Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim başıma da aynı şey geldi maalesef.amniyosentez sonucunda trizomi 18 görülünce 19haftalık hamileliğimi sonlandırdık.hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan çok acı çektim.2hafta oldu hala ağlıyorum.nasıl unuturum bilemiyorum.doktorum 1adet geçirdikten sonra tekrar deneyebileceğimi söyledi. ancak aynı korku bende de var .ya tekrar ederse korkusu.hem kendi doktorum hemde aniyosentezi 17gün inceleyen laboratuvardaki doktor riskin yükselmediğini herkeste ne kadarsa bende de o kadar olacağını söylediler.beklemekgibi de bir düşüncem yok çünkü tekrar sağlıklı bir bebekle bu yaşadıklarımı unutabileceğimi düşünüyorum.allah kimseye böyle bi acı yaşatmasın.
benim yaş faktörüm yoktu.yaşım 27.hatta ikili testte de trizomi 18riski baya düşük çıkmıştı.ancak doktorum ultrasonda bazı şeyler gördü amniyosentez önerdi.amniyosentez sonucuda trizomi18çıktı.ikili üçlü testler bu anlamda kesinliği olmayan şeyler.1ay adet görüp tekrar deneyebilirsn dedi.tekrarlayacak diye bişey yok demişti.ancak dediğim gibi bende korkuyorum.benim ikinci gebeliğimdi.ilki kimyasal gebelikti.şimdi de bu şekilde bitti.umarım allah tez zamanda sağlıklı bebeklere.kavuşturur.siz çok şanslısınız ki 3cocuğunz varmş .sıkı sıkı sarılın onlara.
merhaba yorgunbulutlar.
ben 8 ekimde kaybettim bebeğimi trizomi18 den.Önceden bu sayfalarda o kadar çok dolaşırdım ki.Derdime çare olabilecek birileri var mı diye.Artık yaram kabuk bağladı.Neredeyse 1 yıl olacak.Doğsaydı 4 aylık olacaktı bebeğim.Cinsiyetini öğrenmeye gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendik.Tabi koskaca hastane başıma yıkıldı.12 haftalıktı bebeğim.sebebinin trizomi18 olduğunu söyledi doktorum.8ekim akşamı bebeğimi aldılar benden.Araştırılmasını istemedik.doktorum tekrarlama riski olabilir dedi tam kesin konuşmadı.Araştırılırsa o zaman kesinleşir dedi.
Ben 3 ay korundum.Daha sonra 3ay bebek denemeleri yaptık.Herşeye rağmen ...........ama olmadı.
İçimde hep bir korku vardı yeniden aynı şeyleri yaşarsam diye.her ay bir kabus gibiydi.bir taraftan istiyorum bir taraftan adet günüm yaklaştıkça içimi bir korku kaplıyor.Yine aynısı olursa diye.Yani anlayacağın iyice psikolojim bozuldu.
İyiki de olmamış,İyi kide hamile kalmamışım..................
sonra tesadüfen troid rahatsızlığımın olduğunu öğrendim. 2 aydan beri tekrar korunuyoruz.tedavim devam ediyor.Bu rahatsızlık ne zamandan beri var onu da bilmiyorum.Belki de bebeğimi kaybetme sebebim oydu.bu arada yaşım 39....
Ben acılarımı biraz çabuk unuttum arkadaşım.Neden diyeceksin.Çünkü ben 3 çocuk annesiyim.
Onlarla kendimi avuttum.ama bir sene önceki halimi düşünüyorum da seni anlıyorum. 3çocuğum olmasına rağmen yine de çok yaralandım.Bu sayfalarda saatlerce dolaşır kendimi avutacak bir şeyler arardım.şimdi artık pek uğramıyorum.Daha doğrusu yazmıyorum sadece yazılanları okuyup geçiyorum.
Bİlmiyorum bundan sonrası ne olur.Rabbim bize bir bebek daha bağışlar mı.ama sanırım ben artık pek düşünemiyorum çünkü yaşım geçiyor.Rahatsızlığım var ,ayrıca 3 ay denedik olmadı vs. vs.Senin bebeğin var mı arkadaşım.yaşın kaç,nerede oturuyorsun ne iş yapıyorsun.seni tanımak isterim.Ben öğretmenim.
hoşçakal yorgunbulutlar................Kendine iyi bak arkadaşım senin sağlığın ve psikolojin önemli.Sağlığın yerinde olsun ki yeniden bebek sahibi olabilesin arkadaşım....Allah gönlüne göre versin.(Özel mesaj göndermiyorum)