- 8 Ocak 2017
- 1.021
- 1.572
- 48
- 32
- Konu Sahibi balizza_17
ay ben dün baktım bir kaşıntı aldı gitti. Konuya bakınca tekrar şimdi kafam karıncalanıyo kulağımın arkası falan 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hanimefendi, alintisini yaptiginiz mesajimi size yazmamistim ben zaten. Kendinizi konuyla ilgili skintili hissediyorsaniz elbette doktora basvurmalisiniz. Ayrica tek doktorun teshisine guvenmeyip en azindan iki doktora gorunmelisiniz. Ilk seansta onlar da teshis koymazlar muhtemelen. Devlet hastanelerinde ve universite hastanelerinde bile en azindan 5 seans yapiyorlar o fobiye sahip olup olmadiginizi anlamak icin. Ben neden rahatsiz olayim,tecrubemi paylasiyorum ancak saygisiz ve duzeysiz yorumlar aliyorum. Kendi kendinize teshis koymayin,sonra sagliginiz daha da bozulur ama fobiden degil, basit takintilardan. Senli benli konusmazsaniz da memnun olurum,biraz saygi biraz seviye, size de iyi gunler,zamaninizin calindigini dusunuyorsaniz konu acmayinpardon sanırım anlamkta kıtlık çekiyorsunuz ama ben bir daha anlatayım size.. zaten baştada belirttim hiç bir doktor gezmedim. acaba doktora başvurmalımıyım dedim. ben kendime bu tanıyı koymam veya koymamam seni niye bu kadar rahatsız ediyo ben diyorum ki küçüklükten beri gördüğüm delikli şeyler beni ürperti kendime gelmekte güçlğk çekiyorum en son bunu araştırayım tedavisi varmı derken karşıma bu duygulara rahatsızlığa sahip olanlara tropofobi deniliyor diyo bende bunu burdaki arkadaşlara açıklamak için bu kelimeyi kullandım ki bilenler bana yardımcı olsun senin gibi boşbeleş kendine niye bu tanıyı koydun diyen insanalara yazmak zamnımı çalıyo hadi sanada bb
Cok tesekkur ederim,cok naziksiniz :)darkmore hiç boşbeleş biri değildir. yorumlarını dikkate al bence. ve doktora git. belki de sen farkında olmadan büyütüp dert ediniyorsundur. benim de vardı bazı korkularım ama zamanla geçti. geçmese destek alırdım.
Cok tesekkur ederim,cok naziksiniz :)
öncelikle şunu belirteyin yazımıda okuduysanız eğer googlden resiplere bakıp bakıp deliriyorum veya ben tam bi tropofobiyim diye bir konu açmadım..araştırayım derken karşıma çıkan resimler beni dahada kötü yaptı dedim. bu bende küçüklüğümden beri olan bi huy sadece neymiş ne değilmiş diye bilgi sahibi olmak istiyorum karşımada bu görüntüler siizi kötü etkiliyosa tropofobisinizdir diyo ay dur ben bi tropofobi olayım dieyerek konuşmuyoum yani akıl satmaktan önce algılayın öyle yorumlayınn .bb
Ben uslubu görünce yardımcı olmaya çalışmayı bıraktım. Size de aynını tavsiye ederim.
-Tripofobim var
+aa belki değildir görsellerdendir, hemen öyle şeyapmasaydın
-hayır sana var dedim sen ne anlarsn bb.
+e doktora git o zaman
-hayır onu da kabul etmiyorum kapa çeneni bb
Muhtemelen böyle "değişik" bir fobisi olmayı havalı buluyor. Gerçekten fobik olan insanlara hayatlarının nasıl zindan olduğunu görseydi keşke neyse. Üzerine gitmeyeceğim fazla ama bu sadece huylanmadan ibaret, üzgünüm fobik falan değilsin. Arkadaşlar arasında tripofobiğim dersin yea kim bilecek? :)
Muhtemelen böyle "değişik" bir fobisi olmayı havalı buluyor. Gerçekten fobik olan insanlara hayatlarının nasıl zindan olduğunu görseydi keşke neyse. Üzerine gitmeyeceğim fazla ama bu sadece huylanmadan ibaret, üzgünüm fobik falan değilsin. Arkadaşlar arasında tripofobiğim dersin yea kim bilecek? :)
Bu ara bu revaçta.
Bir söz gördüm geçen çok hoşuma gitti.
İnsanlar anormal ve değişik olmak için kendilerini o kadar zorluyorlar ki aslında sıradanlaşıyorlar.
Şu dönemde en "cool" u normal olmak bana kalırsa :)
Daha önce burada böyle bir konu açılmıştı, o zaman bakmıştım internetten ve delik delik olmuş bir el resmi vardı. O an çok kötü olmuştum ben de, içimde tarif edemediğim bir his, dişlerimi sıkmıştım, bacaklarım uyuşur gibi olmuştu :) Ama o resme sürekli bakınca o his kayboldu, şuan aklıma gelince de bir şey hissetmiyorum. Korkularını yenmek , onların üstüne gitmekle olur. Acaba bir kere o resimlere bakıp ayy çok kötü oldum deyip kapatmak yerine, sürekli baksan bu korkuyu yener misin?
FOBİ: Kişinin, belirli nesneler ya da durumlar karşısında duyduğu, kapıldığı baskılı, kaygılı, olağan olmayan, hastalık derecesinde güçlü korku.
Yani ille bir şeye fobi diyebilmek için ayılıp bayılmaya gerek yok. Hangi şeyden uzak olmak istiyorsan demek o nesneye ya da o duruma karşı bir korkun, sıkıntın var demektir.
Millete akıl verenler. Burada milletin yaşadığı şeyler hakkında teşhiste bulunuyor.
Mesela benim kedi korkum var hem de anlatamayacağım ölçüde. Şöyle ki bir odaya beni bir kediyle baş başa bıraksalar kendimi o kediden uzaklaştırmak için odada bulunan pencereden atma ihtimalin bile olabilir. O derece korkuyorum, ürküyorum yani. Kediyi sevenlere bu korkumu anlatamazsın. Belki bu durumumdan dolayı beni yargılayıp alaya bile alanlar olur. O sevimli şeylerden korkulur mu diye. Evet o sevimli dediğiniz kediciklerden çok korkuyorum. Beni en fazla tırmalayabilir, ısırabilir. Bunları bilmeme rağmen sanki bir timsah bir aslanla karşı karşıya kalmışım gibi ürküyorum. Bu korkuyu, bu düşünceleri zihnimden atamıyorum. Şimdi buna kedi korkum var deyince ben ''cool'' mu olmuş oluyorum. Dur latincesini yazayım da daha gösterişli olsun bu beni harap eden korkum. ''Ailurofobi fobim var''.
Bu tripofobi korkusu kedi korkum olmasa da beni rahatsız ediyor. Bedenim bu korkuya kaşıntı hissiyle, düşüncelerimi sürekli meşgul ederek reaksiyon gösteriyor. Bu da haliyle bu rahatsızlığımın olduğunu da gösteriyor.
Siz de bu sıkıntılar yok diye haybeden gazel okumayın çok rica ediyorum..
ne bu anlayamadım nasıl zihniyet bu ya insanların size açtığı konuyu nasıl bu şekilde dalga konusu yapabiliyosunuz. yazıkBen uslubu görünce yardımcı olmaya çalışmayı bıraktım. Size de aynını tavsiye ederim.
-Tripofobim var
+aa belki değildir görsellerdendir, hemen öyle şeyapmasaydın
-hayır sana var dedim sen ne anlarsn bb.
+e doktora git o zaman
-hayır onu da kabul etmiyorum kapa çeneni bb
hislerime tercüman oldunuz. teşekkür ederim. insanlar nasılda birinin onu çok rahatsız ettiği şeyi dile getirmesine moda der algılamıyorum. bu dışarıdan çok mu hoş görülen bierşeyde buna fobim var diyen insanlara kendilerinde yok diye olanları bu şekilde yadırgıyo anlayamıyorumFOBİ: Kişinin, belirli nesneler ya da durumlar karşısında duyduğu, kapıldığı baskılı, kaygılı, olağan olmayan, hastalık derecesinde güçlü korku.
Yani ille bir şeye fobi diyebilmek için ayılıp bayılmaya gerek yok. Hangi şeyden uzak olmak istiyorsan demek o nesneye ya da o duruma karşı bir korkun, sıkıntın var demektir.
Millete akıl verenler. Burada milletin yaşadığı şeyler hakkında teşhiste bulunuyor.
Mesela benim kedi korkum var hem de anlatamayacağım ölçüde. Şöyle ki bir odaya beni bir kediyle baş başa bıraksalar kendimi o kediden uzaklaştırmak için odada bulunan pencereden atma ihtimalin bile olabilir. O derece korkuyorum, ürküyorum yani. Kedi sevenlere bu korkumu anlatamazsın. Belki bu durumumdan dolayı beni yargılayıp alaya bile alanlar olur. O sevimli şeylerden korkulur mu diye. Evet o sevimli dediğiniz kediciklerden çok korkuyorum. Beni en fazla tırmalayabilir, ısırabilir. Bunları bilmeme rağmen sanki bir timsah bir aslanla karşı karşıya kalmışım gibi ürküyorum. Bu korkuyu, bu düşünceleri zihnimden atamıyorum. Şimdi buna kedi korkum var deyince ben ''cool'' mu olmuş oluyorum. Dur latincesini yazayım da daha gösterişli olsun bu beni harap eden korkum. ''Ailurofobim var''.
Bu tripofobi korkusu kedi korkum olmasa da beni rahatsız ediyor. Bedenim bu korkuya kaşıntı hissiyle, düşüncelerimi sürekli meşgul ederek reaksiyon gösteriyor. Bu da haliyle bu rahatsızlığımın olduğunu da gösteriyor.
Siz de bu sıkıntılar yok diye haybeden gazel okumayın çok rica ediyorum..
o açılan konuyu kendi açtığım konunun altındaki yazılardan sonra gördümacaba bu konu sahibi de birkaç hafta önceki o konu sahibinin uyarmasına rağmen internette arattığı için mi bu fobiye sahip oldu?