• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tripofobi korkusu (delik fobisi) !!

Canımın içi,

Konunun başlığını ve içeriğini bile okuyamadım. Bunları yazarken bile ensemdeki tüyler diken diken o kadar ifrit oluyorum buna. Yıllardır eşe dosta anlatmaya çalıştığım şeyin meğer tıpta bir adı varmış, ben de birkaç yıl önce öğrendim.

Ben çare bulamadım şu anda bile çok kötüyüm aklıma sen soktun bunları :KK53: günün birinde çok param olursa en az 2 yıl terapiye gitmek istiyorum.

Anammm çok kötüyüm şu an :deli:
yaa zaten kötüyüm bide vebale girmek istemiyoruum :( benimle aynı duurmda olan insanlar var diye sevinsem mi üzülsem mi bilemediim :)

yaa zaten kötüyüm bide vebale girmek istemiyoruum :KK43: benimle aynı duurmda olan insanlar var diye sevinsem mi üzülsem mi bilemediim :)
Yeminle çok kötüyüm şu anda. Kendimi bu konudan uzaklaştırmak istiyorum ama bi yandan engel de olamıyorum. O ağacın gövdesi mevzusu falan hep yaşandı bunlar. Seni anlıyorum.

Konunu esas birkaç gün önce görüp evde sinir krizleri geçirmiştim hahahaha.. açıp tövbe okumadım sadece başlığı görüp telefonu elimden fırlattım. Bugün eşref saatime denk geldi heralde ki yorum yazabiliyorum.

Bilmeyen anlayamaz bu durumu. Benim hayatımı öyle çok ciddi anlamda etkilemiyor ama ne zamanki tetikleyecek bir şey görürsem veya aklıma gelirse işte o zaman birkaç saat kendime gelemiyorum.

Son gunlerin modasi da bu
Ne delikmis
Eskiden yok muydu acaba delik denen sey de birden herkeste fobisi turedi

8 yaşındaki oğlumda da var şimdiden ama o bilmiyor, ben fark ediyorum. Hayatını çok etkileyeceğini zannetmiyorum. En fazla tv de filan çok minik desenli Pullu, delikli bir şeyler görürse değiştiriyor.

Bende de var bu saçma korku. Konuyu korka korka açtım, biri fotoğraf koymuştur filan diye, mesajların içeriklerini okurken bile diken diken oldu tüylerim, ellerim buz kesti... Küçükken mantarın siyah kısmını görünce de korkardım, o kadar değil çok şükür artık. Mantara dokunabiliyorum, bakabiliyorum ama deliklerle aram hala kötü.
Çok normal olduğunu biliyorum ama bu durumun, iç güdüselmiş. Delikler insanların avcı toplayıcı olduğu dönemlerden beri tehlike arz ettiği için biz, içimize kodlanmış bu korkuyu yaşıyormuşuz görüğümüzde...

Son gunlerin modasi da bu
Ne delikmis
Eskiden yok muydu acaba delik denen sey de birden herkeste fobisi turedi
Moda olduğu için dillendirildiğini sanmıyorum. Kendimden örnek veriyorum, kendimi bildim bileli var bu korku ama insanlara açıklayamayacağım bir şey olduğunu düşündüğüm için söylemiyordum. Ne zaman bunun normal bir korku olduğunu okudum, Dünya nüfusunun büyük bölümünde az veya çok şiddetli olarak bulunduğunu öğrendim, o zaman bende de var diyebildim :)

Geçenlerde de böyle bir konu açılmıştı. Merak edip baktım ve günlerce toparlanamadım.
Avuçlarımın içinde hissettim resmen. Hala tuhaf oluyorum düşündükçe, unutmaya çalışıyorum.
Bir daha asla sakın bakma denilen bir şeye bakmam. Merak kötü birisi. o_O
Unutmaya gayret edin. Hafıza da taşınacak türden görüntüler değil gerçekten.
Şimdi bile aklıma geldi ve midem ağzımda :(

Moda olduğu için dillendirildiğini sanmıyorum. Kendimden örnek veriyorum, kendimi bildim bileli var bu korku ama insanlara açıklayamayacağım bir şey olduğunu düşündüğüm için söylemiyordum. Ne zaman bunun normal bir korku olduğunu okudum, Dünya nüfusunun büyük bölümünde az veya çok şiddetli olarak bulunduğunu öğrendim, o zaman bende de var diyebildim :)
Yok ;) haklisinizdir mutlaka ama facede instagramda twitterda da var, sonra da kkda cikti iki haftadir. Nereye baksak bir deliktir gidiyor:işsiz:ondan dedim ben de

Yok :KK66: haklisinizdir mutlaka ama facede instagramda twitterda da var, sonra da kkda cikti iki haftadir. Nereye baksak bir deliktir gidiyor:işsiz:ondan dedim ben de
Sosyal medya çok kullanmıyorum, o yüzden denk gelmedim ben demek ki. Görmediğim de iyi olmuş, hala diken dikenim yanaklarıma kadar :KK48: konuyu da takip etmeyeceğim, çıksın gitsin aklımdan :)

merhabalar. büyük bi derdim var ! belki yazdıklarımı okuyanlar bu deli ne saçmalıyo diye tepki vericek ama araştırmalarıma göre bu bi hastalık !!
Delik fobisi ! yazarken bile içim ürperiyoror.. küçük gözenekli, delikli yuvarlak şeyler gördükçe kalbim sıkışıyo bağıra bağıra ağlamam geliyo kendimden tiksiniyorum bi iki saat gibi geçici süreyle ruhsal bunalıma giriyorum... araştırayım kurtulayım bu dertten diyorum fakat internete ne zaman yazsam daha çok kötü oluyorum çünkü kurtulmak için yazdığım yazıbeni daha çok delirtiyor önüme milyonlarca delikli gözenekli rahatsız edici fotoğraflar çıkıyor.. yenemiyorum bu korkumu.. en son doktora başvurmayı düşünüyorum. fakat benim gibi olan varmı yoksa gerçekten ben delimiyim diye buraya yazmak istedim.. benimle aynı durumda olan varmıı ?
bende de benzer sorun var bende kucuk kucuk delikli seylere bakamiyorum. petek baldaki petekler bile icimin bi tuhaf olmasina sebep oluyor. tüylerim diken diken oluyor resmen. bunun bi çözümü tedavisi varmiymis ki?

tripofobi diye arattım ve kustum. çok haklısınız korkmakta. iğrenç

Böyle şeyleri internette popi yapıyorlar sonra herkes deliyim diye geziyor ortalıkta.

Bende bu fobi olmasa da hamileligim sırasında obsesif bozukluk oluştu.allah kimseye vermesin.eskidende biraz vardı ama bu derece degildi.hamilelikle beraber karnimda taşıdığım bebeğime benim yüzümden birşey olur mu korkusuyla artış gösterdi.aylarca mikrop kaparsam diye mevyelere dokunamadim.disarida insanlar bana yanlışlıkla değse eve gelir ağlar mikrop kaptım diye korkudan titrer aglardim.zaten korkudan çok fazla dışarıda çıkamaz oldum.bebegime kıyafet almak için ciktigimda kasadaki kıza elletmezdim kıyafetleri.pis elleri paralara dokunuyo diyehalbuki eve gelince yıkanacak makinada.durumumu anlatıp etiketleri koparıp kasadan öyle gecerdi.ellerimi günde 200 defa yıkardim.daha neler.insan beynine hakim olamiyo.bu beyin çok acayip.beynini kontrol edememek.simdi doğum yapmamla beraber azaldı.hala var biraz ama hayatımı olumsuz etkileyecek kadar değil.allah kimseyi akıl sağlığında etmesin

Ayyy aynı dert bende de var kahvenin üzerindeki köpüğü bile hemen dağıtırım 1 senedir var yuvarlak delik olan şeylere odaklanmıyorum o an dikkatimi dağıtmaya çalışıyorum bi ara çok kötüydüm görünce ağlardım midemde yediğim 5 dk durmazdı o derece seni çok iyi anlıyorum ama zamanla azaldı hala var mı eskşye göre daha az

Back
X