trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

çok geçmiş olsun. Allah a dua et inşallah önemli bir şey çıkmaz. ciddi bir şey olsa kalpten kaynaklanana dolaşım bozukluğu falan oluyor o da kist , ödem gibi rahatsızlıklar ortaya çıkarıyor. bunlarda zaten ultrasonda görülür diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun.

ya zaten ilk te olsa son da olsa başlı başına bir mucize değil mi olay . belki Allah bizim için sıradanlaşan bu mucizesini hatırlattı bize. inşallah bir daha unutmayız ve inşallah bu şekilde bir daha hatırlatmaz . O bize merhamet edendir.

yorgun bulutlar sen genetik analizi yaptıracak mısın arkadaşım. kararın ne.

yorgun bulutlar sen genetik analizi yaptıracak mısın arkadaşım. kararın ne.

evet sanırım yaptrcam. eşimle uzuuuun tartışmalar sonucu ikna oldu.2. adetimi de sağ salim görürsem ondan sonra gidip hem kontrol olaym hem de bu testi talep edeyim diyorum. doktor yine gerek yok dicektr ama ben ısrar edicem. alt tarafı bi kan vericez ya. hani bi operasyon ameliyat falan olsa ben de abartmam ama bi kan için aynı şeyleri yine yaşarsam çok kötü olurum.eylülün sonunda adetim ama bilmiorum canım işte böle

halekcim özel mesaj gönderemiyormuşum. buradan görüşelim. geçmiş olsun halekcim, daha yeni gördüm mesajını uzun süredir açmıyordum siteyi. ben de 39 yaşındayım. 3,5 aylıkken gebelik tahliye edildi. benim rutin kontrollerde ayrıntılı ultrasonla bakıldı. bebekte boyun bölgesinde kistler görüldü aynı zamanda hidrops vardı bütün vücutta dr sendrom var dedi. perinatoloğa yönlendirdi. ne yazıkki o da doğruladı. üniversite hastanesinde işlem yapıldı. ama benim hatalı davranışım şu oldu işlemden önce amniyosentez yapıldı sonra hemen işleme geçildi yani kesin sonucu beklemedim. neyse ki 3 hafta sonra çıkan sonuçta da trizomi 18 çıktı. ben de çok korkuyorum tekrar olmasından. kendime kromozom tahlili bile yaptıramıyorum. bende yada eşimde genlerde bir sorun çıkar diye. dr tekrarlama olasılığı az diyor ama genetik bir sorunsa sürekli tekrar ediyor. Allah salih evlatlar versin. aynı acıları ve daha beterlerini yaşatmasın. dua ile.

yorgunbulutlar ne oldu senin tahlil sonuçları?

elemli yeni gördüm yazını canım.benm iki testten birinin sonucu çıktı.maalesef iki faktör de anormallik var.yani kan pıhtılaşması çıktı bende hiç beklemiyordum ama.şimdi ecopirin kullanıyorum.hamile kalırsam da iğne vurulcakmışım.genetik için eşim de ben de kan verdk sonra yine ama o daha çıkmadı canım inşallah kasım sonuna doğru çıkar diye bekliorum.inşallah onda bişe çıkmaz.ben genetikten korkuodum kan pıhtılaşması çıktı ama buna da şükür.en azından iğnesi ilacı var canım.dua ediyorum allahıma başka bişe çıkmasın inşallah die..düşünmekten bi tuhaf oldum zatn ama allahım ikinci hamileliğimde güzel haberler nasip etsn dua ediyorum.o doktorların acı bakışlarını o ayrıntılı ultrasonları, doktor doktor gezmeyi bi daha yaşamayalım die.allahım bana da nasip et sağ salim die.sadce kontrolde gideyim hastaneye die ama bilemiorum nasip...şu an 4.adetimi görüyorum ve korunmayı bırakıcam bugün yarın..içimi ferah tutmaya çalışmaktan başka çarem yok..allah hepimizn yardmcısı olsun...

geçmiş olsun yorgunbulutlar

inş genlerde sorun çıkmaz. ben de yaptırmaya karar verdim. nasıl yaptırılıyor. düzen lab. a gideceğim. yani bütün genlere bakmaları mümkün değil de. sen mi diyosun şunlara şunlara bakın diye nasıl oluyor. sen nereye yaptırdın. ne kadar para verdiniz.

canım ben üniversite hastanesinde yaptrdım ücretsiz yapıyorlar ama normalde bir kayıptan sonra yapmazlar.benm bi tanıdığım vardı onun sayesinde yaptrdık.2-3 düşüğüm var demeden yapmıyorlar.senn kaybın kaçtı hatrlayamadım ama bu aklında bulunsun.özelde de yaptrmak istedik önce 800-900 ü buluyor özelde.üniversite hastanesinde de faktörlerin hepsine bakılmıyor eksik yapılıyor diyen arkadaşlar var canım.inan ben de ne düşüneceğimi şaşrdım ya.allahım hayrlı sağlıklı evlatlar versn bize inşallah da bu sıkıntıları unutalım..

canım kan veriyorsun onlar kromozom sayımı ve pıhtılaşmaya bakıyorlar.ama devlette olması için bir kaç düşüğün olması gerekiyor.çok saçma bir sistem.ama şunuda bilmeni isterim trizominin pıhtılaşmaya alakası yok.pıhtılaşma daha çok bebeğin düşmesiyle sonuçlanıyor.sende araştırmışsındır zaten trizomiyi.o döllenme esnasında anne ve babadan ayrı olarak meydana geliyor.inş trizomydir ve bir daha yaşamazsın.mesela benim bebeğimde engelli oluyor yaşayamayacak kadar.((ben şimdi bakılan yerlerde tek tek bakılabilen bütün genlere baktırcam bizde genetik bir sorun var.ve trizomy olsaydı benimki dr um şükrederdim dedi(((

RABBİM hepimize sağlıklı hayırlı salih evlatlar versin inşallah...

merhaba yorgunbulutlar en son ki kimyasal düşükten sonra kesin kararımı verdim gen tahlili diye... eşim tamam ama önce prof. a gidelim danışalım dedi . ben de en ünlü perinatolog cüneyt evrüke ye gittim. adam adana da tek . ama kesinlikle önermiyorum dedi. boşuna panik yapma dedi. sen hamile kalırsan yapacağın tek şey kan pıhtılaşmasına bakmak olur dedi. yaşadığın şeyler herkeste olabilen şeyler, tevekkül etmekten başka yapacağın bir şey yok dedi açıkca. şimdi bekliyorum kafayada takmıyorum canım ya Allah vermek isterse verir diyorum. 20 sene tedavi peşinde koşup vazgeçtikten sonra 46 yaşında kendiliğinden hamile kalıp çocuğu olan kadın tanıyorum. sen ne yaptın? sık giremiyorum foruma ben.

canım doktor böyle söylüyorsa vardır bi bildiği..içini ferah tutmya çalış..biliyorum zor..ben de zorla yaptrdm biliosun ama genetikte bişi çıkmadı..doktoruna güveniyorsan sorun yok canım..benm işte pıhtılaşma çıktı bakalım hamile kalabilirsem iğne falan olucam işte söylemişmydm bilmiorum..şu an korunmuyoruz ama hayrlısı bakalım..ben bu siteden tanıştığım bir arkadaşla görüşüyrm bu aralar..trizomi 18 den kaybetmşti o da..şimdi hamile şükür 3 ayı doldu bi sıkıntısı yok..güzel örneklere bakalım senn de yazdığın gbi canım..allahım hayırlısnı vericektr elbette..TEVEKKÜL..zor ama evet en iyisi bu aslında..inan ben bu sitede ya da farklı sitelerde belki de 10 kez şunu okumuşumdur : ""şöyle yaptım olmadı böyle ettim olmadı..yok şunu yedim bunu içtim..yok yumurtan yok dediler..yok eşinin sperm sayısı düşük dediler..sonra aman neyse ne dedm takmadım..o ay hamile kaldım şimdi bebeğim doğdu...""inan bi şeklde takmamaya çalışmak lazım..yapamıyoruz ama yapmalıyız..napıyorsun evde misin bilmyrm ama kendine bi meşgale bul..dua et ve başka şeylere yoğunlaş biraz..çevrende seni laflarıyla rahatsz edenler varsa aldırış etme..gülüp geç herşeye..rabbimden gelene de gelmeyene de yapacak bişe yok...ben bebeğim öldüğünde çok yıprandım ama sonra çok daha kötü anomalileri görünce kendimi "allahım vermediğine de şükür " derken buldum...ne garip de mi? bunu dedm ve hala da derim..allahım verdiğine de vereceğine de vermediğine de şükürler olsun..rabbim hayrlısını versn derken hareketlerimz de bunu desteklemeli..yoksa dille olmasa da davranışla isyana gideriz canım..biraz uzun olmş kusura bakma kaptrmşm..ama yazın o kadr yorgun ki içini görüyorum sanki..üzülme lütfen..ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR...

canım bende aynı sebepten gebeliğim sonlandırıldı ve ben şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum nasıl bir yol izlemem gerekk doktorlar sana ne dedi ne yapmamn konusunda

merhaba yeniumut geçmiş olsun . ne zaman oldu ,kaç haftalıktı? doktorların söylediği "bu konuda yapacağın pek bir şey yok. yeniden deneyeceksin." oldu. yaşın kaç? yaşla ilişkilendiriyorlar genellikle. üzülme hamile kalabildikten sona bunları yaşayıpta sağlıklı bebeği olan pek çok arkadaş var.

merhaba yorgunbulutlar
uzun süredir giremiyorum siteye yazdıkların gerçekten doğru şeyler. ama gerçekten dediğin gibi çok yoruldum artık. korunmayı bıraktım ama hamile kalamıyorum bir türlü. kimyasal gebelik oluyor. dualarını bekliyorum.

teşekkür ederim 14 şubatta sonlandırıldı gebeliğimin 25. haftasındaydım kızım olucaktı. bi doktor arkadaş genetik tarama iste dedi ama daha hiç doktora gitmedim benim yaşım 25 yaşla pek alakalı değil sanırım işallah sağlıklı bir bebeğimiz bizimde olsun diye dua ediyorum bir oğlum var o geyet sağlıklı

yeniumut çok yeniymiş daha. ve bebek 25. haftaya girmiş. acıların daha çok taze. o zamana kadar nasıl farketmemişler. benim 14. haftada ödem oluştu, buynunda kistler oluştu. bunu daha test yapmadan ultrasonda şıp diye gördüler.

kızlaaaaaar

dün yine idrar testi yaptım. pozitif çıktı. inşallah yine kimyasal gebelik değilde fiziksel gebeliktir. ve sağlıklıdır. bana dua edin lütfen.

ayrıntılı ultrasonda görülde beyinde kist vardı hemen amiyosentes yapıldı ve fish yöntemiyle trizomi 18 olduğu anlaşıldı bunla bereber o ana kadar görmedikleri bir çok anormallik çıkardılar ne kadar doktora gittiysem o kadar anormallik çıktı ve sonuç mecburi sonlandırma şanssızın şanslısıymışım doktorlar öyle diyordu geçte olsa farkedildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…