trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

Mesajlarinizi gordum merak ettim. Dogumunuz gerceklesti mi acaba?

Rabbim hepimize sabir versin daha yasatmasin ben corap almistim baktikca icim kan agliyo

Rabbim hepimize sabir versin daha yasatmasin ben corap almistim baktikca icim kan agliyo
Ben de 6-7 aylık olunca alışverişe başlarım demiştim en baştan. Bu yüzden hiçbir şey almamıştım ve zaten maalesef ikili test sonucu kötü çıkmıştı.5 aylık hamilelik yaşadım ama tek bir bebek eşyası alamadım, hep ne olacak diye bekledim. Etrafımda daha 5 haftalıkken bile eşya alanlar varken bir de.... Rabbim kimseye yaşatmasın. zor ama bizim sınavımız da buymuş. Allah tekrarından ve beterinden korusun hepimizi.

Bende hastaligi ogrenince almistim corap sokugu gibi geçsin hamileligim diye bide umudumu kaybetmek istemedim ama iste kismet degilmis

arkadaşlar durumlarınız neler bende kasım ayında bebeğimi üç buçuk aylıkken kaybettim bu trizomi 18 rahatsızlığından ötürü. şimdi yedi haftalık hamileyim ama korkuyorum bu durumu yaşayanlar ikinci bebeklerinde neler yaşadı cvp verirseniz çok sevinirim

Merhaba sonuç iyi olmuştur umarım

Mrb en baştan yazılanları okudum hepimizin üzüntüsü aynı yaşadıklarımız benzer..Buraya yazan herkesin üzüntüsünü okuduğum zaman ta içimin derinliklerinde hissettim.Normal yolla hamile kalabilenlerin bir nebze daha şanslı olduğunu düşünüyorum.Ben çok uğraştım sebepsiz infertilite olduğu halde tutmayan aşılamalar ardından tüp bebek..İlk transferim 5 haftalıkken yoğun bir kanama eşliğinde düşükle sonuçlandı.2.transferim de bebeğim 9 haftalıkken kalbinin durması sonucu kürtaj..Onu da kaybettim.Giden evlatlarımın üzüntüsü bir yandan tüp bebek tedavi sürecinde maddi manevi yıpranıp sonuçsuz kalmanın üzüntüsü bi yandan..Keşke sağlıklı evlat doğurabilseydim bütün o iğnelere ilaçlara maddi boyutuna herşeye razıydım tabiki..Düşük meteryalinde genetik inceleme yapıldı trizomi 18 denildi.Doğuma kadar gitmesi çok düşük ihtimal olup doğsa dahi yaşamla bağdaşmayan bi durummuş.Yani doğsa da kısacık bir süre yaşayabiliyor.Anne babadan geçen genetik bir şey olmadığı tekrar etme ihtimali düşük olduğu söylendi.Bebeğimin kalbinin durduğunu duyduğum an dünyamın başıma yıkılması,gözyaşlarım,içimin kavrulması 2 evladımı kaybetmem kelimelere dökemeyeceğim duygular..Burada benzer acıları yaşayanlar olarak birbirimizi çok çok iyi anlayabildiğimizi biliyorum.Allah günah yazmasın rabbim affetsin hamile ya da çocuklu insanları gördükçe içim burkuluyor..Canım yanıyor..Sosyal medyalardan hamileliğini duyuranları eli karnında fotoğraf atanları doğum odasında bebeğim doğdu diye müjde verenlerin sevincini anlayabiliyorum Allah sağlık versin evlatlarına ve kendilerine.Ama keşke biraz da olmayan insanları düşünüp empati yapabilseler..Bu kadar göze sokmaya gerek yok.Herşey yüce rabbimden.Verdiğine de şükür vermediğine de.Bu bi imtihan hepimiz için.Önemli olan bu imtihandan sabırla tevekkülle dua ile çıkabilmek.Allah bizlere sağlık versin daha ne hastalıklarla dertlerle uğraşanlar var bugünümüze şükür.Çözümsüz dert vermesin yüce rabbim.İnşallah sağlıklı hayırlı evlatlar verip kucaklarımızı dolduruverir kurban olduğum Allahım.

Ben de bebeğimi kaybettim önce bebek gözükmedi sonra gözüktü ama kalbi durmuş dediler.Çok ağladım doktora neden olduğunu sordum ya down,ya turner sendromu ya da trizomi vardır çünkü seninki 3 hafta geriydi gelişmemişti mutlaka kaybederdin yaşama şansı olmazdı doğurup kaybetsen daha mı iyi kendini şanslı say ki Allah daha zor imtihandan kurtarmış seni dedi.Artık bana sağlıklı çocuk doğurabilen kadınlar uber güçlü gibi geliyor.Bu kadar normal olan süreç bizlere inanılmaz geliyor

Ben de bebeğimi kaybettim önce bebek gözükmedi sonra gözüktü ama kalbi durmuş dediler.Çok ağladım doktora neden olduğunu sordum ya down,ya turner sendromu ya da trizomi vardır çünkü seninki 3 hafta geriydi gelişmemişti mutlaka kaybederdin yaşama şansı olmazdı doğurup kaybetsen daha mı iyi kendini şanslı say ki Allah daha zor imtihandan kurtarmış seni dedi.Artık bana sağlıklı çocuk doğurabilen kadınlar uber güçlü gibi geliyor.Bu kadar normal olan süreç bizlere inanılmaz geliyor

Evet aynen öyle

Trizomi 18 sebebi ile bebegimi kaybettim ..dogumdan sonra farkedildi.erken dogum oldu..sezeryan ile dogum gerceklesti. Kotu gunler geciriyorum.cok zor 2 ay oldu hergun agliyorum.yasim 33 bir kizim var 6 yasinda.kardes cok istiyodu nasip olmadi..bosuna giden bir ssezeryanda var..dogum hakkim bosuna gitti die cok uzuluyorum..ama buna da sukur cennetde beni bekleyen bir bebegim var .bu bebekler cok yasamiyomus. Cok azi yasiyo. you tobe da ceylin bulanik var 13 yasinda.. kotu gunler geciriyorum..Allah buyuk.

Merhaba benim de 13-18 riskli 1/50 oran nasilsiniz bebeginizin durumu nedir yanlis bisey sorduysam kusura bakmayin elim kalbimde sonuc bekliyorum fetal dna verdm simdiden teşekkürler

Canım benim de bir sorum var 18 haftalık hamilsiniz Kiromoz hastalık bebeğim kaybettim başı na gelen oldumu sonra sağlıklı bebek oldumu bana yardımcı olursanız sevinirim

Yirmi gün önce bu sayfalarda yazılanları ağlayarak satır satır defalarca kere okumuştum. Zor zamanlarda insanın yalnız olmadığını bilmesi bir nebze de olsa iyi geliyor o yüzden ben de yaşadıklarımı yazmak istedim. 31 yaşındayım ilk gebeliğimdi. 11. haftada kontrole gittiğimizde doktorum detaylı açıklamalarla fetal dna yaptırmamı önerip kararı bize bıraktı. Durumumla ilgili bir risk gördüğünden değil fetal dna testinin güvenilirliğinin yüksek olmasından dolayı öneriyordu. Testin ücretinin yüksek olması bizi biraz düşündürdü ancak ikili tarama vb. yaptırmadan onu yaptırmaya karar verdik. On gün sonra doktorumdan gelen telefonla yıkıldım. Sonucun trizomi 18 çıktığını bunun yaşamla bağdaşmayan bir bozukluk olduğunu söylüyordu telefonda. Ne yapacağımı nereye gideceğimi bilemedim o anlarda bunun bir şaka ya da rüya olmasını istedim sadece. Elim karnımda ağlıyordum şokun etkisiyle. Sonrasında zorlu süreç başladı. Doktorum bizi başka bir yüksek riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. O doktor da detaylı açıklamalarla bunun yüzde 99 doğru bir sonuç olduğunu ancak kesinleştirilmesi için cvs işlemi yapılması gerektiğini söyledi. Kendimde değildim o günlerde geceleri ağlamaktan gözlerim şişti gözüme uyku girmedi. Hiç bilmediğimiz terimler duyuyorduk aklımıza gelmeyen ihtimalleri yaşıyorduk. İki gün sonra cvs işlemi ve heyet görüşmesi için tekrar hastaneye gittik. Birkaç farklı doktor ultrason görüntülerine baktı. O anlar benim için çok yıpratıcıydı bebeğimi ultrasonda gördükçe hüngür hüngür ağlıyordum. Onayımız alındı cvs işlemi yapıldı. Ben o anda yaşadığım psikolojik harabiyet sebebiyle kendimi çok kastım siz de bu işlemi yaptırmak zorundaysanız diye yazıyorum fiziksel olarak çok korkulacak bir işlem değil. Sadece ne yapılacağını bilmek insanı ruhsal olarak yıpratıyor. Bir umutla belki trizomi 18 değildir diye bekledim ama ne yazık ki sonuç doğrulanmıştı. Bütün bunlar olup bittiğinde gebelik sonlandırma işlemi yapılacağında bebeğim 15 haftalıktı. İlaçla tıbbi sonlandırma yapılacaktı. Gece yatış yaptık sabaha kadar belirli aralıklarla ağızdan ve vajinal yoldan ilaç verildi daha sonra sancılar ve kasılmalar başladı. İlaçların ateş, titreme, ishal gibi yan etkileri oldu bende. O gece o acılar bitmeyecek gibi geliyordu...Fiziksel acıya eklenen psikolojik travma durumu zorlaştırıyor çünkü. Ama her şey gibi o gece de bitti... Ertesi gün öğleden sonra doktor 5.doz ilacı verirken "bu son doz tahliye gerçekleşmezse seni biraz dinlendirip daha sonra ilaç vermeye devam edeceğiz" dedi. Bitmeyecek kesin günlerce burda kalacağım diye düşünmeye başladım. 5.dozdan sonra hafif kanamalarla başlayan süreç ilerledi tahliye gerçekleşti bebeğimi kaybettim...Doktor ultrasonla bakıp eşi içerde kaldı hadi onu da hemen alalım deyip ameliyathaneye götürdü beni o anlarda hem ilacın hem yaşananların etkisiyle kendimde bile değildim zaten. Çıktığımda operasyonun 15 dakika falan sürdüğünü söylediler. Ve her şey bitmişti. Acılar, yan etkiler, sancılar...Bebeğim gitti... İçimde koca bir boşluk hissiyle kalakaldım hastane yatağında. İki hafta geçti bebeğimi kaybetmemin üzerinden. Hala ağlayarak yazıyorum bu satırları. Fiziksel acı, sancı, işlemlerin etkisi vs. hepsi geçiyor. Kayıp ve yasın etkisi içinse sabır ve zaman... Eğer benzer bir süreçten geçiyor ve bu satırları okuyorsanız yalnız olmadığınızı bilin lütfen. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu sayfaları aylarca girip girip okuduğumu bilirim en sonunda bende herşeyi buraya yazıcam demiştim yol göstermek benim gibi insanların birşeyleri bilmesi için.ilk gebeliğimdi elimden geleni fazlasıyla yaptım bütün hastane kontrollerine gittim 2 li test 3 lü test hepsini yaptırdım normaldi hiçbir sıkıntı yoktu taa ki ayrıntılı organ taramasına girene kadar 20 haftalıkken girmiştim orda bebeğimin beyninde kist olduğunu söylediler çok ağlamıştım hissetmiştim belkide doktor her bebekte olabileceğini ilerleyen haftalarda geçeceğini söyledi inanmak istedim ama birtürlü inanamıyorduk sürekli araştırıyordum o sırada zaten doktorum perinatolojiye yönlendirdi orda tekrar ayrıntılı ultrasona girdim devamında midesinin küçük olduğu ellerini açmadığı parmaklarının çapraz Şekilde yumruk yaptığı ve kistler gördü amniyon sıvımın fazla olduğu bana bunun trizomi 18 olabileceğini sıvı aldırmam gerektiğini söyledi ben kabul etmedim çünkü ne olursa olsun Rabbim canını alana kadar taşıycam dedim yinede bir umut belki değildir dedim her ay kontrole gittim bir daha gitmem de yine sonra sisterna magma boşluğunun normalden büyük olması bebeğin gelişiminin geri olması bunlar eklendi her gitmem de ağlıyordum her aklıma düştüğünde ağlıyordum psikolojik olarak çok yıpranmıştım ama bir yandan da içimde hareket etmesi beni çok etkiliyordu 36+6 haftalıkken gittiğimde kulaklarını doktor normal görmedi ultrasonda zaten yavrum son 1 aydır da hiç gelişmemişti ertesi gün sezaryana alındım hemen 37 haftalıkken küvöze alındı solunum sıkıntısı kalp yetmezliği kulakları gelişmemiş burnunda ödem vardı boynu kısaydı ve birsürü şey daha biz yine umut kesmeden genetik testini bekledik ve sonuç trizomi 18 çıktı 16 haftaya kadar yaşadı 2 buçuk ay boyunca sütümü sağdım sağdım götürdüm emmiyordu zaten direk mideye veriyorlardı sonra sütüm bitince mama 4 ay boyunca hastaneye gittik geldik her gitmemde ağlıyordum orda acı çekiyordu resmen aylarca o kadar yıprandım ki o kadar yorulmuştum ki hem yavrum acı çekti hem ben her gitmem de doktor kaybederiz ama ne zaman bilemeyiz diyordu giderdim dokunurdum sadece zaten 1 kere kucağıma verdiler hep entübedeydi ağlama sesini hiç duymadım ağlamıyordu büyümüyordu hiç 2270 gram doğdu 2500 le kaybettik ama verende Rabbim alanda aldırmadım yine olsun yine aldırmam çok yıprandık ama şuan gönlümüz rahat biz elimizden geleni yaptık sadece şunu söylemek istiyorum zor şeyler ama Rabbim hepimizin sabrını versin ben kendi elimle toprağa verdim ben bu siteyi burda yazılanları hep bir umutla okuyordum aylarca ilk kist öğrendiğimden beri yaşayan çocuklarıda gördüm çok zor o yüzden Rabbim inşallah herkesin kucağına sağlıkla versin vermediğine de sabır versin…

Merhaba, Allah size ve ailenize sabır versin Benzer durumu bende yaşıyorum, fetal dna testinde trizomi 18 pozitif çıktı. Şuan bebeğimiz 34 haftalık oldu maalesef birçok anomalisi var. Bende hidroamniyoz da var karnım şimdiden son ayımdaymışım gibi çok şişkin, gebeliği sonlandırmadığımız için bekleyip olanları yaşamaktan başka yapacak birşey yok, gerçekten çok zor.

merhabalar siz nasıl bi süreç atlattınız nemde şuan 29 haftalık hamileyim trizomi 18 teşhisi konuldu ultrason görüntüsünden siz kendinizmi sonlandırdınız acaba ?
Amniyosentez yapalım demediler mj

14 haftalık bebeğimi bu nedenle aldılar.Aynı şeyleri yaşayanlar lütfen yazınız.
Merhaba, bende bebeğimi 12.haftada kaybettim.. cinsiyetini öğrenmeye gitmiştik bebeğin kafasında su toplandığını gördü doktorum perinatolog a yönlendirdi o da direk alınması gerekiyor kısacası gelişmemiş bebek dedi. 1 ay önce kürtaj oldum ve doktorum sebebi trizomi 18 dedi. herhangi bir test önlem almama gerek var mı dedim. doktorum da sebebini bildiğim için şuan yaptırman gereken hiçbi test yok bunu trafik kazası olarak gör dedi perinatolog um tekrarlamaz korkma kızım dedi bu arada yaşım 27. 1 ay oldu ama hala regl olmadım olduktan sonra tekrar deneyeceğim ve gerçekten çok korkuyorum lütfen dualarınızın arasına beni de ekleyin. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın.

Amniyosentez yapalım demediler mj
mesela bana perinatolog genelde bu tarz hastalara CVS öneriliyor ama gerek yok herşeyi görüyoruz zaten demişti hiç birşey istenmemişti. (bu arada trizomi 18 olduğunu kürtajdan sonra doktorum söyledi.)

mesela bana perinatolog genelde bu tarz hastalara CVS öneriliyor ama gerek yok herşeyi görüyoruz zaten demişti hiç birşey istenmemişti. (bu arada trizomi 18 olduğunu kürtajdan sonra doktorum söyledi.)
Benm de detaylı ultrason da beyinde kıst kalbinde vsd bacak boyu kısa dendi amniyosentez yapılmasi gerekli 20 haftalık bende internetten araştırdığım da trizomi 18 olabilir diye buldum yarın tekrarda yönlendirdigi başka perinatolog gideceğim oda bakıp aynı şeyi söylerse amniyosentez yapicak sanirim kabul edersek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…