kızlaaaaaar
dün yine idrar testi yaptım. pozitif çıktı. inşallah yine kimyasal gebelik değilde fiziksel gebeliktir. ve sağlıklıdır. bana dua edin lütfen.
canım duaalarım seninle.......
teşekkürler yeniumut salı günü doktora gittim keseyi gördük. kalp atışı için 7. hafta dedi. ama bugün biraz kahverengi lekelenmem oldu. acaba yerleşme kanaması mı ? daha önceki gebeliğimde de olmuştu devamı gelmemişti. korkuyorum ya.
çok sevindim canım yüce abbim sağ salim kucağına almayı nasit etsin aklına kötü şeyler getirme benim hiç yerleşme kanaması olmadı bu yüzden hiç bilmiyorum durumlardan beni de haberdar et canım
merhaba yeniumut şimdilik problem yok. kanama çok çok az oldu devamı da gelmedi. bakalım... 7. haftadan nedense korkuyorum. sanki 5. ve 7. haftada daha çok düşük oluyor bana öyle geliyor. çevreden hep 5. ve 7. haftada düşük oldu sözlerini çok duyuyorum.
yeniumut lütfen birbirimize dua edelim. bizler bebek doğana kadar hep acabalarla geçireceğiz hamileliğimizi. malum başına gelen bilir.
Allah yardımcımız olsun canım. dua ile.
dinlen ani hareketlerden kaçın canım kötü düşünmüyelim ki yüce rabbim iyisini hayırlısını versin canım inan aklımdasın senden güç alıyorum bende hamile kalırım diye düşünüyom kendimi öyle kuruyorum ki korkumu yeneyim bu ara çok tuaf oldum bilmiyorum neden hep ağlamak geliyor içinden durduramıyorum kendimi insanlarla görüşmek bile istemiyorum neden bu kadar kötü oldum bilmiyorum aman geçiyor acım azalacağına çoğalıyor sanırım psikolojik destek almam gerek neyse canım benim işallah daha güzel haberlerinle mutlu olucaz dualarım hep seninle allah yardımcımız olsun
unutma o dönemleri hepimiz yaşadık. Ben de psikoloğa gitmeyi çok düşünmüştüm. Ama zamanla biraz azalıyor insanın acıları. 1 mayısta tam 1 sene olacak yaşadıklarım. Bu arada 10 cm çapında miyom ameliyatımda var ki rahmimi alacaklar diye ne ağıtlar yaktım. Sadece sabırla beklemek kalıyor bize. Aman ha kendini bırakma. Hiç çocuğu olmayan ve hamile bile kalamayan bir arkadaşım bana "üzülme , keşke ben de hamile kalsam da karnımda ölse hiç olmazsa bir umudun var " demişti. Doğru bir yaklaşım değil tabi ki ama , o psikoloji içinde olan insanlar da var. Allah 'ım ben senin aciz kulunum. her işimi sana havale ediyorum. "hasbünallahu ve ni'mel vekil." de. Ona bırak O düşünsün. bizim elimizde olan bir şey yok.
Merhaba Arkadaşlar,
13 nisanda Trizomi 18 nedeniyle 20 haftalık hamileliğim sonlandırıldı ve normal doğumla bebeğimi doğurdum, doktorum 2 ay sonra tekrar hamile kalabileceğimi söyledi ama korkuyorum. Aynı durumdan bebeğini kaybedip tekrar hamile kalanlar var mı? yazıp bilgi verirseniz çok sevinirim.
canım ben de trizomi 18 nedeniyle kaybetmiştm bebeğimi 20. haftada...ardından 5.ayımda tekrar hamile kaldım..bebeğimi tekrar kaybttim ama trizomiden değil..için rahat olsun bu gerçekten de tesadüfen olan bişey..genetik değil..bana bütün doktorlar söylemişti ama hep korkmuştum ikinci hamileliğimde ense kalınlığından..ikinci bebeğimi suyu geldiği için 16.haftada kaybettim ama sapasağlamdı yavrum..hiç bişeyi yoktu..hiç korkma canım..benm de ikinci hamileliğim 19 martta sonlandı..ben de şimdi korunma sürecindeym yeniden...seni çok iyi anlıyorum..içini ferah tut..bol bol dua et..
Merhaba Arkadaşlar,
13 nisanda Trizomi 18 nedeniyle 20 haftalık hamileliğim sonlandırıldı ve normal doğumla bebeğimi doğurdum, doktorum 2 ay sonra tekrar hamile kalabileceğimi söyledi ama korkuyorum. Aynı durumdan bebeğini kaybedip tekrar hamile kalanlar var mı? yazıp bilgi verirseniz çok sevinirim.
geçmiş olsun bende aynı sebeple 25 haftalık gebeliğimi sonlandırdım 14 şubatta çok acı verici bir durum yüce rabbim tekrar aynı acıyı yaşatmasın geçen doktora gittim rahimin kendidi toplaması gerektiğini soyledi ve 4 ay daha beklememi önerdi bu arada bir genetik uzmanına görünmemi önerdi önümüzdeki salı günü genetik uzmanıyla görüşücez bakalım o ne diyicek bu arada ilk gebeliğinmiydi
sende benim gibi iki kez yaşamışsın bundan sonrası için dua ediyorum. ama çokda fazla korkuyorum açıkcası birde ben dış gebelikten sonra rahim filmi çektirmiştim acaba tekrar çektirmem gerekiyormu bilmiyorum. açıkcası tekrar aynı şeyleri yaşamaktan ve yine umutlanıp hayal kırıklığı yaşamaktan çok korkuyorum. senin ne kadar korunma sürecin var bide trizimoni 18'den sonra ne kadar ara vermiştin doktorum bana 2 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi.
canım ben de çok korkuyorum ama maalesef yaşanacaklar yaşanıyor..ikinci hamileliğinde hiçbişe olycak dedi tüm doktorlar..bizimde ense kalınlığı falan normal çıktı zaten ikili testte falan..bzi de çok şükür herşey yolunda trizomi yok die sevinirken suyu geldi aniden işte..benim 27 temmuzda gebeliğim sonlandırılmıştı..ikinci hamileliğimde son adet tarihim 28 kasımdı...yani tam 4 ay sonra hamile kaldım..şimdi de 19 martta sonlandı ikinci gebeliğim..yine 3 ay korunma süresi veriyolar tabi ama bu sefer ben de korkuyorum..bilmiyorum o zamanki hevesim heyecanım bitti sankii.duygularım donuklaşmış gbi..tabi evladım olsun istiyorum ama gücüm tükenmiş gbi hissediyorum bu aralar..yine de rabbime şükürler olsn..sağlığımız yerinde en azndan..ben normalde haziranın sonunda bırakabilirm korunmayı ama eylüle kadr falan düşünmüyorum şimdilik..allahım herşeyin hayrlısını versn hakkımızda...
aaa bende en son 28 kasımda adet görmüştüm yaşasaymış bebişlerimiz yaşıt olucakmışçok doğru demişsin sonuçda herşey Allah'dan. bende o heyecanı yaşayabileceğimi sanmıyorum açıkcası ilk öğrendiğimde bi korku sarar diye düşünüyorum. ilk 20 haftayı nsl atlatırım bilmiyorum. bu yüzden psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama bulamıyorum da düzgün bi psikolog. kucağımıza alınca herşeyi unutucaz biliyorum ama ben minik kızımı unutmak hiç istemiyorum :) o benim ilk göz ağrım olucak herzaman da bu böyle kalacak :) Allah bundan sonra evlatlarımızla hep güzel günler göstersin bizlere bidaha aynı sebepden sınanmıyalım inşAllah :) bende haziranda hastalığım düzene girince korunmayı bırakmayı düşünüyorum. çok ara verip de durumu daha da zorlaştırmak istemiyorum.
öyle mi ? evet ama bebişlerimiz yine yaşıt canım çünkü dediğin gbi ben de ilk yavrumu da ikinci yavrumu da unutmak istemiyorum..onlar hep benm evladım olarak kalıcak..elbette kucağımıza alınca acılarımız geçmişte kalıcak ama birisi bi tane mi çocuğun var dediği zaman "evet" diyemiycez..benm kızım mı olucaktı oğlum mu onu bile bilemeden gitti yavrularım..ikisini de öğrenemedim..ben de psikiyatri ilaçları kullandım bi zaman..sonra baktım duygularımı donuklaştırıyor..ben hiçbişe olmamış gbi devam etmek istemiyorum ki hayatıma..ben yavrularımı unutmak istemiyorum ki..ben unuttum desem bile bilinçaltında kalıyor herşey..psikoloğa da yeniden hamile kalırsam gitmeyi düşünüyorm..sadce korkularımdan kurtarsın beni..ben bu durumların vücut hamileliğe hazır olmadığında da olabildiğini duymuştum o yüzden ikinciyi de kaybedince iyice gözüm korktu..eğer ilkinde içimi saran o evlat hasreti yine yakama yapışmazsa biraz sabretmek istiyorum..3.kez aynı şeyleri yaşarsam naparım bilmiyorum hiç..
aynen yine yaşıtlar onlar :) ilki benim daha hiç oluşmamıştı rahim dışında oluşan dış gebelikti ama ikinci cd'si bile var elimde birsürü resimleri hatta bi mezarı ve ismide var Melek Hatice koyduk adını daha hiç gidemedim mezarına ama bu hafta sonu eşimde izin verirse gitmeyi planlıyorum. kızım olucaktı odasını bile tasarlamıştık kafamızda prenses odası yapıcaktık :) kısmet olmadı. psikolağa gidersem anlaşma yapıcam zaten ilaç kulanamam diye eğer o şekilde kabul ederse gidicem yoksa bende senin gibi düşünüyorum duygularımı ilaçla yok etmelerine izin veremem sonuçta seninde dediğin gibi hiç bişey olmamış gibi davranmam mümkün değil. 3. kez bunları yaşamıycaz inşAllah 3.sunu kucağımızda çıkıcaz hastaneden bana en çok kayanda bebeğimi o hastaneden siyah bi poşetin içinde çıkartmak oldu. oyüzden hep öyle dua ediyorum Rabbime kucağımıza almayı nasip etsin sağlıklı sıhatli. ben çocuğum olsun çok fazla istiyorum oyüzden bekleme sürecini uzatmayı düşünmüyorum. psikolojimin bu şekilde daha kolay düzeliceğine inanıyorum ama dediğin çok mantıklı geldi hamilelikde psikolg işi bunu bende düşünüyorum şimdi :) dua edelim bol bol meleklerimiz bizi cennetin kapısında bekliyor elimizden tutarak cennetin kapısından sokucak bizi. mezarlıkdaki hoca eşime anlatmış bu hikayeyi Allah (c.c.) cennete direk sokucakmış onları ama onlar anne ve babamız olmadan girmeyiz diyeceklermiş bunları düşün. sen çalışıyormusun?
canım valla benm de zoruma giden o hastaneden çıkaramadım bile ikisini de orda bırakıp geldim..ne yaptılar..attılar mı öylece onu bile bilmiyorum..incelenicek die kesip biçtiler bi de yavrularımı..allahım inşallah gösterir sağlıklı sıhhatli kucağımıza aldığımız günleri de..canım ben çalışıyorum..sınıf öğretmeniyim..yaşım da 26 oldu..aslında tabi beklemek istemiyor insan ama benm bu kırılan cesaretim toplanır mı bilmiyorum..inşallah sen hayrla sağlıkla hamile kalırsn da bana da umut olursun..ama maalesef trizomi tesadüfi tekrarlamaz dedikleri gbi demiyolar bana..bu suyun erken gelmesi olayını yine yaşama ihtimalim normal birine göre dha fazlaymış benm..yani yine aynı şey olma ihtimali yükseliyor maalesef..olur da yeniden hamilelik nasip olursa zaten eşim diyor bi dakika bile çalıştırmam seni ücretsiz izne ayrılırsın ama bilemiyorum o çare olur mıu..rabbim vermedikten snra hpsi boş bence..sen çalışıyor musun bu arada? istanbulda mıydın sen?
canım benim bütün tahlillerimi genetik uzamanı baktı ve trizomi 18 için genetik herhangi bi test yapmamıza gerek yok dedi. eğer İstanbulda isen Medikalpark Göztepe şubesinde Yaman Sağlam var çok iyibi doktor ben ona gittim bu süreçde çok yardımcı oldu. doktorum en son kontrolde rahim kendini toparlamış dedi bana ama yinede 2 ay beklemende fayda var dedi. benim ikinci hamileliğimdi ilk bebeğimde dış gebelik oldusenin ilk bebeğin mi? Allah (c.c.) hepimize sağlıklı sıhatli bebekler nasip etsin inşAllah.
canım senin durumun daha kötüymüş sana tekrardan geçmiş olsun yüzce rabbim hepimizin dualarını kabul etsin trizomi 18 için yaş faktör diyorlardı gerçi benim yaşla alakası yok sende bu faktörler var mı hangi tahlilleri getirdin canım benim sadece amiyosentes tahlilim var istanbuldayım canım zeynep kamile randevu aldım salı gününe eğer orda ilgilenmezlerse senin dediğin doktorla da gidip görüşürüm canım benim de ikinc, gebeliğimdi ilk bi oğlum var o gayet sağlıklı 4 yaşında nasıl olduysa bunda böyle oldu artık allahın taktiri diyorum yüce rabbim bunu hayırlı gördü ve böyle oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?