trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

ben alamadım işte hastaneden..görmek istemedim bu sahneyi bilmiyorum şimdi yavrularım nerde..allahım bu acıları unuttursun inşallah..canım ben antepteyim...çok şükür benm de eşim çok yardımcı oldu da biraz kendime geldim..ben de ağlıyorum hala..eskimiyo maalesef böyle acılar..ancak kucağımıza aldığımız bi yavrumuz olursa hafifler belki..2 senelik evliyim ben..herkes çoluğa çocuğa karıştı içim parçalanıyo gördükçe..ama vardr rabbimin bi bildiği diyorum ne diyeyim..bizden öte bi planlayıcı var işte biz ne kadr plan yapsak boş..inşallah canım burdan hamileliğimizi de konuşuruz gün gelir de..yine yaşıt olur inşallah bebişlerimiz..benm tahlillerim de araştırma hastanesinde yapıldı..ordaki doktorlar baktı..sıkıntı yok dediler..ama hafif bi pıhtılaşma çıktı..iki hamileliğimi de pıhtılaşmayla alakası yok ama..bilemiyorum işte takdir demekten başka çare yok canım..rabbim yüzümüzü hayırlı sağlıklı evlatlarla güldürsn de biz de tadalım annelik duygusunu..

Yavrularınla öldüğünde buluşıcaksın cnm. ben 4 senelik evliyim zaten geçen sene haziran ayında bebek düşünmeye başlamıştık. çok şükür hemen hamile kaldım ama kucağıma alamadım dediğin gibi biz istediğimiz kadar plan yapalım Allah nasıl uygun gördüyse öyle oluyor. İnşAllah seninde güzel haberlerini alıcam canım dua ediyorum bol bol. c.tesi günü doktoruma gittim tekrar sen nezaman kendini hazır hissedersen ozaman hamile kalabilirsin dedi yani bi süre koymadı şaşırdım bende ama sanırım bi iki ay bekliycem :) Allah'a emanet ol cnm

bende sadece amiyosentez var patalojiye yollamadım evladımı ben doktorda gerek gerekmez dedi tanısı konulmuş dedi ben sonlandırmayı zeynep kamilde yaptım doktorum oraya yönlerdirdi kurul kararıyla aldılar memnun kalmıştım o zaman yarın genetiğe gidicem bakayım bana ne diycekler sana da haber veririm ne diycekler diye bana sonlandırma yapılırken doktor tekrar hamile kalırsan erken haftalarda cvs yaptır dedi ama bakalım artık allahtan hayırlısı yüce rabbim hakkımızda hayırlısını versin sen gördün mü evladını ben gördüm herzaman gözümün önüne geliyor iyiki görmüşüm diyorum benim bi yakınım görmemiş ben görsem diye çok israr etti iyiki de ısrar etmiş gördüm canım ya benim psikolojim çok kötü gibi tekrardan hamile kalırmıyım bilmiyorum gerçi önümde 2 3 ay gibi korunma var neyse canım tekrardan görüşmek üzere

ben patolojiden sonra aldım kızımı ama görmeme izin vermediler hep o ultrosyondaki gibi var aklımda çok görmek istedim ama izin vermediler. yeri belli tokatköyde bebek mezarlığına gömüldü bebeğim. en son patoloji sonuçlarını almaya gittiğimde doktorum kendini hazır hissettiğinde hamile kalabilirsin dedi herhangi bir süre belirtmedi ama sanırım zaten bedeniminde düzene oturması için bi iki ay geçmesini beklemekte fayda var. senin 1 tane evladın varmış benim hiç olmadığı için ben düşünüyorum açıkcası bu sefer güzel olucak diye umut ediyorum ve Allah'a bol bol dua ediyorum. ancak içim böyle rahatlıyor :) haberlerini bekliyorum canım

zaten hep onun duasını ediyorum canım..allahım yavrularımı öbür dünyada alayım kucağıma koklayayım doya doya diyorum..inşallah rabbim nasip eder..ben de ilkinde 3. ayda ikincisinde 2.ayda hamile kaldım çok şükür..ama dediğin gbi ikisinde de kucağıma alamadım senn gbi..hep buna şükrediyorum en azından hamile kalıyoruz..rabbim bunu almasın elimizden..buna da şükür..doktorun öyle dediğine göre rahim toparlamıştr canım ama tabi sen nasıl rahat ediceksen öyle yap..sonradan keşke diceğimizşeyleri yapmak acı olabiliyor çünkü..ben de daha hala doktora gidemedim..gidemiyorum korkumdan..doktor hastane fobisi oluştu sanki..ama kendimi toplayıp bu haftasonu giderim sanırım..adetimi de oldum şükür..bi sıkıntı yoktur inşallah..

aynen :) buaralar yine kendimi kötü hissediyorum neden bilmiyorum ama aklım hep kızımda bu haftasonu yanına gidip yattığı yeri görücem kısmetse. sende hemen hamile kalabiliyormuşsun maşAllah. git canım doktorlar herzaman kötü şeyler söylemiyor bizde güzel haberler alıcaz. doktorum bana yıldırım herzaman bir insanın üstüne düşmez demişti. bize iki kere denk geldi ama üçüncüsü teyet geçicek :) nekadar zamanda adet oldun canım sen benim kanamam daha yeni bitti 2,5 hafta sürdü. inşallah mayısda normal adetimi olurum haziranda korunmayı bırakmayı planlıyorum :) sen nezaman bırakıcan korunmayı?

anlıyorum canım insanın bi anı bi anını tutmuyo maalesef..bugün iyiym diyosun yarın ağlama krizi geçirebiliyosun..kolay şeyler değil yaşananlar..sabırlı olmak gerek sanırım..allahım yardımcın olsun git tabi canım gör yavrunun yerini..dua et inşallah..iyi gelir belki..inşallah dediğin gbi 3. seferde herşey iyi olur ne diyelim başa gelen çekilior işte yapcak bişe yk..canım ben 28. günümde adet oldum şükür ama ben normalde de erken adet olurum..yani 23-24 günde bir falan..sen kendini kıyaslayıp panik olma..40. güne kadr adet olmayanlar oluyomuş..hani şu 40 ı çıkma muhabbeti var ya ondan sanırım 40 güne kadr gelmemesi normal diyolar..ben hemen düşünmüyorum şu an..ruh halim değişirse bilemem ama ağustosa kadr düşünmüyorum canım..yani 5 ay falan geçmiş oluyor..ama kafam çok bozulursa dha erken de olabilir belli olmaz benm sağım solum :)

selam canım nasılsın diyerek başlıyayım dün gittim genetik uzmanına konuştuk bildiğim şeyleri söyledi testte gerek olmadığını söyledi gerek olsaymış amiyosentez sonucunda taşıyıcılıktan bahsedilirmiş birazda korkuttu canım böyle bişey geçirdiğimiz için tekrarlama olasılığımım olduğunu söyledi hatta kimi zaman bu ihtimalin 100/1 e kadar düştüğünü söyledi buda beni korkuttu erken dönemde ya cvs yada amiyosentez zorunlu olduğunu testlere daha dikkat etmemi falan söyledi artık ne yapıcam bilmiyorum be uzmandn uzmana farkmı var anlamadım canım ya senin dediğin doktorun muayenesi ne kadar oraya da bi gitsem bilemedim bu doktorda zaman belirtmedi

Canım benim bilmiyorum ama bana bütün doktorlar tekrarlama olasılığının diğer insanlarla aynı olduğunu artmadığını söyledi. ayrıca testlerin iyi çıkarsa tekrar ambiyosentez ve cvs yaptırmana gerek yok dedi senin doktorun neden öyle söyledi bilmiyorum ama ben aynı zamanda 3 doktordan da akıl aldım ki kendi doktorumunda daha önceden bu yüzden bebek kaybeden hastaları olmuş daha sonrasında sağlıklı bebişleri olmuş. muayne ücreti nekadar bilmiyorum ama istersen sana numarasını verebilirim önce bi cep telefonundan görüşürsün istersen. gerçi yanına gittiğinde ücret almadan da konuşabiliyormuş bazı hastalarıyla sonuçta sen muayne olmıycan sadece akıl alıcan. bana iki doktorumda hem genetikçi hemde kadın doğum doktorum nezaman istesen tekrar bebek düşünebilirsin dedi. çok kötü konuşmuş doktorun yaa bende korktum valla

aynen anlattığı gibi bi an gülüyorum sonra ben neden güldüm diye kendime kızıp ağlamaya başlıyorum. dünde jansıns baby reklamını izledim çok kötü oldum yatana kadar ağladım. Anneler günüde geliyor hiç böyle hayal etmemiştim. çok yakın bi arkadaşım hamile aramızda tam 5 hafta vardı dün bize gelmişlerdi kıza bebek nasıl diye bile soramadım. içimden gelmiyor. ben çok fazla beklemeyi düşünmüyorum mayıs adında adet olursam sonra hemen başlıycam tekrar çevremdeki herkez aynışeyi söyliyor bekleme diye vücut hamileliğe hazırken hemen hamile kal diyorlar bende başta öyle düşünmüyordum ama şimdi bende istiyorum galiba :) İnşAllah seninde içine yeniden bebek isteme hissi gelir.

o duyguyu çok iyi biliyorum canım benm de arkadşla aramda iki hafta vardı..her anını beraber yaşadık...ben dediğin gbi bebek nasıl diye bile soramazken beni bütün kontrollerine götürdü..ultrason fotolarını gösterdi..evime şu esprili bebek tişörtleriyle geldi,zorla karnını açıp bebeğin hareketlerini ellettirdi..beraber beşik, dolap bakmaya gitmeyi bile teklif etti..kahroldum ama ağzımı açıp bişe diyemedim..korktum kıskanç demesinden ama kıskançlık değildi bugün daha da eminim duygularımdan..bebeği doğduktan sonra da beni devamlı sevmeye gel diye çağırdı..bebeğe karşı kötü duygular beslemediğimi anladım doğduktan sonra vicdanım rahatladı..insanlar anlamıyo ama canım..anlayış bekliosun sesini çıkarmıyosun diye bitti gitti sanıyolar..ben hastaneye yatıp bademciklerimi aldırmadım ki..minicik bebeğimi ölü doğurdum..bu nasıl geçebilir ki..anlamıyolar anlamıycaklar...rabbimden dilerim anlamak zorunda kalmasınlar..hiç kimse..düşmanım bile...

sorma canım benim ya ne yapcam bilmiyorum bu korkuyla ama biri öyle konuşuyor biri böyle artık bilmiyorum kendime senin doktorun gibi doktor bulmam gerek sanırım çünkü benim kadın doğumcumun hiç böyle hastası olmamış bildiği bi konu değilmiş yüce rabbim yardım etsin hepimize burda okuduklarım genelde olasılık artmaz diye yazmışlar ama bu doktor neden böyle konuştu bilmem hatta ona da dedim olasılık artıyorsa bi tahlil yapıp netleştirelim ama test yok diyor baştan salma konuştu çıktık odadan benim kadın doğumcu dediğim gibi rahim hala toparlanmamış dedi toparlansın tekrar düşünürsün dedi daha sağlıklı olur dedi artık kafam karıştı ne yapıcam bilmiyorum sana korunmayı bıraktıktan sonra ilaç folik asit falan içmeni önerdilermi

canım benim sen o kadın doğumcuyuda bırak derim ben. Eğer kadın doğumcu istersen benim kadın doğum doktorum Gökmen İyigündü. bana 1 hafta sonra rahim toparlamış kendini dedi çok şaşırdım yazdıklarına. benim doktorum doğallıktan yana hamile kalmayı düşündükten sonra folik asite başlıyabilirsin ama şart da değil dedi kan için falan ilaç vermedi tekrar kontrole gelmem gerekiyormu dediğimde istersen gel ama şuan herşey yolunda görünüyor dedi. daha korunmayı bırakmadık ilk önce bi hasta olmam gerekiyor. ama korunmayı bıraktığımda tekrar bi gitmeyi düşünüyorum tam yumurtlama dönemimde tekrar bi muayne etsin istiyorum. canım yaman bey'e gidip ben bilgi alacaktım dersen muayne ücreti almıyormuş sanırım istersen sadece içini rahatlatmak için bi git derim ben Trizomi 18 nedeniyle bebeğimi kaybettim size bikaç bişi danışıcaktım desen ilgileniyor. yanlız yanında ambiyosentez sonuçlarınıda götür. merak etme bundan sonraki hamileliklerimiz Allah(c.c) izniyle çok güzel olucak :)

ooo çok kötüymüş yaa neden gittinki her şeyine ben yapamıyorum Temmuzda doğumu var nsl giderim yanına bilmiyorum. bu acı hiç geçmicek sadece hafifleyecek cnm. anlamazlar anlamıyorlar da zaten ki anlamasınlar da istemiyorum sadece biraz saygı duymalarını bekliyorum. bitane arkadaşım sıkma canını demişti hala uyuz oluyorum okıza sanki eşyamı kabettimde ağlıyorum sıkma canını nedemek yaa deliye döndüm o sözü duyduğumda. mutlu olmak istiyorum bende herkez gibi bebeğimi anlatıp onun büyüdüğünü izlemek istiyorum ama çok korkuyorum nsl görücez biz o günleri off içim daraldı hafifliyecek dün eşim çok güzel bişi dedi çok ağlıyodum ve oda kızımız bizi görüyor ve annesinin ağlaması onu üzüyor dedi meleğim üzülmesin diye hemen sustum aaba gerçekten görüyormu bizi çok merak ediyorum melek kızım bi kerecik rüyama girse keşke. buarada senin kanaman ne kadar sürmüştü benimki 2 haftada bitti yaa

Reactions: 2k1

canım benim avrupa yakasında oturuyorum ben eşim işlerini bi yoluna koysun yaman beye gitmek istiyorum muayene ücreti alırsa alsın artık yeterki şu içimi rahatlatayım çünkü pisikolojim alt üst oldu sonuçla giderim artık bu kadın doğumcu nerde bakıyor peki kendime bi doktor arıyorum kendi doktorumun dediği zaman dolucak yakınca ve sanırım tekrar deniycem hani derlerya çivi çiviyi söker diye acımı anca yeni bebekle unuturum bide etrafımda çok hamile var onları gördükçe için sızlıyor bide hamileliklerini anlatmıyormı psikolojik sanırım sinir oluyorum sanki kimse hamile kalamaz gibi geliyor dedim ya benim durumum vahim))))))))

hımm anladım canım benim doktorum göztepe medikalparkta ama gerçekten iyi bir doktor. istersen internetten araştır Gökmen İYİGÜN.
kuzucum hangimizin pisikolojisi iyiki hafta sonu okadar kötü bi rüya gördüm ki eşim iiye gitmen gereken yerde kötüye gidiyorsun dedi gerçektende öyle hala toparlanamıyorum. gerçi daha 23 gün oldu nsl toparlanayım ki benimde arkadaşım hamile aramızda 5 hafta vardı ve onu gördüğüm zaman ister istemez beraber kurduğumuz hayaller geliyor aklıma. ama dediğin gibi çivi çiviyi söker bende beklemeyi düşünmüyorum. mayıs ayında hastalandıktan sonra korunmayı bırakıcam inşallah sağlıklı bebişlerimiz olur :)

ne yapayım işte üzülmesin kırılmasın heyecanı kursağında kalmasın die sustum ama eşeklik ettiğimi yeni yeni anlıyorum.çünkü psikolojimin çoğu bu yüzden bozuldu..şimdi kimseyi takmıyorum artk..öyle rahatım.insanlar bana uysun beni seviyolarsa..sevmiyolarsa da umrumda değil zaten..o " canını sıkma" diyen insanlar var ya bi nezle olsunlar 1 ay anlatırlar..nefret etmemek mümkün değil..benm bu arkadaşımın bi çantası kaybolmuştu dediğin gbi..günlerce anlattı vay benm çantam da çantam..bize gelince "sıkma canını yine olur"..iyiymiş valla..canım bebeklerimiz bizi görüyo mu bilemem ama görmeseler bile onlara layık olmaya çalışmak zorundayz..ben böyle hissediyorum..herkese herşeye rağmen melek annesi gbi davranmalıyız..rabbim sabrımızı da yeni yavrularımızı da versn inşallah..

canım senn hissettiklerin çok normal..o hamileler de hamileliklerini gözümüze sokmasınlar ne yapalım..ben psikiyatri ilaçları bile kullandım hayatımda ilk defa..ki bundan önce de çok kötü şeyler yaşadık...benm bebeğimden önceki bikaç yıl içinde..yeğnim nakil oldu..diğer yeğnim vefat etti daha 3 yaşındaydı..annem babam trafik kazası yaptı..babam kalp krizi geçirdi..ablam aylarca hormon tedavisi oldu..ben iki kez bebeğimi kaybettim...benm psikolojim ne kadr normal olabilr ya..o yüzden biz normaliz hiç üzülme..rabbim bizim yaşadıklarımı kimseye yaşatmasın ama insanların bizle empati kurmasını nasip etsin..

işallah canım benim hep dua ediyorum hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimiz olucak benim eşimde oyle diyor onlar bizim gibi birden bırakmıyorlar kendini yada benimki öyle bilmiyorum içinde fırtınalar da kopsa normal duruyor bense tam tersi sulu gözüm canım araştırırım doktoru bu taraftan bulamazsam çıkar gelirim o tarafa içimi rahatlatayım canım işallah güzel haberlerlede konuşuruz

canım senn hissettiklerin çok normal..o hamileler de hamileliklerini gözümüze sokmasınlar ne yapalım..ben psikiyatri ilaçları bile kullandım hayatımda ilk defa..ki bundan önce de çok kötü şeyler yaşadık...benm bebeğimden önceki bikaç yıl içinde..yeğnim nakil oldu..diğer yeğnim vefat etti daha 3 yaşındaydı..annem babam trafik kazası yaptı..babam kalp krizi geçirdi..ablam aylarca hormon tedavisi oldu..ben iki kez bebeğimi kaybettim...benm psikolojim ne kadr normal olabilr ya..o yüzden biz normaliz hiç üzülme..rabbim bizim yaşadıklarımı kimseye yaşatmasın ama insanların bizle empati kurmasını nasip etsin..[/QUOTE

aynen öyle canım benim sokmasınlar bazı insanları anlamak zor neden nispet yaparlar anlamam başta benim görümcem hamileliğini gözüme soka soka bir hal oldu canım allah sana sabır versin ilaç kullanman gayet normal biliyon mu yüce rabbim dayanma güçü veriyor ben hep derdim sevdiğim biri ölse nasıl dayanırım yaşarmıyım diye ama yüce rabbim öyle yardım ediyorki dayanıyoruz biz kendimize göre normaliz sadece etrafımızda ki insanlar anlayışsız amin canım amin

ben inanın böyle insanlara diycek bi kelime bulamıyorum boşverin bizde hamile kaldığımızda nispet yapıcaz onlara ben varya hep elim karnımda gezicem :)) burda güzel şeylerde konuşucaz emin olun. bende pisikoloğa gitmeyi çok istiyorum ama sırf ilaç vericek diye gitmiyorum. artık bedenime daha fazla ilaç yüklemek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…