Haklısınız buna Allah korkusu demek daha doğru, tam doğru kelimeyi seçememiş olabilirim lütfen kusuruma bakmayın.Dün baya kötüydüm çünkü.Merhaba.
%30 bebeğinizde bişey olmayabilirde, bana cvs yaptırmadan önce böyle söylenmişti. İnşallah bişey yoktur bebeğinizde. Benim bebeğimi aldırmamam benim cesurluğum değil, tamıyle Allah korkumdur şuanki sabrım da Allahın lütfudur, Rabbim büyük diyorum. Bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler.
Sizi merak ettim güncel durumu yazarsanız giriyorsanız sevinirimmerhabalar girerseniz bana cevap yazarmısınız lütfen bende şuan 36 haftalık hamileyim trizomi 18 var bebeğimde siz nasıl süreç geçirdiniz bebeğiniz doğduğunda neler oldu ne yaşadınız çok ihtiyacım var
Canım gelmiş geçmiş olsun rabbim kovalını sağlıklı hayırlı bir evlatla doldurduk bir an önce ve acılarını unuttursun inşallah.Herkese merhaba ilk posttan itibaren okudum herşeyi bebekleri olup kucagına alanları tebrik ediyorum onların hikayelerini okuyunca insanın içine azda olsa su serpiliyor şuan bu durumla başetmeye çalışan sizlere geçmiş olsun Allah yar ve yardımcınız olsun sizlerinde dünya üzerinde böyle dertleri olanlarında bende daha önce adını sanını dahi duymadığım bilmediğim bu trisomy 18 den oğlumu bebeğimi Doğumda kaybettim baştan anlatayım bu aralıkta Regl olmadım ilk denememizdi eşimle ve ilkte hamile kaldım tabi öğrenene kadar 5 kere fln evde test yaptım hem emin hem değildim çok heyecanlıydım ve en sonunda regl tarihim bittigi tarihte ancak testte çıktı test pozitif çıkınca eşimi uyandırdım ona söyledim süpriz olsun diye o hafta hasta gibi davranmıştım meğer oda bunu yememiş fln anlamış :) tabi ben sabahın köründe anneme görümceme bir iki arkadaşıma testin fotografını attım uçuyorum havalara çünkü nerdeyse lise hayatımdan beri hep anne olur muyum hamile kalır mıyım ya ben kısırsam diye düşünüyordum çok çocuk delisi olduğumdan değil ama evlatlarım olsun istiyordum bana ait benden neyse ben bekarlıktan beri gitmek istediğim doktoru aradım ama yoğun ancak 1 ay sonrasına randevu verdi bende kalp atışını duyayım hem testlerimi yaptırayım diye devlete gittim kan testimde beta hcg yüksekti ama ne kese ne birşey görünmedi bir hafta sonra tekrar gittim kese bir hafta sonra içinde kan pıhtısı bir hafta sonra ancak kalp atışını duydum oh dedim sorun yok ben aceleci davrandım herhalde çünkü o ara test yaparken ve doktora gidip gelirken hep ya boş gebelikse ya birşey varsa niye testte çıkmadı yok niye görünmedi diye üzüntüye girmiştim neyse herşey iyi güzel ikili test zamanım geldi testi yaptık sonucunda trisomy 18 yüksek çıktı 1/96 gibi birşeydi doktorum Hakan bey birşey demedi üstünde durmadı 3 hafta sonra gel dörtlü test yapalım bu biraz yüksek çıkmış bir bakalım fln dedi o an orda peki bu neyki demedim çıkınca netten baktım anomali fln diyordu ama ne olduğunu anlayamadım sonra biz o testi eşe dosta sağa sola gönderdik 22 yaşındayım diye gönderdiklerimizde önemsemedi biri hatta laboratuvarda yanlış hesaplama olmuş dedi ben tabi laboratuvara mail attım testin sayıları hatalıymış bu nasıl iş diye sonra 4 lü test zamanı geldi yaptırdım ve sonuç daha yüksek çıktı ikili testi özelde dörtlü testi maddiyattan devlette yaptırmıştım Orda beni perinatolojiye yönlendirdi geniş tarama ultrason yapıldı bulgular çilek kafa ellerde klenç dedikleri durum dudak damak yarığı kalpte odacıklar arası kapanmama var dediler kesin tanı için amniosentez önerdiler orda perinatoloji şefi Aytül hanım bebeği aldırmayı düşmesen bile sana öneririm amniosentez en azından hem kesin tanı olur hemde Doğuma karar verirsen kalp atışları düşüyor diye seni apar topar sezeryana almazlar normal Doğum olur en azından dedi sonra özelde Hakan beyde bu testler benim için önemli değil ben amniosentez sonucu görmeden birşey konuşmam dedi genel olarak genç yaş olduğu İçin neyse amniosentezde kararsızdık eşim annem bana birşey olur diye tedirgin oluyorlardı ama bir taraftan çok istiyorduk öyle böyle derken gözümü kararttım ve gidip yaptırdım onunda sonucunda kesin olarak trisomy 18 çıktı bu arada amniosentez den hiç şikayetim olmadı orda doktor kalçadan iğne daha çok acıtıyor sende gayet sakin görünüyorsun fln dedi evet dedim sakinim ve gerçekten hiç acımadı tabi dinlendim 2 gün neyse aldım sonucu gittim Hakan beye doktorun bile yüzünde üzülme gördüm o an test sonucuna bakınca tabi hem Hakan bey hemde devlette bana aldır sonlandır yaşamaz fln dediler ama ben kesinlikle buna sıcak bakmadım heyete kdr gittim ama yapmam dedim yani bir anne olarak evlat katili olamazdım böyle hissediyordum tahmini Doğum tarihim 23 agustostu 40. Hafta Hakan bey madem Doğuma gidiceksin normal aylık kontrollerimizi yapıcaz dedi eğer Doğuma kadar gelirsen ben senin adına normal Doğum düşünüyorum ilk gebeliğin ve yaşam şansı olmayan bebek için sezeryan yapmayalım dedi bende kabul ettim hem kendim için hemde eğer yaşarsa normal Doğum ona daha fazla bağışıklık kazandırır diye neyse biz geldik sancısız ağrısız 23 Ağustos’a kadar gelişim geriliği ile birlikte sonra 1 hafta daha bekledik sancı yok 42 olduk sancı yok açılmana bir bakalım dedi suni sancı için uygunluk var mı diye yarım cm kadardı 1 haft daha bekleyelim zaten 15 Eylül’den ileriye gün gidemeyiz o tarih son tarih dedi 11 inde işte alttan muane oldum p.tesi herlde uyarıcı oldu ki alt muane ben o gece hafif hafif sancılar yaşadım nişan geldi sonra salı hafif sancılarım vardı bu arada bebeğim makat gelişti doktorum biz 25 yıldır makat gelişte artık riske atmayıp sezeryan yapıyoruz bebeğin omzu çıkmasın bir sakatlık olmasın diye bu oran çok düşük fln dedi öylede böylede trisomy 18 diye normal Doğum yapıcaktık sonra Çarşamba perşembe pek bir sancım olmadı bende cuma aç gidicem suni sancı verecekler diye neyse bari doktorun dediği gibi 2 cm fln olmuş olurda açılma suni sancı beni çok yormaz fln diye sevindim sancılarıma cuma 43+2 oluyor çünkü benim kendi sancımla alakalı umudum hiç yoktu cuma gecesi 3.5 ta sancıma uyandım sancı beni uyutmuyor vakit geçiyor uyutmuyor derken dedim ki sancı aralıklarıma bakayım 2 ile 4 dk arası 30 40 an sürüyor aslında o arada 1 saat olmuştu ama benim dk takibim daha 10 15 dk oldu fln bende normal Doğum sancısı ihtimali vermiyorum hala sabah 8 de gidecektik hastaneye sancıdan değilde geceden beri ayaktayım açlıktan Miğdem bulanmaya başladı kusasım geliyor diye eşim gidelim istersen dedi tamam dedim 6.30 da evden çıktık 7 gibi hastaneye vardık Doğumhaneye aldılar beni muane etti ebe a güzel 3 cm açılman var bebek kafa geliş doğum sancısı bunlar dedi ben tabi mucize diye düşünüyorum dönmesine çünkü 38.haftadan 43 e biz nerdeyse susuz geldik anlamadım demek ki döndüğünü fln diyorum aslında doktorum imkansız demişti kendim sancılandığıma seviniyorum fln tabi o arada gece kese patladı sadece 1 avuç su aktı susuzdu zaten kakasını yaptığını anladık hastenede sonra eşim dışarda ebeye nasıl olur doktor imkansız demişti fln demiş giymiş doktoru bulmuş siz imkansız demiştiniz kafa geliş diyorlar fln diye sonra tekrar muane başka biri etti meğerse dönmemiş ben 7 de 3 cm açılmayla girdim doğumhaneye 11.30 da Doğum oldu Doğum anına kadar sancılarımla baş ettim ama o kadar çok kustum ki Doğum anında hiç enerjim kalmamıştı ebe rahmin açıldığı için kusuyorsun bu iyi birşey beklediğimiz birşey dedi ben açlıktan kusuyorum sanıyordum Doğumda çığlık çığlığa attım salaklık etmişim kalan son enerjimi bagırarak boşa harcamışım bağırmak yanlış ıkanmak doğru son anda kafa çıkarken kendimi sadece ıkınmaya verdiğimde anladım o ana kadar atan o minik kalbi Doğuma daha fazla dayanamadı ve durdu kafada çıkınca kalp masajı yaptılar o minik bedenine ama olmadı atmadı tekrar benim Doğum anımı pek hatırlayamıyorum yarı baygımdım ıkınmaktan çok bağırma sebebim buydu acı duyuyordum ve ıkınacak gücüm yoktu en son masaya Doğum için çıkarken titriyordum güçsüzlükten o güçsüzlükle zaten odaya getirildim ve uyudum sonra bebeği görebilirsiniz dediler gittim bebeğimi gördüm 2 kilo 90 gramdı 45 cm di beyaz tenli simsiyah saçlıydı bir yanakları vardı ısırsan ağzın dolar benimdi vardı ama yoktu hastanede 1 damla göz yaşı dökmedim dökemedim dökemezdim herkes ordaydı ben ağlasaydım herkes daha çok ağliycaktı zaten taş kesilmiş gibiydim eşim ağlıyordu onun ağladığını gördüğümde ağlamadığıma utanıyordum güçlü olmaya çalışmak ne kadar zor gittiler defnettiler gitmek istedim ama zaten hastenede çıkmama izin vermezdi herhalde benimde hiç gücüm yoktu Bugun ayın 27 si bebeğimi toprağa vereli ben Doğum yapalı 13 gün oldu kimse yokken tekken Yada geceleri ağlıyorum kah sessiz kah çığlık çığlığa kimseye çaktırmıyorum iyi değilim ama mükemmel gibi görünmeye çalışıyorum isyanım asla yok ama ne bileyim ya bebeğimi istiyorum Allah yardımcısı olsun hepimizin
Canım çok zor kararlar bunlar,bunları yaşamak çok zor ama rabbim dayanabileceğimiz kadarını verir elbet.lotus35 sanada geçmiş olsun Allah’ım şifa versin hiçbirşeyi yok desinler inşallah benim doktorum Hakan bey hep dudak damak mı ameliyatı var hallediliyor kalp mi bir doğsun ameliyatsa oda olur Yaşar demiyorum ama bunlarla yaşam şansını arttırmaya çalışıcaz diyordu kararıma saygı duyan saygısından dolayı artık yaşaması için neler yapabiliriz onları konuşan bir doktordu benim eşimde ben çok kötü olurum ben kaldıramam fln diyordu pek doğurmam gönüllüsü değildi ama direk ben istemiyorum doğurma demedi hiç tepkimin sert ve kesin olacağını bildiğinden ama ona rağmen benim tepkimse (öyle ol demiyorum asla ) ben doğurucam istemiyorsan kaldıramam diyorsan görme bakma ben tekte üstesinden gelirim diyordum yani direk boşanalım istemiyorsan demedim ama bu manalara getirdim öyle böyle doğdu Doğumda kaybettim vicdanım rahat öteki tarafta anne sen beni öldürdün demeyecek sen beni çok istedin anne diyecek böyle düşünüyorum hep zor birinin kucağında bebek görmek yaşasaydı yaşıt olacaklardı bazılarıyla bunu bilmek bu acıyla o bebeklerin yüzlerine bakamamak ama Allah iman gücü versin dayanma gücü versin birşey demek haddime değil ama annesin sen yapma kıyma Allah neylerse güzel eyler sabret mükafatını geçtim ben kendimde vebaline giremezdim şahsen hem iyice sor soruştur krozomları fln normalse engelli değil demek ki ameliyatla düzelir şeyler mi tam teşhis koyulsun belli olur bunlar
Çok zor şeyler yaşamışsın canım, seni çok iyi anlıyorum. daha 5-6 haftalıkken eşya almaya başlayanlar var. Biz de eşyayı bırak haberi bile vermedik. 3 ay dolsun etrafa öyle söyleriz dedik ama kısmet olmadı. Hamile olduğumu da bi ablam biliyor bir eşim. Zaten karnım da belli olmuyor çünkü 2 kg aldım. Ben de sorunumuz olduğunu öğrendiğim günden beri elimi karnıma götüremiyorum. Çok yanıyor içim çok. Destek olacak bir ailem yok maalesef, babamı kaybettik annem uzak bir memlekette, ablamla aynı şehirdeyiz ama evli barklı çalışan biri. Eşimin de anne babası vefat etmiş.Yeri geliyor ben hasta olduğumda çorba dahi yapacak kimseyi bulamıyorum.Anensefali gibi mi yani beyindeki problem canım hiçbirşey kolay değil birşey demek istemiyorum kafanı karıştırmak bulandırmak istemem senin ailen senin yanındaysa arkndaysa sende bebeğinin arkasında durabilirsin ama yalnızsan desteğin yoksa eşinde bahsettigin sorunlardan dolayı çok tedirginse tek başına üstesinden gelmen ne kadar kolay olabilir ki senide anlıyorum Allah yardımcın olsun benimde doktorum madem kararın böyle ona olduğunca kendini alıştırma ümitlenme demişti ilk zamanlar öyle dediğinde elimi karnıma sürmedigim oldu çok belli değildi zaten karnım tombul olduğum için hamile değilim göbek dedim kendimle savaştım sonra dedim ki seviceksin nasıl koyamayıp doğuruyorsun o zan seviceksin sonra sevmeye başladım karnımı tekrar Yeri geldi dertleştim miğdemi bulandırdıysa hıı kızıyorum ama ya dedim :) öyle öyle geçirdim vaktimi ama bir tane eşya almadım bağlanmamak adına gerekirse alırız dedik eşimle zaten yaşarsada küveze giricekti fln ama bana bebek hediyesi getiren oldu hasta olduğunu bile bile kaynanam hastane çıkışı takım makım battaniye birşeyler aldı oluyor böyle şeyler işte
Bağlanma ama sev elini götürme ama ona küsme senin gibi onunda yapacağı birşey yok öyle düşün canım yani bir eşin birde sen varsın bu hayatta birbirinizden başka kimseniz yok ikinizinde başı sağolsun senin durumun daha zor ben ayaktaysam ailem sayesinde ne yalan söyleyeyim eşimden de Allah razı olsun kırmadı destek oldu ben daha çok kırdım onu bu süreçte mesela seninse bir eşin var birbirinizin kararlarına saygı duymalısınız ve enine boyuna dikine uzun uzun kesin tanılar konununca oturup konuşmalısınız göğüs gerebilir miyiz biz ikimiz diye buraya yaz sonuçların netleşince canım Allah’a emanet olun
Ikinizde duygularıma ve davranışlarıma tercüman olmuşsunuz. Derdimiz bir.
Bende bebeğime bişey almadım alsam evde oturup bakar bakar ağlarım, görümcemden alacagim onun kucuk bebegi var onun kucukleri hazirlar birde hastanade dogum cantasi veriyormus bakalim kader ne gosterecek, yeni seyler almadigim icinde vicdan yapiyorum beni ağlattınız.
Sizi merak ettim güncel durumu yazarsanız giriyorsanız sevinirim
ben ölü doğum yaptım canım 37.haftada karnımda öldü normal doğum yaptım bebeğimi gömdük test felan yaptırmadık .
Benimkinde de herhangi bir test yapılmamıştı zaten bende ölü Doğum yaptım yani Doğum anında öldü beni nstden söktüklerinde anlamıştım..Olsun onlar yine bizim evlatlarımız öbür dünyada koklayıp sevicez seninde başın sağolsun canım
Herkese merhaba ilk posttan itibaren okudum herşeyi bebekleri olup kucagına alanları tebrik ediyorum onların hikayelerini okuyunca insanın içine azda olsa su serpiliyor şuan bu durumla başetmeye çalışan sizlere geçmiş olsun Allah yar ve yardımcınız olsun sizlerinde dünya üzerinde böyle dertleri olanlarında bende daha önce adını sanını dahi duymadığım bilmediğim bu trisomy 18 den oğlumu bebeğimi Doğumda kaybettim baştan anlatayım bu aralıkta Regl olmadım ilk denememizdi eşimle ve ilkte hamile kaldım tabi öğrenene kadar 5 kere fln evde test yaptım hem emin hem değildim çok heyecanlıydım ve en sonunda regl tarihim bittigi tarihte ancak testte çıktı test pozitif çıkınca eşimi uyandırdım ona söyledim süpriz olsun diye o hafta hasta gibi davranmıştım meğer oda bunu yememiş fln anlamış :) tabi ben sabahın köründe anneme görümceme bir iki arkadaşıma testin fotografını attım uçuyorum havalara çünkü nerdeyse lise hayatımdan beri hep anne olur muyum hamile kalır mıyım ya ben kısırsam diye düşünüyordum çok çocuk delisi olduğumdan değil ama evlatlarım olsun istiyordum bana ait benden neyse ben bekarlıktan beri gitmek istediğim doktoru aradım ama yoğun ancak 1 ay sonrasına randevu verdi bende kalp atışını duyayım hem testlerimi yaptırayım diye devlete gittim kan testimde beta hcg yüksekti ama ne kese ne birşey görünmedi bir hafta sonra tekrar gittim kese bir hafta sonra içinde kan pıhtısı bir hafta sonra ancak kalp atışını duydum oh dedim sorun yok ben aceleci davrandım herhalde çünkü o ara test yaparken ve doktora gidip gelirken hep ya boş gebelikse ya birşey varsa niye testte çıkmadı yok niye görünmedi diye üzüntüye girmiştim neyse herşey iyi güzel ikili test zamanım geldi testi yaptık sonucunda trisomy 18 yüksek çıktı 1/96 gibi birşeydi doktorum Hakan bey birşey demedi üstünde durmadı 3 hafta sonra gel dörtlü test yapalım bu biraz yüksek çıkmış bir bakalım fln dedi o an orda peki bu neyki demedim çıkınca netten baktım anomali fln diyordu ama ne olduğunu anlayamadım sonra biz o testi eşe dosta sağa sola gönderdik 22 yaşındayım diye gönderdiklerimizde önemsemedi biri hatta laboratuvarda yanlış hesaplama olmuş dedi ben tabi laboratuvara mail attım testin sayıları hatalıymış bu nasıl iş diye sonra 4 lü test zamanı geldi yaptırdım ve sonuç daha yüksek çıktı ikili testi özelde dörtlü testi maddiyattan devlette yaptırmıştım Orda beni perinatolojiye yönlendirdi geniş tarama ultrason yapıldı bulgular çilek kafa ellerde klenç dedikleri durum dudak damak yarığı kalpte odacıklar arası kapanmama var dediler kesin tanı için amniosentez önerdiler orda perinatoloji şefi Aytül hanım bebeği aldırmayı düşmesen bile sana öneririm amniosentez en azından hem kesin tanı olur hemde Doğuma karar verirsen kalp atışları düşüyor diye seni apar topar sezeryana almazlar normal Doğum olur en azından dedi sonra özelde Hakan beyde bu testler benim için önemli değil ben amniosentez sonucu görmeden birşey konuşmam dedi genel olarak genç yaş olduğu İçin neyse amniosentezde kararsızdık eşim annem bana birşey olur diye tedirgin oluyorlardı ama bir taraftan çok istiyorduk öyle böyle derken gözümü kararttım ve gidip yaptırdım onunda sonucunda kesin olarak trisomy 18 çıktı bu arada amniosentez den hiç şikayetim olmadı orda doktor kalçadan iğne daha çok acıtıyor sende gayet sakin görünüyorsun fln dedi evet dedim sakinim ve gerçekten hiç acımadı tabi dinlendim 2 gün neyse aldım sonucu gittim Hakan beye doktorun bile yüzünde üzülme gördüm o an test sonucuna bakınca tabi hem Hakan bey hemde devlette bana aldır sonlandır yaşamaz fln dediler ama ben kesinlikle buna sıcak bakmadım heyete kdr gittim ama yapmam dedim yani bir anne olarak evlat katili olamazdım böyle hissediyordum tahmini Doğum tarihim 23 agustostu 40. Hafta Hakan bey madem Doğuma gidiceksin normal aylık kontrollerimizi yapıcaz dedi eğer Doğuma kadar gelirsen ben senin adına normal Doğum düşünüyorum ilk gebeliğin ve yaşam şansı olmayan bebek için sezeryan yapmayalım dedi bende kabul ettim hem kendim için hemde eğer yaşarsa normal Doğum ona daha fazla bağışıklık kazandırır diye neyse biz geldik sancısız ağrısız 23 Ağustos’a kadar gelişim geriliği ile birlikte sonra 1 hafta daha bekledik sancı yok 42 olduk sancı yok açılmana bir bakalım dedi suni sancı için uygunluk var mı diye yarım cm kadardı 1 haft daha bekleyelim zaten 15 Eylül’den ileriye gün gidemeyiz o tarih son tarih dedi 11 inde işte alttan muane oldum p.tesi herlde uyarıcı oldu ki alt muane ben o gece hafif hafif sancılar yaşadım nişan geldi sonra salı hafif sancılarım vardı bu arada bebeğim makat gelişti doktorum biz 25 yıldır makat gelişte artık riske atmayıp sezeryan yapıyoruz bebeğin omzu çıkmasın bir sakatlık olmasın diye bu oran çok düşük fln dedi öylede böylede trisomy 18 diye normal Doğum yapıcaktık sonra Çarşamba perşembe pek bir sancım olmadı bende cuma aç gidicem suni sancı verecekler diye neyse bari doktorun dediği gibi 2 cm fln olmuş olurda açılma suni sancı beni çok yormaz fln diye sevindim sancılarıma cuma 43+2 oluyor çünkü benim kendi sancımla alakalı umudum hiç yoktu cuma gecesi 3.5 ta sancıma uyandım sancı beni uyutmuyor vakit geçiyor uyutmuyor derken dedim ki sancı aralıklarıma bakayım 2 ile 4 dk arası 30 40 an sürüyor aslında o arada 1 saat olmuştu ama benim dk takibim daha 10 15 dk oldu fln bende normal Doğum sancısı ihtimali vermiyorum hala sabah 8 de gidecektik hastaneye sancıdan değilde geceden beri ayaktayım açlıktan Miğdem bulanmaya başladı kusasım geliyor diye eşim gidelim istersen dedi tamam dedim 6.30 da evden çıktık 7 gibi hastaneye vardık Doğumhaneye aldılar beni muane etti ebe a güzel 3 cm açılman var bebek kafa geliş doğum sancısı bunlar dedi ben tabi mucize diye düşünüyorum dönmesine çünkü 38.haftadan 43 e biz nerdeyse susuz geldik anlamadım demek ki döndüğünü fln diyorum aslında doktorum imkansız demişti kendim sancılandığıma seviniyorum fln tabi o arada gece kese patladı sadece 1 avuç su aktı susuzdu zaten kakasını yaptığını anladık hastenede sonra eşim dışarda ebeye nasıl olur doktor imkansız demişti fln demiş giymiş doktoru bulmuş siz imkansız demiştiniz kafa geliş diyorlar fln diye sonra tekrar muane başka biri etti meğerse dönmemiş ben 7 de 3 cm açılmayla girdim doğumhaneye 11.30 da Doğum oldu Doğum anına kadar sancılarımla baş ettim ama o kadar çok kustum ki Doğum anında hiç enerjim kalmamıştı ebe rahmin açıldığı için kusuyorsun bu iyi birşey beklediğimiz birşey dedi ben açlıktan kusuyorum sanıyordum Doğumda çığlık çığlığa attım salaklık etmişim kalan son enerjimi bagırarak boşa harcamışım bağırmak yanlış ıkanmak doğru son anda kafa çıkarken kendimi sadece ıkınmaya verdiğimde anladım o ana kadar atan o minik kalbi Doğuma daha fazla dayanamadı ve durdu kafada çıkınca kalp masajı yaptılar o minik bedenine ama olmadı atmadı tekrar benim Doğum anımı pek hatırlayamıyorum yarı baygımdım ıkınmaktan çok bağırma sebebim buydu acı duyuyordum ve ıkınacak gücüm yoktu en son masaya Doğum için çıkarken titriyordum güçsüzlükten o güçsüzlükle zaten odaya getirildim ve uyudum sonra bebeği görebilirsiniz dediler gittim bebeğimi gördüm 2 kilo 90 gramdı 45 cm di beyaz tenli simsiyah saçlıydı bir yanakları vardı ısırsan ağzın dolar benimdi vardı ama yoktu hastanede 1 damla göz yaşı dökmedim dökemedim dökemezdim herkes ordaydı ben ağlasaydım herkes daha çok ağliycaktı zaten taş kesilmiş gibiydim eşim ağlıyordu onun ağladığını gördüğümde ağlamadığıma utanıyordum güçlü olmaya çalışmak ne kadar zor gittiler defnettiler gitmek istedim ama zaten hastenede çıkmama izin vermezdi herhalde benimde hiç gücüm yoktu Bugun ayın 27 si bebeğimi toprağa vereli ben Doğum yapalı 13 gün oldu kimse yokken tekken Yada geceleri ağlıyorum kah sessiz kah çığlık çığlığa kimseye çaktırmıyorum iyi değilim ama mükemmel gibi görünmeye çalışıyorum isyanım asla yok ama ne bileyim ya bebeğimi istiyorum Allah yardımcısı olsun hepimizin
seninde başın sağolsun canım senin sebebi neydi kaç haftalık normal doğummu yaptın? korunmayı felan düşünüyomusun nezaman doğum yapmıştın? çok soru sordum galiba kusura bakma
Herkese merhaba ilk posttan itibaren okudum herşeyi bebekleri olup kucagına alanları tebrik ediyorum onların hikayelerini okuyunca insanın içine azda olsa su serpiliyor şuan bu durumla başetmeye çalışan sizlere geçmiş olsun Allah yar ve yardımcınız olsun sizlerinde dünya üzerinde böyle dertleri olanlarında bende daha önce adını sanını dahi duymadığım bilmediğim bu trisomy 18 den oğlumu bebeğimi Doğumda kaybettim baştan anlatayım bu aralıkta Regl olmadım ilk denememizdi eşimle ve ilkte hamile kaldım tabi öğrenene kadar 5 kere fln evde test yaptım hem emin hem değildim çok heyecanlıydım ve en sonunda regl tarihim bittigi tarihte ancak testte çıktı test pozitif çıkınca eşimi uyandırdım ona söyledim süpriz olsun diye o hafta hasta gibi davranmıştım meğer oda bunu yememiş fln anlamış :) tabi ben sabahın köründe anneme görümceme bir iki arkadaşıma testin fotografını attım uçuyorum havalara çünkü nerdeyse lise hayatımdan beri hep anne olur muyum hamile kalır mıyım ya ben kısırsam diye düşünüyordum çok çocuk delisi olduğumdan değil ama evlatlarım olsun istiyordum bana ait benden neyse ben bekarlıktan beri gitmek istediğim doktoru aradım ama yoğun ancak 1 ay sonrasına randevu verdi bende kalp atışını duyayım hem testlerimi yaptırayım diye devlete gittim kan testimde beta hcg yüksekti ama ne kese ne birşey görünmedi bir hafta sonra tekrar gittim kese bir hafta sonra içinde kan pıhtısı bir hafta sonra ancak kalp atışını duydum oh dedim sorun yok ben aceleci davrandım herhalde çünkü o ara test yaparken ve doktora gidip gelirken hep ya boş gebelikse ya birşey varsa niye testte çıkmadı yok niye görünmedi diye üzüntüye girmiştim neyse herşey iyi güzel ikili test zamanım geldi testi yaptık sonucunda trisomy 18 yüksek çıktı 1/96 gibi birşeydi doktorum Hakan bey birşey demedi üstünde durmadı 3 hafta sonra gel dörtlü test yapalım bu biraz yüksek çıkmış bir bakalım fln dedi o an orda peki bu neyki demedim çıkınca netten baktım anomali fln diyordu ama ne olduğunu anlayamadım sonra biz o testi eşe dosta sağa sola gönderdik 22 yaşındayım diye gönderdiklerimizde önemsemedi biri hatta laboratuvarda yanlış hesaplama olmuş dedi ben tabi laboratuvara mail attım testin sayıları hatalıymış bu nasıl iş diye sonra 4 lü test zamanı geldi yaptırdım ve sonuç daha yüksek çıktı ikili testi özelde dörtlü testi maddiyattan devlette yaptırmıştım Orda beni perinatolojiye yönlendirdi geniş tarama ultrason yapıldı bulgular çilek kafa ellerde klenç dedikleri durum dudak damak yarığı kalpte odacıklar arası kapanmama var dediler kesin tanı için amniosentez önerdiler orda perinatoloji şefi Aytül hanım bebeği aldırmayı düşmesen bile sana öneririm amniosentez en azından hem kesin tanı olur hemde Doğuma karar verirsen kalp atışları düşüyor diye seni apar topar sezeryana almazlar normal Doğum olur en azından dedi sonra özelde Hakan beyde bu testler benim için önemli değil ben amniosentez sonucu görmeden birşey konuşmam dedi genel olarak genç yaş olduğu İçin neyse amniosentezde kararsızdık eşim annem bana birşey olur diye tedirgin oluyorlardı ama bir taraftan çok istiyorduk öyle böyle derken gözümü kararttım ve gidip yaptırdım onunda sonucunda kesin olarak trisomy 18 çıktı bu arada amniosentez den hiç şikayetim olmadı orda doktor kalçadan iğne daha çok acıtıyor sende gayet sakin görünüyorsun fln dedi evet dedim sakinim ve gerçekten hiç acımadı tabi dinlendim 2 gün neyse aldım sonucu gittim Hakan beye doktorun bile yüzünde üzülme gördüm o an test sonucuna bakınca tabi hem Hakan bey hemde devlette bana aldır sonlandır yaşamaz fln dediler ama ben kesinlikle buna sıcak bakmadım heyete kdr gittim ama yapmam dedim yani bir anne olarak evlat katili olamazdım böyle hissediyordum tahmini Doğum tarihim 23 agustostu 40. Hafta Hakan bey madem Doğuma gidiceksin normal aylık kontrollerimizi yapıcaz dedi eğer Doğuma kadar gelirsen ben senin adına normal Doğum düşünüyorum ilk gebeliğin ve yaşam şansı olmayan bebek için sezeryan yapmayalım dedi bende kabul ettim hem kendim için hemde eğer yaşarsa normal Doğum ona daha fazla bağışıklık kazandırır diye neyse biz geldik sancısız ağrısız 23 Ağustos’a kadar gelişim geriliği ile birlikte sonra 1 hafta daha bekledik sancı yok 42 olduk sancı yok açılmana bir bakalım dedi suni sancı için uygunluk var mı diye yarım cm kadardı 1 haft daha bekleyelim zaten 15 Eylül’den ileriye gün gidemeyiz o tarih son tarih dedi 11 inde işte alttan muane oldum p.tesi herlde uyarıcı oldu ki alt muane ben o gece hafif hafif sancılar yaşadım nişan geldi sonra salı hafif sancılarım vardı bu arada bebeğim makat gelişti doktorum biz 25 yıldır makat gelişte artık riske atmayıp sezeryan yapıyoruz bebeğin omzu çıkmasın bir sakatlık olmasın diye bu oran çok düşük fln dedi öylede böylede trisomy 18 diye normal Doğum yapıcaktık sonra Çarşamba perşembe pek bir sancım olmadı bende cuma aç gidicem suni sancı verecekler diye neyse bari doktorun dediği gibi 2 cm fln olmuş olurda açılma suni sancı beni çok yormaz fln diye sevindim sancılarıma cuma 43+2 oluyor çünkü benim kendi sancımla alakalı umudum hiç yoktu cuma gecesi 3.5 ta sancıma uyandım sancı beni uyutmuyor vakit geçiyor uyutmuyor derken dedim ki sancı aralıklarıma bakayım 2 ile 4 dk arası 30 40 an sürüyor aslında o arada 1 saat olmuştu ama benim dk takibim daha 10 15 dk oldu fln bende normal Doğum sancısı ihtimali vermiyorum hala sabah 8 de gidecektik hastaneye sancıdan değilde geceden beri ayaktayım açlıktan Miğdem bulanmaya başladı kusasım geliyor diye eşim gidelim istersen dedi tamam dedim 6.30 da evden çıktık 7 gibi hastaneye vardık Doğumhaneye aldılar beni muane etti ebe a güzel 3 cm açılman var bebek kafa geliş doğum sancısı bunlar dedi ben tabi mucize diye düşünüyorum dönmesine çünkü 38.haftadan 43 e biz nerdeyse susuz geldik anlamadım demek ki döndüğünü fln diyorum aslında doktorum imkansız demişti kendim sancılandığıma seviniyorum fln tabi o arada gece kese patladı sadece 1 avuç su aktı susuzdu zaten kakasını yaptığını anladık hastenede sonra eşim dışarda ebeye nasıl olur doktor imkansız demişti fln demiş giymiş doktoru bulmuş siz imkansız demiştiniz kafa geliş diyorlar fln diye sonra tekrar muane başka biri etti meğerse dönmemiş ben 7 de 3 cm açılmayla girdim doğumhaneye 11.30 da Doğum oldu Doğum anına kadar sancılarımla baş ettim ama o kadar çok kustum ki Doğum anında hiç enerjim kalmamıştı ebe rahmin açıldığı için kusuyorsun bu iyi birşey beklediğimiz birşey dedi ben açlıktan kusuyorum sanıyordum Doğumda çığlık çığlığa attım salaklık etmişim kalan son enerjimi bagırarak boşa harcamışım bağırmak yanlış ıkanmak doğru son anda kafa çıkarken kendimi sadece ıkınmaya verdiğimde anladım o ana kadar atan o minik kalbi Doğuma daha fazla dayanamadı ve durdu kafada çıkınca kalp masajı yaptılar o minik bedenine ama olmadı atmadı tekrar benim Doğum anımı pek hatırlayamıyorum yarı baygımdım ıkınmaktan çok bağırma sebebim buydu acı duyuyordum ve ıkınacak gücüm yoktu en son masaya Doğum için çıkarken titriyordum güçsüzlükten o güçsüzlükle zaten odaya getirildim ve uyudum sonra bebeği görebilirsiniz dediler gittim bebeğimi gördüm 2 kilo 90 gramdı 45 cm di beyaz tenli simsiyah saçlıydı bir yanakları vardı ısırsan ağzın dolar benimdi vardı ama yoktu hastanede 1 damla göz yaşı dökmedim dökemedim dökemezdim herkes ordaydı ben ağlasaydım herkes daha çok ağliycaktı zaten taş kesilmiş gibiydim eşim ağlıyordu onun ağladığını gördüğümde ağlamadığıma utanıyordum güçlü olmaya çalışmak ne kadar zor gittiler defnettiler gitmek istedim ama zaten hastenede çıkmama izin vermezdi herhalde benimde hiç gücüm yoktu Bugun ayın 27 si bebeğimi toprağa vereli ben Doğum yapalı 13 gün oldu kimse yokken tekken Yada geceleri ağlıyorum kah sessiz kah çığlık çığlığa kimseye çaktırmıyorum iyi değilim ama mükemmel gibi görünmeye çalışıyorum isyanım asla yok ama ne bileyim ya bebeğimi istiyorum Allah yardımcısı olsun hepimizin
Bu canım benim hikayem paylaşmıştım burda
ağlattın beni..kendi yaşadıklarım bir bir geldi önüme benimde bebeğim bembeyazdı simsiyah saçları vardı ama ben kucağıma alamadım bakamadım benimde 20 ağustos doğumtarihimdi 31 temmuzda doğum yaptım..çok iyi anlıyorum öyle çok iyiki..
Bende dokunup elime almadım sadece baktım ama pişmanım alsaydım sarılsaydım diye
Yazdiginiz zamanin ustunden biraz gecmis tek tek okuyamadim yazilanlari hamileliginiz nasil sonuclandi acilarinizi yastmak istemem tekrar ama bende ayni sorunu yasiyorum korkuma verin telasimiBendede aynısı olmuştu,12 haftada ense kalınlığı, kistik higroma ve vücudunda ödem. Cvs trizomi 18 cikti, karninda ölür dediler, doğsada yaşamaz dediler, aldırmadım şu an 28 haftanın içindeyim, bebeğimde gelişme geriliği var şuan, suyumda biraz fazlalaşmış, bu teşhiste görülen şeylermiş bunlar, Rabbimin takdiri. Çook üzgünüm ama elden bişey gelmiyor, canınada kıyamadım, bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?