öznur hanım msjınızı şimdi gördüm.sizi çok iyi anlıyorum kalbimde hissettim yaşadıklarınızı.benim ikili testimde risk yüksek değildi fakat doktorum ense kalınlığını fazla görmüştü.kalp te sıkıntı görmüştü.sonra doktorumu değiştirdim bi umut işte.güzel şeyler söyler mi acaba başka bi doktor diye.oda dediki ense kalınlığında sıkıntı yok ama malesef kalpte damarlardan birinde ters akım var emin olmak için amniyosentez yapalm dedi.çok korktum amniyosentezden çokta sıktım kendimi ve tek girişte alamadı doktor ikinci bi defadaha soktu iğneyi aldı.amniyosentezden sonra az da olsa bi düşük riski var çünkü suyunuz azalıyor ve bebk onu belli bi sürede tekrar üretiyor.herneyse sonra 3haftada sonuçlarım çıktı.sonuç kesin bi şekilde trizomi18di.ağlayarak çıktım laboratuvardan doğru kendi doktoruma koştum bir an önce bitsin bu iş diye.tekrar ultrasona aldılar beni 2perinotolog ve bir profesör .kafada çilek görünümü bariz küçük kulaklar üst üste binmiş parmaklar ve irili ufaklı böbreklerde bağırsaklarda kistler gördüler .kalpteki ters akım hala var dediler.bu akım bebeğe temiz değil kirli kanı pompalıyormuş.yaşama şansı yokmuş.teşhisi bu şekilde doğruladık dediler ultrasonla bakarak.artk herşey bitmişti benim için.4gün sancı çektikten sonra doğumum gerçekeleşti.şu an bunları yazarken dahi duygulandım ağlıyorum.allah yardımcın olsun arkadaşm şu an durumun ne bilemiyorum ama çok merak ediyorum seni.olaki yolun sonunda bebeğinden ayrılmak zorunda olursan dahi bırakma kendiini bi gün bizleinde yüzü gülecek.dualarım seninle canım.