Canımın içi,

Konunun başlığını ve içeriğini bile okuyamadım. Bunları yazarken bile ensemdeki tüyler diken diken o kadar ifrit oluyorum buna. Yıllardır eşe dosta anlatmaya çalıştığım şeyin meğer tıpta bir adı varmış, ben de birkaç yıl önce öğrendim.

Ben çare bulamadım şu anda bile çok kötüyüm aklıma sen soktun bunları :KK53: günün birinde çok param olursa en az 2 yıl terapiye gitmek istiyorum.

Anammm çok kötüyüm şu an :deli:

O resimlerin çoğu plastik makyaj ve fotoşop. Bu hastalığı olan insanlarla ilgili açıklama yapan sitedeki andaval bile gitmiş açıklamaların altına o resimleri koymuş. Hayır yani adam bilgi için sitene gelmiş sen adamın fobisini körüklüyorsun saçma sapan fotoğraflarla. Bir de fobisi olanların daha beter canını sıkmak için oturup bunlarla uğraşmış bi dolu gerzo.

Benim midem hassas ama bu tür fotolar beni etkilemez. Kan tutar mesela beni ama korku filmi, asmalı kesmeli sahnelerden etkilenmem. Salça ve boya olduğunu bildiğim için. Sen de o fotoların gerçek olmadığını kendine şartla bence, aklına gelince öyle bir şey yok diye inandır kendini.
çok haklısın kaç kere goggle bu fobiden nasıl kurtulurrum diye yazdım fakat karşıma o fotolar çıkınca yüreğim ağzıma gelip hızlıca kapattım sayfayı..aslına baa-karsab gerçek olsun veya olmasın öyle birşey gözüme çarpınca bende çarpılmışa dönüyorum çok küçüktüm mesela 10 11 yaşlarında aile pikniğindeyken ağacın göveseindeki delikler beni rahatsız etti ama bakyaktan alıkoyamadım kendimi. baktıkça baktım daha sonra bi ağlamam geldi ama annelre ne derim diye sustum o gün zehir gibi geçmişti.. şimdi yine karşıma çıkkıyo bu tarz şeyler o zaman bilmiyodum hastalık olduğunu

Back
X