Çok geçmiş olsun arkadaşım ben aldırıcam yani Doğumdan sonra onu öyle görmeye dayanamam aldırmaya da dayanamıyorum allahım diyorum yardım et hatta doktorlar bile halimi görünce orda dediler inşalllah kalbi durur kendiliğinden siz daha fazla üzülmezsiniz.
Çok geçmiş olsun, benim oğlum trzomi 18di.
26.haftada 2 gün suni sancı alarak normal doğum yaptım ..
Yaşamla bağdaşmıyordu, ağır kalp sorunu çoğu organı oluşmamıştı. Yani doğuma kadar bile gidemeyecektim 1 ay içinde kalbi dayanmaz dediler heyet de zaten hemen alma raporu verdi anneyi tehlikeyi sokuypr diye ..
Hastaneye yattım ilk gebelikti hiçbişey bilmiyordum 2 gün sancı aldım bu tür sorunlu gebeliklere açılma çabuk olsun diye karından bebeğin kesesine bi ilaç verilirmiş iğneyle, doüum hızlanırmıi cahillik o an üzüntüden ağlamaktan hiçbişey anlamıyorum bilmiyorum napıcam ne istiyolar dedim eşime, daha fazla acı çekmesin o da sende diye kalbini durdurucaklar galiba dedi ..
Kabul etmedim ısrar ettiler baskı yaptılar tamam dedim, masaya yattım yarım saat uğraştılar çok hareketliydi istemiyordu bırakın dedim .. neyin içindeyim ben 6 aydır taşıdığım yavruma napıyolar ..
Sancıyla bekledim kendi zamanı var demekki zaten eğer doğumda yaşarsa küvöz hazırdı küvöze alıcaklardı .. ertesi güne kadar sancım arttı hareketleri arttı arttı birden durdu ...
12 saat sonra da doğum oldu zaten
.. ters geldi çok zordu ölü doğum olduğu için ..
O 2 gün yaşadıklarım, düşüncelerim, kendimi suçlama öldürme isteklerim, suçluluk hissi ..
Sonra oğlum oldu sağlıkla aldım kucağıma çok şükür ..
O süreç çok zor Allahım boş sabır versin sizlere ..
Aklımı kaybettim heralde ben dedim bitti herşey ..
Sonra yavaş yavaş toparlandım eşim ailem çok destek oldu. Herşey düzeldi yarım kalan ilk oğlum hariç. O hep benimle içimde.bir gün kavuşucaz ben büyük bir heycanla o günü bekliyorum. Oğluma sarılıp koklarken 2.kez bi daha kokladım kokluyorum abisinden bir koku vardır belki diye ..
Hiç doğmayan bir bebeğim var öldüğüm zaman doğacak ..
Tesellim böyle işte :)
Kokusunu içime çekicem sarılıcam hiç ayrilmicaz ..
O gün en mutlu anne biz olucaz ..